Je erozi čípku u dívek

Zvláštnost mnoha gynekologických patologií je, že se objevují nejen u žen přední sexuální život, ale také mezi panenskými. A často je diagnóza těchto patologií předčasně, protože panna obvykle není navštívena pravidelným gynekologem.

V některých případech se pozadí benigních stavů a ​​patologie děložního čípku objevily u dívek před začátkem sexuálního vývoje. Tyto státy zahrnují erozi děložního čípku.

Eroze děložního krku - to je vada vaginální části děložního čípku. Na místě vedle vnějšího zívání se zobrazí místo, které je vizualizováno o době inspekce. Vzhled erozivní vady je typický pro dívky i panny a pro ženy reprodukčního věku a období po menopauze.

Skvrna se vyskytuje na krku, což je svalová trubka mezi vagínou a děložním přímo. V procesu inspekce je gynekolog k dispozici pro vyhodnocení pouze mírné části děložního čípku, který je ve Vagině. Vzhledem ke své lokalizaci se tato oblast nazývá vaginální část čípku.

Viditelná vaginální doména děložního hrdla má povrch, který jsou pokryty ploché buňky vícevrstvé epitelu. Uvnitř vnějších úst, plochý vícevrstvý epitel jde do válcové jednovrstvé tkaniny.

Venkovní ZEV je spodní část cervikálního kanálu, který je uvnitř otvoru. Cervikální kanál obsahuje válcové jednovrstvé buňky a produkující ochrannou hlenukovou žlázu.

Přechodová zóna jednoho epitelu v druhé straně není obvykle definována v procesu inspekce. Nicméně, s některými fyziologickými stavy děložního čípku, dívek a panenů mají transformační prostor je kompenzován a přesahuje hranice vnějšího para.

Navzdory nepřítomnosti sexuálního života může být erozi děložního čípku tvořen panníkem a dívkami různých věkových kategorií. Taková skvrna je však obvykle nebezpečná a není doprovázena důsledky.

Příčiny panen

Eroze děložního hrdla u dívek a panen lze považovat za patologii a jako fyziologickou normou. Záleží na etiologii a patogenezi eroze.

Často je erozi děložního hrdla v panech vrozený charakter. Před několika lety byla taková skvrna považována za patologii. Moderní studie nám však umožnily prokázat, že taková vada u dívek a panna není jen volbou pro normu, ale ve fázi vývoje genitálních orgánů.

Je pozoruhodné, že vaginální část děložního čípku v intrauterinním období může být pokryta bez bytu, ale s válcovým epitelem. V této situaci je zóna tzv. Transformace posunuta a je viditelná.

Postupem času je hormonální pozadí normalizováno a jako zrání epitelu, jednostranný epitel se nahrazuje plochou vícevrstvou. Tedy erozivní vada zmizí. Transformační zóna se posouvá na vnější Zev a stává se neviditelným.

Regrese vrozené eroze nebo ektopie nastane normálně až do věku dvaceti pěti let. V některých případech však skvrna nezmizí. V takových případech mluví o vrozené eroze, která má tyto důvody:

  • Role dědičnosti;
  • hormonální poruchy;
  • Innomalia pro rozvoj genitálních orgánů.

Někdy má ektopie v panech fyziologický charakter, vznikající v reakci na hormonální výkyvy. Utažený krk je náchylný ke změnám v úrovni genitálních hormonů, zejména estrogen. V důsledku toho může dojít ke spotu, které směřuje po normalizaci hormonálního pozadí.

ECTOPIA u dívek a dívek před životním životem, obvykle nemá infekční nebo traumatickou povahu, při které se skutečná vada vyvíjí představuje povrch rány. Nebezpečí opravdové odrůdy je to s nesprávným uzdravením tkaniny, jde do pseudo-erozi.

Na rozdíl od vrozené a fyziologické ektopie u dívek a dívek, pseudo-erozi je často doprovázen infekčním procesem. Kromě toho může pseudo-erozi nebo získaná ektopie způsobit vývoj dysplazie, stejně jako maligní nádor.

Klinický obraz

Mnoho dívek má zájem, zda erozi má panny a za jaké příznaky lze rozpoznat. Gynekologové zdůrazňují, že různá eroze nemá žádné patologické značky.

Je známo, že erozi je tři typy:

  • kongenitální;
  • skutečný;
  • PseudooroSia.

Pro dívky a dívky je charakteristická pouze vrozená eroze, což je normální fyziologický proces. Zatímco skutečná eroze a pseudo-erozi mohou být přiděleny infekční a traumatický faktor, stejně jako nesprávný léčení tkaniny.

Projekty eroze jsou často kvůli zánětu, který často doprovází patologii. S vrozenou ektopií však obvykle chybí panny symptomů.

Ve vzácných případech lze pozorovat zvýšení sliznic. Jejich výskyt je spojen s vývojem speciálních tajemství železnou válcovou tkání. Při provádění stěrka na určení vaginální mikroflóry může být odhalena zvýšená úroveň leukocytů.

Diagnostika a léčba

Gynekologové jsou známy, že vada vaginální části děložního čípku se děje dívkám před začátkem sexuálního života. Ve většině případů není tato skvrna patologie.

Mnoho dívek se zajímá o jaký druh výzkumných metod, pomáhá identifikovat erozivní skvrnu. Obecně platí, že pro stanovení skvrny v děložním krku je potřeba následující studie:

  • kolposkopie;
  • tahy na flóře, onkocytologie a bakpospingv;
  • biopsie;
  • PCR diagnostika infekcí.

Pro studium děložního krku v panech však tyto metody nejsou vhodné. Zpravidla, skvrna správného tvaru bez známek zánětu může být odhalena až po začátku dívky sexuálního života. Ale protože tyto státní regresy, takové vzdělání je diagnostikováno poměrně zřídka.

Léčba fyziologického stavu matečného louhu v dívkách a dívkách se tedy nedrží. Pokud vrozená ektopie po delší dobu po zahájení intimního života přetrvává, doprovázená infekcemi a zánětem, gynekolog doporučuje, aby léčba léků doporučuje.

Taktika léčby vrozené a získané ektopie významně odlišná. Při pseudo-eroze se provádějí následující metody:

  • Léčba rádiové vlny;
  • diathermokoagulace;
  • Chemická koagulace;
  • kryodestrukce;
  • Laserová odpařování.

Odstranění vady u dívek a dívek, zpravidla není prováděna. Vrozená eroze je dočasná a ve většině případů zmizí nezávisle.