Známky vaginální kandidózy u žen

Zánětlivá onemocnění vagíny jsou často způsobena podmíněně patogenními mikroorganismy. Některé z nejčastějších patogenů patřících k nespecifické mikroflóře, jsou považovány za kandidátské houby.

Značky a symptomy vaginální kandidiózy u žen jsou reduměny na zánět sliznice membrány. Jiným způsobem se vaginální kandidóza u žen nazývá drozd. Vznik známek vaginálních candidiosu je způsobeno růstem kolonií tzv. Kvasinních hub patřících k rodu Candida.

Znaky vaginálních candidies se objevují z různých důvodů. Gynekologové přidělují následující faktory, které mohou přispět k rozvoji kandidózy u žen:

  • Příjem antibakteriálních léčiv;
  • vadná výživa;
  • vibrace hormonálního pozadí;
  • Snížení imunity v důsledku přenosných onemocnění, dlouhého stresu, přepracování;
  • Nedodržení pravidel intimní hygieny.

Známky vaginální kandidózy u žen mohou být:

  • výrazný;
  • Porozumění.

Závažnost značek v mléce nebo vaginální kandidózy je způsobena stavem imunitního systému, akutní nebo chronické fáze průtoku, současně gynekologických onemocnění.

Absence včasné diagnózy a léčby stanoví vývoj chronického průběhu onemocnění doprovázené častými relapsy. Chronická fáze vaginální kandidózy je často charakterizována nepříjemnými příznaky, jako je nepohodlí, bolestivost, která významně zhoršuje kvalitu života ženy.

Nápisy

Pro vaginální kandidióza se vyznačuje skrytým postupem. Kromě toho, drozd může doprovázet další gynekologické patologie, jako jsou pohlavní infekce. Pro stanovení známek malátnosti je nutné provést diferenciální diagnózu.

V případě aktivního chovu plísňových mikroorganismů se vyjádřilo známky drozd nebo vaginální kandidiózy.

  1. Jeden z často se setkal s příznaky drozd může být nazýván nepohodlí v pochvě. Žena má tendenci pozorovat svědění, spalování v oblasti genitálních orgánů. Zhoršení svědění je, když žena vezme kop na nohu. Je známo, že taková postoj je druh testu pro vaginální kandidóza.
  2. Žena si také všimne určitý nárůst objemu vaginálního výboje. Zároveň je výběr získán bílým odstínem a může mít charakteristický kyselý.
  3. Drush je doprovázen změnou konzistence oddělené, což získává typ kudrnatých hrudek. Je to kvůli zakřivenému výboji, Candidiasis se nazývá "drozd".
  4. Některé ženy si stěžují na zvýšení počtu bavlněných těsnění po pohlavním styku a v noci.
  5. Jedna z nejběžnějších známek doprovázejících vaginální kandidóza je hyperemie. Pozorování malých i velkých zárodečných rtů, které se mohou rozšířit do anální oblasti.
  6. Jeden z nejvíce nepříjemnějších příznaků je bolestivost, když sex. Tento příznak je způsoben spalováním, odpadem a svědění genitálních orgánů.
  7. Nepříjemné pocity v procesu močení vyvolané změnami sliznice.
  8. Během měsíčních značek drozd může nezávisle zmizet. To je způsobeno tím, že během kritických dnů mikroflóry ve Vagině získává alkalický charakter. Toto prostředí v pochvě není příznivé pro reprodukci hub.
  9. Známky drozd, které prošly do chronického stádia, se objevují nejméně čtyřikrát ročně. A zhoršení, zpravidla nastane týden před měsícem.
  10. Absence včasné léčby vede nejen přechodem onemocnění v chronickém stádiu, ale také k šíření patologického procesu ke střevám, močovým měchýřem a jiným okolním tkaninám.

Výrazným rysem vaginálního kandididu je jeho kombinace s dalšími genitálními infekcemi, například herpes, chlamydií, močasmózy. Tabulka ukazuje známky drozd, bakteriální vaginite a trichomoniasis.

Je pozoruhodné, že známky drozd jsou podobné příznakům jiných infekcí. Rozlišit patologii a přiřadit řádnou léčbu, je nutné podstoupit průzkum.

Diagnostika

Definice vaginálního kandidence není obtížná. Vytvořte onemocnění v vizuálních funkcích, například přítomnost bavlněných sekvencí. Během recepce se gynekolog obvykle nastavuje otázky, které vám umožní odhalit kandidózu. Obsah těchto otázek je obvykle snížen na následující:

  • Podrobný popis symptomů;
  • období;
  • změny v projevech v čase;
  • vlastnosti výběru v jejich barvě, zápachu a konzistenci;
  • výskyt zhoršení a zlepšování;
  • Přítomnost genitálních infekcí v historii;
  • Počet sexuálních partnerů;
  • způsoby antikoncepce od nežádoucího těhotenství;
  • přítomnost patologického výboje mezi sexuálním partnerem;
  • léčba antibiotiky a jinými léky za poslední měsíce, douching;
  • den posledního měsíce, jejich správnosti a trvání;
  • Informace o chronických onemocněních.

Po pečlivém studiu stížností na pacienta a hodnocení informací, gynekolog začíná zkoumání pacienta na židli, v procesu, který je odebrán stěr z sliznice a vagíny. Je známo, že společný nátěr umožňuje léčení určit houbový mycelium. Nicméně, tento způsob diagnózy neodhalí typ houby, které jsou příčinou vaginální kandidózy.

Aby bylo možné detekovat specifický typ houby způsobujících vaginální kandidóza, je nutné provést bapposev stěr na určité živné médium. Pak jsou zjištěny výsledné kolonie, je stanovena jejich citlivost a citlivost na antifungální léky. Kvantitativní faktor má také významný význam. To je způsobeno tím, že mírné množství houbových kandidátů je považováno za normou u žen.

V důsledku četných studií a pozorování bylo možné zjistit, že obvykle u žen vaginální kandidóza není nezávislá patologie. Drush často probíhá současně s jinými onemocněními. Známky vaginální kandidózy mohou maskovat různé sex infekce, jako je trichomoniasis.

V posledních letech došlo k širokému rozložení skrytých infekcí unikajících latentních. Drush může být jedním z příznaků takových infekčních patogenů. Odhalit je, celkový stěrka nestačí. Je nutná diferenciální diagnóza, která se provádí za použití metod PCR, útesu a ELIS.

Pokud je vaginální kandidióza doprovázena chronickým proudem, gynekologové doporučují předat celý průzkum. Je známo, že ženské diabetes mohou mít příznaky drozd. V tomto případě by měl být krevní test odebrán do obsahu glukózy. S zvednutím normy musíte získat konzultace endokrinologa. Léčba nutně zahrnuje dodržování speciální stravy.

Často, když musí být drozd vyšetřen gastroenterologem. Průzkum zahrnuje:

  • Ultrazvuková abdominální dutina;
  • analýza dysbakteriózy ve střevě;
  • CAL na coprogramu;
  • FGS.

Pokud vaginální kandidióza vyvolala komplikace močových cest, žena je zkoumána urologem:

  • z uretry;
  • Analýza moči v Zimnitsky;
  • Ultrazvukový močový měchýř.

S stávajícím drozím do gynekologa by měl být nutně aplikován v následujících případech.

  1. Retrochate opakování se vyskytují každé tři měsíce.
  2. Po týdnu, léčba vaginální kandidózy nepřinesl výsledky.
  3. Jmenované drogy způsobily podráždění sliznice.
  4. Žena strach bolesti na dně břicha, zvýšená teplota a slabost.
  5. Vznik relapsu ihned po skončení léčby nebo ve dvou nebo třech měsících.
  6. Vzhled hnisavého krvavého výboje na pozadí léčby.
Když ignorujete známky vaginální kandidózy, není možné vyloučit vývoj komplikací.

Možné komplikace

Každá genitální infekce může vyvolat komplikace, které se mohou vztahovat na sousední orgány a tkaniny. Absence včasného zacházení s akutní fází vede k přechodu onemocnění v chronickém stadiu. V tomto případě je vaginální kandidióza velmi obtížné léčit. Je pozorováno četné opakování, pokud byla léčba předána v běžícím stupni.

Známky vaginální kandidózy u ženV chronické verzi infekce, vzhled komplikací. Šíření infekce je typický v nepřítomnosti adekvátní léčby, jakož i nízkou účinnost terapie.

Ve šíření plísňové infekce, zánětu v čípku. V důsledku toho se často rozvíjí cervicitizace, což může mít formu endocerviciticie nebo extocereVicitizace.

Pokud infekce u žen platí pro močový měchýř, může dojít k cystitidě. Známky cystitidy zahrnují:

  • Studentská močení;
  • Falešné nutkání pro močení;
  • závažná bolest v břiše;
  • teplota vzestupu;
  • Bolest a pálení pozorované na konci močení.

Houba infekce může ovlivnit uretru. S zánětem uretry rozvíjí urethritidu. Jeho známky jsou podobné projevům cystitidy, nicméně existují významné rozdíly. S uretritidou na začátku močení vznikají těžké škrty. Zánět uretry obvykle není doprovázen rychlým močením.

Kombinace genitálních infekcí a drozd může vést k zánětlivému procesu a neplodnosti. Ve slugské progresi, vaginální kandidióza nemá silný dopad na zdraví ženy, ale může vyvolat neustálé nepohodlí. Drozd, zpravidla zhoršuje kvalitu sexuálního života.

V některých případech je vaginální kandidióza známkou závažných onemocnění, jako je diabetes mellitus nebo HIV. Pokud po léčbě, známky plísňového infekce relapdivovat, to znamená oslabení imunity, hormonálních nebo výměnných poruch.

S často opakující se vaginální kandidóza je důležité odstranit nejen jeho známky, ale také identifikovat a odstranit příčinu. V opačném případě budou příznaky nemoci regresit.

Preventivní opatření

Často často ženy zažívají známky drozd, protože nedodržují základní opatření prevence. Imunita pravidel intimní hygieny. Během období kritických dnů je nutné každé čtyři hodiny měnit tampony a těsnění.

Při použití antibakteriálních léčiv, před a po obdržení, je vhodné použít probiotika. Tyto prostředky pomáhají normalizovat intestinální mikroflóru.

Je třeba si pamatovat, že chronická nemoc je horší než léčba. V souladu s tím, adekvátní léčba zánětlivých a infekčních procesů na začátku onemocnění zabraňuje přechodu patologie do chronického stadia a více recidiv. Žena kontaktovat specialistu v případě prvních známek a provádět vhodnou terapii.

Gynekologové doporučují nosit spodní prádlo z bavlněných tkanin. Mačkání blízký prádlo, například tanga, provokovat drozd. Syntetické spodní prádlo ženy by neměly být noseny.

Známky vaginální kandidózy u ženAntibakteriální detergenty, gely pro intimní hygienu a ochucené toaletní papír jsou také zvýrazněny jako faktor ve výskytu vaginální kandidózy u žen. Předpokládá se, že tyto faktory významně ovlivňují kyselost vagíny.

Některé ženy mají recidaci mokrého prostředí. V tomto případě, po plavání, je vhodné důkladně zařadit do sucha, po dlouhou dobu nebýt v mokrém plavkách.