Příčiny vzhledu a léčby drozd v ženám

Je známo, že porušení složení vaginální mikroflóry je příčinou mnoha zánětlivých patologií. Často při změně normální bioscenózy vagíny se rozvíjí drozd, z nichž známky se liší od jiných infekčních onemocnění.

Drush je jedním z nejčastějších zánětlivých onemocnění u žen. Jeho prvkem je možnost vzhledu absolutně v každém věku ženy. Vzhled drozd nebo vědecká kandidóza je charakteristická pro novorozence a starší ženy.

Důvodem častého vzhledu drozd v žen může být nazýván vlastností jeho etiologie a patogeneze. Drush znamená aktivaci houby rodu Candidas, které jsou zástupci podmíněně patogenní mikroflóry. To znamená, že v menších množstvích jsou na kůži a sliznici přítomny kvasinkové houby. A pouze pod vlivem některých důvodů se stávají důvodem zánětlivého procesu v pochvě.

Candidiasis nebo Thrush zvážit infekci genitálních genitálních orgánů. Onemocnění získalo svůj název kvůli charakteristickému výboji CURL. Typicky se zánět vyvíjí na sliznici Vaginu a vulvě, je však také vzhled houbové dermatitidy, která stávala pole zrušení vagíny.

Známky drozd jsou diagnostikovány ve 40-50% žen s patologickým výbojem. To je způsobeno tím, že houby Candidas mohou vstoupit do sdružení s jinými patogeny specifické i nespecifické povahy. Kromě toho, s různými infekčními procesy, biocenóza vagíny je narušena, což je důvodem pro vzhled houbového zánětu.

Mukale pochvy je schopna chránit genitálie z infekcí v důsledku speciálního složení intimní mikroflóry. Je známo, že sliznice podstoupí změny v závislosti na fázi cyklu. Pod vlivem hormonů může oba zvýšit počet buněk a odmítnout povrchovou vrstvu epitelu.

Povrchová epiteliální vrstva akumuluje glykogenu aktivací estrogenu. Bakterie mléčných kyselin, štěpení glykogenu, tvoří kyselinu mléčnou, která podporuje potřebnou kyselost média vagina. Optimální kyselost tak neumožňuje aktivovat patogenní flóru.

Lactobacillia tvoří tzv. Mikrokolonium na epiteliálním povrchu. Lactobacillix a jejich živobytí produkty tvoří Glycocalix, což je druh ochranné fólie od pronikání patogenů do epitelu.

Kromě laktobacilli a kvasinek houby se biocenóza skládá z následujících zástupců podmíněně patogenní mikroflóry:

  • Anaerobní bakterie;
  • stafylokoky;
  • Gardnerella;
  • Streptococci;
  • Mykoplasma.

Porucha kyselosti vede k reprodukci podmíněně patogenní mikroflóry. Důvodem je snížit počet laktobacilli. V důsledku toho jsou podmíněně patogenní mikroorganismy ve vhodných podmínkách pro aktivaci. Zdravá mikroflóra a vzhled zánětu.

Přítomnost dysbiózy však neznamená povinný vývoj drozd. Silná imunita ženy se může vyrovnat s časovými odchylkami v biocenóze. Vzhled drozd se vyskytuje, když kombinace dysbiózy, imunitní a hormonální dysfunkce.

Někdy je drozel způsoben fyziologickými důvody, jako je těhotenství a vzhled Klimaků. Během těhotenství vzniká přirozená restrukturalizace hormonálního pozadí a vaginální sliznice. Stejné důvody určují vzhled drozd v pečovatelských ženách. U starších žen dochází ke snížení počtu laktobacilli, který je kombinován s atrofií sliznice a nevýhodou hormonálních hladin.

Drush se může objevit jak u žen, tak mužů. Pánská kandidóza se však rozvíjí méně často a způsobuje vážnější komplikace. Candidiasis může být sexuálně přenosná. Nicméně, drozd je nezávislá patologie.

Jedním z hlavních důvodů pro vzhled kandidózy nebo drozd je dlouhý příjem antibakteriálních činidel. To je důvod, proč je léčba antibiotika obvykle předepsána a jsou jmenovány antifungální činidla.

Drozd v akutní formě znamená významné nepohodlí. Včasná léčba rychle eliminuje příznaky malátnosti, aby se zabránilo relapsům, je nutné odstranit příčinu onemocnění. Často často drozd získává chronický kurz doprovázený častými relapsy. Důvodem tohoto toku je samostatná léčba, předčasná terapie nebo přítomnost provokujících faktorů kandidózy.

Důvody

Jako důvod pro vzhled drozd, vědci považují intenzivní reprodukci kandidátských kandidátů, což vede k zánětu. Tento proces je však možné s připojenými hormonálními výkyvy nebo oslabující imunity.

Pro vznik příznivých podmínek podnikání reprodukce kandidátů jsou zapotřebí následující vnitřní a vnější faktory.

  1. Nedostatečná nebo nadměrná hygiena. Nedostatek intimní hygieny vede k vzhledu drozd. Nadměrná hygiena však také přispívá k patologii. To je způsobeno skutečností, že při častých báslech a pažích současně s patogenní flórou jsou užitečné mikroorganismy vymývány. Volba hygienických zařízení. Nesprávně zvolené prostředky mohou způsobit alergickou reakci, která je také faktorem ve vzhledu kandidózy.
  2. Poranění epitelu. S poruchou integrity epiteliální tkáně, graf, který podstranný traumatizace ztrácí ochranné vlastnosti. Symcosa se tak stává náchylným k nežádoucím faktorům a infekci.
  3. Věkové zvláštnosti. Je známo, že vaginální mikroflóra se neliší ve stálosti své kompozice. V dívkách až do tří týdnů je vagina sterilní a ochrana zajišťuje akumulované těhotenství mateřských hormonů. Pak, od tří týdnů a až 16 let, mikroflóra tvoří. Během tohoto období, častý vzhled drozd byl zaznamenán z důvodu nedokonalosti imunitního systému a nedostatečné tloušťky sliznice. Kromě toho, hormonové výkyvy, zejména estrogen, absence ovulace významně ovlivňují stav epitelu a vaginální flóry. U žen starého věku se sliznice liší v atrofii a nízkým obsahem bakterií kyseliny mléčné, estrogen v těle. To také způsobuje vzhled drozd.
  4. Genitální infekce. Zánět vede k vzhledu tkanin tkanin, které způsobuje připevnění plísní flóry. Kromě toho, droždí houby často vstupují do spojení s různými patogeny, tvořící smíšený klinický obraz onemocnění.
  5. Bakteriální vaginóza nebo gardnerellóza. Porušení vaginální mikroflóry je jedním z příčin příznaků kandidózy. Nicméně, drozd se vyvíjí s bakteriálním vagininem. Pro vývoj zánětu vyžaduje postupné snižování bakterií mléčných kyselin, hrozící a hormonálních poruch.
  6. Přijetí antibiotik. Použití při léčbě antibakteriálních léčiv je jedním z hlavních faktorů pro vzhled symptomů kandidózy.
  7. Použití hormonálních prostředků. Je známo, že některé hormonální léky utlačují imunitní systém. V přítomnosti bakteriální vaginózy a imunitní nerovnováhy dochází k reprodukci podmíněně patogenní mikroflóry a zánětu.
Mezi příčiny vzhledu drozury také identifikují některé somatické onemocnění a patologické podmínky. Zejména inestinální dysbakterióza a diabetes jsou považovány za predispoziční faktory.

Příznaky a diagnostika

Povaha klinického obrazu je často způsobena stavem imunitního systému ženy, jakož i těch, zda onemocnění probíhá v akutním nebo chronickém stupni. Symptomy závisí na závažnosti dysbakteriózy v pochvě. Reprodukce houbových kandidátů začíná na epiteliálním povrchu, kde jsou umístěny další zástupci podmíněně patogenní mikroflóry. Je možná tvorba kauzativních datových sdružení agenta. Například, často, když je Candidiasis odhalena Gardnerellózou.

Pokud je počet bakterií kyseliny mléčné dostatečné, ani v přítomnosti dysbakteriózy známek patologie nemusí být. Důvodem je skutečnost, že laktobacilles omezují zánětlivý proces a pronikání hub v hlubších vrstvách.

V budoucnu buď normalizaci mikroflóry, nebo vývoj kandidózy. Normalizace intimní mikroflóry se vyskytuje pod podmínkou adekvátně fungujícího imunitu. Je také možné proudit kandidózou ve formě přepravy, když symptomy onemocnění chybí v důsledku dostatečného počtu laktobacil.

Vývoj kandidózy se vyskytuje s výrazným porušením vaginální flóry a vyčerpání ochranných sil těla ženy. Houby tvoří kolonie a zavedeny do tloušťky epitelu. Existují tedy foky zánětu.

První známky nemoci vznikají často na pozadí přijetí antibiotik, stresujícího stavu, zhoršení somatických patologií.

Klinický obraz během drozury u žen se vyznačuje projevem projevy v důsledku možné smíšené infekce. Odborníci však věnují pozornost žen na výrazné známky drozd.

  1. Pocit svědění v pochvě a v oblasti svého očekávání, který je intenzivnější v noci a večer. Svědění také znepokojuje ženám při chůzi, intimní blízkosti, stejně jako při provádění hygienických postupů. Je pozoruhodné, že před výskytem měsíčního svědění je také obvykle zesíleno.
  2. Spalování v pochvě v důsledku reakce vaginální sliznice na plísňový efekt.
  3. Curl sekce bílého a šedobílého odstínu se obvykle objevují výhradně během drozd. Tyto výběry mají kudrnatou konzistenci v důsledku přítomnosti bílých hrudek, často s kyselým pachem.
  4. Patologické směsi různých barev a konzistence se mohou objevit, pokud existují jiné infekční patogeny.
  5. Vzestup a spalování během močení ukazují poškození močové trubice a močového měchýře. Tento proces je pozorován v šíření infekce.
  6. Někdy během gynekologického vyšetření se gynekolog bere na vědomí přítomnost mělké vyrážky ve formě bublin. Je pozoruhodné, že tato vyrážka je doprovázena závažným nepohodlím, zejména Itch.
  7. Specialista může také identifikovat charakteristickou hyperemii sliznicí membrány, která se vyznačuje edémem zarudnutí a tkáně. Často na stěnách pochvy a krku, bílé nájezdy jsou viditelné, což není odstraněno s bavlněným tamponem a vystavuje krvácení sliznice.

Drož v akutní formě postupuje asi dva měsíce. Při absenci včasné a řádné léčby, onemocnění přechází do chronického kurzu. Opakující se drozd se vyznačuje trvalým tokem a kompletními obtížemi vytvrzování. Žena pozoruje časté relapsy, které jsou nahrazeny remisními obdobími. Symptomy nemusí být vyslovováno, což způsobuje pozdní diagnostiku a léčbu.

Drush je častým satelitem těhotenství. V tomto případě jsou příčiny onemocnění fyziologicky stanoveno. Těhotné ženy mají vysokou úroveň progesteronu a nedostatečný počet laktobacilli v pochvě a mechanismy imunitního ochrany jsou oslabeny. Tato situace je pozorována v prvních měsících laktace, pak je biocenóza postupně obnovena.

Drush může ovlivnit bradavky ošetřovatelské ženy v důsledku mikrotrázy a trhlin. Drož v oblasti bradavek je zpravidla kombinován s houbovým zánětem v pochvě.

Podezření, že přítomnost drozd může být v procesu vizuální kontroly. Můžete však určitě diagnostikovat pouze prostřednictvím laboratorních diagnostických metod. Je nutné studovat vypouštěcí vagíně pod mikroskopem, který vám umožní identifikovat mycelium a spory hub. Je také vhodné identifikovat typ houbové infekce a identifikovat doprovodné pohlavní infekce.

Léčba

Účinnost léčby závisí na správně vybraném vzoru terapie. Správná interpretace výsledků průzkumu je nezbytný. Doporučuje se začít léčbu, když se objevují první známky patologie. V tomto případě s dostatečně funkčním imunitním systémem se můžete spolehnout na úspěch léčby.

Chronický tok špatně léčit. Důvodem je přítomnost provokujících onemocnění a patologických podmínek, jako je diabetes. Po léčbě žen je však možné dosáhnout rezistentního remise.

Před zahájením léčby doporučují odborníci:

  • pozorovat penis;
  • jíst zdravé jídlo;
  • Vylučovat alkohol a medicínu;
  • Dodržujte základní pravidla intimní hygieny.

Antifungální přípravky jsou k dispozici v různých dávkových formách:

  • Tablové léky;
  • Krémy, masti, gely, čípky nebo svíčky pro místní expozici.
Výběr formy léčby provádí lékař.

Lokální léčebná zařízení se vyznačují pohodlí a vysokou účinností. To je způsobeno dopadem hlavní látky v blízkosti zaměření infekce. Kromě toho jsou vedlejší účinky vzácné při použití takových forem léčby.

Aby léčba žen bylo účinné, je nutné kombinovat místní akční přípravky a tablety. V některých případech je vhodné jmenovat antihistaminika.

Gynekologové věnují pozornost, že léky na léčbu drozd by měly být předepsány pouze odborníkem. Nezávislý léčba může vést k vzniku opakovaného drozdu u žen.

Přípravky

V moderní gynekologii může citovat různé prostředky. Antifungální léky zahrnují základní účinnou látku, která se liší v antimikotickém účinku. Pomocné látky, které jsou součástí léčiva, mohou eliminovat současně symptomy a přispět k účinnosti léčby. Předepisování léčby určitými drogami by však mělo pouze lékař.

Při léčbě drozd, ženy používají následující skupiny léků:

  • Polienova, například nystatin;
  • deriváty triazolů, zejména dieflux;
  • Skupina imidazolu, včetně klotrimazolu.

V současné době jsou prostředky kombinované akce běžné, mezi nimiž můžete přidělit Terezhin. Tyto léky mají účinnost v důsledku obsahu několika typů prostředků ovlivňujících současně.

Drush odkazuje na tyto patologie, ve kterých je důležité zapamatovat si prevenci. Aby se zabránilo infekci plísně, měla by žena:

  • věnovat pozornost genitální hygieny;
  • používat vhodné neagresivní prostředky intimní hygieny;
  • včas změnit spodní prádlo;
  • dodržovat kulturu intimního života;
  • Vyhnout se self-baterovat antibakteriální činidla;
  • Eliminovat douching;
  • léčit somatická onemocnění;
  • správně jíst;
  • udržovat fyzickou aktivitu.

Pokud se objeví příznaky drozd, měla by se žena apelovat na gynekologa, podstoupit průzkum a odpovídající léčbu. Včasná léčba se vyhne přechodu onemocnění v chronickém stadiu, čímž se zabrání relapsům.