Výživa pro onkologický čípek

Příznaky onkologie reprodukčních systémů orgánů jsou zjištěny od zástupců různých věkových skupin. Příčiny vývoje onkologie jsou pohlavní infekce, chronické zánětlivé procesy, pozadí a prekancerózní patologie, poranění epitelu, snížení hodnoty bezprostřední části a nedostatečné přijetí příznivých látek v důsledku nevyvážené výživy. Nesprávná výživa vyvolává mnoho nemocí, včetně příznaků onkologie.

Jeden z nejčastěji diagnostikovaných typů onkologie je cervikální rakovina.Onkologie děložního čípku je maligní nádor, který je obvykle lokalizován v vaginální části nebo cervikálním kanálu.Příznaky onkologie, která stávala čípku, jsou charakteristické pro ženy 30-55 let. První příznaky se obvykle zobrazují na běžeckém stádiu, což je způsobeno latentními progresí onkologie.

Při identifikaci léčby onkologie děložního čípku v raných fázích, dodržování správné výživy, je prognóza příznivá. Po léčbě byla pozorována žena ve specialistu, která byla pozorována specialistou, pravidelná zkouška se koná, je v souladu s doporučeními, včetně těch, které souvisejí s řádnou výživou.

Anatomické rysy struktury

Cervix není samostatný orgán reprodukčního systému. Jedná se o pokračování tělu dělohy, jeho dolní oddělení, které vypadá jako nejužší část. Ve struktuře děložního tělesa, krk provádí řadu základních funkcí, například se podílí na koncepci a dodávce, zajišťuje ochranu dutiny orgánu z patogenních mikroorganismů.

Cervix je předmětem diagnózy s různými gynekologickými chorobami, včetně oblasti gynekologie. Lékař zkoumá čípku s gynekologickým zrcadlem. Vizualizuje hladký hladký světle růžový epitel v vaginální části děložního čípku. Je to tato část, která je viditelná během inspekce. Zatímco oddělení osnovy není k dispozici pro výzkum.

Pozemek přiléhající k vagíně je lemován plochým vícevrstvým epitelem. Tento název je způsoben typem buněk, které tvoří epitel vaginální části. Tyto buněčné prvky jsou umístěny v několika vrstvách.

  1. Buňky bazální hluboké vrstvy se rozlišují immaturou, zaoblenou formou a obsahem jednoho jádra velkého.Kromě toho je bazální vrstva ohraničena stromatem, to je plavidla, nervy a svaly.
  2. Zrání prvky mezilehlé vrstvy vypadají zploštělé a jejich jádro.
  3. Zralé ploché buňky povrchové vrstvy jsou staré a funkce, aktualizace epitelu.

V cervikálním kanálu je sametový načervenalý povrch posetý s válcovým jednovrstvým epitelem. Kromě válcových buněk cervikální kanál funkce krční žlázy nepřetržitě produkují ochranné proti patogenním mikroorganismům hlenu.

Shora, cervikální kanál vytváří vnitřní Zev a sníží - venkovní. V oblasti vnitřní relace je stanovena přechodová zóna. Tato transformační oblast spojuje válcový a plochý epitel.

Při transformační zóně je diagnostikováno asi 95% případů cervikální onkologie. Častý vývoj rakoviny v přechodové zóně je způsoben fyziologickou náchylností webu.

Změny předsudků

Onkologie děložního čípku je důsledkem prekancerózních dysplastických procesů. Pod dysplazií znamená patologický proces, který vede k vzhledu strukturálních změn v buňkách nebo jejich atypici.

Proces předrokladů vedoucí k onkologii má několik stupňů gravitace.

  1. Změny světla se stanoví, když mohou být atypické buňky detekovány pouze v 1/3 kabelu epitelu. Tento proces odpovídá 1 stupně, který je odlišně nazvaný Cini. Onkologie v této fázi se vyvíjí velmi zřídka, protože imunita ženy v přítomnosti zdravé výživy se vyrovnává se změnami vzniklých. S kombinací nežádoucích faktorů, onkologie děložního čípku se může rozvíjet za pět let.
  2. Změny v mírné závažnosti odkazují na mírnou dysplazii. Porážka se slaví ve 2/3 epitelu. Gynekologové klasifikovat takový precancerózní proces jako 2 stupně nebo CINII. Onkologie se může rozvíjet za tři roky.
  3. Těžká dysplazie je považována za předem formy rakoviny, která je indikována jako CINIII nebo rakovina in situ. Z invazivní onkologie se tato podmínka rozlišuje absencí klíčení maligních buněk v stromatu. Rakovinné prvky mohou být detekovány v celém epitelu zároveň, že se ztratí rozdělení na vrstvách. Onkologie se vyvíjí v průběhu roku.

Předsudky jsou úspěšně léčeny konzervativní i chirurgicky. Výběr způsobu léčby je určena stupněm dysplazie. Pokud je nezbytná terapie nepřítomná, často se druhý třetí stupeň jde na onkologii děložního čípku.

Etiologie a patogeneze

Mechanismus výskytu onkologie není dostatečně zkoumán. Rozlišuje se mnoho různých predispozičních faktorů, což může vést k malignímu nádoru.

V 95% vaginálních stěr u žen s onkologií dělohy je určen HPV 16 nebo 1 typ. To umožnilo odborníky k závěru, že příčina vývoje onkologie děložního čípku je papilloma virus.

HPV je přenášen hlavně během sexuálních kontaktů. Jednou na sliznici, virus proniká do buněk a může přispět k jejich změně. Více než 100 typů HPV je však přiděleno, jejich vliv na tělo je nejednoznačný.

Některé kmeny mají výrobu akci, což vede k tvorbě papilomu a královského. Ostatní podtypy přispívají k mutárnám. Jedná se o podtypy s takzvaným vysokým stupněm onkogenicity, které jsou považovány za nebezpečné, pokud jde o vývoj onkologie.

Nicméně infekce s nebezpečnými HPV kmenem ne vždy vedou k vzhledu onkologie. U žen se silnou imunitou a správným výživovým návykem je virus nezávisle vylučován z těla. S kombinací některých nežádoucích faktorů je však virus delší dobu v těle, což zvyšuje riziko onkologie.

Provedení onkologických faktorů zahrnují:

  • Imunitní poruchy;
  • Hormonální a výměnné poruchy;
  • kouření;
  • chronické zánětlivé procesy genitálních orgánů;
  • infekce;
  • Pozadí formace děložního čípku, například pseudo-erozi;
  • Brzy intimní život;
  • Poranění krčních epitelů častých chirurgických zákroků;
  • Indiskriminate sexuální kontakty;
  • Nedostatečná hygiena sexuálním partnerem, protože karcinogenní účinek má karcinogenní účinek na čípku;
  • vadná výživa, která neposkytuje příjem prospěšných látek a vitamínů v těle ženy.

Zejména nebezpečná kombinace několika provokujících faktorů. Riziko onkologie děložního čípku, pokud je HPV kombinován s herpesem nebo chlamydií.

Odrůdy a stádia

Onkologie děložního čípku je klasifikována v závislosti na různých kritériích. Stanovení specifického typu nádoru je nezbytné pro přípravu individuálního plánu léčby a prognózy.

Onkologie děložního čípku se může vyvinout z rovného epitelu a železné tkaniny. V souladu s tím, v závislosti na typu epiteliální tkáně dochází k rakovině děložního hrdla:

  • čepelí;
  • Ironie.

Ve většině případů se setká s rakovinou vločky. Adenokarcinom naznačující rakovinu krčního kanálu je diagnostikován v 10% případů.

Na tahu se stane typ karcaletu letadla:

  • erogenní, významná hustá struktura;
  • Non-poháněný, charakterizovaný relativní měkkostí.

Je nezbytné vytvořit stupeň diferenciace buněk, která předurčuje tempo růstu nádoru a jeho malignity. Essemble tři stupně diferenciace buněk.

  1. Nízko-diferencovaná neoplazma se vyznačuje rychlým růstem a měkkou konzistencí. Taková rakovina rychle metastazuje, což naznačuje nepříznivou prognózu.
  2. Mírně difrátovaná tvorba je charakterizována přítomností metastáz na 3-4 stupních. Prognóza může být příznivá při stavu včasného zacházení s onkologií v rané fázi.
  3. Vysoce diferencovaný nádor je považován za neagresivní a pomalu progresivní. Tento typ onkologie je úspěšně léčen a má dobrou prognózu.
Gynekologové se častěji setkávají s mírnou diferencovanou onkologií.

Prognóza a diagnostika rakoviny ovlivňuje takový faktor jako tempo růstu neoplazmy. Nádor může mít:

  • progrese endofytu;
  • Exofitový růst.

Některé nádory se vyznačují smíšeným růstem.

Závažnost onkologie a jeho prevalence je určena fáze. Je odlišen nulový stupeň, což znamená předinvazivní rakovinu nebo dysplazii 3 stupně. V tomto případě, maligní buňky zcela ovlivňují epiteliální tkáň, avšak klíčivost v stromatu není pozorována.

Onkologie děložního čípku se vyznačuje čtyřmi fázemi.

  1. Shaika je postižena. A - Invazia až 5 mm. B - Invazia přes 5 mm.
  2. Jedná se o tělo dělohy.
  3. Neoplazma přesahuje dělohy, maligní buňky klíčí do pánevní stěny a dolní třetina vagíny.
  4. Ovlivněné močové měchýř a střeva jsou vytvořeny metastázy.

Obvykle se objeví příznaky onkologie děložního čípku ve třetí etapě.

Příznaky

Dostatečné časové příznaky onemocnění nejsou vyslovovány. Onaologie děložního čípku často je zjištěna náhodou v procesu pravidelného profylaktického vyšetření.

V průběhu incoprocess vznikají následující příznaky.

  1. Zhoršení celkového zdraví. Symptomy všeobecného onemocnění zahrnují ztrátu chuti k jídlu, rychlý pokles tělesné hmotnosti, rychlé únavy, teploty subfebrilie, bolesti hlavy, anémie, která je doprovázena kožním palliem a křehkostem nehtu, vlasy.
  2. Krvavé otázky. Obvykle u žen se zdají být takový symptom jako kontakt. Někdy výběr může mít pohled na masové léze a liší se v nepříjemném zápachu přívěsu. Tento příznak ukazuje rozklad nádoru.
  3. Acyklický krvácení. Zástupci v reprodukčním cyklu mají krvácení, nesouvisející a měsíčně. Starší ženy po jejich dlouhé nepřítomnosti krvácí.
  4. Patologický výtok. Pokud je infekce spojena nebo se vyvíjí zánětlivý proces, výběr se může stát hnisavým, má jinou konzistenci, barvu.
  5. Vodnatý belie. Tento příznak označuje porážku lymfatických kapilár.
  6. Bolest. Ve šíření maligního procesu se vyskytuje intenzivní bolest, která se soustředí z oblasti břicha, zpět, konečníku. Během sexuálních kontaktů se také objevuje bolest.
  7. Otki. Pro onkologii je Cervix charakteristické pro etiku nohou a pohlavních orgánů. Tento příznak označuje porážku lymfatických uzlin a krve.
  8. Příznaky komprese močového měchýře a konečníku. Během stlačení malých pánevních orgánů se poruchy objevují v fungování exkretorického systému. V důsledku toho nastane zácpa, rychlá bolestivá močení. Krev může být přítomna v moči a výkvě. Často, pod onkologií děložního čípku se hydronefróza vyvíjí, což způsobuje inxikaci ženského těla života.
  9. Vzdělávání Fistula. V progresi onkoprocess existují fistuly mezi močovým měchýřem, střeva. Tento příznak mluví o nepříznivé prognóze.

Gynekologové věnují pozornost, že příznaky onkologie děložního děložního čípku jsou často vyjádřeny slabě. Některé příznaky jsou podobné známkám jiných patologií. Chcete-li objasnit diagnózu, obraťte se na lékaře a projděte se jmenovaným zkouškou.

Diagnostické metody a léčivá taktika

Prognóza onemocnění do značné míry závisí na tom, jaký stupeň byl proveden průzkum a léčba. Pokud je onkologie děložního čípku diagnostikována a je ošetřena v rané fázi, prognóza ve většině případů je dobrá. Při léčbě v první fázi je pětileté přežití od 80% a výše. Zatímco přežití s ​​rakovinou v poslední fázi má příznivou prognózu pouze v 8% případů.

Příznaky onkologie děložního čípku se objeví na spuštěných stupních. Proto každá žena musí systematicky podstoupit průzkum a provádět tzv. Screeningový výzkum. Diagnóza rakoviny děložního čípku zahrnuje následující studie.

Gynekologické vyšetření

Gynekologické vyšetření vám umožní vizuálně vyhodnocovat sliznici membrány vaginální části, všimněte si nesrovnalostí a změn v barvě, která může znamenat pozadí, dysplastické a maligní procesy.

Stěr na oncocytologii

Zdvih na onkocytologii je screeningová metoda díky, že lékař odhaluje atypické buňky v biologickém materiálu. Analýza provádí speciální tetailing z různých částí krku. Získaný materiál je specialista na skluzu. V laboratoři je sklo natřeno a studováno pod mikroskopem. Cytologický výzkum také umožňuje určit zánětlivý proces.

Kolposkopie

Studium děložního čípku pod mikroskopem je nutná při změně změn během celkové kontroly. Studie projde pomocí kolposkopu sestávajícího z osvětlovacích a zvětšovacích systémů. Při detekci odchylek se provádí rozšířený postup, když je sliznice zpracována roztokem Lugola a kyseliny octové.

Pokud se po aplikaci roztoku kyseliny octové objeví, požehnání, to označuje porážku HPV. V hnědé oblasti po uplatňování řešení Lugolu svědčí o atianu. Potvrďte předpoklady po odhadu koloskopického vzoru, pomocí metody biopsie.

Biopsie

Procedura znamená vzorek plotový kus cervikální tkaniny pro provádění histologického vyšetření. Metoda se nedoporučuje pro těhotné ženy a běží striktně svědectvím.

Ultrazvuk

Ultrazvukové vyšetření vaginálním senzorem umožňuje určit tvorbu děložního čípku. Pomocí Dopplerografie, lékař také odhaduje změny v průtoku krve, které jsou pozorovány v rakovině.

Škrábání

V podezřelých adenocicinaci, škrábání cervikálního kanálu. Získaný materiál se zkoumá histologicky v laboratoři.

Kromě toho, onkologie děložního čípku platí i následující typy výzkumu:

  • CT a MRI;
  • Rentgen hrudníku;
  • Ultrazvuková játra, ledviny, močový měchýř;
  • IrigaScopy;
  • cystoskopie;
  • remoskopie;
  • Intravenózní urografie.

Léčba závisí na závažnosti onkologického děložního čípku. Terapeutická opatření zpravidla zahrnují kombinace následujících taktik:

  • chirurgický zákrok;
  • radiační terapie;
  • chemoterapie.

Chirurgický zákrok se provádí v různých objemech v závislosti na distribuci onkologie děložního čípku.

  1. Cervace děložního hrdla znamená vylučování kuželovitého postiženého tkaniny na nulovém stupni.
  2. V počáteční fázi se provádí vysoká amputace děložního čípku . Někdy intervence doplňuje odstranění příchutí a regionálních lymfatických uzlin.
  3. Odhalení dělohy zahrnuje odstranění dělohy a děložního čípku. V některých případech, lumph uzlů, přívěsy, části vagíny.
Po provedení chirurgické intervence musí být dodržena doporučení lékaře, včetně. Je známo, že správná výživa snižuje intestinální zatížení a může eliminovat nepříjemné příznaky po operaci.

Chemoterapie a ozáření lze použít před i po operaci. Pokud jsou techniky aplikovány před zásahem, umožňuje snížit velikost nádoru. Po provedení operace umožňuje ozáření a chemoterapii zničit zbývající maligní buňky, zlepšit stav pacienta, eliminovat patologické symptomy.

Vlastnosti výživy

Správně vyvážená výživa má významnou léčbu v terapii a prevenci onkologie. Výkon může poskytnout přijetí do těla nezbytných látek, což je důležité s maligním nádorem.

Pro plnou výživu jsou zapotřebí následující produkty.

  1. Mrkev. Údržba falkarinolu poskytuje snížení rizika onkologie, podporuje zpomalení růstu maligních prvků. Kromě toho mrkev zahrnují skupinové vitamíny v. Pro léčbu a prevenci rakoviny je žádoucí používat syrovou mrkev jako výživu.
  2. Červený ostrý pepř. Tato zelenina obsahuje látky, které zničí rakovinné buňky.
  3. Řepa. Anticancer vlastnosti jsou způsobeny obsahem betainu, který účinně bojuje s onemocněním.
  4. Zelený čaj. V léčivém nápoji obsahujících flavanoidy. Tyto komponenty blokují progresi útvarů, zabraňují vzhledu nekrózy. Kromě toho potraviny, které zahrnují použití zeleného čaje, pomáhá eliminaci volných radikálů.
  5. Kurkuma. Toto je nejsilnější antioxidant, jejichž výhodné vlastnosti se používají v terapii různých patologií.

Výživa OnCobole musí také obsahovat následující ovoce:

  • meruňka;
  • Granát;
  • grapefruit;
  • Malina, mango;
  • Instalatérský rybíz.

Užitečné pro potravinovou zeleninu:

  • brokolice;
  • rajčata;
  • ředkev;
  • dýně;
  • květák.

Potřebujeme krmit tyto produkty jako:

  • špenát;
  • hořčice;
  • ženšen;
  • Miláček;
  • losos;
  • ovesný;
  • propolis;
  • chřest;
  • čočka;
  • Shipovnik.

Oncoboles se doporučuje zahrnout čerstvé zelené ve stravě, zejména petrželku.

Je nežádoucí použití následujících produktů jako výživu:

  • kouř;
  • kyselé okurky;
  • Tlusté a smažené pokrmy;
  • alkohol, sycené nápoje;
  • čokoláda;
  • polotovary;
  • cukrovinky;
  • Geneticky modifikované potraviny.

Pacienti s krční onkologií v historii by měli dodržovat správnou výživu v průběhu života. Kromě toho může zdravá výživa pomoci během rehabilitačního období, zmírnit nepříjemné symptomy.