Příznaky onkologie dělohy ve fázích

Rakovina těla děložního tělesa je zhoubná vzdělání, která je tvořena tkaninou endometria. Vnitřní vrstva nebo endometrium je sliznická membrána dělohy. Gynekologové dodržují významný nárůst nárůstu počtu onemocnění ženské reprodukční sféry související s onkologií.

Jeden z nejčastějších nádorů v onkologii je považován za karcinom pro bodie. Onkologie dělohy se nachází ve 2-3% žen. Rakovina může ovlivnit ženy jakého věku, avšak lokalizace neoplazmy v děložní televizi je charakteristická pro starší představitele. Středního věku pacientů - 60 let.

Struktura dělohy

Děloha je nepárovaný orgán patřící k reprodukčnímu systému. Hlavní funkcí dělohy je nosit, narození dítěte. Uterus je druh symbolu ženskosti a mládeže.

Močový měchýř se nachází v přední části dělohy a záda je rovný střevo. To je tato lokalizace orgánů, které určuje poruchy močení a defecation v maligních a zánětlivých procesech v děloze.

Rozměry dělohy se liší v závislosti na stavbě ženy. Základní hodnota pro velikost dělohy. Je známo, že ti, kteří dali porodním zástupci dělohy, mají větší objem a hmotnost. V průměru je délka dělohy 8 cm a tloušťka - 3 cm.

Uterus má tvar hrušky. Ve struktuře dětských věků přidělují:

  • dno;
  • tělo;
  • Shaika.

V horní části několika rozšířených dno dělohy na levé a pravé straně jsou trubky. Pro tyto děložní trubky v tělesa dělohy, vejce z vaječníku. Obvykle se v potrubí vyskytuje hnojení. Ve spodní části je zúžení dělohy a přechodu na krk.

Děloha se skládá z několika vrstev.

  • vnitřní - endometrium;
  • Střední - myometriy;
  • Venkovní parametr.

Serózní skořápka, parametr je mimo děloha venku. Svalová vrstva, zajišťuje natahování a řezání dělohy, například během těhotenství, porodu a menstruace.

V reprodukčním cyklu se endometrium podléhá změnám cyklické povahy, což znamená nástup menstruace. Funkční vrstva je neustále aktualizována v důsledku zásob v bazální složce endometria.

Růst a odmítnutí funkční vrstvy jsou způsobeny změnou hladiny genitálních steroidů během cyklu. Sex hormony jsou izolovány speciálními genderovými žlázami zvané vaječníky.

Produkce hormonu je pod kontrolou komplexního mechanismu systému neuro-endokrinního regulace. V této souvislosti mnoho porušování nervové a endokrinní povahy nepříznivě ovlivňují vnitřní vrstvu dělohy, což zvyšuje riziko onkologie.

Etiologie a patogeneze

Je známo, že rakovina dělohy může mít dvě možnosti, zejména v závislosti na hormonu a autonomní. V obou možnostech existuje významná role dědičnosti. Někteří odborníci dodržují genetickou teorii vývoje různých fází onkologie dělohy.

Nejběžnější forma podle dat výzkumu je rakovina závislá na hormonu, která je 70% z celkových identifikovaných případů. Taková forma rakoviny se vyvíjí v důsledku zvýšené stimulaci endometriálního estrogenu, které jsou ženské sex steroidy.

Příznaky onkologie dělohy ve fázíchZesílené estrogenové výrobky jsou pozorovány v porušování výměny a neuroendokrinní povahy. Proto jsou ženy s následujícími patologiemi v rizikové skupině:

  • diabetes;
  • nadváha;
  • hypertenze.

Nejnebezpečnější kombinace dat patologií, která opakovaně zvyšuje riziko onkologie dělohy.

Hyperereses se projevují následujícími příznaky:

  • narušení cyklu;
  • krvácející;
  • Folikulární cysty;
  • Hypomální vaječníkové hyperplazie;
  • neplodnost;
  • Pozdní menopauza.

Takové těžké patologie mohou vést k hyperstroystroy jako:

  • cirhóza jater;
  • chronická hepatitida;
  • Hormonální produkty vaječníků nádorů;
  • hyperplazie, adenom adrenal cortex.

Úrovně estrogenů významně zvyšuje léčbu tamoxifenu, náhradní hormonální terapie po nástupu menopauzy. Nicméně onkologie spojená s hormonálními důvody má výhodnější prognózu. To je způsobeno tím, že takové nádory mají vysokou diferenciaci buněk, rostou velmi pomalu a neliší se agresivitě. Je třeba si pamatovat, že v hormonálních poruch může být několik nádorů vzhled několika nádorů, například v prsu, vaječnících a konečníku.

Onkologie závislá na hormonu ve svém vývoji prochází několika fázemi.

  1. Výskyt funkčních poruch v důsledku hyperstrogenací, například poruch krvácení nebo cyklu.
  2. Vzhled růstu endometria nebo hyperplazie.
  3. Vývoj precancerózních států, zejména atypické hyperplazie.
  4. Progrese maligního nádoru.

Autonomní verze děložního karcinomu je diagnostikována u 30% případů. Taková onkologie není způsobena hormonálními poruchami a je nalezen u žen s nedostatečnou hmotností a krvácením po nástupu menopauzy. Takové tumory se zpravidla týkají nediferencované a nízko-diferencované. Neoplazmy postupují rychle a již v první druhé etapě onkologie tvoří metastázy. Prognóza tohoto typu nepříznivé rakoviny.

Mechanismus vzniku a vývoje rakoviny dělohy nebyl zcela studován. Mnoho teorií je považováno za etiologie a patogeneze, například genetický. Někteří odborníci se domnívají, že základ této možnosti onkologie je vážnými imunitními poruchami.

Faktory

Specialisté volají negativní faktory, které mohou přispět k vzhledu rakoviny dělohy. Ženy, které mají historii těchto faktorů, jsou v rizikové skupině.

Tyto faktory lze připsat:

  • nepříznivá dědičnost v plánu onkologie reprodukčního systému;
  • obezita;
  • diabetes;
  • hypertenze;
  • pozdní menopauza;
  • Nerealizovaná funkce dětí;
  • tumory vaječníků, způsobující výztužné estrogenové výrobky;
  • Příjem tamoxifenu;
  • Dlouhodobé užívání dimetisteronu obsahujícího KOC;
  • Ugt estrogeny;
  • ozáření malé pánevní oblasti.

Ženy, které jsou v rizikové skupině onkologie, by měly být pravidelně navštíveny lékařem a podstoupit nezbytný průzkum.

Fázi

Mezinárodní klasifikace porodníků-gynekologů (figová) definuje čtyři stupně děložní onkologie. Odděleně, nulový stupeň, což znamená atypickou hyperplazii endometria a přední rakovinu.

  1. První etapa znamená lokalizaci nádoru v těle dělohy. A jeviště je nedostatek klíčení neoplazmy v myometria. Ve jevišti - pronikání maligních buněk do poloviny svalové vrstvy. Z pódia - léze myometria na serózní kryt. Symptomy obvykle chybí.
  2. Druhá etapa se vyznačuje zapojením do onkologie děložního čípku. Stage - Pokrytí obilných žláz. Ve jevišti - šíření nádoru na strop. V této fázi charakteristických symptomů nemusí být pozorovány.
  3. Třetí etapa znamená klíčování neoplazmy mimo dělohu bez poškození střevem a močového měchýře. Stage - zapojení sérové ​​skořepiny, přívěsky dělohy. Ve jevišti - vzhled metastáz ve vagíně. Z pódia - tvorba metastáz v regionálních lymfatických uzlinách. První etapa se může objevit první příznaky.
  4. Čtvrtá etapa se vyznačuje šíření rakoviny na močovém měchýři, střev (stupeň). Někdy jsou metastázy detekovány ve vzdálených orgánech (ve fázi). Označené příznaky onkologie.

K dispozici je také mezinárodní klasifikační systém (TNM), který zahrnuje následující parametry:

  • hodnota nádoru (t);
  • léze lymfatických uzlů (n);
  • Vzdálené metastázy (m).

Rozlišují se následující varianty velikosti primárního nádoru:

  1. T je - nulová fáze figo.
  2. T 0 - novotvar není určen po odstranění v rámci diagnostiky;
  3. T 1A - neoplazma je omezen na těleso dělohy, které dosáhne délky až 8 cm.
  4. T 1b - nádor v těle dělohy větší než délka 8 cm.
  5. T 2 - Distribuce tvorby děložního čípku.
  6. T 3 - výstup z neoplazmy mimo děloha, ale pozoruje jeho lokalizaci v malé pánvi bez známek léze močového měchýře a střev.
  7. T4 - rakovina klíčí v konečníku a močového měchýře, přesahuje hranice malé pánve.

Léze lymfatických uzlů, přítomnost vzdálených metastáz je určena indexy m, n:

  1. M 0 (n 0) - známky metastáz a lézí lymfatických uzlin není pozorováno.
  2. M 1 (n 1) - detekce metastáz a lézí lymfatických uzlin.
  3. M x (n x) - žádná data.

Index g charakterizuje stupeň diferenciace buněk:

  1. G 1 - vysoká.
  2. G 2 - Střední.
  3. G 3 - nízká.

Vysoký stupeň diferenciace buněk má příznivou prognózu. Takový nádor není nakloněn k metastázy a je charakterizován pomalým postupem. Ve většině případů jsou detekovány mírné diferencované neoplazmy. Nejčastějším kurzem má nízké diferencované vzdělávání. Taková rakovina může být doprovázena metastázami v raných fázích.

Metastáza

Rakovina dělohy se šíří prostřednictvím organismu lymfogenic a implantace, hematogenní, to znamená krevní a lymfatické cévy v rámci břišní dutiny.

První metastázy se obvykle objevují v lymfatických uzlinách, což je druh bariéry pro maligní nádor. Lymfatické uzly fungují jako filtry. Nicméně, se silným "znečištěním filtrů" maligních buněk, začnou násobit silně, tvořících metastázy. Někdy je další šíření buněčných prvků neoplazmy z jednoho uzlu na jiné.

Hematogenní dráha propagace rakoviny je možná v klíčení maligních prvků v cévách v krevních cévech různých orgánů. Onkologie dělohy často dává metastázy ve světle, vaječnících a kostní tkáni. Významně méně často hematogenní dráha proliferace nádoru určuje vzhled metastáz v mozku, játrech a ledvinách.

Zpráva o děloze a abdominální dutině je zajištěna trubkami. V souvislosti s tím, která implantace je možné metastázy před výskytem klíčení neoplazmy v sériové skořepině. Gynekologové zdůrazňují, že výskyt maligních prvků v břišní dutině může být nepříznivým znakem, pokud jde o prognózování.

Následující faktory zvyšují riziko vývoje metastáz během onkologie dělohy:

  • nepříznivá lokalizace vzdělávání;
  • Věk ve věku;
  • Nová tvorba autonomní etiologie;
  • Nízký diferencovaný typ rakoviny dělohy.

Metastáza jsou podobná ostrovům maligních buněk. Jejich vzhled je spojen s progresí vzdělávání. Když buňky nejsou dost výkonu, odcházejí z hlavního nádoru a šíří se tělem. Takové prvky mohou tvořit více metastáz, otravu tělem s vitálními produkty.

Klinický obraz

Pro mnoho typů onkologie, asymptomatický tok v raných fázích. Onkologie dělohy není výjimkou. Příznaky, zpravidla vznikají ve třetí etapě.

Vzhled symptomů také závisí na diferenciaci buněk rakoviny dělohy. Je známo, že vysoce diferencované neoplazmy rostou dostatečně pomalu a proto se symptomy objevují pozdě. S nízkou diferencovanou rakovinou se symptomy vyvíjí v první sekundě, protože onkoproces postupuje rychle.

Hlavními příznaky maligních nádorů dělohy zahrnují:

  • krvácející;
  • syndrom bolesti;
  • Neodpovídat.

Existuje rozdíl v příznaků rakoviny dělohy u mladých a starších zástupců. V 90% případů tam krvácení acyklické povahy. Před nástupem menopauzy je možné podezření na onkologii takovým příznakem jako narušení cyklu. Krvácení a další příznaky se však vyskytují s různými gynekologickými patologickými. Proto je správná diagnóza často omezena.

Děložní krvácení

Tento příznak by měl zejména upozornit ženy v menopauze. Vzhledem k tomu, že po zániku nátrů z vaječníků krvavou přírodou by neměly být. Zástupci krvácení reprodukčního věku jsou acyklické a vyžadují diferenciální diagnózu.

Neodpovídat

Tento příznak se zobrazí při běžících onkologických fázích. Blýve jsou zpravidla příznakem velkého tvarování velké velikosti a jsou spojeny s poškozením lymfatických kapilár. Belie může být hojný a doprovázen tahem bolesti.

Izolace hnisavé přírody

Symptom ve formě purulentního výboje je důsledkem cervikální stenózy. Tento proces vede ke spenčení bílé. Postupně, tvorba pyometrů, což znamená akumulaci v dutině masteru. Pyometr je doprovázen následujícími příznaky:

  • bolesti řízení;
  • zimnice;
  • zvýšení teploty;
  • Zhoršení obecného stavu.

Hojný vodnatý výtok

Pro onkologii je děloha charakteristické pro vodný charakter. Nicméně, to může být hnilentní, krvavý. V některých případech výtokový bod na uchycení infekce. Je-li pozorován proces rozpadu nádoru, výtok má nepříjemný peelingový zápach a typ masa.

Syndrom bolesti

Bolesti jsou charakteristické pro rakovinu stadionu. V případě klíčení buněčných prvků v sériové skoře, bolesti mají ricking přírodu a vyskytují se v noci. Někdy je bolest spojena s infiltráty v oblasti malé pánve. Když stiskne ureter, bolest je lokalizována v dolní části zad. Vzhled renální koliky.

Když stlačení střeva a močového měchýře, vyplývají následující příznaky:

  • bolestivé močení a defecation;
  • Časté nutkání močení;
  • zácpa;
  • tedesmy naznačují nutkání defecation bolestivé povahy;
  • Hydronefróza.
Diagnóza s gynekologickým vyšetřením můžete určit. Mezi diagnostika patří různé studie, zejména gynekologické vyšetření, aspirační biopsie, ultrazvuk, hysteroskopie, MRI a CT, RDV, rentgen hrudníku. Diagnóza je doplněna obecnou studií stavu těla.