Přesnost děložního čípku

Prostorné státy děložního čípku zabírají významnou součást gynekologických patologií. Funkce předsudky děložního čípku v asymptomatickém toku, který v čase může vést k malignímu nádoru. Asymptomatický průtok v důsledku přítomnosti konstrukčních změn v buněčných prvcích.

Projedoucí stav děložního čípku nebo dysplazie se projevuje ve strukturálních změnách v epitelu, který linuje vaginální sekci. S předsudky čípku dochází k proliferaci a metaplázii buněčných prvků epitelu, porušení jejich zrání a odmítnutí. Dysplazie znamená proces předsudku, který v případě neexistence včasné diagnózy a léčby může vést k malignímu neoplazmě.

Prostorní státy Cervix se mohou vyskytnout jak u mladých žen a zástupců po menopauze. Rozlišují různé důvody a faktory, které někdy vedou k prediominu děložního čípku.

Cervix je konstrukčním prvkem svalového orgánu a má komplexní strukturu. Anatomicky děložní hrdlo je pokračováním dělohy, jeho nejnižší oddělení. Díky stávajícímu kanálu cervikálu uvnitř krčního kanálu je připojen děloha a vagina.

Významná oblast děložního čípku je neviditelná. To je tzv. Celkový graf sousedící s matečným louhem. V procesu průzkumu může lékař vizualizovat pouze místo sousedící s vaginou přímo.

Celkový pozemek v zrcadlech vypadá jako hladký světle růžový povrch. Takový vzhled je způsoben obložením plochého válcového epitelu.

Ploché epitelové buňky jsou umístěny v několika vrstvách.

  1. Bazální. Existují nezralé buňky, které mají zaoblený tvar a jedno velké jádro. Bazální vrstva obsahující mladé buňky je ohraničena přilehlým stromatem - svaly, nervy a cév.
  2. středně pokročilí. Tato vrstva má zrání buněk.
  3. Povrch. Buňky jsou zralé a fungují podle svého účelu. Díky schopnosti starých buněk poslouchat, může dojít k aktualizaci epitelu.

Cervikální kanál je uvnitř děložního čípku. V porodním ženám je vchod do cervikálního kanálu mírně, zatímco na otevřených představitelích má bod bodu.

Epitel cervikálního kanálu je válcový. Buňky jsou umístěny v jedné vrstvě. Vzhled epitelu se vyznačuje texturou a barvou. Povrch cervikálního kanálu je načervenalý a sametový.

Cervikální kanál chrání děložní dutinu ze škodlivých mikroorganismů kvůli své anatomické úzké a přítomnosti zasklívacích žláz.

Spodní okraj krčního kanálu se otevírá do vagíny, tvořící venkovní ZEV. V této oblasti, tzv. Přechodová zóna nebo transformační místo, které spojuje dva typy epitelu. Přechodová zóna je zpočátku receptivní oblast náchylná k různým nepříznivým faktorům. V této oblasti se lokalizuje až 90% předsudků.

Důvody

Procesy prediodinu vyžadují značnou pozornost lékaře a pacientů. Přesnost děložního čípku ve vzácných případech může dojít v důsledku pseudo-erozi, leukoplakie a dalších patologií pozadí. Proto tyto státy potřebují včasnou diagnostiku a léčbu.

Nejčastěji se prororóznější státy rozvíjí u žen 25-35 let. Někdy je v těhotných představitelích detekován patologický proces.

Klinický obraz je unifaction pro předsudky čípku. Provozní stav je diagnostikován během vyšetření. Obvykle současně s předsudkem ženy, souběžnou patologií gynekologického plánu.

Preferující cervikální preferovaný. Povaha léčby závisí na závažnosti precancerinního stavu děložního čípku.

Patologický proces začíná porušením dělení a zrání epiteliálních buněk, což zkresluje fungování sliznice. Buňky se stávají velkými, beztvarými, počet jejich jádra se také zvyšuje. Takové buňky se nazývají atypické. Pokud se změněné buněčné prvky získají schopnost agresivního rozdělení a pronikání do okolních tkání, dochází k rakovině děložního krčníku.

Jako hlavní příčina buněčných změn, odborníci zvážit HPV. Je známo, že tento virus proniká buňku po infekci sexuálním způsobem a může vést k jejich změnám. Nicméně, ne všechny typy HPV, které jsou větší než sto, způsobují precannoschopný stav. Některé kmeny mají výrobu akci, což vede k vzhledu papilomu.

Pokud existuje zdravý imunitní systém, papilloma virus se vylučuje z těla devět měsíců. Pod vlivem nepříznivých faktorů však může rozvoj předsudků čípku pozorovat:

  • Imunitní nerovnováha;
  • Kombinovaná sexuální infekce;
  • Přítomnost viru herpes;
  • začátek sexuálního vztahu;
  • porušující sexuální život;
  • kouření;
  • zánětlivá onemocnění v chronické formě;
  • hormonální oscilace;
  • opakovaná poranění děložního čípku;
  • Nedostatečné přijetí do těla některých prospěšných látek;
  • Špatná hygiena genitálních orgánů v partnerovi, protože Schegma vyvolává precancerózní státy;
  • dědičnost;
  • Dlouhé používání KOK.
Některé benigní vzdělání, jako je pseudo-erozi, ecropion a leukoplakia, jsou také považovány za predispoziční faktory.

Stupeň patologického procesu

Gynekologové přidělují několik stupňů předsudků čípky v závislosti na závažnosti patologie. Stupně při vývoji léčebného plánu.

Existují tři fáze precancerského stavu děložního čípku.

  • 1 stupeň je považován za snadný. Existují nesnesitelné změny, které ovlivňují pouze dolní třetinu plochého epitelu.
  • 2 stupeň odkazuje na střední nebo střední. Diagnostikovány jsou poškození předsudků v dolním a středním třetím epitelu.
  • 3 Stupeň zahrnuje obtížný kurz. V této fázi existují známky nesprávnosti, nicméně, nonepické buňky neproniknou do stromatu. Pro třetí stupeň je divize na vrstvách ztracena. Léčba se provádí pouze chirurgickými.

Gynekologové mohou také předpovědět pravděpodobný vývoj rakoviny na základě diagnostikovaného stupně. Například světelný proud obvykle nechodí na rakovinu. Ve většině případů se první stupeň dysplazie vrátí samostatně. Vývoj maligního nádoru může nastat asi za pět let. S průměrným a tvrdým stupněm může být výskyt rakoviny děložního čípku očekáván tři a jeden rok.

Třetí stupeň Dysplazie - to je vlastně předinvazivní rakovina. Ve klasifikaci jsou kombinovány dvě patologie, protože v diferenciaci jsou obtíže. Kromě toho mají závažná precancerózní stav a předinvazivní rakovina stejnou taktiku léčby.

Symptomy a diagnostické metody

Patologie se může lišit jak regresní a další progrese. Prefekt proudí latentní. Symptomy se mohou objevit pouze v přítomnosti souvisejících patologií, například zánětlivé přírody.

Pokud předpovědi probíhá s průvodními onemocněním, lze pozorovat následující funkce:

  • patologické vypouštění, které se liší v různých konzistenci a barvě;
  • Kontaktní výboje vyplývající z sexuálních kontaktů, zkoumání gynekologa;
  • nepohodlí.

Někdy je těhotenství detekováno během těhotenství. V takových případech může prodloužení těhotenství ohrozit. V procesu porodu jsou také komplikace.

Vzhledem k tomu, že klinický obraz, který by mohl indikovat, že stav předsudky chybí, existuje význam pravidelných gynekologických vyšetření a průzkumů.

Odhalení prediominu zahrnuje několik základních metod, které lékaři používají jako systematický průzkum.

Gynekologické vyšetření

Jedná se o povinný krok jakékoli diagnózy, která znamená vizuální posouzení sliznice a palpace vnitřních genitálií. V procesu vizuální inspekce v zrcadlech může lékař upozornit na charakteristické změny v sliznici, někdy označující preferenci.

Cytologický výzkum

Diagnostika se provádějí za účelem vyloučení precancentu a zánětlivého procesu. Gynekolog pomocí kalibru činí plot materiálu z různých částí děložního čípku, a pak ji dodává do speciálního skla. V laboratoři, po pre-barvení se vzorek zkoumá pod mikroskopem.

Kolposkopie

To je jeden z nejdůležitějších výzkumných metod, ve kterých je inspekce děložního čípku vyráběna pod více zvýšením. Průzkum se provádí prostřednictvím kolposkopu, který představuje jednoduchý postup. Při identifikaci podezřelého pozemku sliznice se provádí rozšířený postup.

Gynekolog způsobuje řešení kyseliny octové na krční oblasti. Pokud je hadřík ohromen na HPV, oblast je malovaná v bělavé barvě. V přítomnosti atypiků nejsou některé části sliznice překročeny v hnědé po zpracování s Lugola.

Biopsie

Pokud jsou podezřelé lokality během kolposkopy odhaleny, lékař produkuje tkaninový plot pro následný histologický výzkum. Vzorek tkanin v laboratoři je natřen a pak je studována buněčná kompozice.

Snížení na onkocytologii umožňuje odhadnout pouze jednu buněčnou vrstvu. Zatímco biopsie můžete zvážit celý epitel. Biopsie během těhotenství je však nežádoucí.

PCR pro identifikaci HPV

V přítomnosti precancerózních států děložního čípku se doporučují všichni pacienti provádět PCR k určení přítomnosti v HPV.

Diagnostika také poskytuje implementaci ultrazvuku přípojek malé pánve, společného rozmazání, Bakposev a PCR pro pohlavní infekce.

Léčba

Taktika léčby závisí na takových vlastnostech precancerózního státu jako závažnosti průtoku, velikosti léze, souběžné onemocnění, věku. Ne poslední kritérium jsou také reprodukční pacienti.

První stupeň je ve většině případů regresí samostatně, pokud je žena v mladém věku. Pouze ve vzácných případech v přítomnosti imunitních poruch a doprovodná onemocnění předvídá do maligního nádoru. Pacient doporučil dynamické pozorování. Při pokračování precancerózního stavu se doporučuje léčba.

V rané fázi stavu předjednání mohou být použity prostředky, které podporují normalizaci směnných procesů: t

  • vitamíny;
  • Prebiotika;
  • celulóza;
  • Enzymy.

Neexistuje žádná povinná léčba zánětlivých onemocnění a pohlavních infekcí. Po léčbě léků je možné jemný zásah. Odstranění patologického místa se provádí pomocí expozice:

  • elektrický proud;
  • chemické kyseliny;
  • tekutý dusík;
  • laser;
  • Radio Mills.

V nejtěžších případech, vyříznutí kuželovitého cervikálního sekveru nebo celého orgánu. Pokud pacient plánuje porod, je vhodné použít jemné intervence, které neruší anatomickou strukturu čípku a nevedou k komplikacím během těhotenství a porodu.

Kuželovitý excizický fragment děložního čípku, jako je amputace orgánu, se provádí v nemocnici pod obecnou anestezií. Období obnovy trvá až dva měsíce. Po zásahu je těhotenství možná, je však dodávka prováděna chirurgickým způsobem.

Všechny ženy po léčbě Doporučené dynamické pozorování. Ve vzácných případech, vzhled relapsů.