Příčiny modré dělohy

Modrý nebo cyanotický krk dělohy v gynekologii je považován za pravděpodobný příznak příjmu těhotenství. Příčiny změn v barvě sliznice děložního čípku jsou uzavřeny při změně povahy pánevní dutiny.

Cervix je viditelný pro akusterní část dělohy, která se nachází v pochvě v hloubce 6-8 cm. Hlavním úkolem těla je ochranný. Kanálové epiteliální žlázy produkují hlen, který tvoří trubku, která chrání dělohy z pronikání infekce. Během těhotenství je svalový rámec dětského orgánu zajišťuje udržení plodu po celou dobu těhotenství.

Blues dělohy je považován za jeden z prvních známek nadcházejícího těhotenství a je vysvětleno vlivem progesteronu hormonu, který je intenzivně produkován žlutými těly vaječníku, a pak - placenta.

Někdy je sinusinnost známkou patologie, a nikoli důkazem blížícího mateřství. Je možné určit důvody pro změnu barvy po důkladné diagnóze v gynekologu, včetně instrumentálních a laboratorních metod.

Cyanóza děložního čípku není jediným znamením nadcházejícího těhotenství, takže potvrzení nebo vyloučení gestace by mělo být prokázáno další průzkumy.

Pravděpodobné příčiny modrého odstínu

Tvar děložního hrdla je podobnost válce s úzkým lumenem - krční kanál. Obsahuje speciální hlen chránící gynekologickou dráhu z šíření mikrobů, například přenášených sexuálním. Ale integrita bariéry může být narušena současnou gynekologickou chorobou infekční a hormonální povahy. Řada infekčních zánětlivých onemocnění může pokračovat jako asymptomaticky, ale barva sliznice bude změněna v důsledku venózní plné krve.

Pravidelná roční vyšetření v gynekologu vám umožní diagnostikovat změnu barvy, konzistence oddělená v přítomnosti zánětu.

Modroobarevný čípek může být z několika důvodů:

  • těhotenství;
  • infekční zánětlivý proces;
  • Selhání dělohy a prodloužení;
  • endometróza;
  • nádory.

Cervix odráží stav reprodukčního systému žen.

Barva sliznice, konzistence, přítomnost výběru, lékař přebírá přítomnost onemocnění a přiřadí řadu studií, aby to ověřilo.

Těhotenství

Jedním z pravděpodobných známek nadcházejícího hnojení a normálního vývoje embrya je změna růžové sliznice na lesklém. Zpravidla takový stín trvá 6-8 porodního věku týdne těhotenství.

Příčinou tohoto jevu se stává změnou průtoku krve pod vlivem hormonu progesteronu, který se jinak nazývá těhotenský hormon. Kromě modré, lékař diagnostikuje zvýšení velikosti těla dělohy, změkčování a posílení mobility.

Nejspolehlivějším známkou příšerného těhotenství je krevní test na HCG, který bude zobrazovat pozitivní výsledek před zpožděním příští menstruace.

Infekční zánětlivé procesy

Příčiny modrého děložního čípku mohou být v aktivním infekčním procesu, ke kterým dochází ve tkáních cervikálního kanálu, krytu epitelu děložního čípku, děložní dutiny. Takové infekce, jako je chlamydia, ure- a mykoplazmóza, odrůdy simplexních virů, nemoci způsobené podmíněnou patogenní flórou mohou způsobit venózní plný rozsah nižšího gynekologického traktu.

Důvodem pro změnu barvy krku s růžovou k lesklému je výrazné infekční procesy - endometritida, cervicitis, jakož i zánět všech oddělení - vaječníků, trubek a děložních dutin.

Sliznická membrána vagíny se také stává modravým.

Faktory přispívající k rozvoji zánětlivých procesů:

  • snížená odolnost;
  • genetická predispozice;
  • anémie střední a těžké závažnosti;
  • chronická onemocnění genitourináře;
  • Lifeline životní styl, nesprávná výživa;
  • Hormonální terapie s kortikosteroidy a perorální antikoncepce;
  • intrauterinní antikoncepce.

Symptomy, které jsou v souvislosti s skrytými onemocněním genitálních orgánů, jsou neplodnost, poškození menstruačního cyklu, periodické bolesti, hmoty a acyklického krvácení, patologický výtok.

Nádory a diplomy

Změny v hormonálním pozadí v těle ženy mohou způsobit růst na světě, které jsou lokalizovány jak v tělech dělohy a v oddělení dělohy dělohy. Růst benigní nádor vede k porušení cervikálního oběhu. Obtížnost odlivu žilní krve vede ke změně barvy sliznice membrány s růžovou k lesklému.

Důvody modrého odstínu děložního čípku s rostoucím miomem jsou v nadměrné produkci estrogenů nebo porušení vnímání děložních receptorů tohoto hormonu.

Státy, jako je prodloužení (prodloužení a opomenutí) krk dělohy, ztráta se stává příčinou modré sliznice membrány. Známky onemocnění se stávají pocitem cizího těla v pochvě, bolest při styku, nepohodlí.

Modrá barva děložního čípku může doprovázet nebezpečné zdraví a životní podmínky - rakovina.

Maligní nádor zcela mění anatomii orgánu, stává se důvodem pro změnu stínu.

Kromě nádorů může modrá barva oddělení děložního krčníku získat s endometriózou. Příčina modrého odstínu v tomto případě se stává endometrioidním ohniskem.

Diagnostika a prevence

Na otázku, proč Cervix modrá může odpovědět pouze na lékaře, který splnil celé spektrum výzkumu týkajícího se reprodukčního traktu.

Během detekce patologických změn jsou předepisovány následující studie:

  1. Analýza pro pohlavní infekce pomocí PCR a nádrže. setí.
  2. Ultrazvuk s dopplerografií.
  3. CT a MRI.
  4. Tagování na cytologii a testy pro HPV.
  5. Biopsie v případě potřeby.
  6. Krevní test na HGCH.
  7. Krevní studie na hormonech comcomarcres.

Léčba se provádí v závislosti na identifikovaných onemocnění.

Chráněné před možnými onemocněními a infekcemi, stejně jako jejich distribuci pomůže:

  • Pravidelné návštěvy lékaře;
  • průchod celkového průběhu léčby genitálních onemocnění;
  • použití metod antikoncepce (kondomy a spermicidy);
  • Simultánní vyšetření sexuálního partnera;
  • Změna sedavého životního stylu k pohyblivějšímu;
  • Plná výživa, kurzy vitamínové terapie.

Nejčastější příčinou cyanotického stínu děložního hrdla je těhotenství.

Pokud se s vizuální kontrolou na gynekologické křeslo, zjistí, že Cervix je modrá, pak lékař předepisuje řadu dalšího výzkumu. Pro mnoho žen může být začátek nové fáze života - těhotenství a následné narození. Pokud je však vyloučena pravděpodobnost pojetí, je nutné provést řadu dodatečných kontrol k identifikaci skutečného důvodu, že sliznická membrána je modrá.