Použití vaginálních svíček během menstruace

Existuje velký počet léků z nemocí ženského urogenitálního systému. Všechny jsou rozděleny do prostředků obecné a místní akce. Nejprve zahrnují řešení injekcí, tablet a kapslí. Na místní - masti a svíčky. Druhá je lépe vnímána pacienty, jak působí lokálně, aniž by ovlivňovaly práci jiných vnitřních orgánů a provokují menší počet vedlejších účinků. A pokud použití tablet, injekcí a mastí nezpůsobuje žádné otázky, ať už je to možné dát svíčky během menstruace, zná daleko od každé ženy.

Klasifikace svíček

Svíčky (čípky) jsou dávkové dávkové formy, které mají pevnou texturu a rozpadu (tání) při teplotě 36,6 *. Používá se pro lokální léčbu vstupem v tělesné dutině. Pro terapii urogenitálního ženského systému se používá vaginální (vstoupí do dutiny pochvy) a anální (zavedené do análního otvoru) svíčky. Zavedení rektálních čípků při menstruaci obvykle nemá omezení, pokud opačný není uveden v pokynech nebo není určen lékařem. Aplikace během měsíčních vaginálních svíček, které nejsou určeny pro ni, má určitá rizika:

  1. Vznik aktivní chemické reakce. Může se objevit v důsledku interakce složek léčiva s výtokem krve a způsobit spalování, svrab, nepříjemný zápach atd.
  2. Snížení účinnosti léčby v důsledku změn v rovnováze pH-sliznice vagina během menstruace.
  3. Neefektivnost léčby v důsledku výstupu většiny léčiva společně s výbojem (až 50% čípek účinné látky s těžkým krvácením).
  4. Riziko komplikací v důsledku přerušení příjmu léčiva.
  5. Změny v menstruačním úniku, jeho hojnost, trvání. Může způsobit úzkost od ženy, zavádějí lékaře.

Proto před zahájením aplikovat jakékoli vaginální čípky, je třeba konzultovat s lékařským specialistou a pečlivě prozkoumat pokyny pro léčivo. Gynekolog je povinen jmenovat svíčky s přihlédnutím k individuálním charakteristikám těla ženy a jeho menstruačního cyklu.

Pokud si přečtete pokyny, můžete vidět seznam vedlejších účinků a určit možnost použití svíček během kritických dnů. Například, lék femilex se nedoporučuje, protože umožňuje vznik nepohodlí v pochvě a Svědění před měsícem A včas. A také v pokynech neexistují žádná přímá doporučení pro použití léků v období menstruace.

Vaginální svíčky, které se doporučují během menstruace, se týkají skupiny léků, které jsou navrženy tak, aby pomohly v boji proti projevům PMS. Jejich hlavním úkolem je snížit bolest v prvních dnech menstruace.

Komponenty těchto fondů mají měkký účinek, nevstupují do aktivních chemických reakcí s krví nebo sliznicí vagíny, nevymyjte. Mezi ně patří naproxen, voltaren (voltaren), indomethacin (indomethacin), diklofenak (diklofenak), ketoprofen (ketoprofen). Pokyny, které takové léky jsou vhodné pro příjem v menstruaci odděleně předepsaných v pokynech.

Třetí skupina vaginálních čípků je také zaměřena na boj proti infekcím a zánětem urogenitálního systému žen, ale nejsou zakázány v průběhu menstruace, což je také předepsáno v pokynech pro ně. Tyto čípky drog zahrnují Terezhin.

Pozitivní aspekty

Hlavní výhody třetí skupiny vaginálních svíček jsou:

  1. Kontinuita léčby, která je prostě nutná v infekčních onemocněních.
  2. Neschopnost vytvářet imunitu v patogenní mikroflóře na složky léků, protože jeho recepce není přerušena.

Co může nahradit svíčky

Hlavní podmínkou v boji proti zánětu nebo infekcím je kontinuita průběhu léčby. Proto je dnes většina anti-grab, antibakteriálních a protizánětlivých léčiv vyráběna v různých formách, včetně formy tablet nebo kapslí. Složení léčiva zůstává stejná, vzhledem k tomu, že je možné nahradit čípky s prášky. Stává se, že alternativní léky na vaginální čípky jsou uvedeny přímo v pokynech.

Jak vložit vaginální čípek

Před vstupem do léku je nutné důkladně. Ušetří ženu od vstupu do infekcí do dutiny pochvy a dělohy, která je extrémně zranitelná v období menstruace. Svíčky jsou vloženy do pozice ležící na zadní straně. Dále je žena potřebná dvacet minut.

Je možné vložit svíčky pro menstruaci? Odpověď je určitě pozitivní. Účinek takové léčby však bude podléhat pouze následujícím podmínkám: t

  1. Nepřestávejte používat léky sami bez instrukcí gynekologa.
  2. S projevem alergických reakcí nebo nepříjemných pocitů v vaginální dutině - okamžitě informuje lékaře, aby vybral analogové zařízení.
  3. Pečlivě sledujte stav vašeho těla a okamžitě hlásí lékaře o všech změnách v pohotovosti.
  4. Nezačínejte přijímat vaginální čípky před kritickými dny a pokud existuje riziko předčasného startů.
  5. V případě, kdy byl výběr označen před tím, než byl průběh terapie u konce, musíte objasnit lékaře, zda je možné pokračovat v léčbě.

Zdraví každé dívky - věc je velmi křehká. Proto, než začnete používat jakýkoliv lék - včetně vaginálních svíček místního určení - by neměly být přijaty nezávisle. Zacházet se lépe lépe po menstruaci, pokud nejsou svíčky zaměřeny na boj proti menstruačnímu bolesti v období kritických dnů a pod přísnou kontrolou lékaře. Teprve pak můžeme očekávat pozitivní výsledek terapie.