Jak řezat dělohy po porodu a cesarean

Snížení dělohy po porodu je jedním z nejdůležitějších procesů mezi četnými fázemi po porodu. Za účelem dosažení tohoto cíle začínají svodoty z momentu narození dítěte držet řadu akcí zaměřených na časné oddělení placenty a fyziologického reverzního vývoje děložního tělesa.

Hlavní zmenšení značky v děloze po dodání je tempem krvácení. Pro optimalizaci kontraktilní aktivity myometria, preventivní a terapeutická opatření se používají.

Kontrakce dělohy

Uterus je snížen po dodání přímo z okamžiku smrti placenty. Pokud naposledy odděluje normálně, hormonální stimulace přestane a ostré snížení těla.

Parametry tělesa dělohy po dodání:

  1. S normálním tokem involuce, týden po narození tělesné hmotnosti se sníží na 0,5 kg, do konce druhého týdne - až 300 g, až do třetího - až 200 g.
  2. V době konce období po pochodu, což je 42 dní v přirozeném dodávce, hmotnost orgánu je 50 g - přesně tolik, kolik váží z ne-smrtící ženy.
  3. Uterus po porodu má své normální velikosti po 6 týdnech. Po Cesareanovi - po 8 týdnech.
  4. Postupně krevní sraženiny zanechávají děložní dutinu a normální do konce 6. týdne by měly být zcela prosté.
  5. Do konce třetího týdne je pravidlo zpravidla obnoveno endometrium.
  6. Regrese svalových vláken po Cesarean a porod dochází kvůli poklesu jejich velikosti, a ne zničením.

Během postpartum období tepen, které krmí placentu, start a sklerothed. Svalová vlákna jsou intenzivně řezání, což přispívá k uzavření krevních cév. Zkratka dělohy v oblasti těla přechází intenzivněji a krk pomalu podstoupí opačný vývoj. Placentární místo zahojí do konce prvního měsíce po porodu.

Přibližně 10 až 11 dnů poté, co je přírodní genera vnitřní ZEV zcela uzavřen a vnější ZEV trvá takový stav pouze po 3 měsících. Ve stejné době, tvar vnějšího otvoru krku se stává příčným a má vzhled štěrbiny, který odlišuje krk porodní ženy z rozmazané.

Snížení dělohy po porodu v časném období sleduje hlavní účel: nejrychlejší zastavení krvácení z placentárních plavidel.

Proces řezání dělohy po druhém porodu pokračuje pomaleji a vyžaduje důkladnější pozorování lékařů, totéž platí pro třetí narození. Kromě toho, bolestivost involuce děložních těles je přímo úměrná počtu práce: více porod, tím je bolestivnější tělo se sníží.

Po Cesarean je myometrium sníženo mnohem pomalejší kvůli řezu, a tento proces je doprovázen silnou bolestí.

Snížení dělohy poté, co Cesarean a přírodní práce je vždy doprovázena krvavým a suceným výbojem, které se nazývají Lochia. Takové postpartum vypouštění v prvních 3 - 4 dny se skládají z čerstvé krve, a pak se stává hnědou, přičemž serózně sukrovinový charakter do 10 dnů. To znamená, že svaly jsou snižovány normálně a korigované hemostázy.

Athony děloha

Pokud je děloha po porodu nebo Caesarean snížena pomalým tempem, mluví o její atonii. To je nejčastější příčinou krvácení.

Rizikové faktory atony:

  1. Multi-way.
  2. Více těhotenství.
  3. Velké ovoce.
  4. Rychlý porod.
  5. Ochranné doručení.
  6. Stimulovaný porod.
  7. Myoma.
  8. Použití magnézie pro léčbu ICN během těhotenství.
  9. Infekce sexu traktu během těhotenství.
  10. Nouzová císařská sekce pod obecnou anestezií.
  11. Ruční placenta Comprartment.

Normální ztráta krve v přirozeném dodávce je objem až 350 ml krve a s cesarejem - až 500 ml.

Pokud proces řezání dělohy po cesareanové sekci a porodu zpomalí, hrozba nejnebezpečnějších komplikací - po porodu, která může skončit smrtelným výsledkem.

Diagnostika

Rychlé snížení dělohy po dodání, jejichž normou do konce prvního týdne je 50% původní velikosti, se odhaduje na metodě ultrazvuk a palpace.

  1. Když je palpace normální, orgán je hustý, bezbolestný a do konce 10 dnů není určeno dno dělohy nad pubtou.
  2. Když atony, tělo děložní tělo a mléko.
  3. Před objevením z mateřské nemocnice se každá škoda provádí ultrazvukové vyšetření dělohy, aby bylo možné zhodnotit sazby involuce. V dutině orgánu po Cesarean nebo porod může být přítomno menší množství kapaliny. Hranice dutiny mohou být nerovnoměrné, rozmazané. Někdy mohou být stanoveny krevní sraženiny a pozůstatky placentárních tkání vypadají jako hyperehogenní inkluze.
  4. Při provádění ultrazvuku v období po dodání a Caesarean, kromě odhadu redukce, je možné instalovat hematom pooperačního švu, endomiometritidy, spenování obsahu orgánové dutiny.

Znamení hypotenze svalů dělohy po Cesarean a porod na ultrazvuku je expanze dutiny více než 2,5 cm.

Žena by měla provádět ultrazvuk 6 týdnů od okamžiku doručení za účelem vyhodnocení stavu úřadu.

Preventivní akce

Okamžitě po narození dítěte, lékaři přistoupí k prevenci Atonie. Za tímto účelem se konají následující události:

  1. Lehká masáž dělohy ve formě tahů.
  2. Dítě, které se týká hrudníku.
  3. Katetrizace močového měchýře.
  4. Bublina s ledem na ploše břicha po poště.

Mnoho ženských starostí, jak řezat dělohy po porodu na vlastní pěst a vyhnout se užívání drog. Za tímto účelem existuje řada doporučení porodníků, které musí být dodržovány.

Za prvé, měli byste pravidelně vyprázdnit močový měchýř a střeva. Pokud žena poukazuje na retenci močení, defecation, stejně jako nedostatek plynů - musíte to oznámit svému lékaři.

Vzhledem k tomu, že inervace močového měchýře a děložního tělesa se provádí z jednoho nervového plexu, přetečení močové bubliny odrazuje aktivaci parasympatická vlákna dělohy a vyvolává jeho relaxaci. Tento jev vyžaduje odstranění moči po porodu na katétru. Ženy, které musí překonat katetr před cesarským průřezem.

Vzhledem k tomu, že děloha je snížena po cesarean pomaleji, a riziko atony má větší šanci, opustit lopatkový katetr několik dní. To vám umožní vyhodnotit práci vegetativního a centrálního nervového systému, který provádí inervaci orgánů malé pánve. Kromě toho, s těžkým provozním porodem, některé ženy mohou být v bezvědomí, as pomocí katétru a močové medicíny vizuálně hodnotit práci močového měchýře.

Zadruhé, děloha je rychlejší než porod a Caesarean, je nutné krmit dětské prsa každé 2 hodiny.

Včasné uchycení dítěte k hrudi a aktivní sání je účinným a přirozeným prostředkem pro urychlení řezání dělohy po Cesarean a porod.

Při dráždění bradavek se aktivuje emise oxytocinové hypofýzy, která okamžitě vede ke snížení svalových vláken děložního tělesa. Kromě raného zřízení laktace se beroletroom doporučuje "twist" bradavky s rukama - to pomůže dělohu snížit rychleji.

Těhotné ženy, které mají plánovaný Caesarean Cross sekce, jsou zvědaví, jak snížit děloha po Cesarean rychleji. Jedním ze způsobů fyziologického zrychlení kontraktilní aktivity svalů děložního tělesa je včasný vzestup, který se doporučují okamžitě po převodu rodičů z domu intenzivní terapie.

Mladí matky, vypouštěné z mateřské nemocnice, péče, co dělat, že děloha se po porodu snížil doma. Preventivní opatření pro pokračování normálního procesu smluv zahrnují:

  • kojení;
  • nedostatek sexuálního života po dobu 6 týdnů;
  • Eliminace použití tamponů absorbovat přísavky;
  • aktivní motorový režim a venkovní chůzi;
  • Přilákání příbuzných na pomoc, zejména při narození dvojčat nebo těžkého porodu - žena může zvednout pouze dítě as doporučeními lékaře vůbec eliminovat zvedání vzpírání.

Vzhledem k tomu, že je obtížnější pomoci dělohu, dodržovat doporučení gynekologa, je nutné dodržovat doporučení gynekologa. Příjem všech léků by mělo být dohodnuto s lékařem. Při krvácení by mělo být odvolání na lékařskou péči okamžité.

Lékařská taktika

Jak rychlejší snížit děloha po porodu, jaké metody používají porodnictví k dosažení tohoto cíle - tyto otázky mají zájem o mnoho budoucích matek před porodem.

Specialisté používají následující léky a události, aby se snížily:

  1. Oxytocin intravenózně odkapává nebo inkino pod kontrolou krevního tlaku.
  2. Methylergonovina Maleat (Metergin) intramuskulárně.
  3. Přípravky z prostaglandinů intramuskulárně nebo v myiometrii.
  4. Masáž dělohy na pěsti.
  5. Nouzové metody - tamponáda dělohy, naléhavá provozní intervence.

Snížení dělohy po druhé rodině je doprovázeno závažnou bolestí, podle recenzí většiny rodičů. Proto je často nutné používat lék proti bolesti během prvních 2 - 3 dnů. Po Cesarean se sekce dělohy sníží s intenzivní bolestí, s ohledem na to, které analgetika jsou podávány denně.

V přítomnosti významného krvácení, ženy starosti, co dělat, že děloha se rychleji snížil. Ale v takových situacích se uchýlují k radikálním metodám. Podávání metherginů se používá jako prostředek s výkonným děložním účinkem a v nepřítomnosti efektů na chirurgické intervenci. Proveďte arterie obvaz, embolizace a v obtížných situacích odstraňte dělohu - pouze tímto způsobem můžete zachránit život ženy.

Některé gynekologové po přirozené doručení raději zavedou oxytocin pro rychlé snížení - taková bdělost je v důsledku vysokého podílu patologických těhotenství. Po přírodních klanech je rodištěm 2 hodiny v obecném oddělení pod dohledem lékařů.

Snížení dělohy po třetím narozeních a následné je mnohem pomalejší. Žena je pod důkladnějším pozorováním porodníků.

Snížení dělohy poté, co Cesareanová sekce vyžaduje jmenování léčiv i v nepřítomnosti známek atony. Vzhledem ke zvýšeným rizikům krvácení po Cesarean, rodičovský je do 12 - 24 hodin v oddělení intenzivní terapie. Každou hodinu je žena měřena tlakem a pulsem, lékař kontroluje těsnění, močový a okraj jeho dlaní zkontroluje výšku dna dělohy.

Patologie postpartumového období v aspektu porušení řezání dělohy je život zaměřený na život. Sálová ostražitost a pečlivé dodržování doporučení porodnické ženy poskytují příznivý průběh involuce. Vzhledem k vysokému stupni nebezpečí by těhotné ženy měly opustit takový podnik jako domácí narození. Pochybné víry mohou stát život a stáda a dítě.