Norma délky děložního čípku

Dámský reprodukční systém poskytuje nezbytné podmínky pro narození a mají nástroj zdravé dítě. Vnitřní vrstva dělohy chrání rostoucí embryo z libovolných účinků zvenčí. Struktura děložního čípku, normou jeho délky během těhotenství - smysluplné parametry, které ovlivňují prosperující a včasné dodání.

Fyziologické rysy děložního čípku

Děloha je jedinečný orgán, který poskytuje intrauterinní růst plodu. Představující prvky orgánu:

  • Mastechnický dno - zaoblený horní část dělohy;
  • tělo dělohy - prostor, kde se embryo vyvíjí;
  • Cervikam nebo Cervix - základna těla spojené s vaginou. Cerviks představuje hustou trubku na konstrukci, uvnitř cervikálního kanálu. Trubka je také charakterizována přítomností OZ (vnitřní, venkovní).

Normální délka děložního čípku je 30 - 40 milimetrů. Nejmenší nekonzistence normy vyžaduje pravidelnou kontrolu gynekologa.

Jedinečnost děložního hrdla je, že na jedné straně vám umožní vyniknout menstruaci a spermatu spermie v děloze a na druhé straně - neumožňuje pronikání patogenních infekcí.

Během vylíhnutí dítěte musí být krk v uzavřeném stavu, protože provádí vážné funkce:

  • působí jako bariéra pro různé infekce;
  • Drží ovoce.

Pro implementaci popsaných mechanismů by se délka děložního čípku neměla být snížena nebo zvýšena, čímž bude přesahovat limity.

Crerviffination během těhotenství

V procesu nástroje dítě je svalový orgán stlačen a natažený, protože jeho úkolem je držet dítě, mastnou vodu a mušle. Před narozením by měl krční kroužek relaxovat, změkčit a zkrátit. Proto je normou délky děložního čípku zvláštní význam. Nějaký dysfunkce Cervix iniciuje porušení zdravého průběhu těhotenství.

Nějaký čas po pojetí a připevnění embrya na stěnu dělohy, krk podléhá významným změnám ve struktuře a velikostech.

Čípek:

  1. Změny barvení. Fyziologicky krk růžový stín, ale po oplodnění rostou krevní cévy a zvyšuje se objem krve. Takže kabelový kanál se stává modrou.
  2. Změny umístění. Během těhotenství je krk dělohy snížen. Vliv hormonálního progesteronu má vliv. Do konce trvání je postupný přístup děložního čípku.
  3. Změny formuláře. Před porodem, krkem plochého válcového tvaru, na konci těhotenství - lichoběžníkem vyhlazením auta.
  4. Se stává měkčí před dodáním. Ne těhotné ženy Cerviks jsou vždy pevné.

Na základě popsaných změn, gynekolog řídí stav ženy, identifikující možné patologie.

Vlastnosti učenského kanálu

Norma délky děložního čípku je nastavena dvěma metodami.

  1. Během gynekologické inspekce. Doktor na dotek definuje délku děložního čípku, tak jeho hustoty, umístění.
  2. Použití ultrazvukové studie. Spolehlivým způsobem, který vyhodnocuje splatnost děložního čípku, jeho délky, stavu vnitřního Zea, šířka cervikálního kanálu.

S metodou ultrazvukového vyšetření se aplikují speciální senzory: transabdominální a vaginální.

Cervicometrie na ultrazvuku se provádí s každým screeningem. Pokud má žena známky vztyčené insuficience, sledování délky stráveného krku častěji (doba trvání lékaře jmenuje individuálně).

V prvním, druhém a třetím trimestru těhotenství se provádí plánovaná ultrazvuková studie, která určuje délku děložního čípku. Zdravá budoucí matka v normy ZEV je zcela uzavřena, kanál je blokován sliznicí. Cork poskytuje sterilitu uvnitř svalového orgánu.

Dynamika změn ceroidů u těhotných žen

Každá žena je jedinečným stvořením s inherentními fyziologickými vlastnostmi těla. Během čekací doby dítěte jsou však normy cervikální délky přísně kontrolovány.

Krátký krční kanál vytváří rizika pro těhotenství těhotného a plodu. Tato patologie se projevuje v důsledku chirurgických manipulací v dětském reprodukčním systému, s hormonálními poruchami. V takových případech mluví o vývoji insuficience Cervikálu Eastic.

Každé období těhotenství je charakterizováno různými číselnými hodnotami normální délky děložního čípku. Oscilace Norma délky děložního čípkuParametry jsou uvedeny v tabulce. Po 20 týdnech je krční kanál zvláště pozorně zkoumán, protože ovoce je intenzivně získávání hmotnosti a tlačí.

Velikost krku po 36 týdnech se postupně klesá. Reprodukční systém je připraven na porod: Crooked Channel je změkčen, ZEV je odhalen.

Patologické hodnoty děložního čípku

Bohužel těhotenství velmi zřídka pokračuje bez nesrovnalostí s lékařskými standardy a parametry. Mnoho faktorů ovlivňuje toto: nepříznivé prostředí, stresující situace, dědičnost. Pravidelná kontrola nad normou délky děložního čípku umožňuje identifikovat patologii v počáteční fázi a zabránit tragédii.

Hlavním důvodem předčasného dodání, potratu a non-odchodu - zkrácený krk. Tato patologie se nazývá Eastic Cervikální insuficience (ICN). Nejčastěji se ICN detekuje u žen od druhého trimestru těhotenství.

Z důvodů, které vyvolávají vzhled nemoci, zahrnují:

  • Provozní intervence, potrat, časté dodávky;
  • nedostatek progesteronu;
  • Hormonální nerovnováha ve směru zlepšování produktů pánských pohlavních hormonů;
  • Infekce, zánět genitálních orgánů;
  • důsledky krvácení dělohy;
  • Jednotlivé znaky, jmenovitě dědičné predispozice: porušení poměru svalové a pojivové tkáně v krku.

S normou délky děložního čípku u 30 - 40 milimetrů, velikost zkrácené - menší než 25 milimetrů. S dobrým průběhem těhotenství je délka děložního čípku 24 týdnů 35 milimetrů. Čím menší je to číslo, tím vyšší je riziko předčasného dodání.

Při diagnostice ICN je budoucí matka často směrována do nemocnice pro okamžitou terapii.

Často u těhotných žen s erekčním děložním poškozením, rychlý návrh se vyskytuje s rychlým tempem (4-6 hodin).

Pro odstranění nebezpečí předčasného narození, hormonální přípravky jsou ošetřeny a "Enshrines" Creded Order. Nejčastěji specialisté používají progesteronové přípravky, hyniprální, síran hořečnatý, dexamethason.

Norma délky děložního čípkuNěkteří pacienti Doktor navazuje lékařský pesary, jehož úkolem je držet základu svalové pravomoci k narození. V tvrdých případech uveďte švy.

Prodloužení cervikálního kanálu není normou, i když to nebude přinést vážné komplikace, když má. Naopak taková funkce se stane zárukou, že porod nebude začít dopředu.

Nicméně, dlouhý cervikální kanál způsobuje selhání v obecných činnostech, o koncipování.
Faktory ovlivňující vývoj patologie:

  • vrozená funkce;
  • Zánětlivé procesy malých pánevních orgánů;
  • Operace otřesů.

V důsledku toho možnost nesprávného umístění placenty. Často žena "zaslechne" splatnost, protože tělo není biologicky připraveno na porod. V tomto případě je Cervix hustý, "dub". Tato situace označuje hormonální nerovnováhu. Pokud po 37 týdnech krku zůstane delší než 30 milimetrů, pak Cervic je považován za nezralé.

Dlouhý krční kanál zpřísňuje dobu trvání bitvy, která vyžaduje umělou aktivaci generických aktivit. Stimulace je vyrobena za použití speciálních prostředků založených na prostaglandinu.

Nejdůležitější role v období těhotenství hraje délku děložního čípku a změnu ve svých normách ve fázích. Ultrazvuková diagnostika - požadovaný způsob řízení o velikosti délky délky cervikálu. Tento postup identifikuje patologii v počáteční fázi a umožňuje zahájit terapii včas.