Léčba křečových žil dělohy

Léčba dělohy křeče zahrnuje komplex metod zaměřených na hlavní vazby patogeneze onemocnění, odlehčení symptomů a skládá se z léků a chirurgických bloků.

Metody zpracování křečových žil dělohy:

  • Venotonika (diosminy a rutin);
  • Antiagranty a antikoagulanty;
  • Chirurgická metoda;
  • Hirudoterapie;
  • strava;
  • fyzický trénink.

Křečové žíly dělohy - to je rozšířená patologie mezi ženskou polovinou obyvatelstva po dobu 30 let. Díky multipathkému klinickému obrazu, ne každý gynekolog může podezření na takovou nemoc u pacienta. Někdy se žena stává častým návštěvníkem a chirurgem a neurologem a gastroenterologem a gynekologem. Při provádění duplexní skenování průchodového prostoru na ultrazvukovou diagnózu je vyrobena bez obtíží, ale určením takového typu výzkumu přichází na mysli ne všem odborníkům. Doporučuje se léčit varikózu dělohy v jakékoli fázi onemocnění, protože spektrum příznaků, které jsou v této chorobě široké - je obtížné a komplikuje známý život ženy v různých aspektech.

Příznaky křečových žil dělohy jsou:

  • Bolest během pohlavního styku;
  • pocit řezání a rozkroku tlaku;
  • Poškození menstruačního cyklu;
  • nervozita;
  • nákladní, obtížnost moči;
  • bolest během defecation;
  • nepohodlí a bolest v malé pánvi.
Křečové žíly dělohy - to je příčina chronické pánevní bolesti u žen. Onemocnění se vyskytuje mezi mladými pacienty. Často se patologie postupuje asymptomatický a detekuje pouze během těhotenství, protože rostoucí děloha má přímý tlak na žilní plexus.

Patologie venózní stěny a jeho ventilového přístroje nejen způsobuje nepříjemné příznaky, ale také vede k porušení funkcí reprodukčních a močových cest. Rozšířené žíly najdou v děloze, vaječníky, močového měchýře. Vzhledem ke změně stavu stěn venózních a lymfatických kapilárů je normální proud narušen - stává se turbulentním a je charakterizován refluxem - reverzní obsazení. Odliv výměnných produktů z orgánů ztěžuje vyvolání zánětlivých a nádorových procesů. Zpomalení průtoku krve vede k jeho kondenzaci a tvorbě trombu. Tyto procesy jsou nebezpečné tromboflebitis a akutní žíly trombózy a taková komplikace, jako je plicní tromboembolismus je život krku.

Diosmins

Základní fondy v léčbě křeče dělohy jsou angioprotektory - léky, které posilují žilní stěnu. Jinými slovy, takové léky se nazývají Veotonic - to jsou fondy, tonic cévní stěna. Přípravky ovlivňují hlavní úroveň patogeneze křečových žil žil - porušení ventilů, změna ve struktuře intimy a střední pojivové tkáně nádoby.

Léčba děložního květu v drtivé většině případů znamená použití takových nástrojů, takže diosmin. Látky jsou flavonoidy - přírodní přírodní složky rostlin, které našly jejich použití nejen v léčbě onemocnění žil, ale v jiných průmyslových odvětvích medicíny v důsledku mnohostranného dopadu na lidské tělo.

Diosmin v léčbě křečových žil dělohy jsou široce používány v gynekologii, protože jsou přirozené, což jim umožňuje používat během těhotenství.

Kromě diosmin, složení přirozené větrání zahrnuje. Obě složky patří do flavonoidní skupiny. Látky se vyznačují skutečností, že DIOSmin je syntetický ekvivalent flavonoidů a germinid - zcela přirozený.

Mechanismus působení diosminů v léčbě křečových žil dělohy:

  • Přímá účast na produktech kolagenu - hlavní složkou stěny žil, což mu dává pružnost a pružnost;
  • Výkonný antioxidační účinek, který spočívá v vazebných flavonoidech molekul volných radikálů, aktivně vyrábějících během oxidačního stresu. Výsledkem těchto akcí se stává rychlou ztrátou zánětu v křečových žilách dělohy, eliminace tromboflebitic a jeho prevence;
  • Normalizace tónu dělohy, která jim zabraňuje protahování a křeče;
  • Zlepšení a posílení lymfatického proudu;
  • anestézie v důsledku vazby flavonoidních molekul s receptory bolesti;
  • Snížení edému vzhledem k potlačení propustnosti venózních kapilár žíly.

V důsledku léčby křečových žil, diosminy jsou pocit závažnosti, nepohodlí a bolesti v malé pánvi. Kromě toho prostředky účinně zředěny krev v žilách, jemně ovlivňující fibrinolýzu, nezpůsobují, že se jedná o krvácení dělohy, jako například při odebrání Karantil. Tato nemovitost činí Diosmin relevantní ve schůzkách během těhotenství a starších žen.

Léčba křečových žil dělohyPřírodní složky diosminů v léčbě křečových žil dělohy paralelně s lipotropním účinkem, což znamená normalizaci poměru "špatného" a "dobrý" cholesterol v krvi. Ve srovnání se statiny, diosmin jemně působí na játra a potlačuje přebytečnou syntézu cholesterolu. Tento účinek je také důvodem pro jmenování léčiv ze skupiny flavonoidů u starších žen.

Průběh léčby s diosmin je několik měsíců. Nejoblíbenější léky v léčbě křeče dělohy jsou flebodia 600, detralex, venerar, fleotický, Vasochet, angita.

Rutins

Jen málo lidí neví o pozitivním dopadu takového vitaminu jako rutinu na stěnách plavidel, zejména žíly. Angioprotektory obsahující jako hlavní složku tohoto vitaminu, se nazývají trocserutins.

Mechanismus působení trocserutinu:

  • Odpadnost žilní krve;
  • Protizánětlivý účinek na stěnách žil;
  • Eliminace pórů ve vnitřní stěně žilní nádoby, což z nich činí odolnější a zabraňuje tvorbě krevního sraženiny;
  • Snížení propustnosti stěn cév, což vede ke snížení edém okolních tkání.

Rutin lze použít během těhotenství od druhého trimestru.

Aktivní složka je součástí léčiv, jako je troksevazin, troxerutin. Mělo by být známo, že v kombinaci s kyselinou askorbovou má nástroj výraznější účinek. Lék, který kombinuje dva takové vitamíny, se nazývá askorutin.

Antiagranty a antikoagulanty

Antiagregants jsou primárně navrženy tak, aby bojovaly s patologií žilní stěny, ale s jeho důsledkem - koncentrace krve. Finanční prostředky z této skupiny mají silný vliv na srážení krve, předcházet tomuto procesu.

Mechanismus působení léčiv z této skupiny je spojen s překážkou pro lepicí destičky, čímž se krevní sraženiny v křečových žilách dělohy a malé pánve nejsou tvořeny.

Z antiagrantové skupiny se izoluje několik aktivních složek:

  • Dipyridamol (Kuraltil);
  • kyselina acetylsalicylová (aspirin, aspirin-kardio);
  • Clopidogrel (AgroGeal, Detromb, Zilt, Cardogrel, CLAPHATATAX, LYRIC, PLATINUM);
  • EPTIFIBATID (integralin).

Nástroje mají poměrně výrazný efekt a v některých případech mohou vést k krvácení dělohy. Antiagranty se používají v léčebném schématu křečových žil dělohy pouze v nepřítomnosti těhotenství.

Skupina antikoagulances, jehož účelem je také zápas krve, je reprezentován dvěma hlavními skupinami: přímé a nepřímé účinky na proces koagulace krve. Mezi přímé účinky patří hepariny - přírodní antikoagulanty odvozené od zvířecí krve. Při léčbě varicosů dělohy se jedná o tyto nástroje, které jsou nejčastěji používány pro zkapalnění krve v žilách.

Nízká molekulová hmotnost Heparins - FRAKISPARIN a praskliny - slouží k ředění krve v křečových žilách během těhotenství.

Tyto mocné nástroje se používají v závažných porušování venózního krevního oběhu v malé pánvi a děloze. Specialisté je předepisovat opatrně, ale když postižený průtok krve v systému Fetoplazentar, jejich použití se stává životně důležitou nutností. Antikoagulancianty přímého působení, jmenovitě nízkomolekulární hepariny, jsou široce používány jako součást eko a těhotenského protokolu, protože vážné hormonální zatížení vede k koncentraci krve. Kromě toho ženy s křečovými žíly dělohy a přítomností takových genetických onemocnění, jako jsou PAI mutace a cyklus folátu, trombofilním, těhotenství bez těchto prostředků, nejsou vůbec možné.

Chirurgická metoda

S výrazným příznakem onemocnění a absencí účinku léčby léčivem, lékaři střediska na chirurgické techniky:

  • endovaskulární embolizace a okluze;
  • odstranění žil.

Ve větším rozsahu se chirurgická léčba srovnávacích chorob používá v patologii vaječních cév. Pro provedení okluze - blokování plavidel - aplikovat endoskopickou operaci. Terapeutická bublina spirály jsou injikovány femorální žíly. Účinnost tohoto způsobu léčby melečných projevů se pohybuje od 70 do 100%. V nepřítomnosti účinku se prodloužená céva odstraní laparoskopickými.

Pomocné metody

Pro dosažení úplného účinku při léčbě křečových žil dělohy některých léků a po chirurgické metodě musíte udržovat stav žil v požadovaném tónu pro prevenci relapsu. Květinová choroba je chronický patologický stav žilní stěny a malá pánev není výjimkou.

Pomocné metody boje proti křečovitých žil zahrnují:

  • Dodržování stravy;
  • Hirudoterapie;
  • Lfk.
Jídlo s křečovým nemocem dělohy by měly být bohaté na flavonoidy a odpovídají každodenní spotřebě energie žen, protože nadváha významně zhoršuje průběh onemocnění. Flavonoidy jsou obsaženy v červeném a sytově zbarveném ovoce a zelenině (hrozny, lilek, švestka, rajčata, červené cibule, černý rybíz, černý jeřáb, borůvkový, borůvkový), stejně jako v přirozené červené hroznové chybě.

Není to tajné a zázraky účinky pijavic v průběhu křeče. Postupy jsou předepsány individuálně a počet sezení závisí na závažnosti patologie. Pijavice produkují závaží - látka, která přímo zabraňuje tvorbě krevních sraženin v žilách.

Léčba křečových žil dělohyNení to tajné a zázraky účinky pijavic v průběhu křeče. Postupy jsou předepsány individuálně a počet sezení závisí na závažnosti patologie. Pijavice produkují závaží - látka, která přímo zabraňuje tvorbě krevních sraženin v žilách.

Hydgodin v léčbě křečových žil dělohy musí být vyloučen. Komplex LFC je předepsán i těhotným pacientům.

Kombinovaný přístup k léčbě žílových onemocnění poskytuje rychlou úlevu od symptomů, spolehlivou prevenci komplikací a dlouhodobý účinek událostí.