Znějící děloha

Testování dělohy je instrumentální metodou výzkumu hloubky a umístění orgánu. Postup se provádí se speciální děložní sondou, jehož průměr je 3 mm a délka je 25 cm. Na konci tohoto zařízení je malý zahušťování a inteligence, vzdálenost mezi tím, která je 7 cm, což je normální délka kritického orgánu. Na povrchu sondy se použije stupnice pro přesnější měření.

Indikace a kontraindikace pro výzkum

Postup pro snímání dělohy, konkrétně jeho dutin, se obvykle provádí buď před operací, nebo jako nezávislá diagnostická metoda. Hlavní indikace jsou:

  • Atresia cervikální kanál;
  • Přerušit těhotenství v prvním trimestru;
  • Škrábání dutiny prováděné pro diagnostické účely;
  • hodnocení polohy a ohybu;
  • Provozní intervence prováděné v tváři.

S touto diagnostickou metodou je možné nejen přesně určit umístění dělohy, jeho velikosti a hloubky dutiny, ale také k identifikaci bitvy nebo zúžení endokervixu, příčky uvnitř dutiny, stanoví přítomnost ohybu nebo adheze.

Zkouška dělohy je prvním krokem v potratu, škrábání a hysteroskopii, včetně operačních intervencí. Koneckonců, to je tato metoda, která určuje výběr přístroje a limity jeho manévrování.

Ovládání kontraindikace pro snímání je přítomnost jakéhokoliv infekčního onemocnění sexuálního systému, zánětlivých procesů, jakož i požadovaného těhotenství.

Fáze vedení a dekódování výsledků

Bezprostředně před pravděpodobností dutiny je důležité zvolit potřebný nástroj. Existuje několik typů sond, například Lazarevich, Martin. Všichni se liší velikostí, délkou a tloušťkou. Martin sonda je však nejčastěji používána. Je vyrobena z mosazi, jeho délka je 25 cm a tloušťka se liší od 1 do 5 mm (v závislosti na stupni průchodnosti cervikálního kanálu).

Snímek dělohy dutiny se provádí v nemocnici na gynekologické židli. Před postupem je nutné vyprázdnit močový měchýř pacienta, lékaře k léčbě rukou s antiseptikou a vnitřním povrchem kyčle a vnějšími genitálií pro mazání jodové tinktury, alkoholu nebo chlorhexidinu.

Fáze děložního sondování.

  1. Proveďte vaginální výzkum s prsty.
  2. Sonda se ohýbají pod stejným úhlem, takže je nejvíce jemně a bezbolestně vstoupil do pochvy, krku a dutiny dělohy.
  3. Zrcadlo je zavedeno do pochvy a výtah, který vystavuje čípku, který je v budoucnu také ošetřena tinkturami jódu.
  4. Na přední rtu krku musíte dát koryty narovnat kanál a zajistit snadný průchod sondy. Výtah remove.
  5. Sonda je zavedena na kanálu. Pokud se objeví překážky, může mluvit o přítomnosti polypů nebo odběr vzorků stěn.
  6. Jakmile sonda dosáhne dna dělohy, změřte délku dělohy a děložního hrdla. Pro získání přesnějších měření se doporučuje samostatně provádět měření krku a dutiny.
Odchylka velikostí dělohy z běžných hodnot při provádění snímání může znamenat přítomnost patologie. Nejčastějšími onemocněním zahrnují Miome, Polypóza, hyperplazie, hroty.

Možné důsledky

S řádným snímáním děložní dutiny nejsou žádné komplikace a závažné účinky na zdraví. Komplikace jsou možné pouze v přítomnosti jakékoli patologie a obvykle se objevují ve formě tvorby falešného pohybu, perforace stěny dělohy, jakož i zánětlivé procesy v důsledku infekce.

Po znějícím se žena může mít menší výběr a nepohodlí v dolní části břicha. Testování dělohy umožňuje nejen odhadnout velikost orgánu, ale také získat informace o všech strukturálních poruchách.