Poškození dělohy

Derinová perforace je nebezpečným státem vyvolaným působením zdravotnického pracovníka. Patologie vyžaduje okamžitou léčbu, protože je život ohrožující. Moderní diagnostické techniky umožňují určit perforaci dělohy a zabránit komplikacím.

Příčiny a formy

Dokončovací perforace dochází při provádění terapeutických a diagnostických manipulací v oblasti malé pánve. Hlavní příčiny patologie jsou:

  • potrat (zejména v pozdním těhotenství);
  • hysteroskopie;
  • biopsie;
  • k objasnění diagnózy;
  • Instalace intrauterinního antikoncepce.

Predispoziční rizikové faktory jsou:

  • akutní nebo chronická endometritida;
  • zjizvení svalové tkáně v důsledku operací;
  • intervence prováděné krátce před další manipulací;
  • Procesy nádorů;
  • děložní hypoplazie;
  • ohyb;
  • Změny v souvislosti s vyvrcholením;
  • rakovina.

Přidělit úplné a neúplné poškození stěnách dělohy:

  • Nedokončená perforace zahrnuje vady, při kterých není vnější vrstva orgánu Orbown narušena (poškození je uvnitř);
  • Plná perforace je poškozená celá tloušťka orgánu.

Důležitým úkolem lékařů je diferenciace patologických podmínek. Plná perforace představuje vážnou hrozbu pro zdraví a život ženy. Poškození je nekomplikované a komplikované. V posledně uvedeném případě je zraněna nejen stěna dělohy, ale také sousední orgány.

Nejčastěji úplná perforace probíhá v diagnostickém škrábání a chirurgickém potratu. Tyto postupy používají nástroje s hranami, které snadno řezané membrány.

Symptomatika a diagnostika

Děrování dělohy, pro které jsou charakterizovány světlé symptomy, nelze bez povšimnutí. S touto patologií není možné žít a ne podezření z vašeho stavu. Často pacient v okamžiku, kdy dojde k poškození sliznice v nevědomého státu, takže lékaři mohou vždy rychle vytvořit vývoj patologického procesu. Hlavní znamení perforace je náhlý krvácení. Lékaři mohou také zjistit, že pacient má snížený krevní tlak a zvýšila se frekvence srdeční frekvence. Pokud hovoříme o příznacích, které se obávali ženu, pak je perforace dělohy dokázala bolest v břiše a zádech, závratě a slabosti.

O čem je perforace dělohy, všichni gynekologové vědí. Proto může lékař snadno podezření na poškození svalové vrstvy v době operace. Hlavní funkce se stává nástrojem pro selhání. Ve většině případů se intervence provádí slepě, takže neočekávané prohloubení cureti nebo jiné adaptace naznačuje myšlenku perforace.

Diagnostikovat patologii není obtížné, pokud se během provozu extrahuje střevní smyčka, žláza nebo vaječníka. V tomto případě se lékaři nepochybně nezůstali. Hysteroskopie vyžaduje tvorbu tlaku v děložní dutině. Pokud je poškození stěn, snižuje se. V tomto případě hysteroskop padá na velkou hloubku, než byl koncipován.

Pokud dojde k perforaci při instalaci intrauterinního spirála nebo v procesu jeho provozu, lékař detekuje nedostatek knírku v čípku. Při pokusu o tažení antikoncepce. Diagnostika nutně brát v úvahu stížnosti pacienta, pokud je vědomý.

Podezření z perforace dělohy dělá lékař provádět podrobnější diagnózu. Pro to se provádí ultrazvukové skenování. Během vyšetření je možné detekovat přítomnost volné tekutiny v břišní dutině, která hlásí interní krvácení. Přesnější obraz poškození sousedních orgánů a stavů dělohy ukáže diagnostickou laparoskopii, která v případě potřeby okamžitě přejde do terapeutické.

Léčba

Perforace dělohy ve většině případů je zpracována chirurgicky. Pouze neúplné poškození stěn kritického orgánu umožňuje konzervativní terapii. Léčba zahrnuje použití antibakteriálních léčiv, které zabraňují infekci poranění a hemostatickými prostředky. V některých případech jsou předepsány antispasmodika, protizánětlivé a redukční léky. V konzervativní terapii se provádí pečlivé pozorování stavu pacienta. Žádné zlepšení zavazuje uplatňovat chirurgické metody pro obnovení integrity poškozených stěn dělohy.

Plná perforace zahrnuje nouzový provoz. V závislosti na možnostech lékařské instituce se chirurgický zákrok provádí laparoskopickou nebo laparotomickou metodou. Doba operace je určena hmotností stavu pacienta. Překvapení poškození trvá více než 30-60 minut. Pokud jsou detekovány perforované břišní orgány, může léčba zpoždění.

Amputace dělohy se provádí s více poškozením a masivním krvácením, ohrožujícím životnost pacienta.

Po operaci je žena pod dohledem specialistů do 1-2 týdnů. Během tohoto období je terapie doplněna léky.

Komplikace

Perforace dělohy sama o sobě je komplikací terapeutického nebo diagnostického postupu. Poškození stěn dětí mohou být zhoršeny následujícími okolnostmi:

  • Uspořádání orgánů umístěných v blízkosti (pokud střevní střevní bublina močová, vaječníka, phallopie trubky je narušena;
  • peritonitida (vnitřní skořápka peritoneum je zánět kvůli pronikání patogenního flóry);
  • hematom (v orgánech se nachází v blízkosti dělohy, krevní sraženina je tvořena);
  • Žena výsledek (vzniká vzhledem k velkému ztrátě krve a pozdní diagnózy dělohy perforace).

Aby nedošlo k poškození tloušťky dělohy, je nutné pečlivě připravit na jakýkoliv druh zásahu. Před postupem je důležité odstranit zánětlivý proces. Mělo by být přednastaveno ultrazvukem a provést gynekologickou kontrolu pro vyhodnocení velikosti a pozice úřadu. Perforace lze zabránit, pokud provádíte jakékoli rušení pod kontrolou ultrazvukového skeneru.

Při nesprávné poloze kořenového vodivého orgánu před provedením intrauterinního zásahu na krku se špendly eliminují úhel lomu.

Předpověď

Perforace dětského orgánu, detekovanou včasným způsobem, nepředstavuje ohrožení života pacienta. S reprodukční funkcí v budoucnu však mohou být problémy. Plná perforace zahrnuje překrytí švů a to vede k zjizvení místa poškození. V průběhu těhotenství, riziko porušení této zóny je udržováno pro ženu, protože svalová tkáň je nahrazena spojovacím. Pro ženy nesoucí dítě po perforaci dělohy, speciální kontrola a zvýšené ultrazvukové monitorování.