Příčiny krvácení po menopauze

Po výskytu menopauzy ve většině případů je vznik děložního krvácení patologie. Chcete-li pochopit důvod, musíte vědět, jaké pojmy "menopauza" a "postmenopauza" znamená.

Úvod

Menopauza znamená poslední nezávislou menstruaci. Formulace této diagnózy se provádí retrospektivně, podle pacienta. Moderní diagnostické metody umožňují diagnostikovat menopauzu s laboratorními metodami. To je mluvené: snížení hladiny estradiolu menší než 30 pg / ml, zvýšení FSH na 40 me / l a více a nedostatek menstruace.

Postmenopauza - období života ženy po menopauze. Lze říci o tom v nepřítomnosti menstruační funkce více než 1 rok.

V těchto obdobích by měl mít vzhled známek krvácení ze Sexu Trakt z důvodu bezprostřední léčby lékařské péče.

Vyvrcholení a nedostatek menstruace

Offensive Climax je nevyhnutelná událost. Obvykle je obklopen hmotností "strašných" příběhů o tom, jak se existence ženy mění na horší. Ve skutečnosti, závažnost menopacteric znamení ve většině nejkrásnějších sexuálních zástupců nezpůsobuje hrubé porušení kvality života. Výkyvy nálady, porušování vegetativního nervového systému jsou účinně upevněny speciální terapií. Nedostatek menstruačního krvácení po nástupu menopauzy je normálním fenoménem.

Vznik krvácení

Často v postmenopausage může být známky krvácení dělohy. Pro to může být mnoho důvodů. Vzhledem k tendenci pěstovat onkologické onemocnění v populaci musí být onkologická ostražitost povinná.

Jediný důvod, proč po výskytu menopauzy může být krvavý výtok ze sexuálního traktu normou - příjmu substituční léčby hormonální terapie progesteronů. V tomto případě, po menopauze, žena bere na vědomí přítomnost špatných menstruačních sekrenců. Tyto funkce jsou pozorovány měsíčně do 1-2 let.

V ostatních případech je děložní krvácení jakékoliv intenzity v postmenopaususu důvodem k okamžitému konzultaci s lékařem. Jejich vzhled může být impozantní příznak vzniku závažných onemocnění.

V Prhenopauzu

Před výskytem menopauzy je vznik menopauzálního krvácení vznik menopauzy. Jejich vzhled je důsledkem poklesu produktů ženských pohlavních hormonů, v důsledku toho cyklických změn endometria porušuje.

Klimační krvácení může začít v den příští menstruace nebo po zpoždění. V některých případech se jejich začátek vyskytuje před očekáváním.

Z normální menstruace, menopacteric krvácení odlišit následující znaky:

  • Různá intenzita (výběr může být velmi skromný, oscilace, nebo naopak vyjádřena);
  • Trvání (charakterizované prodlouženým pravidelným krvácením: od několika týdnů až několik měsíců);
  • Přítomnost relapsů (někdy je třeba pozorovat menopacteric krvácení do 3-5 let).

Tento jev je charakteristický pro ženy s doprovodnou patologií endokrinního systému a metabolických poruch.

V postmenopauzále

Vznik krvácení dělohy v postmenopausage je důvodem pro další vyšetření.

V některých případech ignoruje ženu, která se objevila krvácení, může způsobit ohrožení života.

Důvody

Příčiny vzniku děložního krvácení po nástupu menopauzy jsou mnoho patologických podmínek, léčba kteréhokoliv z nich by mělo být prováděno pod kontrolou lékaře.

Myoma

Jedním z možných komplikací je krvácení dělohy s děložními momy. Nejčastěji se vyskytuje u žen s lokalizací benigní nádor v sublimovanou vrstvu nebo nepředporném prostoru. Přítomnost této patologie u ženy v postmenopauzálu naznačuje vysoké riziko maligního znovuzrození myomu.

 

Polyps

Přesná příčina vzhledu polypů endometria v postmenopaususu nebyla detekována. Výskyt krvácení s touto patologií je důvodem pro okamžitou další diagnostiku. Existuje vysoké riziko politiky.

Hyperplazie

Hormonální poruchy pozorované po menopauze mohou být příčinou růstu sliznice v tloušťce stěn dělohy. Častý projev tohoto patologického stavu je děložní krvácení. Léčba hyperplazie endometria může být prováděna dvěma způsoby.

  1. Pomocí léků.
  2. Chirurgicky.

Adenomyóza

Tato patologie je jedním z typů hyperplazie endometria. Současně dochází k jeho růstu a zavedení dělohy ve svalové vrstvě. Paralelně mohou být cysty vytvořeny v myiometrii. Příčina adenomyózy je považována za porušování hormonálního pozadí vznikající po nástupu menopauzy.

Ovariální dysfunkce

Porucha produktů sexuálních hormonů v Postmenopausis slouží důvodem pro vzhled krvácení z různých intenzitou.

Rakovina

V postmenopauzále se několikrát zvyšuje riziko detekce onkologického onemocnění. Většina odborníků k tomu vidí důvod snižování produkce genitálních hormonů. Diagnostikováno v rané fázi zhoubné neoplazmy dělohy ve většině případů je dobře přístupný terapii. Při krvácení po menopauze je hlavním úkolem diagnostických opatření eliminací onkologického onemocnění.

Včasná diagnóza - klíč k úspěšné léčbě. Vzhledem k tomu, že tato patologie může po dlouhou dobu proudit téměř asymptomaticky, každá žena v postmenopausus by měla být velmi opatrná o jejich zdraví. Pečlivá kontrola nad sexuálním výběrem umožňuje včas identifikovat nemoc.

Nápisy

Po nástupu menopauzy nevšimněte si obtížné krvácení dělohy. Na pozadí dlouhého nedostatku menstruace z genitálních cest, se objevují krvavá těsnění. Jejich intenzita může být odlišná. V postmenopauzálním krvácení může být doprovázeno následujícími značkami:

  • Vzhled bolesti ve spodních částech břicha nebo v dolní části zad. Bolest může nosit tahání, nováčko nebo charakterizovaný charakter;
  • Krvácení je často příčinou rozvoji anémie nedostatku železa, jejichž známky jsou: zhoršení celkové blahobytu, slabosti, letargie, snížení pracovní kapacity a chuť k jídlu, osamocené vlasy a nehty, blednutí kůže;
  • V některých případech se zvýšení břicha v objemu.

Průzkum

Každá žena s děložním krvácením po nástupu menopauzy je třeba provést důkladné diagnostické vyhledávání. Je třeba si pamatovat, tím dříve bude důvod odhalen, tím příznivější je následná prognóza může být.

Pokud je Metrragia vyslovována, souběžně se zkouškou začnou léčbu.

Diagnostické minimum by mělo zahrnovat:

  1. Sbírka anamny a gynekologické inspekce.
  2. Masha pro onkocytologii z cervikálního kanálu.
  3. Klinický krevní test. Umožňuje identifikovat známky anémie nedostatku železa, vyvinuté na pozadí metroral.
  4. Koagulagram.
  5. Chemie krve.
  6. Krevní test pro stanovení úrovně hormonů: estrogen, progesteron, lutenessing hormon, hormon stimulující folikulu, 17-ketosteroidy.
  7. Uzi Malé pánevní orgány.
  8. V případě identifikace známek zjištění volné tekutiny v dutině malé pánve je nutné provést propíchnutí zadního tábora vagíny, následovaný cytologickou studií získaného materiálu. Diagnosticky významné znamení maligního neoplazmy je významný nárůst titrů oncomarkerů v dynamice.
  9. Analýza krve na OnComarkers: cca 125 a cca 199. V postmenopauzálu se doporučuje podstoupit tuto studii ročně.
  10. Terapeutické a diagnostické škrábání děložní dutiny a cervikálního kanálu.
  11. Hysterosalpingografie.
  12. Hysteroskopie.
  13. MRI malých pánevních orgánů.

Po nástupu menopauzy závisí objem diagnostického výzkumu na stavu určité ženy, anamnestic dat a výsledků gynekologické inspekce.

Léčba

Prostředky heal-link - základem léčby Metrragia. Tento typ terapie se nazývá symptomatický. Přípravy pro zastavení krvácení jsou předepisovány před stanovením příčiny krvácení.

Hlavní léky používané k zmírnění MetRragia:

  • Kyselina aminokapresní: akce se vyvíjí v důsledku brzdění procesů fibrinolýzy;
  • Ditinon (ethalát): snižuje propustnost stěn krevních cév, aktivuje syntézu tromboplastinu. Tento lék je předepsán především v postmenopauzálním děložním krvácení. S intramuskulární podávání se účinek vyvíjí po 1,5-2 hodiny, s intravenózním - po 15-20 minutách. 
  • Glukonát vápenatý: posiluje cévní stěny, pomáhá snížit jejich propustnost pro jednotné prvky krve;
  • Vikasol: Stimuluje syntézu PROMBRIN A PROCONVERTER.
  • Oxytocin: Hormonální příprava s lucidní akcí. Jeho účinnost je způsobena mechanickou kompresí cévů a zároveň snížit děložní stěnu.

Snížení hladiny hormonů v postmenopausus může způsobit Metrragia. Náhradní hormonální terapie může být jmenována na správný nedostatek estrogenů. S touto formou léčby je nutné přísně sledovat proces přijímání léčiva, protože prudký pokles hormonálních hladin může způsobit novou epizodu krvácení.

Příčiny krvácení po menopauzePo stanovení konečné diagnózy zúčastněným lékařem, otázka proveditelnosti chirurgické léčby. Je možné provádět následující manipulace:

  • Škrábání děložní dutiny;
  • polypektomie;
  • Momektomie;
  • extirpace dělohy;
  • Celkové odstranění dělohy s přívěsky.

V případě detekce onkologických onemocnění jsou dodatečně jmenovány laserové a chemoterapie.

Akce doma

Když známky Metroragia v postmenopauzále by měla žena odhadnout svou intenzitu. Sekce mozhing od sexuálních služeb by měly být důvodem plánovaného odvolání k lékaři. Doma by měla být přijata následující akce:

  1. Zima na spodní břišní oddělení. Doba expozice by měla být 15 minut. Po pětiminutovém odpočinku musí být postup opakován. Celková doba trvání chladu by měla být 2-2,5 hodiny.
  2. Žena v horizontální poloze, pod pánví dát polštář nebo speciální válec. Účelem této manipulace je zajistit nížinu krve z orgánů malé pánve, zlepšení jeho oběhu v životně důležitých orgánech.
  3. Obnovení rovnováhy tekutiny v těle. Je nutné pít: čistou vodu, čaj, divoká růže.
  4. Při konzultaci se doporučuje speciální hemostatické léky.
  5. Recepce vany nebo horké duše, umírání, teplo na malou pánevní oblast, která se používá kategoricky zakázaná. Tyto postupy způsobují expanzi krevních cév, což může vést ke zvýšenému krvácení.

V příznakech s vysokou intenzitou Metrragia je nutná urgentní hospitalizace v nemocnici.