Příznaky státu preclimax u žen

Climax, zejména menopauza, není náhlá událost v životě ženy. Organismus se začíná připravit na několik let do ofenzívy reprodukční funkce. Pokud si musíte všimnout příznaky a včas, můžete svůj životní styl upravit, aby se zabránilo různým komplikacím.

Premenopauza jako fáze vyvrcholení

Climax chápe řadu změn, které vedou ke snížení a ukončení produkce pohlavních hormonů s vaječníky. Tak, v předběžném období se změní povaha menstruační funkce, která je v menopauze zcela chybí.

Precatelatické změny jsou přírodní fázi života ženy. Symptomy a známky společnosti Preclimax nejsou patologií, která má být léčena. Obvykle předběžné symptomy a příznaky mají menší známky a symptomy. Někdy však ženy s různými onemocněním v historii, preclimax a menopauzy komplikují závažné symptomy.

Climax znamená několik etap, které se liší v délce trvání. V rámci těchto fází se vyskytují změny, které vedou k postupnému zaměření hormonální funkce vaječníků.

Zvýrazněte následující fáze Klimaks.

  1. Premenopausa. Gynekologové konvenčně označují začátek plnicího období za 45 let. Chcete-li přesně určit vznik Prelimaxu, je nemožné v důsledku nepružnosti příznaků a značek. V průměru začíná předběžnostní období několik let před ukončením menstruace.
  2. Menopauza. Fáze zahrnuje nedávné měsíční a pokračuje v příštím roce. Menopauzu můžete určit pouze o rok později, s výhradou absence menstruace. Někteří gynekologové trvají na tom, že doba trvání menopauzy by měla být zvýšena na dva roky po poslední menstruaci.
  3. Postmenopausa. Stage trvá od konce menopauzy a pokračuje až do 65-69 let. Pak žena přichází stáří.
Je také rozlišena fáze perimenopauzy. Jako součást této fáze, gynekologové kombinují předemenopauzální a menopauzální období.

Doba trvání

Předpokládá se, že doba trvání preclimactericního období je od tří do pěti let. V preclosques existuje ostré snížení produktů sexuálních hormonů, které se negativně odráží na tělo ženy. To je způsobeno tím, že pohlavní hormony, zejména estrogen, regulují mnoho důležitých procesů ženského organismu:

  • stabilita menstruačního cyklu;
  • metabolismus;
  • libido;
  • stav kůže;
  • Zvlhčování vaginální sliznice s cervikálním hlenem;
  • emoční stabilita;
  • Absorpce vápníku a fosforu;
  • Syntéza kolagenových vláken;
  • Procesy v mozku, fungování kardiovaskulárního systému;
  • Aktivita gastrointestinálního traktu, pohybového aparátu v urogenitálním traktu.

Období, po kterou jsou pozorovány Premenopauzální změny, je důležité pro ženu. Během předkloplastnosti se tělo přizpůsobuje fungování podmínek nedostatku, a pak nepřítomnost estrogenu. Toto období není vždy hladké. Jeho známky a symptomy závisí na větší míře životního stylu ženy a mají jiné nemoci.

Možnost těhotenství

Je možné vznik těhotenství v preclimberickém období. To je způsobeno tím, že spontánní ovulace je možná v Preclimaxu. Menstruační funkce se začíná měnit. Zejména cykly se mohou stát déle nebo kratší. Objem krevního výboje se liší od vzácnosti hojnosti.

Většina cyklů se vyznačuje krádežnou anulací na pozadí hormonálních změn. Těhotenství je však dokonce nepravděpodobné, ale je to možné. Proto je v preklimakteriálním období potřeba antikoncepce, aby se zabránilo nežádoucímu těhotenství.

Základní znaky změny

Ne vždy ženy v Preclimaxu Všimněte si vzniku charakteristických značek a příznaků. Fyzicky zdravé ženy snadno nesou premanopauzální změny, které neinterstituují kvalitu svého života.

Orgány a systémy těla však začínají reagovat na nedostatek pohlavních hormonů, které mohou být vyjádřeny ve vzhledu různých značek a symptomů, stejně jako poruchy.

Ovariální

Ve skutečnosti, přesně proto, že snížení syntézy pohlavních hormonů a jsou zde preclimatakteriální změny. V Premanopauzálním období se sníží produkty estrogenů, což způsobuje četné symptomy.

Estrogeny se syntetizují folikulární zařízení, která se vztahuje na vaječníky. Novorozené dívky obsahují až tři miliony vajec. Před nástupem první menstruace je jejich počet přibližně 400 000. V období Premanopausal se počet vajec sníží na 10 000. A během ovulace je ztraceno mírné procento vajec. Většina vajec zmizí díky Atresii.

Na začátku cyklu pod vlivem hormonu FSH je zvýšení folikulu obsahujícího vejce. V premanopauzální fázi je narušení citlivosti na FSH, což způsobuje snížení syntézy estrogenů. Pro udržení požadované rovnováhy se zvyšuje koncentrace FSH. Tento proces však není schopen vést ke zvýšení rozvoji estrogenu. Množství vajec rychle klesá. Tak, po ukončení menstruace, poslední jednotky folikuly zmizí.

Děloha

Uterus je jedním z nejdůležitějších orgánů reprodukčního systému žen. Hlavně děloha je potřeba pro ukládání a narození dítěte. Když je žena zahrnuta v období Premanopausal, funkce dětství se postupně ztratí. Charakteristické změny jsou pozorovány blíže k menopauzu. Tloušťka funkční vrstvy, která je zodpovědná za množství menstruačního výboje, implantace ovocného vejce se postupně snižuje.

Nicméně je nutné vzít v úvahu extrémní citlivost vnitřní vrstvy dělohy do estrogenu. V případě hormonálních výkyvů jsou často pozorovány hyperplastické procesy hypeometria. V gynekologické praxi existují případy vývoje polypózy a děložní misa v období Premanopausal. Polypy dělohy mohou sklon ke Zerdy.

Proto by žena v preclimacteric fázi měla být pravidelně navštívena lékařem a provést ultrazvukovou studii malých pánevních orgánů. Je-li to nutné, je znázorněno lék nebo chirurgická léčba.

Vagina

V preclimptické fázi je atrofie sliznice, což znamená ztenčení. Nedostatek estrogenu navíc má negativní dopad na výrobu děložního slizanu, která zvlhčí vagín.

Ochranné mechanismy jsou tedy porušeny, což vede k suchu, vývoj bakteriální vaginózy a kandidózy. Vzhledem k tomu, že sliznice nemůže v nezbytném stupni provádět ochrannou funkci, infekce je často spojena.

Prsní žláza

Mléčné žlázy mají také citlivost na hladiny estrogenů. Často v preclimaxu se vyvíjí nebo postupuje mastopatie. Mnoho prsních nádorů je závislé na hormonu. To vysvětluje, proč v preklimakterickém období u žen zvyšuje počet rakoviny. U žen je rakovina prsu na prvním místě mezi onkologickými onemocněními v prevalenci.

Kost

Estrogeny se přímo zapojují do asimilace vápníku a fosforu. V důsledku toho je rychlá ztráta kostní hmotnosti. Nebezpečí patologie je, že vývoj osteoporózy prochází asymptomatický, až na první zlomeniny. Nejnebezpečnější komplikací osteoporózy je zlomenina krku kyčle, což vede k invaliditě.

V Klimakse, žena ztrácí až 3% kostní hmoty za rok.

Srdce a tlak

V Preclosax zvyšuje zátěž na nádoby a srdce. Částečně je to způsobeno zvýšením cholesterolu, který ovlivňuje krevní tlak.

V Premopause se rozvíjí stabilita tkání na inzulín. To přispívá k tvorbě krevních sraženin v oblasti plavidel a zvyšuje riziko tahů, infarktů. Ženy oslavují nesnášenlivost na fyzickou námahu a tlakové skoky. Existují příznaky bolesti v projekci srdce.

Kůže

Stav kůže, hřebíky a vlasy se mění. Ženy v předchylné fázi oslavují vzhled suchosti, kůži a ředění vlasů. Takové změny vedou k tvorbě hlubokých vrásek a ptózy.

Štítná žláza

Aktivita štítné žlázy přímo souvisí s úrovní hormonů. V Premanopauzálním období je někdy poznamenán hypotyreóza, což znamená nedostatek hormonů štítné žlázy. Tento stav určuje vznik různých značek a symptomů označující porušení práce štítné žlázy (únava, přírůstek hmotnosti, snížené mentální schopnosti).

Nervový systém

Deficit estrogen ovlivňuje nervový systém, provokující vznik nestabilního emocionálního zázemí, stresu, úzkosti. Často jsou pozorovány v preclimberické fázi, poruchy spánku, závratě, bolesti hlavy a migrény.

Poruchy moči

Ženy mohou mít různé poruchy spojené s atrofií sliznice, vynecháním orgánů. Zejména poruchy močení vznikají:

  • Studentská močení;
  • spalování a bolest;
  • únik moči.

Porušení GTC

Gastrointestinální trakt reaguje na změny v úrovni genitálních hormonů, což způsobuje vzhled značek a příznaků poruch židlí. Ženy mohou zažít takové nepříjemné příznaky, jako je průjem, zácpa, bolest ve střevní projekci. Jako prevence nepříjemných známek z trávicích orgánů doporučují lékaři držet se na dietu a eliminovat mastné, smažené, solené pokrmy a cukrovinky.

První příznaky a preclimberický syndrom

Je známo, že první příznaky, známky Klimaků vznikají v premenopauzálním období. Jejich intenzita není zpravidla vyjádřena. To je způsobeno zachováním syntézy pohlavních hormonů, i když v méně.

V přítomnosti souběžných patologií může dojít k předběžnému syndromu. Tento stav předpokládá řadu příznaků a příznaků, které označují značné porušení různých orgánů a systémů. Předběžný syndrom významně zhoršuje kvalitu života ženy a vyžaduje korekci léků.

Harbinger

Zpravidla mluvíme o nevýznamných nemocí, které žena není vždy oslavována. Nejdříve příznaky preclimatakterických změn zahrnují suchost v vagíně, tlakové skoky. Ženy také všimnou změny, které ovlivňují emocionální pozadí. Změna nálady, federace, podrážděnost. Často výrazné poruchy spánku.

Narušení menstruačních cyklů

Gynekologové Všimněte si, že velmi první příznaky a příznaky společnosti Preclimax se týkají změn menstruační funkce. V normy menstruace u žen se vyznačuje pravidelností. Menstruační cyklus se vyznačuje dvoufázovým a ovulací.

1-2 Anevanted cykly jsou povoleny ročně.

Preclymique změny ovlivňují povahu měsíčního. Žena poukazuje na prodloužení nebo zkrácení cyklu. Hojný výboj během kritických dnů se může také lišit. Postupem času je tendence zastavit menstruaci.

Jezdectví

To je jeden z prvních známek a příznaků směřujících na premanopauzální fázi. Přílivy vznikají v důsledku četných změn vyskytujících se v těle ženy v reakci na nedostatek genitálních hormonů. Paprsky jsou doprovázeny pocitem tepla nebo zimnice, tachykardie, zarudnutí kůže. Po útoku se vyskytují příznaky únavy.

Přílivy mohou mít lehký, tak těžký průtok. V případě vážného toku vzniká hrozba rozvoje různých patologií. Žena ukazuje lék léčba.

Oslabení symptomů a prevence

Je možné určit fázi Preclimpt pomocí testu. Všechny ženy, které vstoupily do Preclimberického období, by měly být pečlivě spojeny s jejich zdraví a pravidelně navštívit terapeut, gynekologa. Povinné je implementace ultrazvuku orgánů malých pánve a mléčných žláz, mamografie.

Je nutné si pamatovat riziko střevního rakoviny, kardiovaskulárních onemocnění. Doporučuje se provádět průzkumy této sféry.

Určete zjištění ženy v preclictic období pomocí hormonální diagnostiky. Existuje zvýšení hladiny FSH při nízké koncentraci estrogenu.

Lék

Preclimacteric je zpravidla nevyžaduje lékařskou terapii. V menších případech však existuje značná značka a symptomy označující různé poruchy ze strany fungování orgánů a systémů.

Žena apeluje na lékaře, který tlačí její vyšetření:

  • inspekční terapeut, mammolog, gynekolog, kardiolog, endokrinolog a další specialisté;
  • provádění klinických analýz moči a krve;
  • Ultrazvuk;
  • mamografie;
  • nátěry na infekci;
  • cytologický výzkum;
  • EKG;
  • Dara.

Objem výzkumných metod závisí na znaménkách a příznacích.

Změny související s preclimmatickou fází nelze nazvat onemocněním. Lékaři používají různé způsoby, jak usnadnit stav ženy. V přítomnosti svědectví se provádí lékové terapie.

Hormonální terapie platí v malých dávkách progesteronu a estrogenu:

  • omítky;
  • mast, gely, smetana;
  • pilulky.

Nástroje místních aplikací jsou méně pravděpodobné, způsobily vedlejší symptomy. Tablety jsou často kontraindikovány v různých somatických onemocněních.

Hormonoterapie Indikace:

  • přílivy;
  • nestabilita emocionálního zázemí;
  • únik moči;
  • suchost v pochvě;
  • Prevence osteoporózy.
ZGT je jmenován několik let.

Kontraindikace hormonální terapie zahrnují:

  • Rakovina závislá na hormonu;
  • krvácející;
  • hyperplazie;
  • trombóza;
  • Ibs;
  • hypertenze;
  • srdeční onemocnění v akutní formě;
  • Individuální intolerance.

Hormony se používají s opatrností v následujících případech:

  • myom;
  • endometrióza;
  • migréna;
  • Kameny v oblasti žlučníku;
  • epilepsie.

Gynekologové zdůrazňují, že fáze Preclimberry je nejlepší čas pro hormonální terapii.

Při léčbě hormonů existuje riziko:

  • kameny v rušné bublině;
  • Nadměrný průtok krve.

Použití hormonů je možné jak v rámci monoterapie a kombinované léčby. Bylo zjištěno, že ženy používající kombinovanou hormonální terapii zvyšují riziko tahů, srdečních útoků, maligních nádorů prsu a endometria.

Význam symptomů úzkosti a depresivních stavů je nezbytný. V některých případech je zobrazeno jmenování sedativ a antidepresiv.

Léčivé přípravky ve formě tablet a sprejů v nosu jsou také předepisovány, aby se zabránilo osteoporóze. Přípravky posilují kosti, zabraňují zlomeninám a snižují bolesti područovače.

Homeopatie, vitamíny a folk

Často, místo UGT jsou lékaři předepsány fytoestrogeny, které se vyznačují účinností a menším rizikem vzniku vedlejších příznaků a značek. Vitaminativní a léčivé bylinky mohou být také použity v komplexní terapii. Fytoestrogeny ovlivňují pozitivně na:

  • Kardiovaskulární systém, který zabraňuje výskytu aterosklerózy, hypertenze, infarktu a mrtvice;
  • Fungování centrálního nervového systému, zlepšení spánku, zlepšení výkonu;
  • vnější vzhled, zabránění stárnutí kůže, zlepšení stavu vlasů a hřebíků;
  • Asimilace vápníku, varování Vývoj osteoporózy.

Gynekologové předepisují následující fytoestrogeny:

  • Cliadinon;
  • Rensus;
  • Ledový vzorec.

Mezi léčivé bylinky jsou široce používány:

  • Nudný děloha;
  • Řebříček;
  • Červený kartáč;
  • šalvěj.

Práce a rekreace

Ženy v preclimakteriálním období by si měly být pamatovány, že jejich životní styl musí být upraven. Je nutné i nadále dodržovat režim dne, střídavého zatížení a odpočinku.

Dlouhodobý duševní a fyzický stres vede nejen únavy a lámání, ale také vyvolává výskyt stresu. Práce, musíte se v případě potřeby přijmout přestávky, dýchat čerstvý vzduch nebo zapojit do světelného cvičení. Podstatný význam.

By neměly být opomíjeny včasným odjezdem spát. Vyloučení vede k vzhledu bolesti hlavy a nespavosti.

Fyzická aktivita

Výhody mírné fyzické aktivity je zřejmé. Třídy tělesné výchovy jsou prevence mnoha nemocí a přispívají ke zlepšení nálady. Doporučuje se vybrat svůj sport, který by se fýcoval fyzicky i individuální rysy ženy. Je třeba mít na paměti, že v přítomnosti benigních nádorů děložního cvičení na tiskovém napětí je kontraindikováno.

Specialisté doporučují ženy v preclimactericním období provádět cvičení Kegel a speciální komplex, předcházet rozvoji osteoporózy.

Jídlo

Dieta významně ovlivňuje blahobyt ženy, jeho emocionální pozadí. Ženy v preclimaxu jsou zakázány a vyčerpávající diety a přejídání. Je nutné jíst zlomek, malé porce.

Předvolba ovoce a zeleniny by měly být poskytnuty. Mastné maso by mělo být nahrazeno štíhlým druhem, například hovězí maso. Užitečné pro použití mořských ryb a mléčných výrobků. Z mastných, smažených pokrmů, cukrovinek, sycených nápojů a kuřáků, je vhodné odmítnout.

Správná výživa zabraňuje nepříjemným příznakům z hlavy gastrointestinálního traktu, které se často vyvíjejí v preclimaxu.

Zdravý životní styl

Za prvé, zdravý životní styl zahrnuje odmítnutí špatných návyků. Je známo, že kouření a konzumace alkoholu vedou k časnému vzniku Klimaků. Kouření ženy Climax přichází o tři roky dříve. Kromě toho škodlivé návyky zhoršují průběh preclimmatické fáze, což přispívá k výskytu patologických příznaků.

Zdravý životní styl také zahrnuje dodržování režimu, správnou výživu, odpovídající fyzickou aktivitou. Tyto faktory jsou zvláště důležité při přizpůsobení tělu ke snížení hladiny hormonu.

Emoční stabilita

Nestabilita emocionálního zázemí je často pozorována v premanopauzální fázi vyvrcholení. Symptomy z emocionálního zázemí jsou spojeny s fyziologickými změnami, na jedné straně a povědomí o stárnutí na straně druhé.

Obvykle se ženy stávají neklidnými, podrážděnými. Jejich nálada se odlišuje labilitou, převažuje depresivní stát. Nestabilita emocionálního zázemí má dopad na výkon a kvalitu spánku.

Intimní život

Nestabilní emocionální pozadí, nepříjemné známky preclimacteric fáze, snížení produktů sexuálních hormonů vede ke snížení libidu. Kromě toho, atrofie sliznic vaginální způsobuje suchost a další příznaky, jako je hořící a svědění. Tyto faktory nepřispívají k vysoce kvalitní sexuální životnosti.

Odborníci zdůrazňují, že plnohodnotný sexuální život je nezbytný pro udržení produkce pohlavních hormonů, předcházení stagnaci a stabilizaci emocionálního zázemí. Aby bylo možné eliminovat suchost a nepříjemné značky, můžete použít různé hydratační krémy po doporučení gynekologa.