Vasektomie - sterilizace mužů

Těhotenské ženy dochází v důsledku dosažení spermatu vaječné buňky. Jakékoli metody antikoncepce jsou zaměřeny na prevenci tohoto procesu, omezení toku spermií. Jedním z nejspolehlivějších způsobů je vazektomie (samec sterilizace).

Co je vasektomie?

Podstata takové operace spočívá v tom, že odsazení secího vzduchu jsou odstraněny, svázané nebo blokovány, a tak spermatozoa přestanou opustit tělo člověka.

V tomto případě jsou uloženy všechny sexuální funkce - erekce, libido a ejakulace u mužů. Spermie je propuštěn, ale v něm nejsou žádné spermie, a proto je zabráněno možnosti těhotenství.

To je dost bezpečný Sterilizační metoda, ale stojí za to zvážit, že důsledky nevratný. Po operaci, spermie bude i nadále produkovat varlata po určitou dobu, nespadají do ejakulátu. Po několika letech však jejich vývoj přestane navždy. Rozhodnutí o takové sterilizaci by proto mělo být velmi dospělé a vážené.

10 faktů o vazektomii

10 zajímavých faktů o mužské sterilizaci

jeden. Celkem B jeden% Případy po takové operaci u mužů může obnovit reprodukční funkce a žena bude moci otěhotnět. To znamená, že účinnost takové operace je Velmi vysoké procento, Co vám umožní zaručit výsledek.

2. Podobná metoda antikoncepce nevratný, Proto taková operace pouze jednou - již nemusí používat jiné prostředky antikoncepce. Který je zvláště relevantní pro manželský pár, který již mají děti a nemají plánovat začít.

3. Během příštích 8 týdnů po operaci je spermií spermatozóna stále v odsávání vzduchu, a proto by v této době nemělo přestat používat konvenční typy antikoncepce.

čtyři. Po provedení operace alespoň dva Testy definující, zda spermie z kanálů.

Pět. V některých případech se vyskytují po operaci, otok, modřiny a bolestivé pocity v oblasti šourku, a jednotlivci mají bolest v varlatech.

6. Při provádění takové operace, jako je jakýkoli jiný, což znamená, že interference v těle mohou začínat zánětlivé procesy.

7. Odvolání na zrušení takové operace je téměř nemožná, a proto je nezbytné vzít si spoustu odpovědnosti za to, aby učinil takové rozhodnutí.

osm. Je třeba si také pamatovat, že taková operace v žádném případě chrání před chorobami, které jsou sexuálně přenosné. Chcete-li se chránit - následuje v budoucnu během pohlavního styku k použití kondomu.

devět. Operace sama o sobě je zcela bezpečná, ale stejně jako v každém jiném případě mohou být kontraindikace. Proto je nutné předběžně pod zkouškou a konzultovat s lékařem.

10. Nastane postup bezbolestný, Protože sedativní a anestetika jsou zavedeny před operací.

Co je vazektomie

Co je vazektomie

Vasektomie je forma kontroly plodnosti sterilizací člověka. Během operace, překrývající se, odstranění nebo obvazu secích kanálů. V důsledku toho jsou zachovány všechny sexuální funkce, vaječníky pokračují v provádění své funkce na výrobě spermií, je stále dlouhá doba, tam je ještě dlouhá doba, existuje ejakulace, ale spermie nemá žádné spermie. A v průběhu času se jejich vývoj zastaví vůbec. Spermiatozoa tak neopouštějí tělo člověka a nemůže způsobit těhotenství.

Samotné spermií se absorbují těm těla člověka bez poškození.

Existují dva hlavní techniky pro provádění této operace:

Řez

V pánevní oblasti zavedl anestetikum místní akce. Poté doktor dělá malé řezy na obou stranách šourku - takže můžeme dosáhnout kanálů vzduchu. V některých případech může být vyžadováno další řez. Poté je každý z trubek blokován, a ve většině případů je také odstraněn. Poté, co jsou trubky uzavřeny nějakým způsobem - pro to lze použít elektřinu, speciální svorky nebo jednoduše oblačné.

Non-sekce

Tato metoda znamená absenci skalpelu a řezů.

Celý postup se provádí přes jednu malou punkci, která v budoucnu se velmi rychle léčí.

Čtyřliny jsou migrovány nebo vázány. V důsledku toho nejsou žádné jizvy, jizvy, švy a žádné jiné stopy. Tato metoda je mnohem méně traumatizována, protože krvácení je v průběhu provozu významně snížena, snížena riziko infekce a zánětu v procesu hojení.

Muž do vazektomie

Proces přípravy na vazektomii nekomplikovaný

Před pokračováním s postupem je navštěvován lékař a rozhovor, Aby se ujistil o vědomí rozhodnutí přijatého nebo ve své potřebě a zároveň hovoří o všech nezbytných nuancích. Je nutné jasně důvěřovat v provádění vazektomie, protože důsledky budou nevratné.

Proto je velmi důležité pochopit, že v budoucnu nebude možné začít dětem.

Nejlepší je provádět takový postup, pokud již máte své vlastní děti. Pokud jste náhle vyplývají alespoň některé pochybnosti - je lepší se uchýlit k další, méně radikální antikoncepci.

Nepřijímají takové důležité rozhodnutí v případě krizových situací nebo během závažné změny. Taková řešení často vznikají, když se dítě narodilo nebo v případě potratu těhotenství. Aby bylo možné rozhodnout o takovém zodpovědném kroku, musíte být klidný a sebevědomý, důkladně zvážit vše. Doporučuje se poprvé odvolání na psychoterapeut.

Před muži vasektomie se doporučuje obrátit na psychoterapeut

Je také žádoucí mít partnerský souhlas s podobným postupem. Není vyžadováno zákonem, ale stále se doporučuje.

Ačkoli věk, který je přípustný pro vazektomii - neomezené. Klinika také může tento postup odmítnout, pokud není důvěra, že se provádí v zájmu člověka. Samozřejmě, každý může trvat na provádění této operace, ale někdy může být významný příplatek.

Operace by měly být čekány na krátkou dobu, zejména pokud má soukromou kliniku. Některá speciální příprava k tomu není nutné. Vyžaduje se pouze standardní lékařské vyšetření.

Muž po vazektomii

Zotavení po vazektomii prochází docela rychle

Obnovení se vyskytuje dostatečně rychle. V některých případech, bolestivé pocity, otok a modřiny v oblasti šourku během několika dnů po operaci. Někdy během ejakulace můžete detekovat krevní stopy - to je normální a přípustné.

Pokud však bolest nebo výtok krve neprochází dostatečně dlouho - pak musíte konzultovat lékaře.

Někdy je bolest velmi silná a může potřebovat přijímat bolestivé agenty.

Zvláštní pozornost by měla být zaplacena Dolní milenec, Který muž se po operaci nosí. Musí podporovat scrotum v průběhu dne i v noci. Tak, můžete výrazně snížit nepohodlí. Je také nutné změnit spodní prádlo denně.

Můžete se osprchovat nebo koupat přímo po operaci, ale musíte se navíc konzultovat na tomto problému s účastnickým lékařem. Otřete po vodě procedury Scrotum potřebuje jemně, pečlivě a pečlivě.

Do jednoho nebo dvou dnů se můžete vrátit k normálnímu rytmu života, jít do práce. Avšak pro období zotavení, přinejmenším v průběhu týdne by mělo být upuštěno od výkonu fyzické námahy a zvedání závaží. V opačném případě existuje určitý podíl výskytu komplikací.

Sex může být zaměstnán téměř okamžitě, ale je lepší počkat několik dní.

A v prvních měsících po operaci je nutné použít další způsoby antikoncepce, protože spermií stále zůstává v tokech kol. Konečný výstup dochází přibližně 20-30 ejakulace. Během tohoto období se provádějí speciální testy, které určují přítomnost spermií v spermie.

Pouze tehdy, když takové testy označují konečnou sterilizaci - můžete odmítnout jiné typy antikoncepce.

Ve výjimečných případech můžete čerpat proces sterilizace, ale obvykle se provádí v blízké budoucnosti po operaci. A dokonce i v tomto případě takový postup nemusí poskytnout účinek.

  • Podle statistik je úspěch cirkulace vazektomie v raném oběhu cirkulace asi 50%.
  • Pokud bylo období delší - asi 10 let, pak se taková pravděpodobnost snižuje Až 25%.

Proto je nutné velmi pečlivě považovat za možné důsledky před rozhodnutím o chování vazektomie.

Vedlejší efekty

Kontraindikace vazektomie

Možné komplikace po dostatečném způsobu vazektomie vzácný. V podstatě se jedná o rizika spojená s zánětlivými procesy. Kromě toho je pravděpodobnost zánětu mnohem nižší při provádění operace bez řezu.

Známky vzhledu zánětlivého procesu:

  • Teplo.
  • Krevní nebo hnisavé alokace na místě řezu nebo propíchnutí.
  • Silná bolest nebo otok.

Další možné komplikace:

  • Kroky a hematom. Zpravidla se nezávisle opouštějí po určité době. V některých případech může být zapotřebí další lékařská péče.
  • Edy s kapalným obsahem vyskytujícím se v oblasti varlat. V tomto případě je nutné zajistit teplo. Obvykle takový edém přechází o týden později, v některých případech - je odstraněna lékařem s propíchnutím a odstranění kapaliny.
  • Bolest I nepohodlí. Nejčastěji prochází nezávisle, ale ve vzácných případech získává chronický charakter. Mohou být vyžadovány analýzy prostředků.
  • V extrémně vzácných případech mohou oříznuté konce trubek Prát se, Co může vést k těhotenství.
  • V 4 z 1000 případů lze pozorovat Ztráta erekce. To je však téměř vždy na sobě psychologický spíše než fyziologický roztok.

Výhody a nevýhody

Výhody a nevýhody vazektomie

profesionálové Vasektomie:

  • Záruka Ochrana proti nechtěnému těhotenství po zbytek života.
  • Ne Vliv na hormonální pozadí.
  • Uložit všechno Sexuální funkce člověka.
  • Nicťový externí změny.
  • Ne Komplikace pro tělo.
  • Příležitost zabránit Přenos dědičných onemocnění nebo nemoci.

Minusy Vasektomie:

  • Nevratnost Tento postup, i když se rozhodnutí nezměnilo potomstvo v budoucnosti.
  • Vznik jistých rizika, s operací.

Recenze

Recenze Vasektomie

Alexander

Operace sama prošla pod místní anestezií, všechno bylo v pořádku. Pak to bylo jen nemocné a vytáhl, ale v průběhu času. Ve sexu se nic nezměnilo, i když se stalo lepší - teď to není nutné.

Vítěz

Nemám rád děti, i když je jeden z mých dětí. Manželka již nemůže být těhotná podle svědectví, takže se rozhodli sterilizovat. Operace sama trvala pouze 20 minut, pak asi 4 dny bolavé. Ale postupně projel. Nebyly žádné důsledky ani orgasmus, ani barva a konzistence spermií se nezměnily. Nicméně, opravdu nedoporučuji takovou operaci s mladými lidmi bez dětí, pak můžete moc, ale nic nelze udělat.

Alina

Manžel přesvědčil dlouho, protože je unavený pití pilulek. Máme tři děti, nechtějí mít více. Řekl, že existuje takový postup - vazektomie, cena je přijatelná. Přesvědčil, udělal. Teď užívat života.

Pokud je touha trávit vazektomii, můžete se obrátit na centrum plánování rodiny, urologickou kliniku nebo k vašemu vlastním lékařům. Tam bude o zvláštnostech provádění takového postupu, protože sterilizace mužů pomůže vážit vše, určit svědectví a . Cena vazektomie je často mnohem nižší než podobná sterilizační postup. To vše závisí na jednotlivých vlastnostech. V každém případě je nutné velmi opatrně myslet. Pokud je vážen, neexistují žádné kontraindikace - pak se postup provádí poměrně rychle a je již možné najít všechny radosti života.