Sterilizace žen

Sterilizace ženSterilizace žen je chirurgický způsob antikoncepce, založený na tvorbě umělé obstrukce phallopy trubek. V důsledku toho žena již není schopna otrávit dítě, protože vajíčko je izolováno z spermií. Tato metoda je velmi účinná a má několik technologií: trubky jsou svázány, clog nebo protínají speciální svorky.

V Rusku Sterilizace žen povoleno pro ženy starší 35 let, které mají alespoň jedno dítě a v budoucnu, které nechtějí mít děti.

Typicky se provádí laparacopic operace. Laparoskop - úzká trubka s vestavěnou videokamerou, která je zavedena do břišní dutiny přes malý řez. Manipulace s nimi, lékař ukládá klipy do vejcovodů. Následně mohou být svorky odstraněny a teoreticky odstraněny, schopnost hnojení může obnovit, ale často se ukáže, že průchodnost děložních trubek je obtížné obnovit. Pomocí laparoskopu můžete také provádět kompletní excizi děložních trubek.

Sterilizace žen je nepostradatelná. Například pod řadou nemocí a porušení, ve kterém porod dítěte může být nebezpečné pro život a zdraví matky, a použití hormonální nebo intrauterinní antikoncepce je nebezpečné pro zdraví. V tomto případě po sterilizaci může žena vést plnohodnotný sexuální život a ne obávat možné těhotenství a jeho negativní důsledky.

Sterilizace žen nemění hormonální pozadí, stejně jako fyzický ani duševní stav. V důsledku lékařského výzkumu bylo prokázáno, že po sterilizaci dokonce zvýší sexuální aktivitu.

Je třeba také zapamatovat, že sterilizace nechrání proti pohlavním onemocněním, včetně infekce HIV. Pokud existuje nebezpečí infekce, musíte použít kondom.

Výhody ženské sterilizace:

  1. Vysoká spolehlivost metody - 96-99%;
  2. Okamžitý efekt;
  3. Metoda konstanta;
  4. neovlivňuje kojení;
  5. Neexistuje žádné spojení se sexuálním aktem;
  6. nepostradatelné pro ženy, které těhotenství jsou nebezpečné pro zdraví a život;
  7. nemá vliv na hormonální pozadí;
  8. žádné vedlejší účinky;
  9. Snižuje riziko rakoviny vaječníků;
  10. Jednoduchý provozní zásah může být držen v místní anestezii.

Nevýhody sterilizace žen:

  1. nevratnost způsobu;
  2. riziko komplikací spojených s provozním zásahem;
  3. nedostatek ochrany proti pohlavním onemocněním a z infekce HIV;
  4. V budoucnu je lženo o rozhodnutí.

Kontraindikace pro ženskou sterilizaci:

  1. těhotenství;
  2. nevysvětlitelný vaginální krvácení;
  3. akutní infekční onemocnění ženských pohlavních orgánů;
  4. Budoucí plánování těhotenství.

Gynekolog o nejoblíbenějších metodách antikoncepce: