Pravděpodobnost infekce kondomem hiv a dalších infekcí

zda jsou kondomy ovlivněny infekcemi

Kondom je považován za nejlepší prostředek antikoncepce, spolehlivě chrání proti nežádoucímu těhotenství a infekcím přenášených sexuálně. Avšak žádný výrobce nedává 100% záruku zabezpečení. To znamená, že je vždy šance infikovat kondom různých druhů infekcí, včetně HIV a hepatitidy. Navrhuji zjistit, proč se to stane, a jak minimalizovat riziko.

Stále existují spory týkající se spolehlivosti kondomů. Zdroje blízko výrobců předpokládají, že účinnost těchto antikoncepce je 95-97%. Zjištění nezávislých odborníků však jsou více pesimističtější: kondomy jsou uloženy pouze v 65% případů.

Velké rozdíly v hodnocení spolehlivosti jsou způsobeny různými metodami výpočtových případů infekce. Nezávislí odborníci berou v úvahu všechny incidenty, i když chyba byla nesprávná použití kondomu. Výrobci mají jiný přesný pohled - firmy rozpoznávají pouze případy při šetření, jejichž pokyny jsou prokázány.

Účinnost ochrany kondomů z infekcí o 30-32% závisí na správném použití, takže se ujistěte, že studujete pokyny. Důležitou roli hraje také trvanlivost a nedostatek mechanického poškození výrobku.

Ve většině případů existují i ​​jiné typické chyby, které nejsou popsány v příručce:

  • najednou na dvě položky;
  • nesprávně dimenzované;
  • Aplikace nedoporučených maziv (pro tukový základ).

Ale dokonce i splnění všech těchto doporučení nezaručuje plnou ochranu, protože je možné nakazit pokožku kůže přes kondom nebo polibky.

Pro infekce, které jsou kromě genitálií lokalizovány na jiných částech těla, patří: syfilis, genitální herpes, pubické laloky, svraby, pubická pediculóza, nakažlivý měkkýš, venerální lymfranulose a další.

Spolehlivost ochranného kondomu z HIV (AIDS) a hepatitidy C

Bylo zjištěno, že použití kondomu snižuje riziko infekce s infekcí HIV a hepatitidou několikrát, ale nemůže zcela hladit. Sexuální pohlavní styk s partnerem infikovaným těmito onemocněním je vždy nebezpečný. Žádný z prostředků ochrany nedává úplnou záruku, že zdravý člověk nebude infikován.

Nicméně, hypotéza, že malá telata virů HIV a hepatitidy jsou schopny proniknout póry kondomu, není potvrzena praxí.

Doufám, že teď čtenář je jasný, zda kondom chrání sexuálně přenosné. Ačkoli není možné získat 100% záruku, ale nejlepší fondy ještě nepřichází.