Je možné nakazit se přes kondom?

Je možné přijmout kondomem?Nejoblíbenější nástroj pro ochranu proti nechtěné těhotenství je kondom. Hlavním důvodem je, že vás může chránit pouze kondom před sexuálně přenosnými infekcemi.

Ale kondom nedává ochranu o 100%. Bohužel, můžete se nakazit.

V různých zdrojích jsou ochranné vlastnosti kondomů vyhodnoceny odlišně. Některé naznačují, že ochranné vlastnosti chatrčích jsou 95-97%, v ostatních zdrojích existuje mnohem menší počet - pouze 65%. Je však možné doufat na ochranu proti infekcím pouze v případě, že je kondom správně používán. Toto pravidlo se vztahuje na všechny produkty bez ohledu na cenu a kvalitu.

Nejkrásnějšími viry jsou latexové kondomy, takže je nejlepší je používat. Vždy věnujte pozornost stavu obalu a samotného kondomu. Nezapomeňte zkontrolovat životnost. Účinnost kondomů může být velmi snížena a pokud nepravidelné skladovací podmínky, ale tento okamžik, bohužel nemůžeme stopovat, kupovat je.

Dokonce ani nejkrásnější kondom nedává záruky pro všechny 100%. Koneckonců, je možné infikovat přes části těla sousedícího se sexuálním orgánům, nebo přenášet infekci rukou během pohlazení. Tímto způsobem, například viry genitálních herpes, syfilis a mnoho dalších nemocí.

Kromě toho existuje obrovské množství infekcí, které jsou kromě genitálních orgánů lokalizovány v jiných částech těla. Mezi ně patří například pubická pediculóza, svrab, nakažlivé mollusk a tropické sex infekce: Donovanóza, venestic lymfranulm, měkká šance. Infekce těchto infekcí je zaručena úzkým kontaktním partnerům.

Neznamená to, že s análním pohlavím se několikrát zvyšuje riziko infekce s jakoukoliv infekcí, i když aplikujete kondom. To je způsobeno přítomností obrovského množství lymfhašů ve střevech, ve kterých je infekce lokalizována.

Pro spravedlnost však stojí za to říkat, že neefektivnost kondomů v ochraně proti pohlavně přenosným infekcím je spojena s nesprávným použitím nebo mechanickým poškozením (mezera nebo škálování). Mimochodem, použití různých maziv může vést k narušení propustnosti kondomových stěn, které mohou také snížit jeho účinnost.

Závěrem bych chtěl říci, že šance na zůstat zdravý více, pokud existuje stálý zdravý partner. V opačném případě zůstane naděje na kondom.