Dimia: recenze a návod k použití

Kombinované perorální antikoncepce jsou jedním z nejoblíbenějších a vyhledávaných typů ochrany proti nechtěnému těhotenství. Použití takových tablet je předepsáno výhradně gynekologem při sledování pacienta. "DIMIA" se stává dobrou možností antikoncepčních látek - pokyny pro užívání léku vypráví o nuancích svého dopadu, kontraindikací a dalších rysů recepce.

Výrobce DIMIA

Hormonální droga vyrábí slavnou celosvětovou společnost "Gedeon Richter". Tato firma pracuje v oblasti farmaceutik od roku 1901, ve stejném roce byla založena. Společnost je založena v Maďarsku, ve městě Budapešti. Společnost se zabývá výrobou nejen hormonální antikoncepce, ale i jinými drogami. Zvláštní pozornost je věnována takovým oblastem medicíny:

  • Ženy zdraví;
  • neurologie;
  • kardiovaskulární problémy;
  • Náhrdelník.

DIMIA: Recenze a návod k použití

Antikoncepční pilulky "DIMIA" se vyznačují vysoce kvalitním výkonem, je však nutné je vzít v souladu s svědectvím a pokyny pro použití. "Gideon Richter" je volba lidí, kteří důvěřují profesionálním farmaceutikám, osvědčeným časem.

Farmakoterapeutická skupina a vlastnosti

Tento přípravek se týká skupiny kombinovaných antikoncepce zaměřených na ochranu proti nežádoucímu těhotenství. Tato farmakoterapeutická skupina zahrnuje léky založené na dvou aktérech - gestagenně a estrogen. Farmakodynamické a farmakokinetické vlastnosti léčiva jsou:

  1. Antimineralokortikoidní akce - varuje hmotnostní sadu a zabraňuje zpoždění tekutiny v těle.
  2. Antandogenní účinek - Potlačení androgenů k organismu.
  3. Potlačení ovulace.
  4. Změna vlastností tajemství děložního čípku.
  5. Zlepšení pravidelnosti menstruačního cyklu.

DIMIA: Recenze a návod k použití

DIMIA Příprava se rychle absorbuje, bez ohledu na jídla. Odstranění látky se vyskytuje pomocí ledvin a střev za 40 hodin. Správnou aplikací podle pokynů, tablety pomáhají zmírnit bolestivý stav ženy před měsícem.

Složení dimia

Efektivní COC "DIMIA" vyrobené v tabletové formě. Balíček je 28 tablet, z nichž 24 obsahuje účinné látky a zbývající 4 zelené pilulky jsou pomocné. Často můžete splnit název "DIMIA" 24 + 4, což označuje počet aktivních a neaktivních tablet.

Důležité! Neaktivní pilulky v antikoncepčních přípravcích jsou určeny pro nastavení menstruačního cyklu.

DIMIA: Recenze a návod k použití

V pokynech aplikace můžete odhalit následující informace o složení:

  • Chrosspirenone je účinná látka, která má antidrogenní účinky;
  • Ethinyl estradiol je syntetický analog estradiolu, přispívá k zahuštění endometria;
  • Monohydrát laktózy - slouží k naplnění tabletu;
  • Kukuřičný škrob - vazby složek léku;
  • Makrogol a polyvinylalkoholický kopolymer - nápověda tableta se rozpustí ve vodě;
  • Stearát hořečnatý - dává tablety.

Každá tableta obsahuje 3 mg debrappirenonu a 0,02 mg ethinylestradiolu. Neaktivní tablety se skládají z celulózy, škrobu, stearátu hořečnatého a oxidu křemičitého.

Indikace pro použití

Jmenuje použití tablet pouze gynekologa, bez ohledu na to, jaký důvod byl předepsán "Dimia". Můžete začít pouze tablety pití pouze po úplném seznamu s pokyny pro použití.

Hlavní indikaci pro příjem antikoncepce bude schopen chránit před nechtěným těhotenstvím. Lék se používá jako perorální antikoncepci - musí být užíváno uvnitř, pitné vody. Často lékaři předepisují lék na terapeutické účely - napravit hormonální pozadí, eliminující bolest před měsícem. Přečtěte si více o svědectví od videa

Kontraindikace Dimia

Většina hormonálních antikoncepce má kontraindikace. Veškeré zákazy jsou uvedeny v pokynech, pokud má pacient negativní příznaky nebo se stanovené stavy vyvíjí po příjmu, tablety jsou zrušeny.

Kontraindikace dimia antikoncepce:

  • venózní tromboembolismus;
  • arteriální tromboembolie;
  • těžké onemocnění jater;
  • akutní nebo chronické selhání ledvin;
  • krvácení z pochvy pro neidentifikované důvody;
  • přítomnost maligních nádorů jater;
  • přítomnost nádorů závislých na hormonech;
  • těhotenství.

DIMIA: Recenze a návod k použití

Tyto státy musí být přítomny v historii, pak použití DIMIA je zakázáno.

Pozornost! Pokud na začátku recepce, jsou pozorovány vedlejší účinky, gynekolog zruší antikoncepci.

Jak vzít dimia

Začněte brát nástroj podle pokynů pro použití pitnou vodou. Drog musí pít každý den současně po střelci na blistru. Lék je určen pro menstruační cyklus za 28 dní, proto obsahuje 28 tablet.

Jak poprvé vzít Dimia

Pokud v posledním měsíci nebyly použity žádné perorální antikoncepce, lék je přijímán z první tablety od prvního dne menstruačního cyklu. Žena si pro ni vybere vhodný čas, což je lepší vzít drogu. Nyní bude nutné udělat denně.

DIMIA: Recenze a návod k použití

Je nutné neustále sledovat recepci podle pokynů a nenechte si ujít aktivní prášky, jinak budete muset přijmout další prostředky antikoncepce. Hormonální tablety "Dimia" začínají jednat od první recepce, takže můžete zapomenout na kondomy a jiné způsoby, jak chránit před nechtěným těhotenstvím.

Jak pít zelené dimia tablety

Tablety, malované zeleně, neobsahují účinné látky Drawzirenon a ethinyl estradiol. Na blistru jsou umístěny podél šipek, počínaje 25. tablety a končí 28. tablety. Po 24. den cyklu se sníží spolehlivost aktivních tablet, takže výrobce používá placebo.

Komentář! Placebo jsou nezbytné, aby nedošlo k chyběnému recepci léku.

Pass 1 Zelená tableta "Dimia" nic neznamená. Pokud chybí jeden neaktivní tablet, doporučuje se jej nepoužívat, ale jednoduše zlikvidovat. Takový krok pomůže, aby se nemohl zaměňovat s dalším příjmem léku. Často po obdržení placebo.

Co dělat, když Dimia Tablet zmeškal

Existuje několik pravidel, která pomůže žena jednat kompetentně, pokud je dimia tablet povolen. Zmeškaná tableta musí okamžitě pít, jakmile ji žena vzpomněla, nezapomeňte, že maximální dávkovací přípravek podle pokynů - ne více než dva jednotky za den.

V závislosti na den přenosu budou následující doporučení platná:

  1. 1-7 Den: Tablet je okamžitě přijat, jak si vzpomněli. Dále je droga pití na zavedeném schématu. Kromě toho je nutné použít metodu antikoncepční bariéry do 7.
  2. 8-14 Den: Tablet je přijat okamžitě, i když je nutné pít 2 jednotky současně. Je-li týden před přeskočením lék byl vzat podle schématu, pak nestojí za to.
  3. 15-24 dní: Tablet je okamžitě přijímána, i když potřebujete vzít 2 tablety. Je-li 7 dní před přeskakováním schématu příjmu byl pozorován - dodatečná antikoncepce nebude potřebovat. Pokud předtím byl stejný průchod, doporučuje se nebere neaktivní tablety z posledního řádku, ale spustit nový balíček.

DIMIA: Recenze a návod k použití

Rada! Pozorování pokynů pro použití tablet DIMIA, po doporučeném schématu při přeskakování, můžete zabránit nežádoucímu těhotenství.

Kolik může dimia nápoj bez přestávky

V mnoha zdrojích naleznete informace, které recepce hormonálních antikoncepce poškozuje zdraví žen s dlouhodobým užíváním. Pokyny pro drogy mluví o opaku: Jsou dovoleny trvat dlouho.

Můžete si vzít nápravu bez přestávky, jako jsou další kombinované hormonální léky na dlouhou dobu. Některé ženy užívají lék na 5 let a pociťují dokonale: Menstruační cyklus je založen, listy bolestnosti, není třeba přemýšlet o další antikoncepci. Ostatní ženy se nehodí lék, vznikají vedlejší účinky, lékař zruší nástroj.

Když nemůžete být chráněni s dimií

Hormonální droga "DIMIA" je navržen tak, aby zajistilo, že sexuální partneři nejsou během pohlaví chráněni. Prášky však budou účinné pouze v takových případech:

  • S plným dodržováním pokynů pro použití;
  • v nepřítomnosti kontraindikací;
  • V nepřítomnosti přeskoků.

DIMIA: Recenze a návod k použití

Pokud dívka začne přeskočit lék, existuje velká šance na těhotenství: pak se nevyhne dalším prostředkům typu antikoncepční bariér. Pokud pacient striktně udržuje recepci - můžete zapomenout na kondomy.

Těhotenství po dimii

Koncepce po přijetí dojde během zrušení léčiva. Nedostatek ochrany se zpravidla plstím: nechráněný pohlavní styk ohrožuje ambulanci. Nicméně lékaři nedoporučují spěchat s hnojením, protože tělo je ve fázi hormonálního napětí po zrušení perorální antikoncepce.

DIMIA: Recenze a návod k použití

Podle recenzí dívek, těhotenství po zrušení došlo pro 2. měsíce, i když lékaři doporučují čekat nejméně 3-4 měsíce. To je nezbytné, aby ženský organismus odpočíval a zotavil po přijímání hormonů. Dává možnost omezit bývalé hormonální pozadí, žena přispívá k přirozené přípravě pro koncepci.

Vedlejší účinky dimia

Výrobce v manuálu označuje, že v době použití může dojít k vedlejším účinkům. Pravděpodobnost jejich projevu je malá, ale stále existuje malé procento:

  1. GCT: Zvýšit tělesnou hmotnost, anorexii, nevolnost, průjem, zvýšení chuti k jídlu.
  2. Alergické reakce od imunitního systému.
  3. Nervový systém: změnila nálada, bolesti hlavy, závratě, nervozita, nespavost, vzácně - nedostatek orgasmu.
  4. Plavidla: migréna, křečová, vzácná - mdloby.
  5. Reprodukční systém: bolest na hrudi, nedostatek menstruace po zrušení, bolest v pánvi, bolest menstruace.

DIMIA: Recenze a návod k použití

Podle statistik mají některé ženy žilní a arteriální tromboembolické onemocnění.

Je možné slámu z Dimia

Získat, používat hormonální antikoncepci pouze jmenováním lékaře a podle pokynů pro použití. Pomáhá vyhnout se nechtěným vedlejším účinkům, jako je přírůstek hmotnosti. Podle statistik, hormonální tablety "DIMIA" ve vzácných případech mohou způsobit nastavení tělesné hmotnosti.

DIMIA: Recenze a návod k použití

Ženy oslavují mírný nárůst chuti k jídlu, což podporuje nárůst hmotnosti o 2-3 kg. Takový vedlejší účinek je však pozorován ne každá dívka. Část pacientů si nevšimne, že maso došlo z jiného důvodu, nicméně spojují tento fenomén s příjmem léku. Podle recenzí v prvním měsíci po obdržení váhy se v budoucnu úspěšně odstraněna.

Kyselý hrudník z dimia

Další nejčastější vedlejší účinek - bolest v mléčných žlázách. Tento jev se vyskytuje z následujících důvodů:

  • zvětšení prsou;
  • aproximace menstruace;
  • Přítomnost onemocnění mléčných žláz.

Pokud všechny analýzy ukázaly, že chybět uvedené státy a hrudník přesně bolí z antikoncepčních pilulek, doktor musí provést zrušení a zaregistrovat pacienta další lék. Bolesti v hrudi mohou být spojeny s restrukturalizací hormonálního pozadí a adaptace, pak procházejí příští měsíc a žena pokračuje v léčbě.

Zvláštní pokyny a opatření

Musíte užívat antikoncepci pouze podle pokynů, ve kterých jsou také indikovány speciální případy, kdy se použije opatrnost:

  • Kouření žen do 35 let;
  • tendence k obezitě;
  • arteriální hypertenze;
  • migréna;
  • Defekty srdce;
  • Predispozice k trombóze.

DIMIA: Recenze a návod k použití

Všechny stanovené podmínky mohou vést k vzhledu tromboembolismu, což významně zhoršuje stav pacienta při užívání léků. Kromě toho s opatrností je nutné přijmout prostředky těchto žen, které mají různá onemocnění po obdržení jiných KOK.

Léčivé interakce

Mnoho dívek má zájem o problematiku interakce s jinými drogami. Výrobce v pokynech aplikace označuje tyto informace:

  1. Primidon, barbituráty a fenytoin mají oslabení antikoncepčního účinku. To také zahrnuje léky obsahující John`s Wort.
  2. Látky, které zvyšují nebo snižují koncentraci estrogen inhibitorů proteázy HIV nebo hepatitidy viru.
  3. Přípravky obsahující Astrazol, klarithromycin, erythromycin, grapefruitová šťáva jsou schopni zvýšit koncentraci estrogenu v krevní plazmě.
Důležité! Během recepce léků, které snižují účinek, by mělo být doporučeno lékaře pro možné dodatečné účely jiných antikoncepčních prostředků.

Dimia a alkohol

Kompatibilita "DIMIA" a alkohol by neměly být na pochybách, protože obě látky jsou absorbovány a zpracovány odděleně. Zatímco současně používejte, existuje silné zatížení jater, kde nastane zpracování. Take "dimia" a alkohol nestojí za takové důvody:

  • Mohou nastat vedlejší účinky;
  • Účinnost léčiva se může snížit.

DIMIA: Recenze a návod k použití

Pokud můžete v určitých situacích opustit alkohol, nedoporučuje se užívat alkohol 3 hodiny po tabletu.

Dimia a kouření

Jak bylo uvedeno výše, kouření není žádoucí ženám mladších 35 let při přijímání antikoncepce. Taková kombinace nejenže poškozuje obecný stav zdraví žen, ale zvyšuje riziko trombózy. Musíte být velmi opatrní být ženy, kteří mají problémy s plavidly v historii, protože kouření je obtížné pro krev v žilách. Všechna uvedená rizika lze přečíst v pokynech aplikace.

Podmínky skladování

Tablety "DIMIA", z nichž fotky mohou být viděny v tomto materiálu, jsou propuštěny v lékárnách na předpis. Doporučení skladování bude taková:

  • Skladování se provádí ne více než 2 roky;
  • Lék je nutný na tmavém místě;
  • Není dovoleno udržet antikoncepci v dostupných dětských.

Po uplynutí doby skladování není možné používat lék, který je uveden v návodu k použití. Vážné podmínky lze vidět na balení léku, stejně jako blistru s prášky.

Dimia Cena v lékárnách

Náklady na "Dimia" se budou lišit podle místa prodeje: koupit drogu v městských lékárnách a online. Hormonální tablety se prodávají v malých a velkých baleních, které jsou určeny pro několik měsíců recepce:

  1. 28 kusů v balení - od 640 do 720 rublů.
  2. 84 kusů ve svazku - od 1600 do 1800 rublů.

Nákup Velkého balení se doporučuje, pokud žena prošla adaptačním období bez vedlejších účinků. Lékař v léčivých účelech může předepsat lék na půl roku, takže velký balíček je určen pro polovinu tohoto období.

Dimia analogy

Replay léčiva musí být založeny na podobné účinné látce - ethinyl esstol. Tyto léky zahrnují:

  • "Yarina";
  • "Bělorusko";
  • "Silueta";
  • "Lindinet 20".

Dimia nebo Bělorusko: Co je lepší

Ve složení léku "Bělorusko" existuje ethinyl estradiol a chloromadinon. Pokud je první složkou syntetický analog ženského hormonu, pak je chloromadinon v léčivu zodpovědný za antidegengencické účinky. Kontraindikace léku jsou stejné jako "DIMIA" - jsou uvedeny v návodu k použití.

DIMIA: Recenze a návod k použití

Gynekologové mohou pacienta přeložit s Dimia k Bere v případě individuálních nežádoucích účinků. Bělorusko má stejné náklady jako "dimia".

Dimia nebo silueta: co je lepší

Příprava "Silueta" je kombinací látek ethinylestradiolu a Dienethest - Gestagen, blízko původu na progesteron. "Silueta" jmenuje nejen pro perorální antikoncepci, ale také pro léčbu akné, spojené s hormony.

DIMIA: Recenze a návod k použití

"Silueta" bude analog "Dimia", jen levnější za cenu. Může být zakoupen od 600 rublů na balení v 21. kusech. Existuje mírně odlišný způsob recepce: Když jsou všechny pilulky přijaty, je vyrobena sedmidenní přestávka, po kterém začínají vezmou následující balíček. Podle pokynů pro použití během této přestávky.

Dimia nebo Lindinet 20: Co je lepší

"Lindinet 20" kromě ethinyl estradiolu, v kompozici obsahuje guestborn - progestagen. Neexistují žádné pomocné neaktivní tablety, každá tableta obsahuje platný: Přečtěte si více Přístroje z pokynů pro použití. "Lindinet 20", stejně jako "DIMIA", předepisujte perorální antikoncepci.

DIMIA: Recenze a návod k použití

Lindinet 20 má náklady nižší než "dimia", takže často gynekologové ji předepisují ženám, kteří se nejprve rozhodli o perorální antikoncepci. Postupem času může lékař doporučit jít do Dimia.

Dimia nebo Yarina: Co je lepší

Kok Yarina jsou jedním z nejčastějších drog, které používají nejen pro antikoncepci, ale v terapeutických účelech. "Yarina" předepisovat:

  • normalizace menstruačního cyklu;
  • léčba endometriózy;
  • léčba cysty;
  • Eliminace bolestnosti v prvních dnech menstruace.

"Yarina" také obsahují deboinirenon a ethinyl estradiol. Přípravky jsou stejně dobře tolerovány pacienty, takže jsou předepsány jako zaměnitelné.

Závěr

Hormonální droga "DIMIA", pokyny pro jejich použití, které budou říct, jak se tablety správně jmenovat mladými dívkami a žen na antikoncepci. Dodržování všech pravidel a registračních schémat zaručují žádné nežádoucí těhotenství.

Dámské recenze Dimia

Chcete-li pochopit účinky léku "Dimia" na ženského organismu, málo si přečtěte pokyny pro použití. Nebude nadbytečný prozkoumat recenze dívek, které vzaly tablety určitou dobu.

Dámské recenze o dimia po 30 letech

Kruglov Elizabeth Andreevna, 32 let, g. Pskov
Jsem matka dvou dětí, abych zabránil třetí těhotenství, šel jsem do gynekologa pro jmenování hormonální antikoncepce. Doktor nabídl, že si vybere z "DJES", "Dimia" a "Lindinet". Po přečtení recenze dívek o Dimia jsem se rozhodl vybrat si to - toto je druh analogu "jes", jen cenově dostupnější. Přijímám "Dimia" po dobu 3 měsíců a poznamenal jsem stabilní měsíční, který přichází současně. Také zvýšené libido, akné byl pryč na obličej. Doporučuji lék, přišel jsem.
Palagina Tatyana Yurevna, 38 let, g. Nižnij Novgorod
Když se můj lékař jmenoval hormonální tablety "Dimia", byl jsem šokován, bál jsem se vzít je kvůli obrovskému počtu vedlejších účinků. Domy si přečtěte recenze o nákladu na váhu z Dimia, dívky napsaly, že mají trochu. Na vlastním riziku zahájení příjmu a žádný zisk hmotnosti nezaznamenal ani v období adaptace. Tablety jsou dokonale chráněny před těhotenstvím, je vhodné je vzít, existuje schéma v balení a pokyny pro použití obsahuje kompletní seznam vedlejších účinků.

Zpětná vazba ženy o dimia po 40 letech

Mukhina Ekaterina Viktorovna, 45 let, g. Yaroslavl
Dříve jsem už vzal další antikoncepční pilulky "Jes", ale bylo to před 10 lety. Nedávno přišel do gynekologa, doporučila věnovat pozornost Dimia, zejména je to Jesz Generic. Koupil jsem si, přečtěte si pokyny pro použití a pravdu - kompozice je podobná. Přijímám druhý měsíc, neexistují žádné vedlejší účinky. Naopak stav kůže se zlepšil, je snazší nosit kongesce vyvrcholení.
Kovalchuk Anna Semenovna, 43 let, G. Ivanovo
Gynekolog jmenoval dimia jako perorální antikoncepci a normalizoval menstruační cyklus. Přečtěte si pokyny pro použití, začal pít. Jsem spokojen s drogou, protože ne každý tablet po 40 letech fit ženy. V adaptačním období, hrudník nemocný trochu, ale ve druhém měsíci nebyly žádné vedlejší účinky.

Recenze lékařů o Dimia, PROS a CONS

Schulina Elena Anatolyevna, gynekolog-připsat, G. Tula
Jmenuji své pacienty "Dimia" nejen podle pokynů jako ústní antikoncepce, ale v léčebných účelech. Po porodu jsou ženy těžké projít restrukturalizaci hormonálního pozadí, podrážděnost a změna nálady. Pokud žena nekrmne dětské prsa, pak můžete bezpečně vzít "dimia".
Pavlova Elena Konstantinovna, gynekolog první kategorie, g. Sochi
Když ke mně mladé dívky přijdou k konzultaci o jmenování antikoncepce, vždy doporučuji vybrat si další možnosti, z nichž je DIMIA. Dokonale je absorbován tělem a zřídka způsobuje vedlejší účinky, takže moji pacienti jsou spokojeni.