Jak užívat mamoclam: indikace, dávkování

Mamoclam - lék vyrobený z Laminaria Laminaria (Thalli Laminariae), který se používá jako monofasická nebo komplexní terapie pro onemocnění prsu, včetně onkologické povahy. Nicméně, to není jediná indikace pro jmenování drogového mamoclamu. Pokyny pro použití léků označuje racionálnost jeho použití k odstranění klinických projevů premenstruačního syndromu, bolestivé menstruace, obnovení menstruačního cyklu během období hormonální restrukturalizace těla.

Jak vypadá lék

Mamoclam (foto balení)Mamoclam je reprezentován ve formě tablet vyrobených z podložky koncentrovaná látka mořských řas Laminaria. Hlavními složkami léčiva jsou jod (100 ug) a chlorofylu (5 mg).

Lipidové látky obsažené v přípravku jako přísada mu poskytují nezbytnou látku. Léčivé složky Mamoclama dávají tablety charakteristickou světle zelenou barvu a specifický vůně Laminaria. Jak vypadá Momoclam, lze vidět na fotografii.

Mamoclam medicína vyrobená v několika formách:

  • Skleněné plechovky obsahující 20 nebo 30 tablet;
  • Polymerní plechovky obsahující 40 tablet;
  • Puchýře pro 10 nebo 20 tablet.

V moderní lékárně je lipidový komplex lépe známý s názvem "Klam".

chlorofyl

Navzdory rostlinnému původu léčiva musí být denní dávka striktně sledována: Ne, aby se zabránilo obsahu jódu v těle.

Každá tableta mamoclam obsahuje 0,1 mg jodu, musí být zvážena při použití jiných léků nebo potravin, které zahrnují tento stopový prvek.

Unikátní složení rostlinného extraktu z Laminaria se skládá z aminokyselin, vitamínů (A, B1, B2, B6, B9, C, PR) a minerálů (jod, vápník, draslík, hořčík, zinek, železo), což vysvětluje vysoko Vliv mamoclam při léčbě gynekologických onemocnění a obnovení těla.

Indikace pro použití léčiva

Navzdory non-lisované drogové dovolené, jeho recepce musí kontrolovat navštěvování lékaře. Může to být mamolog, gynekolog, endokrinologa nebo onkologa. Drogy mohou způsobit stejně výrazný vedlejší účinek, stejně jako syntetické analogy. Mamoclam v terapeutických dávkách nemá negativní vliv na tělo, na rozdíl od hormonálních léčiv.

Drogový mamoclam je předepsán na:

  1. Mastalgie (bolestivé pocity v hrudi);
  2. předmenstruační syndrom;
  3. Fibrozno-cystická mastopatie;
  4. poškozený menstruační cyklus během hormonální restrukturalizace těla;
  5. nerovnováha pohlavních hormonů;
  6. Vzhled těsnění v mléčných žlázách;
  7. Ectacasia (rozšiřování mléčných duků);
  8. Zvýšení železných konstrukcí v epitelu mléčných žláz a čípku;
  9. Podezření na onkologii.

Fibrozno-cystická mastopatie

Účinnost mamoclamu potvrzuje četné klinické studie prováděné v onkologii pistole nii. V gynekologické praxi zůstává mamoclam populárním nástrojem, jmenovanými pacienty s mamologickými a onkologickými dispendy, porodnickými a gynekologickými centry, pro léčbu difuzního mastopatie.

Způsob aplikace

Dávka léčiva a trvání terapie určuje navštěvující lékař v závislosti na svědectví, individuální vlastnosti hormonálního systému pacienta. Ve většině případů lékaři dodržují standardní schéma přijímání drog.

Dávka MatchwisePočet recepcí po celý denMaximální denní dávkaTrvání průběhu léčbyVlastnosti recepce
1-2 tablety2-3 krát6 tablet1-3 měsíců30 minut před jídlem, pití s ​​velkým množstvím vody

Pro dosažení maximálního účinku a zabránit opakování, mamoclam lze znovu použít. Nicméně, další průběh léčby začíná nejdříve dva týdny po užívání léků po koordinaci s navštěvujícím lékařem.

Co by mělo věnovat pozornost

Stejně jako jakýkoliv lék má Mamoclam omezení a kontraindikace používat:

  • akutní a chronická onemocnění ledvin;
  • rakovina štítné žlázy;
  • zvýšená hormonální aktivita štítné žlázy;
  • Štítná žláza je multicorge Goiter;
  • Hyperfunkce štítné žlázy;
  • laktázová insuficience;
  • individuální supersenzitivita těla na účinné látky;
  • piedermický v chronické formě;
  • dědičné naklonění těla krvácení, krvácení;
  • akutní hnisavé zánětlivé procesy v těle;
  • Těhotenství a laktace.

Zdravotní statistiky ukazují dobrou snášenlivost léčiva, pokud nepřesahuje stanovenou dávku. Použití mamoclam ve vysoké dávce ohrožuje intoxikaci těla následným vývojem aseptického zánětu sliznic - jodismu.

Mezi hlavní nepříjemné příznaky způsobené recepcí medikace ve vysoké dávce přidělte:

  • alergická reakce ve formě urtikárie, svědění kůže;
  • alergická rýma;
  • roztržení;
  • zvýšená slinění;
  • bolest hlavy;
  • nevolnost;
  • zvracení;
  • pocit žízně;
  • průjem;
  • porušení krevního tlaku;
  • akné.

Incixační jevy odstraňuje symptomatickou terapii pomocí sorbentů (smecta, enterosgel, sorbex, aktivním uhlíkem) a velkým množstvím kapaliny.

Analogy

MastodinonMamodynon a mammoleptin, stejně jako biologicky aktivní přísady klaming, mammosan, lamento laminderů, indinol, fytho tranzit, mastodinon. Mamoclam - žádný levný lék. Jeho hodnota kolísá do 700 rublů, což je vyšší než podobné prostředky.

Na rozdíl od léku na bázi Laminaria jsou jeho analogy více větší počet komponent rostlin.

Pokud je otázka "Mamoclam nebo Mastodinon?"Co je lékaře lépe vyřešen na základě anamnesových dat:

  1. V přítomnosti onemocnění štítné žlázy v historii je volba lepší zastavit na mastodinonu. Tento nástroj může trvat dlouho, neuskutečnit se nad přebytkem jodem v těle.
  2. Kombinovaná znamená, že mammoleptin má podobný účinek. Homeopatický přípravek má nejen pozitivní vliv na stav mamárských žláz, ale má i imunomodulační účinek. Pokud však existuje historie kardiovaskulárních a neuropsychiatrických onemocnění z použití léků, měli byste odmítnout.
  3. Pokud v minulosti pacient utrpěl závislost na alkoholu, racionálně používat mamoclam ke snížení zátěže poškozených jater.
  4. Na rozdíl od biologicky aktivních přísad byly lékařské přípravky certifikovány, jejich klinická účinnost byla prokázána. Proto výhoda na straně osvědčených prostředků poskytuje vysoký výsledek.

Pozitivní výsledek má nástroj jmenovaný specialista, s přihlédnutím k četím omezení. Včasné konzultace s navštěvujícím se lékařem v souladu s jeho doporučeními občas zvyšují šance na úspěšnou léčbu.

Recenze

Anna: užívám lék více než 2 týdny. Všiml si pokles těsnění v hrudi, bolest zmizel během palpace, cítím se dobře. Myslím, že je to hodná alternativa k hormonální terapii.

Natalia: Chci také zanechat pozitivní zpětnou vazbu o tomto nástroji, protože jsem ho vzal v minulosti. Mamoclam předepsal gynekologa, aby odstranil bolestivé pocity v hrudi před měsícem. První výsledek byl zaznamenán ve druhém týdnu recepce, a menstruační cyklus byl obnoven.

Tom: Instrukce zajišťuje použití Mamoclama jednoho měsíce, ale předepsal jsem lékaře, když mastopatie, pak přestávku a znovu měsíčně terapie. Symptomatický pomáhá, ale jak efektivně v obtížných případech není známo. Jako alternativa je předepsán Mastopol.

Larisa: Rychle léčit mastopatii nemožné. A účinnost mamoclamu by měla být diskutována s účastnickým lékařem. Můj mammolog řekl, že je to kombinace jodu a chlorofylu, která pozitivně ovlivňuje epithelizaci tkaniny v prsou. Kontrola ultrazvukového a krevního testu - nedílnou součástí průběhu léčby.

Dina: Snažil se zacházet s Mastalgií o radu doktor mammoleptinu. Zatímco piju, pomáhá, ale na výskytu příští měsíce, hrudní hrudník znovu bolí.

Lydia: Jako analog můžete použít mastodinon. Pomohl jsem odstranit těsnění v hrudi po porodu.

Alina: Slyšela jsem, že mamoclam a mammoleptin varují výskyt rakoviny prsu. Jak věrohodný je?

Alya: Použití léků je třeba doporučit navštěvujícího lékaře, a nepřijmout je samostatně. Diagnóza předchází soubor diagnostických opatření zaměřených na identifikaci patologie. A jen lékař by to měl udělat.

Polina: Nechápu, jak homeopatie může bránit rozvojem onkologie? Je to opravdu směs prášku jelenových rohů a bylin ničí atypické buňky v prsou?! Možná, že použití těchto surovin je v tomto případě absolutním kontraindikací. Musí eliminovat zdroj onemocnění a ne symptomy.