Synestrol - instrukce a indikace pro použití, kontraindikace

Synoestrol (synoestrol) se týká skupiny hormonálních drog. Ze steroidních estrogenních hormonů se nástroj liší pouze chemickými vlastnostmi, zatímco biologické a terapeutické vlastnosti se shodují.

SinestrolSynestrol má vliv na tělo, které je srovnatelné s působením folikulárního hormonu: ovlivňuje práci orgánů pohlavních, nervových a kardiovaskulárních systémů a obecně lidské tělo.

Po užívání léku dochází ke zvýšení dodávky genitálních krevních orgánů, aktivní proces zvyšující se endometriální tkáně začíná. Kromě toho může dojít ke zvýšení objemu mléčných žláz a jejich těsnění. Minimalizace rizika vzniku chorob ve věku velikosti vegolí, která se často vyskytuje u žen v důsledku zhoršení ovariální práce.

Synestrol se vyznačuje vysokou absorpcí. Látky léčiva jsou odvozeny ledvinami.

Synestrol je roztok 0,1 nebo 2% v oleji, vyrobené v 1 ml ampulích. V krabici je 10 kusů.

Indikace pro použití

Pacienti Sininester jsou jmenováni z následujících důvodů:

  • Poruchy v práci vaječníků (bez měsíční, bolestivé menstruace);
  • anomálie ve vývoji genitálních orgánů;
  • Poruchy organismu spojené s nástupem Klimaků;
  • neplodnost a patologie vznikající během těhotenství;

Až do nedávné doby, Sainstrol byl použit pro přípravu děložního čípku a stimulace práce. V posledních letech se použití tohoto léku odmítlo v důsledku vzniku efektivnějších a bezpečných léků.

Kontraindikace

Vezměte drogu se nedoporučuje lidem, kteří mají vysokou intoleranci na látky obsažené v léku. Synestrol je kontraindikován u těhotných žen, s patologiemi jater a ledvin, hormonální nerovnováha, endometrióza, krvácení v děloze, poruchách koagulace krve, tumorové formace v sexuálním systému (zpravidla se týká žen mladších 60 let).

Léky nepříznivě ovlivňují tělo v přítomnosti zánětlivých procesů genitálních orgánů.

Metoda a dávkování příjmu

Sinestrol je zaveden intramuskulárně a je reprezentován jako olejový roztok.

Dávka přípravku léčiva závisí na onemocnění:

  1. V případě nedostatečného vývoje nebo významné snížení funkcí genitálních žláz, absence menstruace a dělohy onemocnění je každodenně přiřazena 1 až 2 mg Sinestrole. Léčba trvá asi 60 dní. Pokud jsou pozitivní výsledky pozorovány, lékař rozhodne předepsat pacienta progesteronu, který následuje alespoň týden. S sekundárním amenorrhea, 1-2 mg sininesteru je vyžadováno dva týdny, pak prinonin. Dávkování progesteronu nebo Pregenina Doctor vybere individuálně.
  2. V případě bolestivé menstruace se zobrazuje denně přímo do svalu, aby se zavedlo 1 mg léků před výskytem menstruačního cyklu.
  3. U žen s neplodností, která vyvinutá v důsledku nedostatečně rozvinutého dělohy, 1 mg Sininester je předepsán každý den během týdne po skončení menstruace.
  4. Při poruchách během období vyvrcholení by měly být podávány 0,5-1 mg léčiva, doba léčby je přiřazena individuálně.
  5. S benigní konceptem prostaty, lékař předepisuje 2 ml 2% roztoku sininesteru, terapie trvá asi měsíc. Pro zajištění výsledku by měla být léčba opakována, přestávka mezi jednotkou příjmu je nejméně 60 dní.
  6. Pro rakovinu prostaty je každý den předepsáno 3-4 ml 2% roztoku léčiva po dobu 60 dnů, pak se dávka snižuje na 0,5-1 ml. V závislosti na výsledcích léčby se lékař rozhodne rozšířit načasování nebo zvýšení dávky Sinestrolu.
  7. S rakovinou prsu u žen starší 60 let je každý den vyžadován 2% řešení léčiva. V první den léčby je předepisováno 1 ml Sinestrolu, po kterém se dávka zvyšuje na 5 ml. Lékař sleduje stav pacienta v době změny dávky pro stanovení optimálního množství léků požadovaných organizací pro obnovu.
  8. Chcete-li přerušit těhotenství, lékař předepisuje snestrian injekce, jehož jednorázová dávka je 0,002 g.

Maximální dávka sinestrolu pro dospělé s intramuskulární podávání:

  • jednorázový - 0,002 g;
  • Denní - 0.003 g.

Při léčbě maligních nádorů lékař předepisuje následující léčivo:

  • Maximální dávka v čase - 0,06 g;
  • Maximální dávka za den - 0,1 g.

Podle efektu

Dlouhodobé užívání nebo přebytek předepsané dávky Sinestrelu může vést k pacientovi nežádoucích účinků.

Přidělte nejčastější příznaky:

  • nevolnost a zvracení;
  • závrať;
  • vyrážka;
  • otok věku;
  • Snížení počtu erytrocytů v krvi.

U mužů, v důsledku dlouhodobého užívání sinester, sexuální funkce se sníží, bradavky bobtnat a změní barvu, velikost varlat se snižuje. Ženy vyvíjejí onemocnění mamarchových žláz, dochází k porušení menstruačního cyklu, v děloze je prodloužena krvácení v děloze, oddělující alokace z pochvy, zvyšování libida.

speciální instrukce

Drug je předepsán pouze kvalifikovaným technikem po kvalitativní zkoušce a identifikaci patologie v těle.Během období léčby se doporučuje držet konzultace s lékařem, aby mohl pozorovat stav pacienta.

Před odebráním Sinestrolu je nutné jej zahřívat až 30-40 ° C. Jsou-li pozorovány krystaly, lék je umístěn ve varné vodní lázni, dokud nebude srážení zůstat.

Léky by měly být skladovány v nepřístupném místě pro sluneční světlo, starat se o děti.

Drog zachovává prospěšné vlastnosti pěti let. Použití léky s vypršovanou dobou trvanlivosti je nebezpečné pro zdraví.

Pacient může získat lék pouze na receptu od zúčastněného lékaře.

Kombinace recepce s jinými zdravotnickými činidly

Recepce Sinestrel je bezpečná pro kombinování s následujícími léky:

  1. Přípravky proti neplodnosti a snížení účinnosti estrogenového hormonu.
  2. Kyselina listová a prostředky pro štítnou žlázu mají pozitivní vliv na působení sinestrolu.
  3. Gestagenní přípravky a Je to progesterone Oba PRIGNEN, snižují pravděpodobnost vývoje vedlejšího účinku po obdržení Sinestrolu.
  4. Diuretické, antiarytmické, hypolipidemické a hypochlózní léky mají pozitivnější vliv na lidské tělo při kombinaci recepce s Sinestrolem.

Analogy

Používejte analogy lékového sinerpolu pouze po vyšetření a konzultaci se specialistou. Vlastnosti léčiva podobného diethylistlestlestrololu, diethylstilstrol difosforečnanu, diethylstillysstrolponentu, fosforezol.

Silestrol ve veterinární medicíně

Synoestrolum se vztahuje a pro léčbu hospodářských zvířat. Lék má vzhled bílého nebo žlutého prášku, nemá vůni. Voda nerozpovídá prášku, takže se přidá k 95% alkoholu nebo olej. Provádí se ve formě tablet 1 mg a ampulí 1 ml. Je třeba uložit na tmavém místě.

Synoestrolum je syntetická příprava, která provádí funkce ženského pohlavního hormonu Estron, ale s pomocí léků je účinek dosažen rychleji. Na rozdíl od jeho analogu, diethylstilbestolu je Sinestrol méně toxický. Jmenován s nízkými aktivitami vaječníků, aktivovat sexuální funkce v dobytku, s akutní nebo chronickou formou endometritidy, aby se odstranily poslední a normalizaci mléčných žláz.

Předávkování a dlouhodobé užívání přípravku Provokuje selhání v práci vaječníků a vznik neoplazmů. Zavedení Sinestrole se provádí subkutánně nebo intramuskulárně. Způsob přijetí je jmenován specialistou.

Skot je předepsán od 0,005 do 0,05 gramů. V rozporu s funkcemi vaječníků nebo ztráta sexuálního odpadu je 1-3 ml 0,1% roztoku zavedeno dvakrát denně s intervalem alespoň týdne. Vejce hnojení se vyskytuje po 1-2 genitálním cyklu, protože syntetické přípravky nepřispívají k aktivnímu zrání folikulů a ovulace.

S zánětlivými onemocněním na povrchové vrstvě endometriálních činností se 2 ml 1% roztoku předepisuje ve velkém nadrženém skotu třikrát denně s přestávkou na dva dny. Pro odstranění plodové pláště v dobytku, přibližně 5 ml 1% roztoku je předepsáno ne více než třikrát s intervalem 12 hodin. Za účelem zlepšení provozu mléčných žláz, 2 ml 1% roztoku se zavádí do krav do 15 krát, přestávka je 2 dny.

Použití sininesteru pro léčbu hospodářských zvířat musí být koordinováno s veterinářem.