Lindinet 20: srozumitelná instrukce

Lindinet 20: srozumitelná instrukce

Složení tablet a balení

Lindinet 20 je monofasický přípravek: Všechny pilulky v obalu obsahují stejnou dávku hormonů. Jedna tabletová lindinet 20 obsahuje 20 μg (0,02 mg) ethinylestradiolu a 75 μg gestodinu.

V jednom lepenkovém obalu obsahuje 1 nebo 3 puchýře (desky). V jednom blistru 21 tabletů je recepce navržena po dobu tří týdnů.

Pozor: Droga má kontraindikace. Nezačínejte použití tohoto léku bez předchozí konzultace se svým lékařem.

Analogy

Logest léků obsahuje stejnou dávku hormonů jako Lindinet 20.

Výhody Lindinet 20

Lindinet 20 je antikoncepční činidlo poslední generace. Tablety Lindinet 20 obsahují velmi nízké dávky hormonů, v souvislosti s nimiž téměř nikdy nikdy pozoroval vedlejší účinky na pozadí užívání těchto tablet.

Recepce Lindinet 20 po dobu 3 měsíců a více obnovuje pravidelný menstruační cyklus (s poruchami), snižuje projev premenstruačního syndromu (PMS) a Bolest během menstruace. Na pozadí pravidelného příjmu Lindinet 20 je významně sníženo riziko mastopatie, rakoviny vaječníků, rakoviny dělohy, Endometrióza a jiné ženské nemoci.

Pravidla recepce Lindinet 20

  • Pokud právě začínáte přijímat Lindinet 20, pak první pilulku blistru potřebujete pít od 1 do 5 den menstruace. V důsledku příjmu prvních tablet z obalu, Měsíční se může zastavit. Není to děsivé a spojené s dopadem hormonů na těle. Během prvních 14 dnů příjmu tablet se doporučuje použít další antikoncepce.

  • Brát pilulky nejlépe každý den v přibližně stejné hodině.

  • Tablety Je vhodné pít v pořadí uvedeným na blistru. Ale pokud omylem jste začali pít tablety, ne v pořádku, pak se nic nestane, protože všechny tablety Lindinet 20 obsahují stejnou dávku hormonů.

  • Po vypnutí 21 tablet byste měli udělat 7-denní přestávku, během kterého nemusíte užívat tablety. Během tohoto týdenního přerušení můžete mít měsíčně.

  • V 7-denní přestávce nemusíte používat další antikoncepci. To platí pouze tehdy, když po skončení týdenní přestávky začnete znovu pití tablet.

  • Chcete-li začít přijímat první tablet od dalšího blistru na 8 dni po sedmidenní přestávce. Nezáleží na tom, zda má čas začít nebo skončit.

Když přijde antikoncepční účinek Lindinet 20?

Spolehlivý antikoncepční účinek Lindinet 20 se vyskytuje po 14 dnech příjmu tablet. V prvních 2 týdnech příjmu prvního balení Lindinet 20 je nutné použít další antikoncepce.

Je nutné chránit Lindinet 20 v týdenním přerušení?

Je-li předchozí balení Lindinet 20, jste převzali pravidla a bez přeslechu, pak v 7-denní přestávce nemusíte používat další antikoncepci. Další antikoncepce není také nutná na začátku dalšího balíčku.

Jak jít do Lindinet 20 z OK?

Pokud bylo v balení předchozího OK 28 tablet, musí být první tablet Lindinet 20 odebrán den po skončení tablet z předchozího balení.

Pokud byl balíček předchozí OK 21 tablet, pak můžete začít přijímat tablety den po skončení předchozího OK, nebo na 8 dni po 7-denní přestávce.

Do 14 dnů po zahájení recepce Lindinet 20 potřebujete použít další antikoncepci.

Jak jít do Lindinet 20 z vaginálního kruhu nebo hormonální omítky?

První tablet Lindinet 20 Potřebujete pít v den odstranění vaginálního kruhu nebo odstranění Hormonální omítka. Můžete také začít užívat antikoncepční tablety v ten den, kdy bylo nutné připojit novou omítku, nebo znovu dát vaginální kroužek.

Jak jít do Lindinet 20 s intrauterinní spirály (námořnictvo)?

První tablet Lindinet 20 musí být provedena v den odstranění intrauterinní spirály. Další týden po zahájení užívání antikoncepčních tablet se doporučuje použít další antikoncepci, aby se zabránilo nežádoucímu těhotenství.

Jak začít přijímat Lindinet 20 po potratu?

Pokud jste počasěli potrat (až 12 týdnů těhotenství), pak první tablet Lindinet 20 si můžete vychutnat na Den potratů. Pokud chcete začít užívat antikoncepční tablety Lindinet 20, ne v prvním dni po potratu, a jste již nechráněné Sex kontakty, můžete začít přijímat tablety pouze tehdy, když jste si jisti, že nejste těhotná.

Pokud byl potrat proveden v období těhotenství více než 12 týdnů, musí být první tablet Lindinet 20 podáván 21-28 dní po postupu přerušení v těhotenství. Chcete-li to udělat, musíte si být jisti, že už nejsou těhotné za poslední měsíc. Pokud přijímání tablet začalo později než doporučené období, pak do týdne po zahájení přijímacích tablet se doporučuje použít další antikoncepci.

Jak začít přijímat Lindinet 20 po porodu?

Můžete začít přijímat tablety Lindinet 20 o 21-28 dní po dodání. Pokud před zahájením příjmu antikoncepčních pilulek měli nechráněné pohlaví kontakty, nemůžete začít přijímat Lindinet 20, dokud se nezapomenete, že není těhotenství. Pokud recepce začala později než stanovené období (21-28 dní), doporučuje se používat další antikoncepce po dobu 7 dnů po zahájení přijímacích tablet.

Je možné vzít Lindinet 20, pokud krmím prsa?

Lindinet 20 se nedoporučuje používat, pokud krmíte dětské prsa. Pro antikoncepci v tomto případě je lepší použít gestagne antikoncepční pilulky (Lactinet, Charozetta, Nigutt a DR.)

Co dělat, když tablet Lindinet 20 Přeskočit?

Pokud je pozdě na recepci, devateent byl méně než 12 hodin (to znamená, že po přijetí předchozí tablety bylo předáno méně než 36 hodin), pak je zachován antikoncepční účinek léčiva. Co nejrychleji vezměte chybějící tabletu. Není třeba použít další prostředky antikoncepce.

Pokud jste pozdě než 12 hodin, pak se účinnost tablet sníží. Vaše akce v tomto případě závisí na počtu zmeškané tablety:

  • Od 1 do 7 tablet: co nejdříve vezměte zmeškanou tabletu, i když musíte mít 2 tablety současně. Následný týden používejte další antikoncepci (například, kondom) Aby se zabránilo nežádoucímu těhotenství.
  • 8 až 14 tablet: Vezměte zmeškanou tablet co nejdříve, i když musíte užívat 2 tablety současně. Pokud během posledního týdne jste neprovedli projdou, pak nemůžete použít další antikoncepci. Jinak se doporučuje být dodatečně chráněna na další týden po problému, aby se zabránilo nežádoucímu těhotenství.
  • Od 15 do 21 tablet: vezměte zmeškanou tabletu Lindinet 20 okamžitě, jakmile jsem si vzpomněl na průchod, i když budete muset pít 2 tablety současně. Pak pokračujte v příjmu tablet jako obvykle a na konci balení okamžitě spusťte následující. Takže přeskočíte týdenní přestávku mezi balíčky. Je-li předchozí 7 dní před SKIP, jste absolvovali všechny tablety Lindinet 20 včas, pak není třeba další antikoncepci. V opačném případě se doporučuje používat další prostředky antikoncepce do 7 dnů po průchodu.

Co dělat, když jsem vynechal několik tablet Lindinet 20?

Pokud jste vynechali 2 tablety Lindinet 20 v řadě, věnujte pozornost, co jste zmeškali tabletu. Pokud se jedná o pilulku 1 nebo 2 týdny recepce (od 1 do 14), pak vezměte 2 tablety najednou, jakmile jsem si vzpomněl na průchod a 2 další tablety druhý den. Dále vezměte jednu tabletu denně, jako obvykle, před koncem balení. Další 7 dní po obnovení příjmu tablet použijte další antikoncepce.

Pokud jste vynechali dva tablety v řadě při 3 týdnech recepce (od 15 do 21), tj. Dva možnosti: 1. Pokračujte v zapůjčení Lindinet 20 na jedné tabletě denně, dokud není balení u konce a poté, aniž by byl 7-denní přestávku, spusťte nové balení. Zároveň používejte další nástroje antikoncepce dalších 7 dní po procházení.
2. Vyhoďte proud (nedokončené) balení a začněte přijímat nové balení z první tablety (jedna tableta denně, vše je jako obvykle). Současně další 7 dní po průchodu je nutné použít další antikoncepce.

Pokud jste zmeškali 3 tablety Lindinet 20 v řadě, hodte aktuální balení tablet a spusťte nové balení z prvního tabletu. Další 7 dní používají další antikoncepci. Zvýšíte riziko těhotenství, takže pokud nepřijdete na další přestávku, obraťte se na gynekologa.

Pokud si nejste jisti, jak dělat ve své situaci v každém případě, použijte další prostředky antikoncepce, dokud se poradíte s návštěvným lékařem. V každém případě, když projdete dvě nebo více tablet, je nutné být chráněno navíc (s pomocí kondomů) po dobu minimálně 7 dnů.

1-2 dny po průchodu tablet můžete mít oddělovací sekce nebo průlomové krvácení, podobně jako menstruaci. Není nebezpečné a spojené s přeskakováním Lindinet 20. Pokračujte v pít tablety podle pokynů a výběr se zastaví.

Jak odstranit menstruaci pomocí Lindinet 20?

Pokud potřebujete odložit období, pak po skončení jednoho balení Lindinet 20 druhý den zahájit nový puchýř, aniž by se 7denní přestávka. Menstruace v tomto případě se vzdálí 2-4 týdny, ale možná vzhled menších krvácených plynových těsnění v uprostřed dalšího balení.

POZNÁMKA: Období můžete odebrat pouze v případě, že jste již před dálkovou menstruací provedli 20. minimálně jeden měsíc.

Výběr krve při užívání Lindinet 20

Na pozadí užívání přípravku Lindinet 20 můžete mít hnědé vrcholy. V některých situacích jsou takové vypouštěny normální (například v prvních týdnech po zahájení příjmu Lindinet 20, stejně jako uprostřed obalu), ale někdy mohou říci, že antikoncepční účinek léčiva je snížen. Přečtěte si více o příčinách krvavých oddělovacích těsnění při přijímání Lindinet 20, přečtěte si článek: O krvavém výboji na pozadí přijímání OK.

Co snižuje antikoncepční účinek Lindinet 20?

Antikoncepční účinek Lindinet 20 může být snížen během zvracení, průjem, přijímání velkých dávek alkoholu, přijímání některých léků. Přečtěte si více o tom zde:

  • Je účinek OK při přijímání jiných léků?
  • Zda je antikoncepční účinek zachován při řízení alkoholu?
  • Co dělat, když jsem vypukl po tabletu?
  • Co dělat, když mám průjem?

Co dělat, pokud neexistuje měsíční v sedmidenní přestávce Lindinet 20?

Existují dvě možnosti: buď jste těhotná, nebo to je jednoduchý selhání a příští měsíc se zobrazí měsíčně. Pokud jste minulý měsíc projdou v recepci tablet, po kterém byly nechráněné sexuální kontakty, pak musíte zastavit příjem Lindinet 20 a nespustit recepci, dokud si nejste jisti absenci těhotenství. Pokud jste v loňském měsíci podíval tablety podle pravidel nebo nežili ve sexu, pak začněte přijímat nové balení na 8 dni, i když menstruace nikdy nezačala. Pokud v dalším přestávce neexistuje měsíční přerušení - kontaktujte gynekologa. Další možné důvody Zpoždění v článku 10 Příčiny měsíčního zpoždění.

Co dělat, když jsem otěhotnět na pozadí recepce Lindinet 20?

Pokud těhotenský test ukázaly 2 proužky, přestat přijímat tablety a konzultovat lékaře. Recepce Lindinet 20 v časném těhotenství neovlivňuje vývoj plodu, takže není třeba provést potrat v důsledku příjmu antikoncepčních tablet. Pokud plánujete ukládat těhotenství, pak začnete přijímat co nejdříve Kyselina listová.

Recepce Lindinet 20 před operací

Příjem Lindinet 20 musí být zastaven 4 týdny před nadcházejícím provozem. Pokud je operace naléhavá, informujte prosím lékaře o tom, co se bere na antikoncepční tablety.

2 týdny poté, co můžete po operaci chodit po operaci, můžete začít přijímat Lindinet 20.

Jak často potřebujete navštívit gynekologa při užívání Lindinet 20?

Jednou ročně, i když vás nic nesmí nic.