Jak je ženský organismus?

Jak je ženský organismus?

Děloha

Nejdůležitější funkcí dělohy je nástrojem plodu (budoucí dítě) během těhotenství. Uterus je skutečně jedinečný orgán: během těhotenství se zvyšuje asi 20krát. Můžete se spolehnout na vlastní pěst: postižená žena děloha váží asi 50-60 g a do konce těhotenství jeho hmotnost dosáhne 1 kg. Po porodu je děloha snížena, snižuje se na obyčejné velikosti.

Uterus se nachází v malé pánvi, za pubisem. Před dělákem je močový měchýř a střevo je v děloze. Během Kontrola gynekologické židle Gynekolog nemůže vidět dělohu, ale může se ho dotknout a určit velikosti. Pokud jste znovu panna, Je možné odpustit dělohu přes anální díru, a pokud již žijete v sexu, gynekolog bude průzkum průzkumem vagíny.

Uterus vypadá jako taška, obrácená vzhůru. Stěny dělohy jsou velmi tlusté a skládají se ze svalů. Díky těmto svalům je dítě možné. Během porodu začnou svaly dělohy tvrdě zmenšit a tlačí dítě.

Ženské orgányUvnitř dělohy je malá dutina. V děložní dutině je endometrium - vnitřní vrstva dělohy. Každý měsíc endometrium z dělohy dělohy je odmítnuto, vychází z vagíny. To je to, co je menstruace, nebo měsíčně.

Čípek

Cervix je pokračováním dělohy, jeho spodní část, která také sestává ze svalů a odděluje dělohu z pochvy.

Ve středu děložního čípku je kanál nazývá Cervikální kanál. Prostřednictvím tohoto kanálu je endometrium odstraněno během menstruace a skrz ní sperma spadá do dělohy a pak se vyskytují u vejce. Cervikální kanál je velmi úzký, ale během porodu se rozšiřuje tak, že dítě může opustit dělohu.

Gynekolog může vidět spodní část děložního čípku, stejně jako vnější otvor děložního čípku během Kontrola gynekologické židle. Aby bylo možné jasně zvážit krk dělohy gynekologa používá gynekologické zrcadlo.

Cervix podléhá různým onemocněním: eroze a PseudooroSia Cervix (ektopie), Hmota dysplazie, rakovina děložního hrdla, Zánět děložního čípku (cervicitu) a další. Za účelem odhalení těchto nemocí včas, každá žena by měla pravidelně navštívit gynekolog a ruku Poštu na cytologii Nejméně jednou za 2 roky.

Vejcovadla

Každá žena má 2 děložní trubky: vlevo a přímo z dělohy. Dělní trubky se také nazývají phallopy trubice, na počest vědec Fallopia, kteří je nejprve popsali. Dutinové trubice jsou připojeny k děložku dělohy na stranách, v horní části dělohy.

Je v děložních trubkách, že spermie a vaječné buňky vycházejí z vaječníků. V kombinaci v jedné buňce se pohybují směrem k děloze, aby se připojily ve své dutině a pokračovali ve vývoji.

Zánět děložních trubek (salputí) může vést k jejich obstrukci. Pokud jsou děložní trubky nepropustné, pak se spermiea a vaječná buňka nesetkat, a těhotenství není možné v tomto případě.

Trubky dělohy nejsou viditelné v ultrazvuku. Během inspekce a pocitu může gynekolog také vyzkoušet vejcovodní trubice. Pro stanovení stavu použitých děložních trubek hysterosalpingografie.

Ovariální

Každá žena má 2 vaječník: vpravo a vlevo. Od chvíle puberty (přibližně 12-13 let), každý měsíc v jednom z vaječníků se vyskytuje zrání vejce. Vejce - tato "polovina" budoucího dítěte, které spojující s druhou "polovinou" - spermií, tvoří embryo.

Vejce tvůrce zraje uvnitř bubliny, který se nazývá folikul. Když folikul dosáhne určitých velikostí, praskne, a vejce vycházejí z toho. Tento okamžik se nazývá ovulace. Je to v den ovulace, že žena může otěhotnět.

Dalším důležitým rysem vaječníků je schopnost vyrábět sex hormony. Hormony zálivu ovlivňují menstruační cyklus: bez nich, zrání folikulů v vaječníku, ovulace a dokonce i měsíčně.

Po 45-50 letech, kdy vaječníky zastaví svou práci, není v nich nic víc ovulace, a sex hormony nejsou produkovány. Měsíčně také přestanou kvůli nedostatku hormonů. Tato podmínka se nazývá Menopauzu, nebo vrcholem.

Během Gynekologická inspekce Gynekolog nemůže vidět vaječníky, ale může je vyzkoušet, stejně jako děloha. Pokud jste stále panna, pak gynekolog může prokázat vaječníky přes anální díru, a pokud již žijete ve sexu, pak přes pochvu.