Kde má žena děloha

Uterus ženského je nepárovaný svalový orgán, který provádí dvě hlavní funkce: jádro a menstruace. Speciální struktura sexuálního systému zástupců slabé podlahy ne vždy vám umožní rychle identifikovat různá onemocnění, ukazuje se, že je to obzvláště obtížné pro dívky, které nevědí, kde děloha je u ženy a nejsou obeznámeni s hlavními gynekologické symptomy. Pozdní diagnóza a nedostatek léčby určitých patologických procesů mají nevratné následky. Z tohoto důvodu každá žena potřebuje vědět, kde je a pro to, co potřebuje dělohy.

Obecné charakteristiky

Uterus v ženě je v dutině malé pánve. Jeho obklopující močový měchýř vpředu, zadní stranu střeva zezadu a vaječníky po stranách. Děloha je součástí reprodukčního systému, kde provádí primární roli. Hmotnost provedených orgánů rozbitých žen v rozmezí od 30 do 50 gramů. Délka těla je asi 7 cm. V porodu jsou velikosti dělohy poněkud více. Hmotnost je v rozmezí od 75 do 100 gramů a délka je 10 cm. Šířka porodu a nepříjemné je přibližně stejné a činí 4-6 cm.

Uterus u žen je umístěn v poloze malého naklonění na močový měchýř a nazývá se tato pozice v gynekologii Anteflemio a Ansverzio. Podpora dětské těleso trvanlivé vazy:

  • Kolo (připojeno v oblasti supernitů pubické kosti);
  • kardinál (v kontaktu s boční stěnou pánve na každé straně a jsou na úrovni děložního čípku);
  • Bojová a sakrální (kontakt s kujmou v rovině děložního čípku).

Stěny svalového orgánu docela masivní. Jejich tloušťka dosáhne 3 cm a objem vnitřní dutiny je 5-6 cm. Tělo dělohy má trojúhelníkový tvar a rozdělený do tří částí, které nemají od sebe jasné oddělení:

  • krk;
  • tělo;
  • dno.
Gynekologické vyšetření na židli předpokládá palpaci hlavních částí dělohy - spodní a čípky. Doktor určuje pozici tělesa dělohy a její konzistenci, délku děložního čípku. A také vyhodnocuje bolest při řešení.

Dětský orgán umístil hluboko do dutiny malé pánve. Dotkněte se ze zdravé non-embled žena přes břicho je fyzicky nemožné.

Vnitřní struktura

U zdravých žen reprodukčního věku zahrnuje děložní tělo tři vrstvy:

  • Endometrium (nosil vnitřní povrch, aktualizovaný měsíčně pod vlivem hormonů);
  • Miometrium (střední svalová vrstva, která poskytuje včasnou snížení svalové tkáně);
  • Perimetrie (serózní skořápka v kontaktu s peritoneum).

Horní rohy dutiny mají díry vedoucí k vejcovodům. Hlavním úkolem této části spočívá v přepravě oplodněného vejce. Fallopiev trubky vedou k vaječníkům. Zde (se správným fungováním žláz) existuje měsíční zrání folikulů, přidělování dominantního a uvolnění vajíčka.

Funkční úkoly

Vše bez výjimky, těhotné ženy vědí, kde se Uterus nachází. Důležitou funkcí děložního tělesa je porod. Po dobu 9 měsíců, tvorba, zrání a růst plodu. Současně se zvýšením těla dítěte, svalová tkáň je natažená. Na konci času stěny už nemá tak velkou tloušťku, natažené a připravené ke snížení. Podporuje cervikální funkci. Jedná se o kanál o délce přibližně 3 centimetrů. Otvor v kontaktu s svalovým orgánem je označována jako vnitřní Zev, a co jde do vagíny - venkovní. Během porodu jsou zcela odhaleny.

Druhým důležitým úkolem je menstruační funkce. Endometrium, který je uvnitř a pokrývá myometrium, pod působením hormonů roste. Jeho zrání je nutné připojit embryo. Endometrium je druh živinového média, půdy. Pokud se koncepce neuskutečnila, pak klesá a jde ven. V tuto chvíli žena zažívá další menstruaci. Důležitým orgánem v regulaci menstruačního cyklu jsou vaječníky. Spolu s hypofýzy a hypotalamusem přidělí potřebné hormony v době určené k tomuto času.

Uterus bez vaječníků ztrácí menstruační funkci, s pomocí moderních reprodukčních technologií, může provádět rodák.

Patologie

O tom, kde se Uterus nachází, ženy si myslí, když začnou ublížit břicho. Pro diagnostiku nebudete pracovat v žádném pacientovi. Všechny stížnosti na bolest v oblasti malé pánve by měly být zváženy gynekologem.

Bolest v děloze může mít jiný charakter. S nadměrným snížením se žena cítí křeč, spodní část břicha táhne, a zdá se, že je kámen. Vzestup a ostrá bolest mluvit o patologický proces, který je často spojován se změnami ve svalové vrstvě. Hrabá a novotvary se mohou objevit také v dutině pro dítě, které je doprovázeno tupým pilovým bolestí.

Častý důvod pro odvolání k lékaři u žen se stává narušení menstruační funkce. Nepravidelný měsíční, hojný krvácení, dlouhý nedostatek menstruace může mít jiný původ. Důvodem vývoje symptomů bude změny v děloze (zánět, neoplazmy, difuzní změny) nebo porušení hormonálního pozadí.

Patologie dělohy zahrnují nesprávnou strukturu a umístění. U žen může být tato zóna odmítnuta čokoládou nebo KKIVER. To však není vážné porušení a nezasahuje s prováděním poskytnutých funkcí. Mnohem vážnější stavební anomálie:

  • Saddot (vpravo dole do dutiny);
  • Cenu (má dvě dutiny);
  • Gapopie (malá velikost).

Ve vzácných případech, žena detekuje agenesia - úplnou absenci orgánu. V tomto případě nebude proveden žádný ze dvou základních funkcí. Existuje také taková věc jako zdvojnásobení dělohy, kdy dvě identické tanky jsou nacházejí ve stejnou dobu v malé pánvi. Nebezpečná patologie je opomenutí s následným spadem, která není vždy získána diagnostikovat v raných fázích.

Diagnostika

Aby bylo možné zjistit, kde je děloha v ženě a určí své parametry, měli byste navštívit specialistu v ultrazvukové diagnostice a gynekologa.

Přehled děložního těla se provádí různými způsoby. Každá žena ví, co gynekologické vyšetření. S pomocí zvláštního zrcadla se gynekolog studuje stav vnějších úst a hřípuje tělo a dno orgánu přes vagínou a břicho.

Během ultrazvukové diagnostiky je nutně studováno, kde se nachází děloha. V každém jednotlivém případě se jeho umístění může mírně odchýlit od normy. Studie malé pánve se provádí vaginálním a transabdominálním senzorem. Chcete-li provést ultrazvuk přes břišní močový měchýř, by měl být zaplněn ke zvýšení echogenity. Takže kontrolujte panny a těhotné ženy. Ale během těhotenství se také používá vaginální senzor, protože umožňuje přesněji určit, kde se embryo nachází a jak to připojilo, a také umožňuje určit parametry děložního čípku.