Jak grope doterus

Otáčení dělohy je jedním z hlavních metod během gynekologické inspekce. S tím můžete identifikovat jakékoli změny velikosti a umístění orgánu. Palpace dělohy je první etapou průzkumu u gynekologa. Vkládání vám umožní dát předběžnou diagnózu nebo vyvrátit dostupné podezření.

Anatomická struktura

Uterus je dutá konstrukce sestávající z hladkého svalového vlákna. Nachází se v prostoru mezi močovým měchýřem a konečníku. Tělo hraje v porodu důležité role a normální průběh menstruačního cyklu.

Normálně se forma dělohy připomíná hrušku, mírně nakloněnou kepentu, na straně močového měchýře. Tři hlavní oblasti jeho zóny rozlišují:

  • Tělo je hlavní částí;
  • Spodní - představuje horní část, se nachází v blízkosti vstupu do vejcovodů;
  • krk - je přechodový místo mezi dělohy a vagínou.

V sekci má děloha formu invertovaného trojúhelníku, jehož spodní úhel jde do krku a pak vagina. Dva horní úhel je začátek děložních trubek, pro které se následně pohybuje vajíčkem. Trubky jsou vazebným prvkem mezi vaječníky a dělohy.

Uterus má velké množství cév, bohatou inervaci. Prostorová poloha poskytuje vazy.

Orientace orgánu, stejně jako jeho velikost, se může změnit v důsledku různých fyziologických podmínek.

Cíle a průzkum

Kromě inspekce v gynekologickém křesle pomocí zrcadla může gynekolog prokázat dělohu. Proč je to nutné?

Za prvé, to je s pomocí přesvědčování, že člověk může určit umístění orgánu a jeho velikosti. Často existuje odchylka příčiny, kepened nebo bokem. Tento fenomén je jak fyziologický znak organismu a důsledkem jakékoli patologie reprodukčního systému.

Za druhé, gynekolog musí soustředit dělohu, aby se ujistil normální průběh těhotenství a dodržování parametrů s obdobím.

Standardní lepení se provádí přes břicho. Pro to pacient spadne na záda a uvolňuje svaly dolního lisu. Lékař musí představit prsty do pochvy a druhou ruku hladkých a měkkých pohybů. Kvůli tomu může prokázat autoritu, všimněte si vlastností jeho umístění, stejně jako určovat jeho přibližnou velikost.

Ve vzácných případech může gynekolog najít dělohu přes konečníku. Indikace pro takový postup jsou zánětlivé vláknité procesy umístěné kolem, maligních neoplazmů, stejně jako přítomnost celé panenské sply.

Takový postup je následující:

  1. Intestinální čištění je zajištěno, po kterém se provádí externí přehled zadního průchodu.
  2. Dále, gynekolog jemně zavádí prst do análního otvoru a druhá ruka klade na dno břicha.
  3. Měkké a hladké pohyby, lékař provádí dělohy a další sexuální struktury.

V důsledku toho může lékař najít oblast zánětlivých procesů nebo odchylek velikostí z normy.

Výsledky při různých fyziologických podmínkách

V různých obdobích ženského života, stejně jako v různých fázích menstruačního cyklu, podlahový systém podléhá řadě modifikací. Mělo by to být gynekolog během inspekce.

Někdy provádějící a nezávisle doma. Je nutné pro úplnější pochopení jeho těla, výpočtu ovulace, úspěšných dnů pro koncepci, stejně jako cyklus toku sledování.

Personalizace by měla být prováděna s pravidly asepsis. Během menstruace, řešení neplní.

Nejprve musíte pečlivě dezinfikovat ruce, a pak dát na sterilní rukavice a teprve pak přidejte dělohu v oblasti svého obilovního oddělení. Ochrana by měla být prováděna po zchodu vnějších genitálií.

Před menstruací

Pokud jde o menstruaci, změny v děloze samotné mohou být sotva odpuštěno. Ale funkce děložního hrdla se zdají být velmi znatelně.

Po nástupu ovulace dojde buď hnojení vejce nebo přípravu na další menstruační cyklus. Pokud se skútr spermií a vajec nestane, tělo se začne připravovat na další menstruaci. Co mohu vědět tím, že připevňuje dělohu.

Nejprve několik dní před začátkem menstruace se krk stává měkčí a uvolněný, jeho vnější Zev je mírně otevřený. Děloha, zase poněkud snižuje, což je snadné detekovat, když se uchopí. Takové změny jsou způsobeny přípravou ženského těla k odmítnutí a odstranění endometria generovaného v předchozímu cyklu.

Během kritických dnů

Pro odstranění endometria spolu s krevními sraženinami je vnější Zev krku ještě více odhalen. Taková funkce je pozorována v ovulaci, když se tělo připravuje pro budoucí hnojení. Zavřít Je možné v samo-vyšetření.

Objev ZEVA může být příčinou infekce sexuálního traktu a rozvoj zánětlivých procesů. Proto je v menstruaci tak důležité dodržovat osobní hygienu, eliminovat nechráněné sexuální akty a návštěvy veřejných fondů nebo otevřených zásobníků.

Změny ve struktuře během kritických dnů musí lékař vyplnit během inspekce. Při otevírání úst se zdá, že mírně vstupuje do prstu. Kromě toho, že krk se ještě uvolní a měkký, který je také poznamenán, když je mluvil.

Během těhotenství

Pokud došlo k hnojení po ovulaci, tělo ženy začne přestavět k normu plodu. Změny, které ovlivňují dělohu, lze řešit gynekologické vyšetření.

Po výskytu těhotenství, a to i v počátečním vyjádření, je možné poznamenat následující změny v čípku, které jsou zaznamenány během osob:

  • Stává se měkčí a uvolněný, taková struktura může být porovnána s hustotou rtů;
  • Změny polohy: stoupá níže pod vlivem důležitého hormonu progesteronu;
  • Venkovní ZEV se zavírá, aby se zabránilo infekcím a jiným mimozemským objektům.

Ve formě dělohy, který doktor přichází během inspekce, je snadné pochopit, porodil dívku nebo ne. V prvním případě to vypadá jako kužel a ve druhé - její forma je spíš jako plochý válec.

Vzhledem k tomu, že všechny funkce získané během přesvědčování může lékař určit přítomnost těhotenství, stejně jako jeho termín. Především forma dělohy, jeho struktura, velikost a umístění.

Malba dělohy je jedním z důležitých diagnostických metod v gynekologické praxi. S tím je možné identifikovat odchylky v rozsahu a struktuře těla, což může být v důsledku patologie a výskyt těhotenství.