Je možné léčit a pěstovat zuby během menstruace

Menstruace je často doprovázena nepříjemností souvisejícími s podmínkou těla. A to platí pro téměř všechny aspekty života moderní ženy. Dříve nebo později vyvstává otázka - je možné léčit zuby během menstruace? Take to a mluvit o tom v tomto článku.

Vlastnosti měsíčního toku

Doba kritických dnů je přirozený proces v ženském těle, což je signál o schopnosti pokračovat v druhu. Jedná se však o neobvyklé období, které přináší řadu funkcí:

  • Snížení srážení krve;
  • Zvýšená citlivost;
  • pokles krevního tlaku;
  • oslabení imunity a ochranných mechanismů těla;
  • Zvýšené riziko infekce tkáně.

A to není kompletní seznam. Stojí za to přidávat hormonální šplouchání a související ostré kapky nálady. Stejně jako pravidelná bolest. Kvůli tomuto seznamu a musí být vzatunutelné při provádění lékařských manipulací. Včetně zubního dentálu.

Odstranění zubu během menstruace z jednoduchého a rychlého zubního postupu se může proměnit v reálný provoz s komplikacemi: krvácení, infekce, nestandardní reakce na anestezii a mnohem více. A jednoduché utěsnění - skončí odmítnutím umělých materiálů. To se stane vždy a v obecném případě je spíše výjimkou. Ale i jedna šance na tisíc s takovými negativními důsledky stojí za to věnovat pozornost.

Přečtěte si o tom Je možné pít alkohol během menstruace V referenčním článku.

Jaké manipulace od zubaře se mohou konat v menstruačních dnech

Ale ne všechno je tak děsivé a léčba zubů během menstruace není totální tabu. Některé postupy jsou přípustné, pokud se žena cítí uspokojivě. Tyto zahrnují:

  1. Čištění zubů. To není tolik lékařského postupu (i když by mělo být prováděn profesionálním lékařem), kolik kosmetika. Všechny výše uvedené problémy se jí neovlivní.
  2. X-ray zub nebo čelist. Tento proces přípravu a také nevyžaduje provozní intervenci, žádné dodatečné zatížení.
  3. Instalace hotových fixátorů. Odložení manipulace v této fázi léčby již nedává smysl, a neměly by přinést škody na poškození.
  4. Futing zub. Jedná se o lékařskou operaci, ale v tomto případě neexistuje porušení integrity tkání a hojného počtu léčiv. A pak je přípustná.

Plánované události k jejich přenosu kvůli menstruaci nestojí za to. Je lepší se jednoduše pokusit o přiřazení data tak, aby tyto procesy protínají, aby se zabránilo zbytečnému nepohodlí.

Návštěva zubař je možné a nezbytné, pokud ostře cítil bolest nebo dásně začaly krvácet. Nezapomeňte, že je důležité sdělit informace o zubaře o vašem stavu. V závislosti na tom se lékař rozhodne, zda odstranit zub během menstruace v tomto konkrétním případě. Nebo je lepší udělat dočasná opatření a čekat na dokončení této fáze cyklu.

Jaké postupy jsou lepší vyhnout se ve dnech menstruace

Existuje řada manipulací, které nejlépe odložit, pokud se shodují s kritickými dny. Jedná se o manipulace, které vyžadují snížení nebo jiné poškození integrity tkání, jakož i postupů, které potřebují hojnou anestezii.

Na prvním místě v tomto seznamu bude přesně odstranění zubů. Proč odstraňte zuby během menstruace? Vše kvůli stejným funkcím období. Faktem je, že menší rána, která se získává v důsledku toho, mírně krvácí.

Obvykle krvácení zastaví pět až deset minut. Ale během menstruace je srážení krve mnohem horší. A všechno může skončit velmi nepříjemným hojným krvácením. Pravděpodobnost je spíše nízká. Ale stále je lepší riziko. Vzhledem ke snížené imunitě je pravděpodobnost infekce velká. A to není příliš vzácný problém. Wring v ráně bude mnohem delší než obvykle.

Ale v každém pravidle jsou výjimky. Takže zuby moudrosti musí nejčastěji roztrhat. Mohou trápit silné bolestivé pocity, z nichž žádné fondy nepomohou. Zubaři, v některých případech je možné přenášet akci na několik dní - tak, aby uniklý zub neudělal "vás" v nemocnici a vytáhnout to v rámci plné anestezie.

A nedoporučuje některé fáze protetiky. Instalace implantátů v kritických dnech plná odmítnutí a špatné přežití. Ale na úpravě, tiché, odstranění žaluzií a dalších doprovodných postupů může chodit bez strachu.

Ale těsnicí zuby mohou být téměř bez obav. Jedinou výjimkou je specifická reakce na anestetiku, která bude použita pro anestezii. To je pěkný problém, protože reakční zkouška se nejčastěji netýká menstruačního cyklu. Ale náplň sám - možná. A pak je výsledek těžko předvídat.

Když se kampaň k zubnímu lékaři nelze vyhnout

Navzdory výše popsaným varováním existují problémy, které nebudou trpět. Chcete-li okamžitě vyhledat lékař, pokud je přítomen:

  • akutní bolest zubů;
  • Tok nebo jiný zánětlivý proces;
  • otok měkkých tkání v ústní dutině;
  • spupení;
  • Krvácení z gumy.

Bez ohledu na to, jaké období menstruace se bojíš. Koneckonců, v mnoha ohledech je otázkou, zda mohou být zuby léčeni nebo odstraněny během startovních období závisí na reakci lékaře, která bude provádět postup. Koneckonců, diagnóza je vyrobena.

Může to být tak, aby byl problém, se kterými se setkáváte, netoleruje vklady, a v této poloze jednoduše vyžaduje důkladnější přípravu.

Samozřejmě, že stojí za příprava na kampaň k zubní klinice se všemi horlivost. Zubaři doporučují poslouchat tento seznam s každou návštěvou lékaře:

  1. Snižte množství potravy a vody spotřebované před přímou cestou k lékaři.
  2. Odmítnout jíst alkohol a kouření alespoň denně.
  3. Nepijte proti bolesti bez předchozí konzultace s lékařem.
  4. Opláchněte ústa a hrdlo.
  5. Po operacích se pokuste vyhnout jak supercoolingu a přehřátí.

Je důležité přesně sledovat všechna doporučení lékařů pro péči o ústní dutinu. Jakékoli odchylky mohou vést k nepříjemným důsledkům.

Pokud po návštěvě zubního lékaři skončili, cítíte, že jste nemocní, teplota stoupá, zvracení začíná nebo jakékoli jiné zjevně nezdravé symptomy - okamžitě zavolat stomatologii nebo lékař, ke kterému se ošetřil.

Všechny tyto pocity mohou být znepokojeny infekcemi v těle, proto takové změny v pohotovosti musí být popsány co nejrychleji.

Je těžké doporučit nebo nedoporučit kampaň k zubnímu lékaři během menstruace. I když tento proces nevyžaduje chirurgické intervence a speciální přípravky, navštivte zubní lékař pro mnoho - stres. Vystavit sebe nebo ne v tom již nejen časem vašeho podnikání.

Situace a důvody jsou jiné a na rozloze těchto stránek jste již našli odpovědi na některé otázky. Nicméně, žádné recenze nebo komentáře toku v síti nebudou moci provádět diagnózu, odstranit nebo instalovat těsnění, vyléčit nemocný zub. Obraťte se na profesionála a nechte ho udělat svou práci. Zaregistrujte se na konzultaci a později, když se ukázalo, jak vážný problém je a kolik bude muset odstranit, můžete jít dál.

Zvláště důležité, pokud se vyskytnou nějaké problémy, nezapomeňte jít do nemocnice a nezapomeňte zmínit měsíční (stejně jako jiné onemocnění, které mohou ovlivnit průběh léčby). Pomůže správně zvolit léčbu a neubližovat vám různé manipulace.