Polizinaks: pokyny pro použití vaginálních svíček

Polizinaks - populární v gynekologické praxi lék s antibakteriálními a fungicidními vlastnostmi. Klinické studie potvrdily účinnost (93,3%) léčivého neomycinu, polymixinu a Nistatan v léčbě kolpitů, cervicitid a jiných infekčních onemocnění originálních genů.

Vysoká účinnost, nedostatek vyslovených vedlejších účinků, snadno použitelné stanovení popularity léku Polizinaks (svíčky). Pokyny pro použití v gynekologii také označuje racionální použití svíček, aby se zabránilo sekundární infekci genitálního traktu u žen v období hormonální nerovnováhy a po operaci.

Mechanismus působení svíček

Vaginální svíčky (kapsle) PolizinaksVaginální svíčky (kapsle) Polizinaks obsahují kombinaci antibiotik (neomycin, polymixin c) a antifungální činidlo (nystatin). Spojené léky působí baktericidně na mnoha kmenech patogenních mikroorganismů (stafylokoky, enterobacteria, hemofilní tyčinka atd.) Anaerobní bakterie však udržují rezistenci. Účinné proti houbám rodu Candida, což způsobuje drozd (Candidomic Colpit).

Pro pohodlí lokálního použití polygenx svíčky, jejich kompozice zahrnuje pomocné látky, které poskytují tvar a měkkou homogenní konzistenci (želatin, dimethicone). Povrchová účinná látka dimethikon Při zavádění do vagíny vytváří obálku fólie, která přispívá k hlubokému pronikání léku ve tkáni.

Polyzhinaky jsou obzvláště populární při léčbě plísňových onemocnění vagíny a cervikálního kanálu, včetně těch způsobených hormonální nerovnováhou během těhotenství, pre - a postmenopauzy.

Polymixin BVysoká fungicidní aktivita polizinaxu ve vztahu k sporům a myceliu kvasinek houby umožňuje dosáhnout pozitivního výsledku léčby těhotnými ženami, oslabené ženy, které mají chronické onemocnění reprodukčních orgánů s častými relapsy.

Použití polygenx u těhotných žen zabraňuje intrauterinní infekci plodu, jakož i infekce v době průběhu dítěte podle generických cest. Vaginální kapsle (svíčky) polizinaky jsou kontraindikovány při použití v prvním trimestru těhotenství v důsledku rizika vedlejšího účinku účinných látek pro vývoj ovoce.

Nedoporučujeme používat polygenx a v období kojení. Navzdory zanedbatelnému pronikání léku v mateřském mléku v důsledku lokální aplikace, pro období léčby by mělo být opuštěno z krmení dítěte s mateřským mlékem.

Průběh léčby s léčivem trvá 6-12 dní. Během menstruace je povoleno použití polygenxu, nicméně tato volba není pro pacienta příliš vhodná. Pokud menstruace klesla na střed kurzu, můžete pokračovat v recepci léku po skončení menstruačních sekrencí. Otázka, zda je to možné Během menstruace použijte Polizinix Diskutujte předem s účastnickým lékařem.

Indikace pro použití

Polizinaks svíčky používají místní. Pokyny pro použití v gynekologii označuje racionalitu jejich použití v případě takových onemocnění jako:

  • Vulvovaginity a cervicitida bakteriálních a smíšených genů;
  • Colpity plísňového původu (Candida, histoplasma, Cryptococcus, Coccidioides);
  • Léčba vulvovaginitidy u těhotných žen, včetně hormonální nerovnováhy;
  • Infekční onemocnění reprodukčních orgánů sféry u žen v průběhu období a postmenopauzy;
  • složitý tvar ekredopionu děložního čípku;
  • Infekční a zánětlivé procesy v genitálních cestách v publikové dívkách.

Cervicity

Polizinaks svíčky jsou zobrazeny pro použití, aby:

  1. Prevence infekčních komplikací před chirurgickou intervencí;
  2. Sanaty pochvy v prenatálním období;
  3. Prevence sekundární infekce po potratu, diagnostické škrábání dělohy, kuželu děložního čípku;
  4. prevence sekundární infekce po eliminaci mimoděložního těhotenství;
  5. Prevence specifických vaginitů na pozadí dostupných zánětlivých procesů v pochvě (kapavka, syfilis, Chlamydia, AIDS).

Pravidla pro používání svíček

Polizinaks - Lokální akční droga: Pro dosažení maximálního účinku se gynekologové doporučují vstoupit do svíčky hluboko do pochvy, přijímání vhodné polohy těla. Doporučuje se provádět postup před spaním, aby se zabránilo úniku z vagíny. Pro ochranu dna a ložní prádlo před znečištění doporučujeme používat denní těsnění.

Polizinaks svíčky používají krátký kurz, který nezpůsobuje patogenní odolnost vůči flóru s působením léků. S preventivním účelem se lék používá ne více než 6 dní. Pokud se průběh terapie spadá na začátek menstruace, léčba pokračuje bez přestávky. Pro léčbu infekčních onemocnění vagíny a cervikálního kanálu svíčky jsou polizinak injikovány do vaginy nejméně 12 dnů.

Podléhá systematickému použití, Polizinaks eliminuje takové nepříjemné příznaky jako:

  • hnisavé, šťavnaté výboje, sušené;
  • svědění v pochvě;
  • nepříjemný zápach;
  • hyperemie;
  • bolest;
  • hořící.

Během období léčby odmítají sexuální život, aby se zabránilo zranění povrchu rány a recidivy onemocnění. Je třeba poznamenat, že činnost spermicidů snižuje účinnost účinných látek.

Nedoporučuje se používat latexové produkty pro antikoncepci (absence přírodního maziva je zraněna zánětlivou sliznicí vagíny). Antibakteriální (nebo antifungální) terapie by měla být současně projíždějící a sexuální partner. Lékař může doporučit limitování sexuální aktivity po delší dobu, pokud komplikace vznikly.

Vedlejší efekty

Během používání svíček se mohou objevit podle-jevy ve formě lokální alergické reakce na látky, které jsou součástí léčiva. Jednotlivá přecitlivělost se projevuje spalováním, bolestí, svědění vagíny, alergickými vyrážkami na vnitřním povrchu stehen. S výrazným klinickým projevem z použití vaginálních kapslí odpad. Alternativní léčba jsou koordinovány s účastnickým lékařem.

Polygenx svíčky umožňují dosáhnout pozitivního výsledku s včasným použitím, dodržování doporučení zúčastněného lékaře. Předem provedená analýza na BakposposeV bude indikovat racionalitu použití tohoto léku pro léčbu specifického onemocnění.