Hojný měsíční nebo děložní krvácení: jak určit sami a stojí za to

Periodická krvavka doprovází ženu s časným mládeží. Pravidelná menstruace začínající od 9-15 let svědčí splatností reprodukčního systému, se seznámí a nezpůsobují nepokoje. Ale při změně povahy a četnosti krvácení u žen je obtížné porozumět nezávisle, co se děje - normální proces nebo je nebezpečí. Hojný měsíční nebo krvácení, jak určit a včas rozpoznat patologii? Koneckonců, mnoho žen, neví přesně o rozdílu, vezme jednu věc pro druhého, riziko jejich zdraví a někdy i život.

Co považovat za normu?

Gynekologové volají normální pouze několik typů krvácení z dělohy:

  • ovulace (uprostřed cyklu na výstupu z vejce);
  • implantace (v okamžiku připevnění plodu v děloze);
  • Pravidelná menstruace.

První dva typy výboje se vyskytují u všech žen, které jsou krátkodobé, nejsou lahůdlivé a ukazují normální tok reprodukčních procesů. Menstruace, která se provádí pravidelně, jsou známkou splatnosti dětských orgánů a zajišťuje připravenost těla proápění.

Jakákoli jiná ztráta krve je považována za anomální, vyžadující lékařskou pomoc. Pro stanovení nebezpečných příznaků je jasné, že znáte hranice normy, s jakýmikoliv odchylkami, z nichž stojí za to kontaktovat gynekologa.

Normální měsíčně

Znamení, že menstruace dochází bez patologií:

  1. Období, pomocí které nastane normální menstruace, je od 21 do 35 dnů. Jakákoli odchylka k menší nebo většině stran vyžaduje další průzkum.
  2. Normálně výběru trvá od 3 dnů před týdnem. Někdy delší období (až 10 dní) také nejsou známkou odchylky, ale stanovit tuto skutečnost by gynekolog.
  3. Od počátku do poloviny menstruace se zvyšuje množství specializované krve, pak hladce snižuje.
  4. Barva sekrecí z jasně červené až hnědé, dokonce černá, je považována za fyziologickou normou.
  5. Přítomnost sraženin temného odstínu označuje oddělení sekcí epitelu dělohy během své aktualizace. Absence takových sraženin by mělo být upozorněno, jako nadměrné množství.

Ne vždy množství alokací pro všechny menstruace odpovídá průměrné normě ve 100 ml. Pokud musí být plně naplněné těsnění měnit častěji než jednou za 2 hodiny, je tato menstruace považována za hojný.

Hojný měsíčně

Pravidelné vypuštění ve velkém množství ještě neuvádí žádné porušení. Pokud jsou tyto menstruace obeznámeny a nejsou doprovázeny jinými nepříjemnými příznaky, nemělo by se starat. Chcete-li hledat poradenství gynekologa, pokud došlo k výrazné změně ve výši zajištěné krve, a to není typické období menstruace pro ženu.

Další faktory pro aplikaci pro lékaře jsou blednutí kůže, slabost, ztráta výkonu. Může to být příznakem toho, co začalo krvácení, a anémie vznikla kvůli ztrátě krve.

"Zamaskovaný" ztráta krve, otevření menstruace, často podstoupí bez povšimnutí. V samotném, že takový krvácení dělohy může být příznakem nebezpečnějších onemocnění. Začal hojný měsíční nebo krvácení, jak určit rozdíl nezávisle?

Příznaky krvácení

Silná bolestPříznaky, jak rozlišit hojné nebo nepravidelné menstruace z děložního krvácení, několik. Hlavní příznaky patologie:

  • Těsnění nebo tampon je zcela naplněn během jedné hodiny;
  • Barva výběru je Scarlet, svazky nejsou vůbec nebo více než obvykle;
  • Třetí den měsíce se množství krve nesnižuje nebo je přiděleno déle než 7 dní za měsíc;
  • Silná bolest, únava, neustálá slabost.

Menstruační krev obsahuje enzymy, které ho brání otáčením a zodpovědným za specifický zápach. S anomální krvácením není takový zápach.

Abnormální výtok může začít uprostřed cyklu, okamžitě Po menstruaci, nebo během menstruace. Proto, s některým z příznaků, to stojí za to poradit s lékařem, aby vytvořil přesnou diagnózu a eliminovaly příčiny vaginálního krvácení.

Klasifikace a důvody

Silná bolestRozlišovat chronické a ostré abnormální krvácení. Chronické patří všem typům atypického výboje krve z dělohy, které jsou hodnoceny déle než šest měsíců, které nevyžadují okamžitou lékařskou péči.

Akutní stav zahrnuje náhlé hojné (hojné) krvácení, ke kterému došlo na pozadí chronické nebo vznikající poprvé. Akutní ztráta dělohy krve vyžaduje urgentní doktor intervenci.

Krvácení není samotná onemocnění, ale pouze příznakem, že došlo k určitému selhání v těle ženy. Stačí zastavit krev, aniž byste pochopili důvody anomálie, problém není vyřešen. Příčina krvácení může být jak organické poruchy (onemocnění) a funkční poruchy bez viditelných fyzických změn.

Dysfunkční děložní krvácení (DMK)

Příčiny patologie v tomto případě mohou být porušování v práci hypofýzy, hypotalamu, vaječníků, což vede k vyváženému způsobu hormonů. Organické léze tkání a orgánů nemusí být detekovány.

Diagnostikovat DMK dva druhy:

  1. Ovulační. Přidělení mohou být postranní, šití, vyskytují se před menstruací, po skončení nebo uprostřed cyklu. Ovulace se vyskytuje, ale pojetí a těhotenství nástroje mohou být problematické v důsledku hormonálních poruch. Vyznačuje se různými poruchami menstruačního cyklu, odchylky v délce trvání, periodicity, počet sekrecí na jakoukoliv stranu normy.
  2. Anovulační. Měsíční cyklus přechází bez ovulace. Charakterizované hojným, dlouhým krvácením po zpoždění nebo přicházejícím jako pokračování obyčejného měsíčně.

Hormonální důvody pro krvácení u žen také zahrnují funkční poruchy štítné žlázy se zvýšením nebo snížením výroby hormonů štítné žlázy.

Organické krvácení

Myom UterusNemoci vnitřních orgánů nebo patologických změn ve struktuře tkání schopných provokující abnormální výtok krve:

  • Endometria patologie (hyperplastický proces);
  • Vaječník nádory;
  • polypy;
  • Myom dělohy;
  • zánět a infekce;
  • maligní formace různých míst;
  • Systémová onemocnění ovlivňující tvorbu krve.

Klasifikace krvácení dělohy z důvodů. S komplexním vyšetřením lze diagnostikovat současně několik důvodů pro organickou i nefunkční povahu.

Průlom krvácení

Yatrogenic krvácení, volal jinak "průlomy", vznikají na pozadí recepce hormonálních drog (včetně antikoncepce), antikoagulances nebo jiných léků. Provozuje stejnou reakci může vyžadovat provozní zásahy nebo zranění dělohy, když intrauterinní spirálový posun.

Nebezpečné hojnosti nebo trvání jaderného krvácení se neliší, ale vyžadují okamžitou konzultaci s navštěvujícím gynekologem pro změnu léčby drog nebo okamžité odstranění spirály.

Na rozdíl od průlomu se rozvíjející krvácení rychle rozvíjí, ztráta krve může být velká. Rozlišovací prvek Procesního procesu - bezbolestnost.

Věková klasifikace

Nejčastější příčiny vaginálního krvácení u žen se liší v závislosti na věku. Existují tři věkové skupiny s ohledem na reprodukční funkci.

Juvenilní krvácení

Taková patologie je pozorována od první menstruace (Menarche) a charakteristika dívek do 18 let. Nevěděli, co se abnormální krvácení liší od fyziologické normy, je snadné je zaměnit.

V tomto věku je příčinou vaginálního krvácení nejčastěji v neposivenosti reprodukčního systému. Hormonální zůstatek je instalován pouze menstruační cyklus není pravidelný. Poruchy ve vývoji progesteronu, estrogen nebo folikul-sustaming hormony mohou způsobit krvácení. Stát se stálým, vedou k anémii, další nevhodnou tvorbu reprodukční funkce mezi dívkami a hormonální neplodností u žen.

Poruchy v práci štítné žlázy (hyperthyreóza, hypotyreóza) jsou také schopny způsobit krví jak v mladém věku, tak zralejší ženy. Ale nejčastěji se příčinou patologie u dívek stává vážně přenesenou infekčními chorobami, které jsou považovány za "Dětské": Cort, větrný mlýn, prase, tonsilitida nebo chřipka t.

Krvácení do menarche u dívek je extrémně vzácné a vyžadují zvláštní pozornost, protože mohou být znamením maligních nádorů.

Je důležité vědět! Pokud hormonální porušení pubertálního období (během puberty) nejsou diagnostikovány a nevyléčeny, ovlivňuje reprodukční zdraví v dětském věku. Později, v menopauze, problémy s gynekologií dávají vážné komplikace, až na onkologii. Porušení je po sobě následující povahy, s věkem "rozvíjet", ale zhoršil.

Krvácení v reprodukčním věku

stresTřetina všech žen v porovnání se potýkají s problémem abnormálního krvácení dělohy. Porušení normální funkce vaječníků - nejčastější příčina.

Mezi faktory schopnými provokovat patologii vaječníků v reprodukčním věku, gynekologové Poznámka:

  • stres a nervózní přepětí;
  • zvýšená fyzická námaha;
  • Škodlivé pracovní podmínky a bydliště;
  • Změna klimatické zóny;
  • obezita nebo nedostatečná tělesná hmotnost;
  • Sexuální infekce a zánětlivé procesy;
  • Chronická onemocnění reprodukčních orgánů: endometritida, endometrióza, Mioma, Polypy, nádory;
  • Endokrinní onemocnění.

Přerušení těhotenství (provozní, lék, spontánní) může také provokovat různé gynekologické poruchy doprovázené ztrátou krve.

Krevní výtok během těhotenství ukazují hrozbu života pro matku i pro plod. Takové patologické podmínky jsou považovány samostatně.

Krvácení v menopauze

V období před menopauzy (Climax) může snížení výroby ženských hormonů způsobit hnojení bezprostředně po včasném měsíce. Takové státy se pravidelně opakují u žen starších 40 let, jsou první známky blížící se menopauzy, před projevem jiných příznaků.

Přirozenost úrodné fertilizační proces (Roegeneric) Funkce neznamená, že takové související jevy mohou být ignorovány. Profuse krvácení může pokračovat v pokračování a ohrožení vážné ztráty krve. Kromě toho někdy naznačuje, zda vývoj jiných ekologických poruch.

Během období nejvýraznějších příznaků Klimaků může dojít k krvácení v důsledku nadměrného růstu endometria dělohy a vyžadují chirurgický zákrok. Bez léčby se proces (adenomyóza, GPE) se může rozšířit do sousedních orgánů a vést k maligní reinkarnaci endometria.

Poznámka! Jakékoliv krvácení v postmenopauzálu (pokud nejsou měsíční měsíce) by mělo přinutit ženu naléhavě zdát. Onkologické nebezpečí v tomto věku je obzvláště skvělé.

Krvácení během těhotenství

Existuje jen několik případů, kdy výběr během těhotenství s krví nenese hrozby:

  1. Moment implantace vejce v děloze.
  2. Před zahájením odpadu z sliznice.

Takové vypouštění nejsou nebezpečné pod podmínkou jejich vzácných (oddělovacích úseků), bezbolestnosti, liší se růžovým nebo hnědým, rychle koncem. Jakékoli jiné uvolňování krve z pochvy během těhotenství - nebezpečný signál. Naléhavá výzva k lékařské péči vyžadované kdykoliv.

Možné příčiny krvácení během těhotenství, ohrožující život žen a plodu:

  • ektopické připevnění plodu;
  • spontánní přerušení těhotenství (potrat);
  • lámání dělohy;
  • přerušení placenty;
  • porušení krevních proudů z matky;
  • Polyp Cervikální kanál.

Po porodu dochází k větvi a výstupu placenty a snížení dělohy. Tyto procesy jsou doprovázeny hojným výtokem krve - Loch, která trvá až 6 týdnů.

Jakékoliv změny barvy, vůně loy, prudký nárůst jejich množství, nepřítomnost svazků může mluvit o start patologického krvácení z dělohy. Anomální postpartumový proces je obvykle doprovázen zvýšením teploty, bolestmi hlavy, snížením krevního tlaku, příznaků anémie.

Stav reprodukčních orgánů ženy jakéhokoli věku má velký význam a atypické alokace musí být diagnostikovány včas. S hojným měsíčním nebo krvácením je nutné přesně určit důvod a po zastavení výběru eliminovat toto porušení. Bez záření kořene problémů se opakuje krvácení dělohy, onemocnění se stává chronickým a vývoj nových patologií bude přitahovat.