Období nekončí: jaký je důvod

Pokud žena nekončí menstruací, stává se úzkostí. Někdy dlouhé krvácení označuje patologii. Dlouhodobá menstruace může být také rysem ženského organismu.

Jak by měl menstruační cyklus normálně

Menstruační cyklus trvá od 21 do 35 dnů. Z těchto ukazatelů může být odchylky za 2-3 dny. Délka cyklu se může lišit v závislosti na jednotlivých vlastnostech. Je rozdělen do několika fází:

  1. Od 1 dne u žen je snížení hormonální aktivity, důsledek odmítnutí epiteliální tkáně dělohy. Jedná se o sliznickou membránu, která je navržena tak, aby implantovala vejce po hnojení. V opačném případě se začíná zpátky.
  2. Během folikulární fáze, hypofýza gland (tvorba zaobleného tvaru, umístěného na povrchu dna mozku) stimuluje výrobu hormonu. Pod vlivem této látky v vaječnících, proces výroby folikul (vaječníků) určený pro zrání vajec.
  3. Během fáze Lutein, Estrogeny dosahují vysoké aktivity. Tzv. Skupina ženských steroidních hormonů. V důsledku tohoto procesu v krvi, obsah LH, který je zodpovědný za ofenzívu ovulace.
  4. Poté, co je fáze se vyznačuje zvýšením koncentrace progesteronu hormonu, která se připravuje děložní dutinu pro upevnění vejce.
  5. Snížení produkce hormonu se vyskytuje v nepřítomnosti koncepce. Pošta epitelu peeling a vychází v podobě krvácení.

Menstruace musí jít 3, 4, 5 nebo 6, 7 dní. Měsíc utahování může znamenat rozvoj patologie.

Nebezpečí dlouhého krvácení

Trvání menstruace Musí být přísně kontrolována, protože dlouhá krvácení v ženě snižuje hladinu železa v krvi a zvyšuje pravděpodobnost anémie.

To negativně odráží na pohodu a vede k závratě, ospalost, chronické únavě a zvýšenou podrážděnost. A anémie může vyvolat plicní nebo koronární selhání a hemoragický šok.

Pokud menstruace vydrží delší dobu, se často objevují onemocnění genitourinarinárního systému. S významnou ztrátou krve může existovat provozní zásah.

Pokud existují dlouhé sekrece, žena by měla kontaktovat specialistu. Pokud doba trvá dlouho, bude moci pouze lékař identifikovat příčinu této odchylky a přiřadit potřebnou terapii. Dlouhý výběr může být známkou potratu, ektopického těhotenství nebo maligního vzdělávání. Jak rozlišit potrat z měsíce, Přečtěte si článek na odkaz.

Společné příčiny vyrovnané měsíční

Neustálá menstruace v některých případech má příčiny, které jsou fyziologické:

  1. Snížení tělesné hmotnosti.
  2. Nadváha.
  3. Stres.
  4. Udělejte cvičení.
  5. Změna klimatických podmínek.
  6. Zdravý faktor.
  7. Porušení reprodukčních orgánů.
  8. Deficit živin může způsobit menstruaci.
  9. Zranění.
  10. Inxikace v důsledku přijetí velkého množství alkoholu, psychotropních léků nebo nikotinu. Zjistěte, proč je to nemožné pít během menstruace.
  11. Potrat těhotenství nebo porodu, protože produkty plodu a zbývající fragmenty placenty jsou odvozeny od těla.
  12. Nastavení cyklu u dívek.
  13. Období před vrcholem. Příčiny dlouhodobých období po 40 nebo 45 letech se mohou skládat z poslední menstruace.

Zjistit, co je důvodem, že měsíční go 8 nebo 9 dní je schopen pouze gynekologa. Příliš dlouhý krvácení může také jít kvůli patologickým faktorům:

  1. Dysfunkce hormonů.
  2. Poruchy koagulace krve.
  3. Recepce hormonálních antikoncepčních látek - důvody dlouhodobých důvodů může být, že žena nevyhovuje určitým drogám.
  4. Vývoj adenomiózy.
  5. Neoplazmy v malé pánvi benigního nebo maligního charakteru. Mioma patří jim. Vývoj tohoto nádoru je pomalý. Může však způsobit měsíční období období.
  6. Vzhled polypy.
  7. Porušení koncentrace látek produkovaných žlázy štítné žlázy.
  8. Aplikace intrauterinních spirálů.

Když je menstruace označena a nekončí, musíte dát lékaře o problému.

Pokud je měsíčně měsíčně více než týden

Menstruace trvající déle než 7 dní je obvyklá pro zvážit jako odchylka. Takové alokace však nejsou vždy patologie. Mohou být považovány za normou pod dědičným faktorem, používáním hormonálních drog, změn ve věku, po dodání.

Ženy ve věku

Některé ženy před menopauzální doby je otázka: Co mám dělat, jsem 45 let, a měsíčně jít na 10 dní?

V této době v důsledku snížení estrogenu v cyklu se vyskytují změny. První projevy Klimaků jsou často doprovázeny dlouhým a hojným výbojem.

To je normální, ale stále stojí za návštěvu gynekologa. Lékař pomůže zjistit, proč měsíční menopauza jdou delší než obvykle a nezastaví se. Koneckonců, prodloužené krvácení v 45 nebo 47 letech může znamenat porušení.
Je obzvláště nutné být upozorněn, když po zpoždění několika měsíců, hojnosti. Pak by se měli stát vzácným, se objeví Maznia. Cyklus se stává nepravidelnou a menstruací.

Juvenilní období

Porušení cyklu u dívek je spojeno s nestabilitou hormonálních látek. V této situaci se rodiče obávají, co dělat, pokud teenager měsíčně jít více než 10 dní a neskončí. Pro vyřešení tohoto problému je nutné konzultovat se specialistou. V nepřítomnosti léčby v následujícím teenageru, ovariální polycystic. Na prvních známkách malátnosti, musíte navštívit lékaře, který vám řekne, co dělat, pokud teenager má měsíčně více než týden.

Navzdory fyziologické povaze uvedených důvodů se doporučuje získat konzultaci gynekologa co nejdříve, bez ohledu na hojnost propuštění.

Kolik mužů je dospívající dívky? Normální menstruace by neměla překročit týden. Pokud menstruace jdou více než 7 dní, ale nejsou hojné, příčina může být endometrióza - patologický růst endometria.

Měsíční jít dva nebo tři týdny

Měsíční doba trvání dvaceti dnů vznikají také z důvodu patologických nebo fyziologických důvodů. Taková trvání menstruace je důvodem k oslovení lékaře. Je nutné, aby žena provedla následující diagnostické postupy:

  • Všeobecná kontrola;
  • kolposkopie;
  • bakteriologická diagnostika;
  • hysteroskopie;
  • Ultrazvukový postup;
  • Mri břišní dutina;
  • krevní test;
  • Mazki.

Na základě výsledků průzkumu, specialista určuje léčbu. Ale jak být, kdyby měsíční jít více než 10 dní a blahobyt neumožňuje ženu navštívit kliniku? Žádost o naléhavou pomoc. Před příchodem odborníků by mělo být provedeno horizontální poloha. Nohy by měly být umístěny nad tělem.

Zastavit děložní krvácení ke dnu břicha po dobu 15 minut, musíte dát studený komprese. Doporučuje se pít kapalinu častěji. Pokud je krvácení silně znepokojen, je nutné zaujmout hemostatické léčivo pro své ukončení. Při užívání vazodilatorních léků potřebujete ženu, která zastaví jejich aplikaci. Tyto nástroje jsou schopny posílit krvácení.

Měsíčně, dosažení délky trvání 8, 9 dní nebo více, provokuje intrauterine spirála. Pozastavit menstruaci, je třeba si vybrat jinou metodu antikoncepce.

Takové důsledky vede hormonální selhání, což se často vyskytuje v důsledku porodu nebo provozního zacházení s gynekologickými chorobami. A také důvody pro skutečnost, že 3 týdny jdou měsíčně uzavřena při přípravě těla na menopauzu. V období po porodu je cyklus obnoven na 3-4. měsíce.

Co dělat, když menstruace nezastaví a jde za měsíc

S tak trváním krvácení se nemůžete zapojit do sebevědomí. Ženy mají zájem, Je možné jít do gynekologa během menstruace. V případě vyvolané menstruace navštivte lékaře. Doma, můžete si vzít léky, abyste přestali krvácení. Ale pak se musíte kontaktovat lékařskou instituci. Pokud je to nutné, musíte zavolat sanitku.

Terapie by měla být jmenována lékařem, který vysvětluje, jak zastavit měsíční, pokud neskončí. Pre-diagnostika se provádí, což umožňuje odborníkovi identifikovat důvod provokující problém.

Příčiny dlouhodobých období jsou také určeny standardním vyšetřením. Pokud má lékař podezření z patologického vývoje buněk, předepisuje biopsii a cytologickou vyšetření. Infekce jsou diagnostikovány analýzou PCR.

Léčba léků

Co dělat, kdyby se měsíční vyskytne již 12, 13, 15 dní a co drogy přijmout, pomáhat rozhodnout o lékaře. Takže se vyprší, předepisovat:

  1. Vikasol je injikován intramuskulárně po dobu 3-4 dnů v řadě pro deset miligramů. Pokud jeden kurz nestačí, můžete se zaútočit po čtyřdenním přestávce.
  2. Duphaston trvá 10 mg dvakrát denně po dobu pěti nebo sedmi dnů.
  3. Transcam - 2 tablety třikrát denně 4 dny. Před zahájením menstruace nelze přijmout.
  4. Ditinon - nejsilnější lék zastavit krvácení. Je odebrán při 3-4 recepcích 10-15 mg / kg hmotnosti denně v procesu příjmu potravy.

Krvácení stop antikoncepce od Jess, Yarina, Zhanin, Marvelon, Triesilar, Triergol, Femoden a Riguevidon nápoj 1 tabletu za den. Pokud užíváte hormonální antikoncepci, informujte o tom svého lékaře. Když se objeví nežádoucí účinky, je vhodné pozastavit lék.

Zachycení menstruace u dívek přispívá k hormonálním antikoncepci s mírným obsahem estrogenové složky (35 ug v 1 tabletu), která se nazývá s nízkým objemem. Ale jakýkoliv lék by měl být užíván pouze po konzultaci s lékařem, který identifikuje potřebný název drog a kolik je nutné jej vzít.

Co dělat, pokud měsíční jít 20 dní? V tomto případě není možné odmítnout lékařskou péči.

Terapie lidovými léky

Když menstruace neprochází 11, 20 dní nebo měsíčně, můžete kontaktovat tradiční medicínu. Ale léčba těchto prostředků je pomalejší. A taková terapie by měla být výhradně pomocná.

Použití lidových metod k zastavení krvácení musí být koordinováno s gynekologem.

Pro měsíční zastávky mohou být pro tyto účely použity následující recepty:

  1. Břízy listy nalít varu vody a trvejte na 7-8 hodin. Pít třikrát denně 75 ml.
  2. Druhá tinktura je vyrobena z expedice, valerijského kořene, bílých jmelí a pastýřských tašek. Všechny složky je třeba přijmout ve stejném množství. Sbírka se nalije 500 ml vroucí vody a trvá na 15 minutách, po které stárne 1 litr vody a přiveďte do varu. Pak se prostředky filtrují a používají dvakrát denně. Pro jednu recepci je 100 ml dost.
  3. Pokud jsou měsíční rámečky delší dobu, hodí 200 ml vody, vyplňte 30 g kopřivy a po hodině začít 3krát denně.
  4. Když menstruace pokračuje po dlouhou dobu, vezměte 25 g Yarrow, pastýřské tašky a kořen notebooku přímo, přidejte k této sbírce, pojďme to zavolat na hojení, 10 g dubové kůry, naplnit horkou vodou, přiveďte Vařte a užívejte 1 st. L. 2 krát brzy ráno před jídlem. Krvácení by mělo zastavit.
  5. Vodní pepř tinktura s hojným měsíčně Pomáhá snížit intenzitu výběru a zastavit krvácení.

Výhodou lidových receptů je nedostatek vedlejších účinků.

Preventivní opatření

Následující doporučení zabrání porušení cyklu. Nejsou unaveni se silnými zatížením. Zadejte do dietních výrobků obsahujících železo, kyselinu listovou a vitamín C. Tyto látky mají příznivý vliv na krevní oběh. K tomu použijte:

  • Bulharský pepř;
  • kiwi;
  • citrus;
  • černý rybíz;
  • Brambory vařené v uniformě;
  • hovězí maso, jehněčí, kuře, Turecko;
  • plody moře;
  • vejce;
  • matice;
  • játra;
  • zelenina;
  • Fazolová kultura.

Sledujte tělesnou hmotnost, protože obezita se negativně odráží v cyklu. Měsíčně může být nepravidelný. Omezte spotřebu kávy a alkoholických nápojů, které negativně ovlivňují zdraví. Dodržujte tyto tipy, které je žádoucí a s koncem výběru.

Ženy v případě problému často hledají způsoby, jak vyřešit na internetu. Návštěva tematického fóra nebo čtení článku, můžete najít stálá doporučení. Ale neměli byste plně důvěřovat komentářům a informacím z webu. Koneckonců, lidé, kteří nejsou daleko od medicíny, mohou poradit. Odpovězte na otázku, proč měsíčně jít celý měsíc, může pouze kvalifikovaný specialista.