Kolik prvních a druhých měsíčních mužů

Menstruace - fyziologický proces, známý každou polovinu zelenou dívku. Nejedná se o to jen nedílnou součástí života jemného sexuálního zástupce, svědčí o své připravenosti k reprodukci tohoto druhu, ale i indikátorem genitálního zdraví. Každá dívka má zájem o otázku, kolik je první měsíčně a kdy, pravděpodobně mohou přijít. Tyto informace pomohou vyhnout se šoku, připravit psychologicky a nespadají do nepříjemné situace, punčochy osobní hygieny.

Když první měsíční

Gynekologové, založené na statistice, souhlasí s tím, že dívky XXI století se nejprve čelí "kritickým dnům" ve věku 11 až 16 let. Čas první menstruace, jinak se nazývá "menarche", výrazně "zabručené". Dokonce i naše babičky a pruhy se dozvěděli o takovém fyziologickém fenoménu o 15 - 19 let. Ačkoli obyvatelé jižních oblastí byli vždy dostatečně brzy ve fázi puberty. To je způsobeno klimatickými vlastnostmi, výživou a genetickou predispozicí.

Můžete jít Online test na datum prvního měsíčního, Následující odkaz.

Doba výskytu může záviset na níže uvedených faktorech.

Dědičný predispozice

Intenzita a počet alokací ve dnech menstruace, jakož i jejich začátek a období výskytu Klimaks, má dědičný "stín" a je přenášen do ženské linie. Gynekologové, zodpovězení otázky: "Kolik mužů v dívkách" provádějí "obecná historie. Nejčastěji rozhovorová matka mladého pacienta. Na základě získaných dat může lékař většinou určit věk, ve kterém se dívka stane dívkou.

Jídlo

Jak víte, člověk je to, co je. Výživové dívky v procesu stát se jeho tělem přímo ovlivňuje první menarche. Ty holky, jejichž strava obsahovala velké množství masa, převážně hovězího masa a čerstvé zeleniny a ovoce, může pozorovat období 9-12 let.

Lifestyle Girl

Gynekologové si již dlouho všimli přímého vztahu mezi měsíčním a životním stylem, který dospívající dodržuje. Přítomnost v životě dostatečného počtu fyzické námahy a závislosti na vyváženou výživu, snižuje bolest menarche a urychlila jeho příchod. Existence nadměrné hmotnosti a převaha tuků, karbobusyrogenů a rychlých sacharidů ve stravě dívky negativně ovlivní začátek menstruačního cyklu. Bude odlišit bolestivost, pozdní načasování a dlouhodobou nestabilitu.

Lokalita

Klimatické rysy dívčího ubytování také ukládají otisk prstu na začátek a dokončení menstruace. Doba trvání světelného dne, množství přirozeného vitaminu B získaného, ​​převaha určité doby roku přímo ovlivňuje menarche.

Přítomnost patologických procesů v těle

Dysfunkce systému štítné žlázy, srdeční frekvence, diabetes, vrozené malformace spojené s atypickou funkcí ledvin, nadledvinek, orgány sexuálního systému jsou schopny významně odložit nástup první menstruace. V přítomnosti podobných odchylek, profilové specialisté: nefrologové, gynekologové nebo endokrinologové, předepisovat dívky průběh podpůrné terapie, která zahrnuje hormonální léky.

Pokud neexistují žádná menstruace

Žádná menstruace na 18-20 let - vážný důvod pro kontaktování specialisty. V případě, že takové dlouhé zpoždění nesouvisí s dědičnou predispozicí, může gynekolog přiřadit řadu diagnostických postupů zaměřených na stanovení příčiny. Mezi hlavní manipulace nezbytné pro kompilaci anamnézy se rozlišují:

  • gynekologické vyšetření;
  • Obecná analýza krve;
  • Obecná analýza moči;
  • Uzi malé pánevní orgány;
  • Analýza na hormonech z žil.

Výsledky těchto diagnostických postupů umožňují vrácené světlo do obecného stavu dívky a patologických procesů, které brání menarche.

Vezměte prosím na vědomí, že během sbírky historie je nutné zmínit závažné onemocnění převedené na dívku v dětství: bronchitida, poranění mozku, pilelonfritida, encypalit a meningitida jsou schopny mít významný dopad na tvorbu menstruačního cyklu.

Ve středním pruhu, Menarh v dívkách jsou 14 let.

Předchůdci prvního měsíčního

Menarche nepřichází náhle. Organismus na dlouhou dobu se na ně připraví. CHUTELY pozorování, každá dívka může přibližně vědět, kdy očekávat první menstruaci. Několik významných prekurzorů, podpisů o bezprostředním začátku nařízení. Známky prvního měsíčního:

  1. Změnit obrázek. Několik měsíců před údajnou menstruací se postava mladé ženy začne měnit. "Zaoblená". Pas a stehna linka vyniká."Zaoblený" hrudník. Prsa hrudník aktivně reagují na aproximaci menarche. Změny se vyskytují postupně, ale ne dlouho před vznikem krvácení, hrudník může bobtnat jako během těhotenství.
  2. Změna kůže. Mnoho dívek si všimne, že před nebo s příchodem první menstruace změní strukturu kůže. Shan žlázy začínají pracovat aktivnější. Zvyšuje tloušťku kůže, může vypadat úhlová vyrážka.
  3. Bolestivé pocity. První, jako navazující, menstruace může být doprovázena bolestivými pocity v oblasti zad a břicha. Časté migrény jsou také časté měsíční satelity.
  4. Ostrá změna nálady. Perestrojika hormonální pozadí přímo ovlivňuje emocionální pozadí dívky před a během kritických dnů.

Poslech jejího těla, každá dívka může pochopit, kdy měsíčně.

Kolik dní jsou prvními obdobími dívek ve 12, 13, 14, 15, 16 let

Jak již bylo zmíněno dříve, gynekologové přiznávají vzhled první menstruace v období od 9 do 17 let, v závislosti na faktorech, za kterých se konala tvorba těla dívky. Zodpovězení otázky Kolik dívek má měsíčně ve 12-14 let, je bezpečné říci, že doba trvání a hojnost v tomto věku první menstruace není odlišná od menarche za 12-16 let. První měsíční, s největší pravděpodobností bude trvat déle než 2-3 dny. Odborníci si všimnou, že doba trvání prvního období až 5 dnů.

Na začátku tvorby cyklu, jako během vyvrcholení, výboje krve mají hubený, nasycený tmavý odstín ve všech dnech menstruace. To je způsobeno změnou v hormonálním pozadí dívky. Vznik menstruace neznamená konec procesu puberty. Od nástupu menarche bude několik dalších let konat dříve, než bude reprodukční systém připraven reprodukovat potomstvo. Během tohoto období je to zejména pozorně sledovat stav malých pánevních orgánů. Dokonce i obvyklé studené během puberty může dát kříž na mateřské schopnosti a přinést spoustu problémů a bolestivých pocitů v životě teenagera.

První fyziologické alokace budou podobné rozmazání, spíše než plné měsíční. Doba trvání a hojnost menstruace se zvýší jako fáze změna puberty.

V době trvání kritických dnů je možné nejen odhalit přítomnost děložních neoplazmů, dysfunkce vajec nebo vzhledu pohlavně přenosných onemocnění, ale také hodnotit stav centrálního nervového systému, "kvality" práce endokrinní systém a přítomnost krevních onemocnění.

Skanta a dlouhodobé menarche

Ptát se, kolik měsíčních posledních dívek do 16 let a proč jejich hojnost zřejmá jasně, je jasně pochopeno, že to, jak špatně reguluje, nemohou trvat jeden den.

Periodická krev "Mazne" namísto toho, i když je to skromné, ale krevní výtok - alarmující znamení.

Ve většině případů se takové chování systému systémového systému vyskytuje, když problémy ve vývoji genitálních hormonů. Příliš dlouhý a vzácný výtok může být signálem nedostatečného rozvoje dělohy, a to porušením kontraktilních schopností. Někteří mladí zákazníci tematických fór poznamenali, že první měsíční od nich trval až 35 dní. Takové odchylky - explicitní znamení rozvinutého krvácení.

Kdy byste měli konzultovat lékaře

Mluví o vlastnostech prvního menarche, stojí za to Tuping a otázku toho, co by neměly být:

Nadměrně hojně

Opakování: Normální doba trvání prvního výběru by neměla překročit 7 dní. Obvykle je toto období od 2 do 5 dnů;

Vlastnit ostrý zápach

Menarche. Stejně jako kritické dny v životě ženy, vlastnit charakteristickou slabou aroma. Přítomnost ostré, shnilé vůně - signál k okamžité návštěvě lékaře;

Existuje silná bolest

Měsíční může být doprovázena mírnými bolestivé pocity v oblasti ocasu a břicha v prvních dnech. Je nutné se obávat, zda bolesti nosí ostrý, nesnesitelný charakter. Tento fenomén může znamenat nejen patologii v tělech reprodukčního systému. Ale také o neabilované cystitidě nebo jiných onemocněních ledvin a močových cest.

Přítomnost cizích vah

Výběr debut se liší jednotnosti. Je povoleno minimalizovat množství pro ženy, sliznice krevních tauros. Motory žluté, zelené nebo tmavě hnědé barvy by měly upozornit dívku a sloužit jako důvod pro kampaň na specialistu;

Mazne by se neměla objevit několikrát za měsíc.

Kdy a jaký druhý měsíčník

Mnoho dívek, které se již setkaly s menstruačním krvácením, má zájem o otázku, proč po první měsíčních vteřinách nezačnou a mohou být zpoždění. Tento fenomén se nevztahuje na důkazy o nemoci nebo patologiích. Začátek druhého měsíce je extrémně individuální a kvůli dědičnosti a obecnému stavu těla. Zpoždění může být a tam jsou téměř všechny dívky.

Druhá období dívek mohou přijít několik měsíců po první. Podobný Dospívající zpoždění Vzhledem k tvorbě reprodukčních systémových úřadů. Plně jeho formace skončí rok nebo dva po vzhledu menarche.

Upozorňujeme, že prostředky osobní hygieny během puberty, gynekologové doporučují používat výhradně těsnění. Tampony a menstruační misky nejsou vhodné pro mladý organismus navzdory certifikaci obchodníků.

Nedostatek "v těchto dnech" více než 6 měsíců - alarmující znamení. Podobný jev může být známkou patologií a ukazuje následující:

  1. Nadměrné zatížení.
  2. Ve fázi puberty došlo k hormonálnímu selhání.
  3. Velmi častý stres.
  4. Hormonoterapie.
  5. Změna životního stylu dívky nebo přesunutí do jiné klimatické zóny.
  6. Vývoj patologických procesů v dětských orgánech.
  7. Dysfunkce štítné žlázy a nadledvinky.
  8. Onemocnění vaječníků.

Zřídit skutečnou příčinu toho, co se děje, musíte konzultovat lékaře.

Pozdní menstruace

Jak již bylo zmíněno dříve, žádný měsíční věk - alarmující znamení. Ale nyní jev často fenomén, ve kterém první měsíčně šel velmi pozdě. Některé dívky se setkávají s menarchou za dvacet let. Co způsobilo podobnou anomálii?

Často je to kvůli porušování v různých systémech těla, která byla dříve uvedena. Vážné onemocnění převedené v raném dětství jsou také schopny provést vlastní úpravy. Gynekologové si všimli, že mezi těmi, kteří překonali vapotitidu, roztomilé, rubeola nebo šarlatin, jsou větrně diagnostikovány pozdní první kritické dny. A také přidělit řadu faktorů schopných "zpoždění" nástup menarche. Tyto zahrnují:

  1. Silná emocionální vzrušení.
  2. Nemoci centrálního nervového systému.
  3. Hobba přísná strava a prudká změna hmotnosti.
  4. Hojné tréninkové zatížení.
  5. Špatné jídlo.
  6. Nepříznivé klima v rodině.

Kolik mužů je měsíční dívky za 20 let? Jaké jsou jejich rysy? Přes jeho pozdější vzhled se menarche neliší od klasiky. Trvání debuttu Kritické dny se také liší od dvou až tří dnů. Ale dívka by měla během menstruace pečlivě sledovat své tělo. Později, začátek menarche naznačuje, že orgány sexuálního systému - slabé místo pro tento zástupce nejjemnějšího pohlaví.