Vysoká hormonová úroveň 17 he progesterone, jak downgrade

Odolný nárůst 17 Progesterone - Certifikát hormonálních poruch, patologie. Při plánování těhotenství vstupuje koncentrace látky V seznamu analýz Chcete-li určit hormonální stav.

17 OH progesteron je metabolit (meziprodukt), který je vytvořen v řetězci biochemických reakcí syntézy adrenálních hormonů, zárodečných žláz. U žen se vyrábí v menších množstvích, Záleží na plnosti reprodukční funkce.

Příčiny rostoucí koncentrace 17 OH progesteronu

Všechny příčiny zvyšující se koncentrace 17 - jsou rozděleny do patologického a fyziologického. První skupina obsahuje:

  • vrozená hyperplazie (nadměrná tvorba tkáně) nadledvinek;
  • Nedostatek enzymů zapojených do syntézy kortizolu, steroidních hormonů aldosteronu (21-hydroxylázy, 11bet-hydroxylázy);
  • Ovariální nádory a nadledvinky.

Zvýšený hydroxyprogesteron během těhotenství - normální fyziologický jev. Začíná vyrábět placentu. Normy účinné látky se však stanoví v závislosti na týdnu těhotenství.

U lékaře. Analyzovat vysvětlení

Významný nárůst látky v prvním trimestru, v posledních týdnech vede k self-volbám, intrauterinním fetálním plodu.

Zvyšování hladiny hydroxyprogesteronu v folikulární fázi cyklu

Úroveň 17 OH progesteron v krvi závisí na fázi (den) menstruačního cyklu žen. První - folikulární (ff). Začíná v prvním kritickém dni a pokračuje v ovulaci. Toto období se vyznačuje nízkou bazální teplotou (nejnižší ukazatele v klidu) a zrání folikulů.

Na pozadí významného nárůstu během tohoto období estrogenu a FSH (folikulnost hormonu) se rozlišuje velmi malé množství progesteronu a 17. let, ale stačí pracovat aktivní Sekrece luteeningového hormonu. On zase, zajišťuje ochotu hnojit vejce.

Pokud je 17 progesteron zvýšen v folikulární fázi, je to indikátor nadměrného množství mužského krevního hormonu. S současným překročením koncentrace testosteronu a 17 OH, lékař dosáhne závěru o neplodnosti.

Jednorázový objev vysoké koncentrace 17. ff není vždy kvůli zhoršené reprodukční funkci. Příčina hormonálního selhání může být nejsilnějším stresem. Časem potřebujete vzpomenout na krevní test a zjistit skutečný obrázek.

Příznaky zvýšeného hydroxyprogesteronu

Reakce na zvýšené 17 progesteron. Známky nadměrných látek v těle žen jsou následující:

  • narušení menstruačního cyklu (se zvýšením hodnot 5-6 krát, menstruace se nevyskytuje několik měsíců);
  • pivovarnictví mléčných žláz;
  • zlepšení tělesné hmotnosti;
  • střevní dysfunkce;
  • akné;
  • selhání rovnováhy cukru;
  • nadměrný růst vlasů;
  • Prázdný noha.

Metody redukce úrovně 17 OH progestin

S příznaky vysokého 17. let, lékař předepisuje krevní test. Poté, co laboratorní studie určuje léčbu. Pro snížení progesteronu 17 OH jsou použity hormonální léky. Častěji než jiní předepisují dexamethason a methylprednisolon. Během léčby ženy oslavují přírůstek. To je vysvětleno schopností těchto léků zadržet velké množství vody v těle.

Při léčbě problémů s koncepcí není neplodnost použita vysoké koncentrace hormonu. Lékař definuje léčebné schéma s přihlédnutím k symptomům onemocnění a fáze menstruačního cyklu. Léky jsou několikrát denně přijímány, s přihlédnutím k přípustné denní koncentraci účinné látky.

Pokud existují problémy z trávicího systému, léky jsou po jídle přijaty. Trvání kurzu 3-6 měsíců. Pro kontrolu účinnosti léčby, lékař pravidelně předepisuje laboratorní test krve.

Terapie zvýšeného hydroxyprogesteronu může zahrnovat Kombinované perorální antikoncepce: Zhanin, Yarina, Anteovine a další. Obsahují kombinaci ženských pohlavních hormonů a mají příznivý vliv na hormonální status jako celek.

Analýzy hormonů

Lékařská léčba je navržena tak, aby odstranila hlavní důvod pro zvýšení počtu 17. let. S ovariálními cysty jsou perorální kontraceptivy účinné, kortikosteroidy jsou předepsány během adrenální dysfunkce. V některých případech se použije provozní intervence.

Například, resekce vaječníků se provádí, pokud CYST není vyřešen nezávisle. Lékařská terapie přiřazená po operaci je navržena tak, aby se zabránilo zánětu, infekci a obnově děložního cyklu.

Zvýšené 17 OH progesteron zacházení s lidovými léky. Účinnost takové léčby závisí na individuálních vlastnostech těla ženy. Lidový lék má dost receptů. Sledování koncentrace hormonu pomůže uzavřít účinnost léčiva. V případě potřeby můžete vyzkoušet jiný recept. Pro snížení hladiny hydroxyprogesteronu se používají následující léčivé rostliny:

  • Květiny a rowabin ovoce;
  • Květiny a hřebíček;
  • Semena mrkev;
  • Stonek borovy stalk.

Pro přípravu pájenářů, info, je nutné získat vysoce kvalitní a správně suroviny, přísně dodržovat přípravy na přípravu a recepci léčiva. Před použitím libovolného lidového léku musíte konzultovat s navštěvujícím lékařem.

Dietní potraviny poskytuje pozitivní výsledek pouze integrovaným přístupem k terapii. Během období léčby se doporučuje snížit množství proteinových potravin ve stravě a zvýšit obsah sacharidů. V patří brambory, mrkev, řepa, petržel, hrášek, luk. Jíst ovoce a sušené ovoce

Vysoký 17 OH progesteron, potvrzený několika analýzami krve přijaté v folikulární fázi, je indikátorem patologií v těle. Z tohoto důvodu existují problémy s koncepcí a těhotenstvím.