Acyklovir na herpes, jak vzít

Antovirový lék Acyklovir se ukázal jako proti herpes. Používá se v různých formách, nejčastěji ve formě tablet nebo masti. A v obou případech je velmi účinný. Jak vzít acyklovir, v jakém podobě a v jakých případech budou popsány níže.

Acyklovir v Herpesa

ve formě masti
Se třemi typy patogenů jednoduchých herpes je lék účinně zvládat s vytvořením, které přineslo farmakologa z US Gertrude Elaion Nobelovy ceny. Acyklovir je podobný nukleoside - DNA komponentu. Zabraňuje chovu herpesvirusu na genetické úrovni, i když tělo se nemohlo zcela zbavit. Nicméně, to je krásně bojuje s recidivy a příznaky všech tří typů infekcí.

Začněte užívat acyklovir během herpes potřebovat co nejdříve, v prvních projevech onemocnění. To zajistí včasné rozložení léku v celém těle. A nezanedbávejte lékaře. Recepce acyklovir má vážný dopad na všechny systémy a orgány a neměl by se nekontrolovatelně nastat.

Obvykle dosáhnout lepšího účinku poradenství aplikovat acyklovir ve formě mastí od herpes a zároveň užívat tablety. Má akci a na stavu těla jako celku a na místních projevech onemocnění.

Acyklovir v tabletech

na prázdný žaludek
Jak pít acyklovir v tabletách? Zpravidla, v prvním případě, projevy herpes, zatímco stále tělo vyvinuly protilátky, lékař předepisuje větší dávku léku. S následnými relapsy se dávka sníží.

Zde jsou základní pravidla pro dodržování, ke které je nutná při užívání acykloviru:

  • Aciclovir tablety potřebují velkým množstvím vody, ne méně než plné sklo. Čistá voda v léčbě musí být spotřebována hodně. To pomůže ledvinám vyrovnat se s důsledky infekce.
  • Pít acyklovir by neměl být na prázdném žaludku. Běží se během jídla nebo po něm.
  • Je nutné přísně dodržovat graf léčby jmenovaný lékařem a nepřestane přijímat acyklovir, i když příznaky zmizí. Pokud herpes nevyléčí v čase, může způsobit vážné komplikace.
  • Pokud nemáte příležitost pít lék včas, vypijte dvě tablety v žádném případě. Je lepší vzít jeden a následující schéma prostřednictvím požadovaného období.

Acyklovir má vedlejší účinky a kontraindikace, jako jsou jiné účinné látky. Lékař předepisující léčbu by proto měl být vědom stavu zdravotního stavu pacienta, přítomnosti proudových a chronických onemocnění nebo alergických reakcí. Zejména se týká problémů s ledvinami.
Edémové končetiny
Pokud se acyklovir přijal negativně ovlivňuje tělo, bude to pochopitelné pro přítomnost takových příznaků:

  • bolesti hlavy;
  • nevolnost, zvracení, porušení funkcí střeva;
  • bolestivé, obtížné močení;
  • Bolest v dolní části zad;
  • otok končetin;
  • obecná slabost a ospalost;
  • Nosní krvácení a léčba hematomy.

Oint Acyclovir

Obvykle se masti acykloviru používá pro zvýšení účinku přijímání tablet a pro rychlé se zbavit příznaků infekce herpes. Působí velmi dobře při prvních projevech opakování a přispívá k odstranění svědění a edému v postižené oblasti. Někdy to umožňuje vyhnout se vzhledu bublin vyrážky a související bolestivé poranění kůže.

Mast proti herpům je aplikována několikrát denně. Jak dlouho bude trvat na uzdravení, závisí na závažnosti opakování onemocnění. Obvykle 5-7 dní, ale často se kurz prodlouží. Acyklovir aplikujte s bavlněnou hůlkou, abyste se vyhnuli šíření infekce. Předběžná kůže opatrně vlhká bavlněný tampón. Vředy uvnitř ústí masti nepracují, ale kdyby se omylem dostala do úst, nemusí nic dělat, nebude to poškozovat. Je však třeba se vyhnout padající masti do očí.

Je důležité si uvědomit, že míchání acyklovir s jakýmkoliv jiným krémem nebo kosmetickým prostředkem není povolen žádný případ.

V herpes na rtech

S tímto typem infekce je vhodná následující léčba acyklovirem v obou formách:

  • v tabletách - 5 krát denně při 0,2 g během jídel po dobu 7 dnů;
  • mast se používá na den až 6krát.

S genitálními herpesem

Acyklovir
Pod porážkou, jednoduché herpes druhého typu nejčastěji trpí genitálií a jejich sliznicemi. Projevuje se stejně jako na rtech, svědění, vyrážku a yazens, ale v intimní zóně dodávají mnohem více potíží. To je také způsobeno tím, že mast v genitálních herpech není účinná. Místo toho používají nějaký "domácí" prostředky sušení, uklidňujících a léčebných efektů. Mohou však jen usnadnit projev symptomů. Tento typ infekce léčit antivirotické přípravky ve formě tablet.

Obvyklá dávka přijetí acykloviru v tomto případě je taková:

  • 10 dnů - kurz s rektální infekcí - vezměte pětkrát denně v průběhu jídla nebo po jídle;
  • 7-10 dní - kurz s genitální infekcí - 5 krát denně při 0,2 g;
  • 5 dní - preventivní kurz s genitálními herpes - 0,2 g 2-5 krát denně.

Preventivní opatření

Očkování
Pokud jde o prevenci herpes, nejčastěji odkazoval se na prevenci opakování tohoto onemocnění. Celkem 90% herpů je nemocné. A s ohledem na jeho extrémní nekonečno, sotva existuje mnoho šancí, aby je nemocné. Ale je možné minimalizovat frekvenci relapsů na minimum, plnění nekomplikovaných podmínek:

  • Příjem preventivního směnného kurzu antivirových drog.
  • Nepoužívejte hygienické objekty jiných lidí.
  • Nedotýkejte se postižených prstů nebo používejte nástroje pro jejich zpracování více než jednou, aby nedošlo k přenosu infekce do jiných zranitelných částí těla.
  • Dodržování normy hygieny během sexuálního kontaktu.
  • S lidmi, kteří mají viditelné známky herpes, by neměly přijít do přímého kontaktu, ale je možné nakazit genitální herpes v období spojky, takže byste neměli zanedbávat prostředky ochrany, i když se zdá, že je vše v pořádku objednat.
  • Posílení imunity nejen přijímáním vitamínových komplexů a imunomodulátorů, ale také správné výživy, kalení a pozorování zdravého životního stylu.

By měl být zapamatován

  • Alkohol během recepce acykloviru nelze přijmout. To může vést k dočasnému poškození zraku, ospalosti a pomalé reakce.
  • Solární paprsky a solárium jsou také kontraindikovány. Tato látka ovlivňuje ultrafialovou náchylnost. Během léčby acyklovirem se proto doporučuje nosit oblečení, které chrání nejvíce chrání před sluncem.
  • Během těhotenství je acyklovir předepsán pouze s extrémní nutností. A nikdy následuje budoucí matky, aby se zapojily do samostatné léčby v případě herpes relapsu. To může vést k potratu.
  • Pokud se opakování herpes infekce klesly na období kojení a byl jmenován acyklovir byl jmenován léčbou, při krmení by mělo být pozastaveno. Tento přípravek se hromadí v mléku.

Je třeba říci o dostupnosti a demokratice drog, jejichž acyklovir je zahrnut jako účinná látka. Zde jsou některé obchodní názvy léčiv obsahujících acyklovir: acyklovir, Acyvir, Acik, Hevyran, Herpevir, Medovir, Zovirax. To vše jsou drogy založené na acykloviru a všichni dobře pomáhají s herpes. Mohou být vždy nalezeni v lékárnách ve správných formách a za přijatelné ceny.