Příznaky herpes cervix

Herpes na čípku - to je nemoc virové povahy, která pokračuje především bez výrazných příznaků. Virová infekce se ukazuje hlavně na sliznicích, stejně jako kůži v podobě bublin a yaserů. Nebezpečí infekce je, že může vyvolat vývoj pozadí patologie čípku, což je půda pro dysplazii a maligní transformaci. Zvláštní nebezpečí Herpes Cervix je v těhotenství, pokud se žena setká s tímto virem poprvé v životě. Kauzativní činidlo infekce je řada virů typu herpes 2, ale podle nejnovějších dat se předpokládá, že genitálie Amaze a 1 typ. Patogen je přenášen s nechráněným pohlavím kontaktem, s gynekologickým manipulacím a nedodržením Sanepidrex.

Trochu o patogelu

Jednoduché herpes virus (HSV) mohou být dva typy. Může to být v lidském těle po dlouhou dobu a zároveň se neprojevovat. Je aktivován v případech snížení imunity a projevuje se na sliznici a kůži.

HDV 2 typ - anoenital, může ovlivnit kůži a sliznice genitálie, anus, čípek. Virus je neurotropní, to je po vstupu do těla, usiluje o porážku nervové tkáně. Herpesvirus během prominutí je v tkanině nervových kmenů a během exacerbace se ukazuje na kůži a sliznice. Zvláště nebezpečný typ WVV 2 pro lidi, s imunodeficiencí nebo transplantací orgánů.

Herpes of cervix se vyskytuje nejčastěji kvůli nechráněnému sexuálnímu kontaktu, kdy virus proniká přímo na sliznici čípku a ovlivňuje její tkaniny.

Nejvíce nepříznivější doba pro infekci je období před menstruací, když se imunita sníží.

Etiologie

Infekce vyvolává proti snížení imunity. A genitální herpes mohou být přenášeny z matky k dítěti přes placentu a když průchod plodu prochází, pokud má matka stadium recidivy. Speciální riziková skupina je infikovaná HIV, zdravotnický personál pracující s biologickými tekutinami infikované osoby.

Existují také rizikové faktory, ve kterých se virus projevuje v čípku. Tyto zahrnují:

  • přítomnost pohlavních onemocnění;
  • těhotenství;
  • dlouhodobé používání intrauterinního antikoncepce;
  • silný stres;
  • Chronické infekční onemocnění.
Riziko infekce se zvyšuje s častou změnou sexuálních partnerů, nechráněných nepořádných sexuálních vazeb.

Zvláštní nebezpečí v primární infekci herpes je pro těhotné ženy, když se vyskytují těla orgánů a fetálních systémů. Infekce může vyvolat různé odchylky a svěrenství od dítěte. Virus může snadno proniknout placenty a zasáhnout nervový systém dítěte. Existuje také riziko potratu a předčasného narození. Pokud byla žena dříve nakažena, pak když mikroorganismus receptuje nebo recepce, je napaden protilátky.

Příznaky

Infekce se ukazuje ve dvou typech: akutní a latentní. Nejčastěji, primární infekce není doprovázena symptomy a jde do chronické formy. S poklesem imunity a některým současným rizikovým faktorem se objeví příznaky. Zpravidla v období akutní formy symptomů agresivně. Obbovob je pozorován, teplota stoupá, v oblasti genitálií je silný svědění, spalování, brnění. Je stanovena bolest v průběhu nervových kmenů. Kromě toho mohou být příznaky intoxikace tělesa v důsledku toxinu vyrobeného virem. Projevuje se bolestí hlavy, ospalost, zánětem inguinálních lymfatických uzlin, postižení a apatinu.

Inkubační doba trvá 3 až 7 dní a poté dojde čas příznaků infekce. Před tím je virus aktivně zasažen nervový systém. Nervózní tkáň v baetratlingu a bederní plexus je cíl pro patogen. V těchto oblastech, HPV 1 a 2 zůstávají v neaktivní podobě pro život, který se ukazuje na okamžiky oslabení imunity.

Herpes na děložním hrdle, když inspekce je malá ohniska s bublinkami, erozi, velikosti ohniska se pohybují od 2 do 2,5 cm. Uvnitř bublin obsahují tekutinu, která může proudit, když je integrita shellu. Na místě porážky jsou vytvořeny vředy s nažloutlými nájezdy. Doba akutního formuláře probíhá od 2 do 4 týdnů, zatímco následující příznaky jsou vyjádřeny:

  • Silný svědění v oblasti rozkroku se současnou lézí kůže a sliznic externích pohlavních orgánů;
  • tahání bolesti na dně břicha;
  • syndrom bolesti, který je posílen, když močení, sexuální kontakt nebo dělat horkou lázeň.

Častý příznak pro herpes, lokalizovaný na děložním čípku, jsou silné tahání bolesti v dolní části břicha, sliznice se současně stává více. Mohou být s příměsí hnisu nebo krve. O měsíc později, nemoc projde do fáze remise. Ale při každém snížení imunitních sil se symptomy znovu obnovují, klinický obraz je mazán. WVV 2 typy mají infekci show sám 2-3 krát ročně, nejčastěji v offseason.

Latentní forma herpes Cervix se nezobrazuje žádné příznaky. Herpes detekuje gynekologickou kontrolou. A taková forma onemocnění se vyskytuje častěji.

A také existují formy herpetické infekce podle závažnosti:

  1. Světlo - recidivy se vyskytují 2-3 krát ročně.
  2. Průměrný - recidivy 4-6 krát ročně.
  3. Těžký - měsíční zhoršení onemocnění.

Herpes na čípku se mohou vyskytnout v několika druhech: arytmický, monotónní a eapant. Arytmický pohled se vyznačuje dlouhými remise a pak silnými relapsy. S monotónním kurzem získává nemoc pomalá forma se vzácnými remise. Velmi dobře adeptive vývoj, protože symptomy prakticky se nezobrazují, ale remise je zcela trvanlivá.

Diagnostika

Herpes je odhalen na čípku v gynekologické ruce kontroly pacienta. V mnoha případech se primární herpes nalézá přesně metoda.

Pro potvrzení diagnózy je předepsána studie PCR. Pouze s touto metodou lze přesně definovat patogenem.

Laboratorní studie používané při diagnóze infekce herpesvirus:

Virologická metoda - materiál je odebírán přímo z herpes bubliny. Pak pěstoval na speciálním buněčném prostředí. Výsledné kolonie se používají k určení citlivosti na léky pro terapii.

  1. Reef (imunofluorescenční reakce) - Definice antigenů jednoduchých herpes v materiálu, zpravidla, v rozmazanci. Přesnější výsledek poskytuje nepřímou imunofluorescenční reakci. Současně je metoda natřena speciálním nátěrem s protilátkami. Pokud jsou virové antigeny, komunikují s protilátkami.
  2. PCR (polymerázová řetězová reakce) - nejúčinnější metoda v diagnostice genitálních herpes. Tato metoda určuje přímo gen patogenů v biologickém materiálu pacienta.
  3. ELISA (enzymová analýza imunoanalýza) - určuje protilátky, které vytvářejí tělo v reakci na přítomnost patogenu v něm.

Nejčastěji je předepisována pouze jeden z výše uvedených studií, aby se stanovila diagnózu, nejrychlejší a přesnější je PCR.

Léčba

V tuto chvíli je nemožné se zcela zbavit herpes na čípku. Moderní metody léčby pomáhají snížit počet a trvání relapsů, snižují bolest symptomů, a aby se krok remising delší. Terapie je jmenována jak sexuálními partnery, tak hlavními drogami jsou antivirotické fondy (acyklické nukleosidy).

Nejčastější je "acyklovir", "Valacyclovir" a "famciclovir". Terapie se provádí v komplexu, kromě antivirových nástrojů, interferonů, imunostiálů a vitamínů jsou předepsány. Průběh léčby trvá v průměru 7-10 dnů, léky se aplikují orálně 2-3x denně. Léky a dávky přidělují pouze lékaře. S vážným vývojem onemocnění léčby dochází intravenózně.

Při léčbě herpes na čípku může být cervikální lokálně předepsané svíčky s protizánětlivým a hojivým účinkem.

Během těhotenství závisí na období gestace. Antivirové nástroje jsou předepsány lékaře pouze z druhého trimestru těhotenství a pokud budou přínosy pro matky vyšší než škody způsobené plodu. Pokud již žena má již virus 2 typu, pak během těhotenství je důležité posílit imunitu a používat kondom během sexuálního kontaktu. Nejčastěji s aktivními herpesem žen cervix ukázaly Caesarean Section, aby se zabránilo infekci fetálií.

Účinnost komplexní terapie závisí na včasnosti jeho. To znamená, že léčit herpes je zapotřebí na prvních symptomech nebo vyrážkách. DŮLEŽITÉ V LÉČENÍ HERPES CLOWIKU, provést trvalou podpůrnou terapii. Taková léčba je zpravidla jmenována během relapsu více než 6krát ročně.

Prevence

Zabránit herpům na krčníku krku snadněji než sebe, aby se s ním zacházelo. Proti genitálním herpům by proto měly být uchýleny k preventivním opatřením. Hlavním způsobem prevence je chráněn (pouze kondom) sexuální kontakt. A měly by být také použity pouze s vaší vlastní hygieny. Musí se zúčastnit gynekologem alespoň jednou ročně a udržovat imunitní síly těla.