Existuje nějaký rozdíl mezi estrogenem a estradiolem?

Ženy na recepci u gynekologa často popisují otázku, estrogen a estradiol - to je stejné nebo se liší. Estrogen (přesněji, estrogeny), - Jedná se o skupinu ženských steroidních hormonů, která zahrnuje estradiol, estrone, estrilla.

Estrogeny jsou podobné mezi chemickou strukturou, Vyrobeno vaječníky (vejce u mužů), placenta během těhotenství, v malém počtu kůru nadledvin, nadledvinek, játra. Jídlo z cholesterolu.

Adolf Butenand
Adolf Friedrich Johann Lupument - Německá biochemie

Estrogeny (estrogen), Američtí vědci Eduard Doyisi a Edgar Allen v roce 1923 poprvé přidělili. Otevření ženských sex hormonů je také spojeno s názvem německé biochemie Adolfu Butenandt, který se podařilo dostat do své čisté formy, a pak syntetizovat Estron, progesteron a další hormony. V roce 1939 získal Nobelovu cenu v oblasti chemie pro výzkum sexuálních hormonů.

  1. První z estrogenu odhalil Estron. Američtí a němci vědci pracovali na studiu estrogenu paralelně, a v roce 1929, doyisi a vanech nezávisle na každém jiném syntetizovaném estronu. Doyci a Allen shodují svou pozornost na studium biologických funkcí účinných látek a vany - na studium jejich chemické struktury a vlastností.
  2. Druhý objev, plicní hormon, nastal v roce 1931. Taková sekvence objeví je vysvětlena skutečností, že v prvních studiích použila moč těhotných žen, takže byl kladen důraz na účinné látky, které bylo možné detekovat.
  3. Popsat Hlavní ženský estradiol hormon Doycey byl schopný pouze v roce 1935, kdy bylo možné jej zdůraznit z vaječníků savců. Ale dva roky dříve (v roce 1933), německých chemiků. Schwenku a F. Hildebrandt se podařilo syntetizovat estradiol z Estron. Získané látky byly porovnány a ukázalo se, že přírodní a syntetizovaný estradiol byl identický.

Tyto studie pomohly identifikovat biochemický vztah mezi estrogenem. ESTRO je považován za slabou formu estrogenu a estradiolu - silný.

Zatím četné studie trvalo, v gynekologické praxi a lékařské literatuře, jméno je estrogen, který je nyní eradikován s estradiolem. Estron je neaktivní estrogen funkčně spojený s estradiolem. A estriol v těle ženy se objeví pouze během těhotenství.

Estrogeny - chemické složení

Estrogeny jsou přítomny v organismu mužů. Estron v těle mužů se rychle změní na estradiol. A estrilla se syntetizuje v malých množstvích a vylučuje se z těla jako zbytečného.

Každý z jmenovaných hormonů je důležitý pro tělo ženy. Funkčně, tyto látky se liší od sebe, zatímco interagují a určují hormonální pozadí. Z jeho stability závisí shoda s normálními ukazateli na stavu těla ženy, jeho reprodukčního zdraví. Estrogen a estradiol - to jsou různé koncepty, ale úzce související.