Cyprolet, když cystitida u žen

Problém cystitidy je velmi běžný. Častěji se nachází u žen (podle statistik, alespoň jednou v životě, přibližně 30% žen běželo do podílu mužů, méně než 1%). Stejně jako u jakéhokoliv infekčního onemocnění jsou antibiotika a podobné léky předepsány z cystitidy. Často se používá Cyprolet s cystitidou. Je vysvětlen vysokou účinností a účinností léku, stejně jako relativně úzký kruh kontraindikací a vedlejších účinků.

Co je cystitis?

Cystitida se nazývá ostrý nebo chronický zánětlivý proces, který probíhá v sliznici membrány močového měchýře. Je převážně ženská nemoc. Tyto znaky struktury genitourinarinárního systému - čepelský kanál v ženě je širší a kratší, takže infekce jsou snazší dostat dovnitř jako rostoucí způsob. U mužů je pravděpodobnější kvůli poranění uretry, jako je ledvinný kámen, kvůli pohlavním infekcím a problémům s prostaty, jako je adenom nebo prostatitida. S těmito onemocněním prostaty, "lhaní" na močovinovém kanálu, se zvyšuje a překrývá, což způsobuje stagnaci moči v bublině a v důsledku zánětu. K dispozici je také cesta dolů - od ledvin. Hlavními důvody zde jsou dva: piilo nebo glomerulonefritida a ledvinová tuberkulóza.

Známky cystitidy:

  • Bolest, svědění nebo spalování nad pubicemi.
  • Neustále chtít jít na záchod.
  • Vzestup na začátku a na konci procesu močení (častěji u mužů).
  • Obecné známky infekce: Teplota, bolest hlavy, zimnice a t. D.

Ultrazvukový močový měchýřDiagnóza "cystitidy" je vyrobena lékařem na základě výše uvedených symptomů, ale stále můžete učinit další výzkum k rozlišení z podobných onemocnění a zároveň najít a přesně najít. Močový močový měchýř nebude dělat - nebude schopen snášet tolik, aby se nahromadil dostatek moči, ale můžete zkontrolovat ledviny a prostaty. Cystoscopy je stále hotová - sonda s videokamerou je zavedena do močového měchýře prostřednictvím urethra. Kromě toho, celková analýza moči, stěr z uretry pro venerální infekce (kapavka a syfilis) a bakteriální setí (kapka moči se aplikuje na živné médium, pokud jsou mikroby, pak začnou růst na něm, tvořící kolonii).

Léčebná cystitida

Provádí se ve třech směrech: boj proti infekci (etiotropní), překážkou vývoje (patogenetické) a odstranění nepříjemných pocitů (symptomatických). Jeden z nejúčinnějších léků z cystitidy, který pomáhá vyrovnat se s onemocněním za několik dní je cyprolet.

Co je Ciprolet?

Označit Tato antibakteriální látka (ale ne antibiotika) patří do třídy fluorochinolones. Aktivita - Ciprofloxacin. Další jména: ciprofloxacin, citrust, harplox, quintor, digitální, ciprinol, medociprin. V případě potřeby můžete nahradit jeden lék do jiného. Označit "ciprolet" se provádí indickou společností "dr. Reddy ». Tento lék je přitahován nejen na skutečnost, že perfektně pomáhá mnoha infekcemi, ale také jeho dostupností ve srovnání s jinými značkami.

Jak to funguje? Mechanismus je založen na blokádě syntézy DNA. Jinými slovy, bakterie přestanou násobit a brzy prostě umírají. Udržitelnost (rezistence) se vyrábí pouze v 1,5% z nich. Zároveň užitečné pro osoby mikroby (mikroflóry) netrpí. To je velká výhoda ciproletu před antibiotiky, z nichž mnohé vyžadují současnou recepci a probiotiku (léky, které stimulují růst mikroflóry). Po půl nebo půl nebo dvě hodině se droga hromadí na maximální hodnoty a může se konat na této úrovni na 12 hodin, takže stačí, aby trvalo jen dvakrát denně. K dispozici za pouhých 5 hodin.

Cyprolet je přijat nejen s cystitidou, ale i jinými nemocemi močových cest. Možná jmenování léků v gynekologii, stomatologii a dalších oborech.

Vydání formuláře

K léčbě cystitidy, vyrobené v tabletách 0,25 a 0,5 g. V některých případech se použije infuzní roztok 100 ml.

Způsob použití a dávky

Kolik to trvatJak dlouhoVe kterých případech
500 mg denně (1 tableta 500 nebo 2 až 250)5 dníNormální ostrá cystitis
500 mg za den7 dníOpakující se (opakovaný) proud
1000 mg za den5-7 dnůTěžký průtok

Řešení infuzí je předepsáno najednou na jedné láhvi dvakrát denně, pokud není možné užívat tablety a komplikovanou verzí onemocnění.

Vedlejší efekty

Bez nich, bohužel, nicméně, ale nejsou daleko od vždy.

  • Digestion: bolest břicha, žádná chuť k jídlu, žloutenka.
  • Psychika: úzkost, nespavost, snížení nálady.
  • Heartbeat Stupňující teplo do hlavy.

Není třeba se čeho bát, jen přestat přijímat a informovat svého lékaře o tom. Pokud jsou příznaky příliš exprimovány, praní žaludku se provádí. Antidote (specifický "Antidotote") pro Cyprolet neexistuje.

Kde ukázat opatrnost

  • Nejdůležitější: Cyprolet je antibakteriální léčivo, a proto nebude pomáhat s virovou nebo plísňovou cystitidou.
  • Cyprolet nemůže být špatný na chrupavce a kostní tkáni (vysvětlují bolest kloubů), takže se nedoporučuje ji aplikovat na děti a dospívající během aktivního růstu a osob starších 60 let, protože riziko svazků a zlomenin.
  • Není možné vzít těhotné ženy a ošetřovatelské prsa.
  • Nelze užívat s intolerancí fluorochinolonu a nedostatkem glukózy-6-fosforečnanu dehydrogenáz.
  • Alkohol je zcela vyloučen.
  • Když je epilepsie předepsána ve výjimečných případech.
  • Nemůže pít ve velkém množství minerální vody s alkalickým pH - může vyvinout krystalrii.
  • Při užívání ciproletu může často oslabovat pozornost, s opatrností, je to s opatrností, jejichž činnost je spojena se zvýšeným rizikem (řidiči, práce s pohyblivými mechanismy, na výšce atd.).
  • Doporučuje se vyhnout slunci a zrušit návštěvu solária, protože lék zvyšuje fotosenzitivitu.
  • Zvláštní pozornost si zaslouží PMK - Pseudomambranózní kolitida. Toto onemocnění se často děje, když jsou předepsány široké spektrum antibiotika, takže před začátkem přijímání ciprolet by měl být viděn v jeho nepřítomnosti, a pokud se vyvíjí v procesu terapie - přestat se přijímat k dokončení kolitidy.
  • Nezapomeňte pít více vody - jeden a půl litrů denně. Infekce se tak rychle umyje z močového měchýře. Každá tableta by měla být uvíznuta se sklenicí vody.
  • Pokud jsou porušování funkce ledvin - dávka je snížena polovina.
  • Dávková příprava je vybrána lékařem. Průběh léčby trvá 7-10 dní.

Pro chronické selhání ledvin:

Cleementinová vůle (ml za minutu)Dávka
padesátkaNormální dávkování
30-500.25-0,5 g 2krát denně
5-290,25-0,5 g 1 čas za 18 hodin
Pacienti přijímající peritoneální nebo hemodialýzuPo dialýze: 0,25-0,5 g 1 čas za 24 hodin

Interakce s jinými léky a produkty:

  • Antacidy, které zahrnují hydroxid hlinitý, hořčík, železo a zinkové ionty snížit rychlost absorpce cyproletu, by měla být užívána s intervalem nejméně 4 hodin. Totéž platí pro didanosin.
  • Simultánní recepce s NSAID (nesteroidní protizánětlivé prostředky), s výjimkou kyseliny acetylsalicylové, zvýší riziko křeče.
  • S současným vstupem s cyklosporinem, druhý zvyšuje nefrotoxický účinek.
  • S současným recepcí s antikoagulanty, krevní srážení zpomaluje.

závěry

Příčina cystitidy - SuperCoolingNejčastější příčinou cystitidy - SuperCooling, takže byste neměli zanedbávat teplé oblečení v chladné sezóně, zejména pro ženy. Muži by také měli věnovat pozornost možným problémům s prostaty. Dalším bodem je zánětlivá onemocnění ledvin: pyelonefritida, glomerulonefritida, stejně jako urolitiáza. A konečně, nemoci, která jsou přenášena sexuálními prostředky (i když je možné je dostat jinými způsoby, například ve veřejné lázni nebo bazénu).

Při prvních značkách, což způsobuje podezření z cystitidy, měli byste se poradit s lékařem a předat všechny potřebné analýzy. Po zmizení symptomů je nutné se ujistit, že infekce zcela opustila tělo, jinak rizika akutního onemocnění stanoviště do chronického. Nejlepší cystitida zachází s Cyproletem, ale i přes svou dostupnost vyžaduje povinnou kontrolu nad lékařem v procesu aplikace, protože je to silná příprava širokého spektra, a proto nekontrolovatelná recepce může přinést více škod než dobrého.