Léčba cystitidy toloknica, recepty

Cystitida odkazuje na ty onemocnění, která vznikají tak rychle a nečekaně, jako rozvoj. V případě předčasného léčby mohou být účinky rozvoje onemocnění velmi vážné. Hlavní příčiny cystitidy jsou hypotermia, vliv infekce, poranění. Existují případy, kdy se vyvíjí jako komplikace po jiné nemoci.

Moderní medicína v naší době může poskytnout mnoho možností pro léčbu cystitidy. Jedním z nejstarších způsobů je fytoterapie. Několik tisíciletí studovalo léčivé vlastnosti rostliny, získávání zkušeností s vytvrzováním různých nemocí. Výhody fytoterapie jsou také známy. Za prvé, je to mírný účinek rostlin na lidském těle a za druhé - minimální počet nežádoucích účinků. Toloknyanka s cystitidou poskytuje neocenitelnou pomoc.

Co potřebujete vědět o Tolnican obyčejný?

Starověké Řecko První zmínka o prospěšných vlastnostech této rostliny bylo zaznamenáno v dílech lékařů a vědců starověkého Řecka. V té době, Toloknyanka (v lidech, to je také nazýván "uši" nebo "medvěd bobule"), byla součástí bylinných poplatků používaných jako infuzi nebo čaj jako diuretika. Taková léčba pomohla zbavit se cystitidy během několika týdnů.

V současné době, Toloknyanka klíčí v severní části Evropy, Ameriky, stejně jako na Sibiři. Léčivé vlastnosti mají listy, ovoce, květiny a výhonky závodu. Sbírejte Toloknik dvakrát ročně: Na jaře a na podzim. Jaro začíná kvést a ovoce dozrávají na podzim.

Co je toloknyanka?

Přítomnost alergických reakcí Ve starověku nemohli lékaři prozkoumat chemické složení Tolokanyanka. Pro své užitečné vlastnosti, které by mohly pozorovat. Vědci byli schopni přesně stanovit, díky které komponenty má rostlina sedativní, baktericidní, protizánětlivé, dezinfekční prostředky, diuretické, antiseptické, prášky na spaní, vazby a bolestivé účinky na lidské tělo.

Složení tolokaniki zahrnuje:

  • Kyselina askorbová;
  • Triterpen;
  • Éterické oleje;
  • Mircetin;
  • Quercetin;
  • Pryskyřice;
  • Enzymy opalování;
  • Arbutin;
  • Galotanin;
  • Organické kyseliny;
  • Izokvercetin;
  • Hyperosid;
  • Minerální soli;
  • UVAL.

Navzdory velkému množství užitečných vlastností má toloknyanka a cystitida také kontraindikace. Použití této terapeutické závody je zakázáno:

  • v přítomnosti alergických reakcí;
  • s selháním ledvin;
  • s přitěženými fázemi žaludku nebo střev;
  • během těhotenství, stejně jako kojící ženy;
  • v přítomnosti akutní glomerulonefritidy;
  • Děti, které nebyly 12 let.

V kvalitě vedlejších účinků se někdy setkává zvracení. Je také třeba si uvědomit, že dlouhodobé užívání Tokhanyanka je kontraindikováno. Pokud léčba s tímto závodem neudělala správný dopad, musí být nahrazena jinými prostředky s podobnými léčivými vlastnostmi.

Jak aplikovat Tchannik během cystitidy?

Při léčbě cystitidy "medvěd bobule" ve většině případů používaných ve formě infuze vody, odvodnění, štěpkování nebo alkoholické tinktury. Největším účinkem jsou alkohol a vodní infuze. To je způsobeno tím, že v jejich výrobě nebude závod vystaven tepelnému zpracování, což umožňuje udržet všechny jeho léčivé vlastnosti.

Stojí za to zvážit, že alkoholová tinktura cystitidy je povolena pouze s lehkými formami onemocnění. Cook je nutný předem. Pouze den může být skladován s infuzí vody, takže to prostě nemá smysl vařit.

Pro léčbu cystitidy u dětí na základě tokolniki, kuchařů. Nemá méně výhodné vlastnosti než odvar, dokonce i přes tepelné zpracování.

Recepty z Tolokanyanka

  1. Vaření. Pro jeho přípravu musíte vzít lžíci listů, předem rozdrcených a nalijte je vařící vodou (jeden hrnek bude dost). Po padesáti minutách se odfiltruje, po kterém je třeba ochladit na teplotu místnosti.
  2. Infuze. V termosku je nutné vylití lžíce sádky "medvědí bobule" a nalije je 150 mililitrů vařící vody. Směs by měla být vařena a vylévána celou noc. Ráno je hotový lék filtrován. Infuze je vhodné nalít do sklenic.
  3. Alkohol infuze. Na dvě lžíce listu Tolokanyanka se přidá sto mililitrů alkoholu. Tinktura z "uší" bude připravena za pár týdnů. Před použitím musí být směs pečlivě napětí.
  4. Fytquia z toloknaya. Jedna dezertní lžíce se nalije se čtyřmi lžícemi čisté vody, po které je směs potřebná k varování na teplo deset minut. Pít tento lék může být jako běžný čaj.

Jak často můžete používat léky z pin?

Přesný dávkování může určit pouze lékař. Obvykle jsou lékaři odrazeni hmotností, věkem a pacientem sex. Existují některé univerzální dávky, které dodržují každého.

  1. Alkohol-založená tinktura je používána deset kapek v dopoledních hodinách, na oběd a večer po jídle jídla.
  2. Čaj z "ušních" pije třikrát denně na kruhu, také po jídle.
  3. Infuze tokolniki použité dvě lžíce. Optimální množství je čtyřikrát denně.
  4. Pro statečného, ​​to je dost dostačující být jednou lžící až pětkrát denně.
  5. Pro stanovení dávky je dítě lepší kontaktovat specialistu. Požadované množství léčiva z Tolokanika je vypočteno lékařem v závislosti na věku a hmotnosti.

Dieta při léčbě cystitidy Tolkin

Dieta při léčbě cystitidy Tolkin Léčba cystitidy je velmi obtížný proces, který vyžaduje nejen užívání drog, ale také dodržování přísné stravy. Takže pod zákazem jsou solené a smažené pokrmy. Tyto výrobky zadržují vlhkost v těle. Sůl zcela eliminuje užitečné vlastnosti tolokanny, takže léčba cystitidy nebude mít absolutně žádný účinek. Pro podobný důvod jsou zakázány cukrovinky a chléb. Následující produkty jsou také zakázány, když cystitida: alkohol, sycené nápoje a voda, káva, chutě a koření.

Při jednání s touto nemocí je nutné dodržovat dietu, která zahrnuje různou kaši, syrovou zeleninu a ovoce. Léky z Tolokanika nejúčinněji ukazují své léčivé vlastnosti s hojným nápojem. Současně, kromě čaje a čerstvě vymačkané šťávy, je nutné pít další dvě litry purifikované vody.

Po bolestivých pocitech odejdete, můžete přidat mléčné výrobky ve své stravě (Kefir, tvaroh a sýr), stejně jako maso a ryby (pouze vařené pro pár).

Drogy z tokolniki spotřeby stojí plně vyléčit z cystitidy. Je třeba také poznamenat, že čaj z "ušních", infuze nebo odvaru může pít jednou denně jako prevence zánětlivých procesů v močovém měniči.