Důsledky cystitidy a komplikací

Cystitida - zánět močového měchýře v důsledku pronikání infekce, pokračuje v akutní a chronické formě. Důsledky cystitidy v některých případech ovlivňují celý život.

To je nejednoznačná choroba, která má řadu funkcí:

  • Nejčastěji úžasné ženy. Příroda je vinu - anatomická struktura ženského urogenitálního systému predisponuje na vývoj cystitidy: urethra je krátká, široká a rovná, výstup se nachází v bezprostřední blízkosti vagíny a anální otvor, to znamená infekci nezasahuje.
  • Akutní forma onemocnění může projít rychle a navždy, s výhradou jmenování adekvátní léčby, s komplikovanou a chronickou formou, cystitida může dosáhnout veškerého života, pravidelně zhoršuje tím, že dodává spoustu trápení a problémů.

Akutní cystitis

Ve většině případů má bakteriální povahu: kauzativní činidlo je streptokoky nebo střevní hůlka, je méně obyčejně houbou nebo virové povahy onemocnění. Cystitida může vyvolat kauzativní činidla pohlavních onemocnění - Chlamydia, Trichomonas, Umlatasma. Infekce klesá vzestupně - přes uretru, sestupně - z ledvin, lymfogenních nebo hematogenních - se zánětlivými procesy v orgánech malé pánve.

Slipový močový měchýř je chráněn látkou glykokalixu, která byla produkována speciálními žlázami. Ve zdravém těle, tento proces reguluje pohlavní hormony - estrogen a progesteron. V případě poruch a zhoršené rovnováhy se ochranné vlastnosti těla oslabují, pravděpodobnost zánětu se zvyšuje. Pokud je k tomu spojeno provokačního faktoru - prudký pokles imunity během nachlazení, supercooling, cystitis se vyvíjí.

Symptomy akutní cystitidy jsou velmi vyslovovány a jasné:

  • Časté nutkání pro močení - každých 20-30 minut, izolace moči s malými částmi;
  • ostrá řezání v procesu, neúplné osvobození bubliny;
  • Zalévání blátivé se sraženinou, někdy krevní příměsí;
  • Provozování obecné pohody, slabosti, zvýšení teploty.

Přijetí léčby je nezbytné v prvních hodinách začátku zánětlivého procesu, když projel analýzu moči na citlivost patogenu na léky - tak bude možné přiřadit vhodné činidlo a zcela se zbavit infekce.

Aby se zabránilo a zabránilo komplikací po cystitidě, nemohou být uvedeny znevýhodněné onemocnění, je nutné vyhnout se hypoints, nosit stísněné a syntetické lněné prádlo, vyzvednout oblečení a boty na počasí.

V praxi je však léčba používat náhodné protizánětlivé činidlo nebo antibiotika a konce jednoduchým potlačením symptomů. Důsledky tohoto přístupu deprese.

Onemocnění přechází do chronické formy, čas od času opakováním a způsobuje těžké následky, bít nejen močový měchýř, ale i jiné orgány. Čím těžší léčit komplikace po cystitidě. U žen pokračují obzvláště tvrdě.

Komplikované formy cystitidy a jejich důsledky

V případech chronicky opakovaných zánětů se nevratné důsledky mohou vyvinout, když cystitida u žen - změny v močovém měchýři a ledvinách s možnou ztrátou jejich funkcí, v porážce reprodukčních těles čelí neplodnost.

Chronická cystitida - intersticiálníJeden z nejzávažnějších forem chronické cystitidy - intersticiální. Do zánětlivého procesu se podílí nejen membrána sliznice, ale také celá svalová vrstva močového měchýře. Patologie pokračuje v chronické formě a může vést k úplnému substituci svalů bubliny spojovací tkáně, snížení velikosti a plně neschopnosti provádět své funkce. Konstantní jevy přispívají k dalšímu šíření infekce tělem.

Vývoj gangrene a hemoragických forem cystitidy vede k nevratným následkům. Oba ovlivňují svalovou vrstvu a krevní systém orgánu, ve spuštěném stavu onemocnění, měchýř ztrácí pružnost, přestane být normálně snížena a plní své funkce. Možná komplikace po cystitidě v takové formě - mikrocysta, komprese bublin až 50-70 ml.

V některých případech je nutná chirurgická operace pro spotřební změny ve změněných bublinových tkáních a jeho odstranění s následným plastem z jiných tkáních těla.

Parazistitis

Pokud se zánětlivý proces močového měchýře vztahuje na jiné orgány, je možný vývoj rozptylu - zánět pánevní tkáně - tkáně poskytující domácí orgány a plnicí mezery mezi nimi. Současně se komplikací zvýší riziko tvorby hnisavé ohnisky a přenosu infekce vůči orgánům malé pánve - dělohy, přívěsky, děložní trubky.

Salpingit a adnexit

Mohou být také spojeny cystitidy a neplodnosti. Při paracetedu může infekce proniknout do děložního a falopie trubky s lymfatickými nebo hematogenními trubkami přes pánevní vlákno. Zánět trubky se vyvíjí - akutní nebo chronická salpititida, způsob, který způsobuje zesílení trubkových stěn, tvorba hnisavého exsudátu, lepení trubky, tvorbu adheze. Spuštěný proces ovlivňuje jiné orgány - pravděpodobně vývoj salpingofority (adnexita) zahrnující ovariální tkaniny.

Ve vývoji salpititidy nebo adexitů, tažení bolesti v dolní části břicha, která dává dolní části zad nebo pánevní oblasti.

Pokud nezačnete léčbu onemocnění od prvních dnů, je možné změnit strukturu vaječníků, Narušení menstruačních cyklů. Během bilaterálního procesu a obstrukce děložních trubek vzniká riziko mimoděložní těhotenství nebo neplodnost.

Porušení funkcí ledvin

Pomocí běžných komplikací cystitidy - vývoj bubliny-ureterálního refluxu a pyelonefritidy: pod vlivem dlouhého zánětu, normální proud moči z ledvin do bubliny je narušen, čepel ventilů ureter přestane být uzavřena a návrat moč z ledvinové bubliny.

Patologie je schopna zahájit zánětlivý proces vedoucí k pyelonefritidě. Toto onemocnění se nemusí projevovat dlouhou dobu - bolest a další příznaky chybí. Dosažení pouze stádia zahájené, onemocnění se dá znát pocit gravitace a nepohodlí v oblasti jednoho nebo obou ledvin - ledvinové kapsle jsou nataženy, plnění hnisavého obsahu. Množství moči snižuje - schopnost potopení je rozbitá. Běžné inxikace těla může začít, existuje ostré zhoršení stavu zdraví, slabosti, pocení, nevolnosti, bolesti v břišní dutině, dolní části zad.

S sebemenším podezřením pyelonefritidy musí být drženo:

  • Ultrazvuk ledvin je nejvíce informativní metodou diagnózy;
  • Rentgenová zkouška;
  • Podrobná analýza moči.

Ve vážných případech je vývoj akutního selhání ledvin možné - ztráta ledvinami jejich funkcí nebo prasknutí ledvinového bedra s průlomem hnisu v břišní dutině - peritonitidě.

Cystitis a komplikace během těhotenství

Cystitis a komplikace během těhotenstvíCustitida způsobuje největší nebezpečí během těhotenství, komplikace ve formě pyelonefritidy vyskytující se v akutní a chronické formě.

Při vstupu do dítěte postihuje poněkud imperativní zacházení s faktory:

  • Hormonální restrukturalizace těla, často provokující exacerbace patologických procesů;
  • Imunity oscilace, zejména v prvním trimestru;
  • mačkání močového měchýře, močové cesty, pěstování ledvin děloha, vznik moči staměly, který podporuje zánět.

Léčebná cystitida

Pokud je historie těhotenství již cystitida, zhoršení je téměř nevyhnutelné. Hlavním cílem léčby je zabránit komplikacím cystitidy a nepoškozovat plod ženy. Příjem určitých typů antibiotik je možný pouze ve druhém a třetím trimestru. Mezi hlavní typy léčby patří:

  • fytoterapie s použitím léčivých bylin;
  • Instalace - podávání léčiv přímo do močové bublinové dutiny.

Terapie pomůže bezpečně obávat těhotenství. Po dodání je nutné naléhavě zahájit vážnou léčbu.

Pyelonefritida u těhotných žen

V akutní pyelonefritidu u těhotných žen existuje intoxikace, jsou pozorovány následující příznaky:

  • těžké bolesti hlavy, závratě;
  • bolest a závažnost na straně zapálené ledviny, zesilující během inklinů, v poloze lhaní;
  • nevolnost, zvracení;
  • teplo;
  • Silné zimnice, slabost.

V chronické formě, symptomy nemusí být vůbec, nebo budou vyhlazeny.

Téměř každou sekundu těhotnou, nemocnou cystitidu, vyvíjí akutní nebo chronickou pyelonefritidu.

Hlavní hrozbou nemoci je riziko potratu. Mohl by být potrat, tam bude průzkum, takže na podezření z pyelonefritidy, hospitalizace a podrobného zkoumání je nezbytné.

  • Léčba pyelonefritidy u těhotných žen je obtížné zvolit pouze bezpečný pro plod léků. To je obvykle antibiotika založená na penicilinu.
  • Již několik dní pomáhá režim postele a přísná strava, aby se vyhnul edém.
  • Pro odstranění moči a restaurování močových cest se provádí "polohová terapie" - přijetí speciálních pozic na všech čtyřech. Tato poloha snižuje tlak na močové stezky.
  • Možná jmenování fyzioterapie - léčba ultrazvukem, akupunkturou.
  • V některých případech, s nemožností normálního odstranění moči v uretru, je zaveden katetr.

Pokud neexistuje žádná hrozba potratu a stav těhotného ohrožení, doporučuje se pohybovat více a chodit na čerstvém vzduchu.

Závěr

Primární cystitida se týká snadno vytvrditelných onemocnění. Přiměřená a kompetentní průběh léčby trvá 7 nebo 10 dní, zahrnuje recepci správně vybraných drog a posílení imunity. V tomto případě je zaručena úplná likvidace onemocnění.

Nedbalý postoj k léčbě cystitidy, založený pouze na odstranění ostrých symptomů, vede k dočasnému úlevy, odcizuje onemocnění hluboko do a zhoršuje. Následně taková vyrážka může stát zdraví a je schopen vést k postižení.