Jaké hormony musí být předávány při plánování těhotenství

Při plánování těhotenství Komplexní inspekce požadovaná pro páry. Významné místo je obsazeno studiem hormonálního pozadí. Normy hormonu pro poskytování reprodukční funkce:

Jméno hormonandorma pro ženy muže
Antimulalery (ng / ml)20-24 let - 1.88-7.29;
25-29 let - 1.83-7,53-
30-34 let - 0.8-6.7-
2,15-10,1
Luteinizace (mME / ml)Fází cyklu:
Folikulární - 2.4-12.6;
Ovulování - 14.0-95,6;
Luteinova - 1,0-11,4.
1,7-8.6
FolicularityMulování (MME / ml)Fází cyklu:
Folikulární - 3.5-12.5;
Ovulování - 4,7-21,5;
Luteinova - 1.7-7.7.
1.5-12.4
Prolaktin (ng / ml)4,79-23.34,04-15,2
Progesteron (ng / ml)Fází cyklu:
Folikulární - 0,2-1,5;
Ovulační - 0.8-3,0;
Luteinova - 1.7-27.0.
0.2-1.4
17-na progesteronu (ng / ml)Fází cyklu:
Folikulární - 0.1-0,8;
Ovulování - 0,3-1,4;
Luteinova - 0.6-2.3.
0.5-2.1
Estradiol (pg / ml)Fází cyklu:
Folikulární - 12.5-166.0-
Ovulování - 85.8-498.0;
Luteinova - 43.8-211.0.
7,63-42.6
Testosteron Celkem (NMOL / L)20-49 let - 0.29-1,6720-49 let - 8,64-29.0
Cortisol (sérum)
(μg / ml)
Ráno (07.00-10.00) - 6.2-23.4
Večer (16.00-20.00) - 2,3-11.9
Dae-sulfát (μg / dl)20-24 let - 148.0-407.0;
25-36 let - 98,8-340.0-
20-24 let - 211.0-492.0;
25-40 let - 160.0-449.0-
Obecné tyroxin (T4) (μg / dl)5.1-14,1
Tyrotropní (ICME / ml)0.27-4,2
17-ketosteroidy (μmol / l)23-80


Lékař určí seznam testů pro hormony, které musí být předávány při plánování těhotenství ženy a muže. Z počtu biologicky účinných látek v těle obou rodičů přímo závisí na možnosti narození dítěte a jeho dalšího vývoje.

Plánování těhotenství

Pro 6-8 měsíců před zamýšleným pojetím je nutné provést laboratorní výzkum, povinný pro oba. Volba předchozího kontrolního období je oprávněná. Pokud jsou nalezeny patologie, bude dost času na jejich léčbu a eliminaci.

Přední specialista v tomto případě je endokrinologem. Pokud byla odhalena nerovnováha sexuálních hormonů, člověk je zacházen s lékařem urologa-andrologem, ženou - gynekologem.

Důvody testování analýz

Fyziologie ženského a mužského organismu je velmi odlišná, takže seznam hormonů při plánování těhotenství může být odlišný. U žen ve věku dětí se hormonální pozadí liší v závislosti na fázi děložního cyklu, ostatní účinné látky ho ovlivňují. Existuje řada indikací, ve kterých rodinná pár musí projít hormonální testování:

  • porušil děložní cyklus;
  • věk starší než 30 let;
  • chronická patologie vnitřních orgánů;
  • V historii potratu a potratu;
  • Žena je diagnostikována hyperandrode (přebytečné mužské hormony);
  • Více než rok s pravidelným sexem života není žádná koncepce.

Při plánování těhotenství musíte strávit Analýza infekce pochodně. Tato zkratka je tvořena z latinských názvů prvních písmen onemocnění. Infekce hořáku zahrnují:

  • Toxoplazmóza;
  • onemocnění vyskytující se během sexuálních kontaktů;
  • zarděnky;
  • infekce cytomegalovirů;
  • opar.

Lékař zkoumá krev

Infekce během těhotenství vede k patologiím vývoje fetálu, Proto vznik nemocí hořáku-komplex - indikace pro potrat. Pokud krevní test ukázal přítomnost protilátek, hrozeb pro ženu a její budoucí dítě. Při absenci imunitní obrany musí být přijata další opatření.

Příprava

Pro spolehlivost výsledků analýz pro hormony před plánováním těhotenství je nutné pro ně připravit za 2-3 dny:

  1. Vyloučit stresové situace.
  2. Limit cvičení.
  3. Neužívejte léky, zejména hormonální. Pokud taková možnost neexistuje, varovat vás o navštěvování lékaře.
  4. Zrušit příjem vitamínů a přípravků obsahujících jod.
  5. Přestat navštěvovat fyzioprocesed.
  6. 12 hodin před studiem krve nejí.
  7. Eliminovat mastné, solené, pikantní jídlo.
  8. Nekuřte.
  9. Nepijte alkoholické nápoje.
  10. Žena potřebuje znát den menstruačního cyklu.
  11. Ráno v den dodání prázdného žaludku pít sklenici vody.

Vezměte krev na hormony při plánování těhotenství a moči potřebné, s přihlédnutím k některým konkrétním pravidlům:

  • Ženy ruku nad krví na LG a FSH pro 3-8 (nebo 19-21) cyklu dnů, muži mohou vyrábět žilní krev v každém rána;
  • Před odevzdáním prolaktinem by měl půl hodiny ležet, relaxovat a uklidnit, postup se provádí v 1 nebo 2 fázi cyklu;
  • Krevní test pro testosteron vyžaduje přísně dodržovat obecná pravidla pro přípravu na analýzu, ženy projdou na 6-7 cyklů;
  • Krevní plot na obsahu progesteronu činí cyklus na 20-23 ráno, s jeho porušováním je nutné znovu studovat;
  • Počet 17-ketosteroidů (metabolity mužských genitálních hormonů) se stanoví na základě denní analýzy moči.

Seznam hlavních hormonů

Pokud žena nemůže otěhotnět, důvodem je nejen v něm. Reprodukční zdraví zdraví určuje úspěšné hnojení vejce. V závislosti na identifikovaném problému lékař předepisuje různé průzkumy. Hlavní seznam testů hormonu:

Pro ženy Man
EstradiolTestosteron
LuteinizingTyrotropní
FolicularitymulusFolicularitymulus
ProlaktinLuteinizing
ProgesteroneAntimueller
Antimueller

Jedná se o seznam nejdůležitějších analýz hormonu při plánování těhotenství. Plná reprodukční funkce je regulována velkým počtem hormonů.

Antimulama (AMG)

V testů před plánováním těhotenství Obsah hormonu anti-yulleter v případě potřeby zapne. U ženy reprodukčního věku je koncentrace této látky ukazatelem ovariální rezervy.

Analýza je povinná pro ženy po 30 letech, jejichž pokusy o vytvoření nebo otěhotnění dítěte se ukázalo být neúspěšné. Množství látky odhalí, zda jsou folikuly dostačující k tvorbě životaschopných vajec.

Luteinizace (LG)

Látka stimuluje výrobu estrogenu, progesteronu, ovlivňuje ovulaci, přispívá k tvorbě žlutého těla v konečné fázi cyklu. Když dojde k těhotenství, koncentrace hormonu se snižuje. U mužů z počtu lh Úroveň testosteronu a normální spermatogeneze závisí a úspěšná hnojení vejce z poměru FSH a LH.

Krevní testy

FolicularityMulatting (FSH)

Ženy regulují zrání folikulů a koncentrace estrogenu, vytváří příznivé podmínky pro ovulaci. Muži z úrovně závisí na tvorbě spermií.

Prolaktin

Normální obsah hormonu - povinný faktor pro výrobu zralých folikulů a ovulace. to Látka je nezbytná pro laktaci. Aktivita sekrece prolaktinu je spojena s počtem estrogenu, úrovní hormonů štítné žlázy. Vysoký prolaktin nepříznivě ovlivňuje reprodukční funkci mužů.

Progesterone

Hlavní Těhotenství hormonu. Látka snižuje kontraktilní schopnost dělohy, přispívá k upevnění a držení embrya, jeho normální rozvoj.

17-he-progesteron

Více mužského hormonu. Je předchůdce kortizolu, testosteronu, estradiol. S posílením jeho koncentrace se množství kortizolu zvyšuje, pak testosteron, který se negativně odráží v reprodukční funkci zástupců obou pohlaví. V ženském těle je proces ovulace narušen, schopnost otěhotnět schopnost otěhotnět, nadcházející těhotenství končí s vlastní volbami.

Estradiol

Hormon se připravuje Vnitřní vrstva dělohy pro ošetřovatelství plodu. Pravidelnost děložního a cyklu a vývoj genitálních buněk závisí na koncentraci látky.

Estrogeny - chemické složení

Testosteron

U mužů, normální množství hormonu určuje kvalitu ejakulátoru (semenné tekutiny), vytváří příznivé podmínky pro zrání spermií. Přebytek testosteronu vede k atrofii pohlavních žláz (varlat), vzhled akné vyrážky, zvýšenou nervózní vzrušení.

U žen je pozorována vysoká koncentrace hormonu Během zrání vejce a fáze luteinu. V rozporu se normou, potratem a předčasným dodáním je možné.

Cortisol

Vysoký obsah kortizolu Inhibuje sekreci pohlavních hormonů, což zabraňuje zrání vejce a hnojení, tak v přípravě na koncepci, je nutné určit ukazatele hormonu. U mužů, přebytečná látka snižuje množství životaschopných spermií.

Pro tělo ženy je doba mít dítě stres, jako orgánové systémy pracují v neobvyklém režimu. Cortisol v tomto případě pomáhá vyrovnat se se stresující situací - stimuluje práci srdce, zvyšuje koncentraci pozornosti, poskytuje tělo s další energií, zvyšuje imunitní obranu, má protizánětlivý účinek. Jeho počet se postupně zvyšuje a závisí na období těhotenství.

Dae-sulfat

Důležitý mužský hormon. Záleží na vývoji testosteronu a jiných genitálních hormonů. V malých množstvích vyrobených u žen. Během těhotenství, tvorba estrogenové placenty. Zvýšená koncentrace způsobuje závad zařízení, neplodnost.

Obecné tyroxin, tyrotropní (TSH)

Výskyt těhotenství je nemožné bez normální produkce žlázy štítné žlázy. Nedostatek jejích hormonů vede k neplodnosti. Tyroxin reguluje metabolismus (metabolismus). To je hlavní proces životnosti vitální činnosti těla, který zahrnuje tvorbu energie, organických látek syntézu, vylučování metabolitů. TTG reguluje práci štítné žlázy.

Definice tyrotropního hormonu a tyroxinu je primárně nezbytná pro ženy, které trpí nesnesitelným, neplodností, poruchami cyklu. Při přípravě na těhotenství, posouzení vlivu těchto látek na výrobu prolaktinu, bez kterého je koncepce nemožné.

17-ketosteroids

Látky jsou výrobky dezintegrace pánských pohlavních hormonů. Analýza umožňuje určit koncentraci androgenů v těle.

Analýzy odhalily odchylky od normy

Hormonální pozadí při plánování těhotenství je důležité pro ženy i muže.

S odchylkou, lékař provádí lékovou terapii, Přiřazuje dietu, doporučuje upravit životní styl. V některých případech je nutná operace pro eliminaci příčiny hormonálního selhání. Sledovat dynamiku státu, korekce léčebného režimu provádí re-laboratorní studium.

Krev z žil pro analýzy

Hormonové testy v přípravě těhotenství vám umožňují určit stav zdraví budoucích rodičů, identifikovat možné patologie a utratit včasné zpracování.

Pro získání spolehlivých výsledků je nutné řádně připravit na laboratorní výzkum. Normální hormonální pozadí - definující stav pro koncepci a zdravé těhotenství.