Hysteroskopie: dělochový průzkum

Hysteroskopie: Dělochový průzkum

Co je hysteroskopie?

Hysteroskopie (GS) je gynekologický postup, který doktor umožňuje vidět děložní dutinu zevnitř. Pro hysteroskopii se používá speciální nástroj hysteroskopu, který je zaveden do děložní dutiny přes vaginu. Na konci hysteroskopu je videokamera, která vysílá obraz na monitoru.

Kdo může přiřadit hysteroskopii?

Svědectví o hysteroskopii může být nejrůznější. Tento postup lze použít nejen v diagnostice nemocí, ale někdy v jejich léčbě.

Diagnostická hysteroskopie může být přiřazena následujícím příznakem:

  • Výběr krve z pochvy
  • Nepravidelný měsíční
  • Děložní krvácení
  • Přidělení krve u žen v menopauze (Climax)
  • Neplodnost
  • Potraty

Podezřelé z následujících onemocnění:

  • Polypy dělohy
  • Myom Uterus
  • Uterine Cancer

Hysteroskopie mohou být použity při léčbě některých onemocnění:

  • Polypy dělohy
  • Submukóza Mioma děloha
  • Neplodnost

Jiné svědectví pro hysteroskopii:

  • Detekce a odstranění Intrauterinní spirály S jejich posunutím

Hysteroskopie s děložním polypem

Hysteroskopie je nejúčinnější a bezpečnější způsob léčby Polympy dělohy. Ve srovnání s Škrábání dělohy, Hysteroskopické odstranění polypů má vyšší přesnost, méně traumatické a menší riziko snížení polypů.

Hysteroskopie při neplodnosti

Pokud je neplodnost spojena s problémy z dělohy, mohou být odstraněny během hysteroskopie. Například během hysteroskopie mohou lékaři detekovat a odstraňovat špičky, překrývajících se děložními trubkami na úrovni jejich sloučeniny s dělícím dělením, čímž se obnovuje průchodu děložního potrubí.

Hysteroskopie před Eco

Gynekologové ne vždy trvají na hysteroskopii před extracorporálním hnojením procedury (ECO), nicméně, nedávné studie ukázaly, že hysteroskopie před tím, než prodavci výrazně zvyšuje šance na úspěšné těhotenství.

Faktem je, že ani ultrazvuk ani hysterosalpingografie (GSG) nemůže být srovnávána s hysteroskopií při identifikaci stavů, které zabraňují rozvoji těhotenství (polypy dělohy, subukosové misa, hroty a t.D.) Včasná diagnostika a eliminace těchto překážek vám pomůže vyhnout se dalšímu stresu a dalšímu výdaji na opakované protokoly po neúspěšném eko.

Jaký den cyklu můžete dělat hysteroskopii?

Hysteroskopie může být prováděna v každém dni cyklu, nicméně, nejúčinnější diagnóza je možná v těchto dnech, kdy nemáte menstruaci. Pokud žena žije sexuální život, lékaři doporučují hysteroskopii v první polovině cyklu, aby se eliminovala možnost těhotenství. Hysteroskopie během těhotenství může vést k potratu.

Jak se připravit na hysteroskopii?

Před držením hysteroskopie může gynekolog označit stěr na flóru, který se ujistil, že v tuto chvíli nejsou vagina a čípek zapáleni. Hysteroskopie za zánětlivých onemocnění se nedoporučuje, protože to může vést ke šíření infekce na dělohy a děložní trubky .

24 hodin před postupem, vzdát se sexuálních kontaktů, umírání a použití tamponů a vaginálních svíček (kromě toho, kdy to bylo doporučeno navštěvujícím lékařem).

Co se stane během hysteroskopie?

Během postupu budete ležet v gynekologické židli s rozvedenými nohama, jako během obvyklé gynekologické inspekce. Lékař může vstoupit do gynekologického zrcadla v vagíně, aby se usnadnil přístup k čípku. Můžete cítit, že lékař představí úlevu od bolesti v čípku, aby vás zachránil od nepříjemných pocitů během zavedení hysteroskopu.

Potom se hysteroskopicky podobný tenkému drátu byl zaveden přes čípku vpravo v děložní dutině. Obraz vysílaný z videokamery bude přeložen na monitoru tak, aby lékař mohl zkoumat podezřelé oblasti endometria (vnitřní vrstva dělohy).

V závislosti na svědectví k hysteroskopii az objevu lékaře během procedury může specialista vyrobit biopsii.E. Udělejte podezřelou oblast endometria tkaniny pro další studium pod mikroskopem.

Doba trvání postupu se může pohybovat od 10 do 30 minut a více.

Bude hysteroskopie hysteroskopie?

Hysteroskopie je zpravidla vyráběna pod místní anestezii, ale v některých případech se používá společná anestezie. Pokud během postupu zůstanete ve vědomí, pak můžete zažít neobvyklé a ne poměrně příjemné pocity, i když by neměl být žádná silná bolest.

Co se stane po hysteroskopii?

V prvních hodinách a dnech po hysteroskopii můžete zažít bolest v dolní části břicha, podobně jako bolesti během menstruace. Zpravidla jsou tyto bolesti tolerantní, ale pokud jsou dostatečně vyjádřeny, můžete si vzít anestetikum (paracetamol nebo ibuprofen).

Výběr krve po hysteroskopii je také normální. Většina žen má takové vypouštění po dobu delší než 3-5 dnů. Následující měsíční po hysteroskopii může přijít se zpožděním a být vzácnější nebo naopak, hojnější než obvykle. Zažijte neobvyklé pocity po hysteroskopii je normální, protože děloha nemůže reagovat na tento postup.

Lékaři doporučují zdržet se sexu během týdne po hysteroskopii. Měli byste také opustit dysfunkci a použití tamponů, protože to může vést k infekci z pochvy do děložní dutiny, což způsobuje jeho zánět (endometritida).

Když můžete zjistit výsledky hysteroskopie?

Doktor může hlásit, co bylo zjištěno během postupu ihned po studii. Neváhejte klást otázky, o které vás zajímají.

Pokud byla během hysteroskopie držena biopsie, pak jeho výsledky budou poněkud později (po 1-3 týdnech).

Těhotenství po hysteroskopii

Po diagnostické hysteroskopii, během které nebyly identifikovány žádné patologie, může žena začít plánovat těhotenství již v dalším cyklu.

Pokud během hysteroskopie, lékař objevil a vymazal polypy dělohy nebo hrotů, pak se můžete doporučit odložit plánování po dobu několika měsíců, aby se endometrium obnovilo a byl připraven k implantaci, když nastane koncepce.