Jaký den hysteroskopie cyklu

Zkontrolujte dutinu dělohy, kabelový kanál z vnitřku dovolí hysteroskopii. Jedná se o malý postup, který pomáhá vyjasnit diagnózu a dokonce provádět léčbu. Měsíčně po hysteroskopii se může lišit od obvyklého.

Jak je hysteroskopie držena

Hysteroskopie v přítomnosti svědectví pod místní anestezií. Ale v případě potřeby proveďte krátkodobou intravenózní anestezii.

Před zahájením průzkumu se externí genitální orgány, spolu s děložním roztokem působí alkoholickým roztokem. Poté se sníží přední ret krku a lékař začíná snímat. S pomocí gegerových expandérů se průměr cervikálního kanálu postupně zvyšuje.

Prostřednictvím pochvy a cervikální kanál v děloze je zaveden hysteroskop. Je připojen k systému přívodu kapaliny nebo plynu, zdroj světla a videokameře, přes který se zobrazí výsledný obraz na obrazovce. To umožňuje diagnostiku a požadovanou provozní léčbu.

Za prvé, lékař zkoumá děložní dutinu, odhadující její tvar, velikost, úlevu ze stěn. Zvláštní pozornost je věnována stavu endometria, dostupnosti phallopy trubek. Při kontrole hysteroskopu v děloze se pohybuje ve směru hodinových ručiček. Lékař zkoumá dno dělohy, boční stěny, úhly potrubí. Lékař odhaduje stav cervikálního kanálu.

Pozornost! Během hysteroskopie může lékař rozptýlit hroty, odstraňovat polypy, nádorové formace, růsty.

Po dokončení hysteroskopie je zařízení odstraněno z dělohy, krk se zavře nezávisle.

Indikace a kontraindikace podle postupu

Hysteroskopie je předepsána pacientům na:

  • Poruchy měsíčních nejasných genů;
  • neplodnost;
  • krvácení během postmenopause;
  • nepřetržitě těhotenství;
  • Anomálie vývoje dělohy.

Hysteroskopie provádí ženy s podezřelým přítomností takových patologií:

  • endometrióza;
  • Hroty v děloze;
  • Sublimovaný Miome;
  • Endometria patologie;
  • rakovina děložního hrdla nebo dělohy;
  • Vics pro rozvoj dělohy.

Doporučeno, aby hysteroskopie v případech, kdy je podezření, že části fetálního vejce zůstaly v děloze nebo v důsledku škrábání došlo k perforaci stěn dělohy.

Jaký den hysteroskopie cyklu

Postup je v takových stavech kontraindikován:

  • zánětlivý proces v reprodukčním systému;
  • Progresivní těhotenství;
  • Stenóza krčního kanálu;
  • hojný krvácení;
  • Exacerbace infekčních onemocnění (pyelonefritis, pneumonie, tromboflebitis atd.);
  • potvrzeno rakoviny děložního čípku.

Neprovlakujte hysteroskopii pacientům ve vážném stavu, který diagnostikoval onemocnění ledvin, srdcí, jater.

Jak se připravit

Před plánovanou hysteroskopií musíte předat průzkum. Seznam doporučených studií zahrnuje:

  • Ultrazvukové reprodukční orgány;
  • Krevní testy pro HIV, hepatitida, koagulace;
  • stěrka pro stanovení vaginální mikroflóry;
  • Běžný a biochemický krevní test.

Pokud jsou identifikovány pohlavně přenosné infekce, zánětlivé onemocnění ve fázi zhoršení, pak průzkum je zrušen.

Ve fázi přípravy na lékařský a diagnostický postup, gynekologové doporučují pacientům:

  • opustit sexuální vztah 2 dny před hysteroskopií;
  • Před vyšetřením, oholí nebo krátce stlačte vlasy, rostoucí v oblasti rozkroku, na pubis;
  • vzít jídlo ve večerních hodinách nejpozději do 20:00;
  • ve večerních hodinách pití sedativum;
  • opustit vodu po 24:00;
  • Ráno se sprchujte s důkladnou toaletou vnějších pohlavních orgánů.

Seznam věcí, které chcete vzít s vámi závisí na klinických pravidlech. Většina z nich doporučuje převzít pantofle, župan, hygienické podložky.

Důležité! V den průzkumu není možné malovat nehty s lakem, používat krémy a jiná kosmetika.

Jaký den cyklu je děloha hysteroskopie

V případech, kdy se hysteroskopie provádí plánovaným způsobem, a ne nouze, lékař předepisuje datum daný den menstruace. Doba postupu je zvolen s přihlédnutím k svědectví. V podezřelé adenomyóze, endometriózu, přítomnost subukosové manipulace mioma je lepší udělat ihned po menstruaci. Optimální doba pro to je 7 dní cyklu - v této době je krvácení již dokončeno, a endometrie ještě není čas zvýšit. Plánování manipulace s výhodou po dobu 6-11 dnů od začátku menstruace.

Pokud je postup nezbytný pro posouzení stavu endometria, odstraňte polypy, zjistěte příčiny neplodnosti, pak je lepší udělat po ovulaci.

Je možné během menstruace udělat hysteroskopii

V nouzových případech, kdy je nutné okamžitě získat údaje o stavu endometria a děložní dutiny, je možné provádět hysteroskopii během menstruace. Krvácení není kontraindikace, ale diskontinuální části endometria, krev se zhoršuje viditelnost, takže účinnost postupu se sníží.

Teoreticky je studie možná, ale v praxi se lékaři snaží počkat na konec měsíce. Pokud žena krvácí nejasnou etiologii, zkouška se provádí bez čekání na jeho konec.

Jaký den hysteroskopie cyklu

Hysteroskopie před měsícem

Ve druhé polovině cyklu před měsícem je hysteroskopie předepsána v případech, kdy je pacient musí být proveden samostatně diagnostický škrábání. Jedná se o minimálně invazivní postup, který se provádí pod kontrolou lékaře. Lékař nepůsobí na dotek, jako při provádění běžného škrábání, ale řídí celý proces prostřednictvím videokamery.

Komentář! Odstraňte polypy lépe před menstruací, když je endometrium maximální tloušťka.

Když měsíčně po hysteroskopii

Datum příchodu pravidelné menstruace po hysteroskopii závisí na tom, jaký typ typu řízení. Při provádění diagnostické manipulace by cyklus by neměl být narušen. V chirurgickém intervenci začne měsíčně mnohem později. Pokud se lékař zakazuje endometrium, odstraňuje polypy, operace je považována za 1 den nového cyklu.

Když měsíčně po hysteroskopii se škrábáním

V případech, kdy, během inspekce dělohy, lékař odstraňuje polypy, misa, škrty hroty, zbytky endometrium, pak byste neměli čekat na menstruace včas. Po takové operaci bude endometrium ve velikosti odpovídat 1 fázi. Proto se škrábání považuje za 1 denní cyklus. Měsíčně po terapeutické hysteroskopii začít v měsíci.

Je třeba se zaměřit na to, co trvání cyklu před zásahem. Je však nemožné vyloučit pravděpodobnost změn v očekávaném termínu menstruace po hysteroreckopii. U některých pacientů začíná menstruace dříve, jiní se objevují.

Když se období začínají po hysteroskopii bez škrábání

Pacienti, kteří prováděli diagnostický postup, by se neměli setkat s poruchou menstruačního cyklu. Integrita endometria během jeho chování není porušena, hormonální pozadí se nemění.

Pokud menstruace začíná 28 dní po hysteroskopii se škrábáním (u pacientů s 28denní cyklus), pak po obvyklé inspekci by měli jít po 17-22 dnech. Termín bude záviset na tom, jaký den byla realizována hysteroskopie od začátku menstruace.

Někteří pacienti však mohou mít zpoždění. Jejich vzhled je způsoben nervovým přepětím, které ženy zkušenosti před manipulací.

Jak jsou měsíční po hysteroskopii

Při absenci komplikací a zdravotních problémů se povaha menstruačního výboje po hysteroskopii nemělo měnit. Krátkodobá změna doby trvání a množství menstruace není důvodem pro obavy.

Po zkoumání a léčbě mohou mít ženy tyto změny:

  • vzácný nebo hojný měsíčník;
  • menstruační posun;
  • Změnit barvu a konzistenci výběru.

Když se objeví odchylky, je lepší se poradit s lékařem. Většina žen však má 2-3 měsíce stav je plně normalizován.

Jaký den hysteroskopie cyklu

Hojný měsíčník po hysteroskopii

Ženy, které zkoumaly děložní dutinu, odstranily neoplazmy, šířily hroty, někdy si stěžují na zvýšení objemu výběru na výskytu další menstruace. Po hysteroskopii se škrábáním hojného měsíčního měsíce se považuje za možnost pro normu, za předpokladu, že 1 těsnění jsou dostatečně vyšší než 2-3 hodiny.

Hojnost výboje se zvyšuje, pokud byl během léčebného diagnostického postupu odstraněno. Vnitřní oblast se zvyšuje na úkor místa, kde byl předtím nádor. V tomto případě se může zhoršit kontraktilní schopnost dělohy.

Důležité! Pokud je těsnění naplněno rychleji než 1,5-2 hodiny, musíte okamžitě zobrazit lékaře. Tento objem vypouštění je charakteristické pro krvácení.

Není to patologie, pokud během menstruace po hysteroskopii se rozlišují busty. Období mohou být více kapaliny. Takové situace vznikají, když žena šíří špičky, odstraněny oddíly. Ale již od 3 cyklů by měl počet absolutoria snížit a jejich povahu normalizovat.

Scooty Měsíčně po hysteroskopii

Situace, kdy po hysteroskopii se škrábáním se nejprve stává vzácným, často. To je způsobeno tím, že endometrium nemá čas na zvýšení dalšího cyklu.

Objem výboje se snižuje, pokud byl pacient potvrzen adenomyózu a bezprostředně po manipulaci předepsané hormonální terapie. S určenou diagnózou jsou předepsány léky proti pozadí, které měsíčně může zcela zastavit.

Bolestivé měsíční po hysteroskopii

Pacienti, kteří nemají diagnostický postup, obvykle netýkají postiženého menstruačního cyklu. Pokud začít bolestivou měsíčně, pak tuto náhodu.

Po terapeutické hysteroskopii, během kterého hroty odříznuty, oddíly byly odstraněny, polypy, uzly byly vyříznuty, měsíčně, mohou být bolestivé. To je způsobeno změnou vnitřní dutiny dělohy. Výrazná bolest během menstruace může narušit ženu pro 2-3 cykly. Časem je podmínka normalizována.

Měsíční jít dlouho po hysteroskopii

S nárůstem trvání menstruace je nutné sledovat množství výběru, je také žádoucí konzultovat gynekolog. To může být způsobeno tím, že po postupu se děloha začal zhoršit.

Pokud menstruace jede o 1-2 dny delší než obvyklé, není důvod k obavám. V případech, kdy krvavé výboje pokračují v průběhu 8 dnů v řadě, je nutná konzultace lékaře.

Rehabilitační období

Restaurování v období po hysteroskopii je podmíněně rozdělena do 2 period:

  • Primární obnova;
  • Normalizace struktury a funkce tkání, které byly poškozeny.
Komentář! V primárním procesu regenerace by měly být zahřívány všechny rány a mikrotrakci získané během léčby a diagnostické manipulace. V tomto případě mohou být krevní sraženiny, části endometria, kousky oříznutých polypů, vzdálených oddílů, zoufalé z pochvy.

Jaký den hysteroskopie cyklu

Proveďte jakékoli kroky způsobené způsoby léčebného poškozeného tkáně, zakázáno. Lékaři doporučují:

  • pozorovat penis;
  • Nezadávejte svíčky, tampony v pochvě;
  • Nespichujte se
  • Odmítnout zahřátí, návštěvní koupele, sauny;
  • Nehovávejte v otevřených nádržích;
  • Nebuďte koupelny.

Tento proces pokračuje po dobu 2-3 týdnů, po jeho dokončení je tvořena jediná lanovka. Zároveň tahání a zlomyslné bolesti zmizí z sexuálního traktu.

Po dokončení první etapy jsou vytvořeny nové tkaniny, které poskytují normální fungování těla v budoucnu. Druhá etapa obnovy trvá 3-6 měsíců. Proto lékaři doporučují plánovat těhotenství po hysterorevomii ne dříve než šest měsíců.

Možné komplikace

Hysteroskopie je bezpečný minimálně invazivní postup. Ve vzácných případech je však možnost rozvoje těchto komplikací:

  • endometritida;
  • děložní krvácení;
  • Lepicí onemocnění;
  • Perforace stěny dělohy.

Vzniknou však především při porušování pravidel postupu nebo nejsou v souladu s doporučeními během prvních 2-3 týdnů po diagnóze. Častěji ženy čelí sbírce pravidelnosti menstruace.

Mohl by být zpoždění menstruace po hysteroskopii

Jednou z nejčastějších komplikací, ke kterým dochází po hysterorevesectoskopii, je nedostatek menstruace včas. Zpožděné měsíční po hysteroskopii se škrábáním pro většinu žen pokračuje více než 14 dní. Jeho vzhled je způsoben zkušeným stresem, ostrým hormonálním perestrojikou, která vzniká v důsledku odstranění endometria.

Mohl by po hysteroskopii dostat cyklus

Některé ženy mají po průzkumu 1-2 cykly, lze posunout datum menstruace. Malé zpoždění nebo situace, kdy měsíční po hysteroskopii přišli dříve na 3-5 dní, nejsou příčinou obavy. Pokud je však porušování pravidelnosti doprovázeno zvýšením nebo znatelným poklesem objemu vypouštění, vzhled bolesti, gynekolog by se měl zdát.

Zpětná vazba o menstruaci po hysteroskopii

Kateřina Vitovskaya, Rostov-on-don, 36 let
Diagnostická laparoskopie vyrobená v cyklu 7. den. Měsíčně po 23 dnech, 30 dní od začátku minulosti měsíčně. V charakteru se neliší od těch předchozích.
Marina Romanova, Bryansk, 27 let
Měsíčně po hysteroresterakopii šel včas, ale první 2 dny byly velmi bolestivé. Tablety téměř nepomohly. Od 3 dnů se stát normalizuje.
Irina Lapov, Lipetsk, 32 let
V procesu vedení hysteroskopie se lékař potopí synefik, vzdělaný v děloze. Měsíčně začal 29 dní po operaci, byli hojní, s pokladeny. Podle vysvětlení je lékař tak obnoven funkční vrstvou, první měsíční by měl být hojný, ale v průběhu času se počet propuštění sníží.

Závěr

Měsíčně po hysteroskopii začíná ve většině žen včas. Ale u některých pacientů je porušena pravidelnost menstruace. Měsíčně po proceduře může jít o něco dříve nebo později. Povaha menstruace by normálně neměla být změněna, ale při provádění škrábání, odstraňování polypů stává trvalé období po dobu 2-3 měsíců hojné, bolestivé.