Leukocytová sazba v cervikálním kanálu

Mechanismy imunitního ochrany krčního kanálu jsou reprezentovány sliznicí tajemstvím epiteliálních buněk, tzv mucosa. Z hlediska imunologie je to komplexní organizovaný biologický substrát, který odráží stupeň imunitního reakcí v normách a patologii. Navzdory originalitě místní imunity Endocerswix je jeho mechanismy součástí obecného imunitního systému žen.

Leukocyty v cervikálním kanálu jsou jedním z hlavních vazeb lokálních imunitních ochranných faktorů. Bílé krevní tauriny nejprve reagují na pronikání do cervikálního kanálu bakterií a virů. Leukocyty poskytují zánětlivou reakci, která je zaměřena na omezení patologického zaměření. Krevní buňky spěchají do místa zavedení mikroorganismů, provádějí fagocytózu nebo "oddanost" infekčních agentů, spusťte imunitní reakci.

Normálně má cervikální kanál určitý počet leukocytů, ale jejich zvýšení vždy hovoří o toku patologického procesu infekčního zánětlivého nebo onkologického charakteru.

Normálně je kanál cervikálů sterilní. Cervikální kanál poskytuje místní ochranu proti infekčním činidlům a funkce je považována za ochranu dutiny dělohy od zavedení jakéhokoliv typu mikroorganismů.

Role leukocytů v imunitní reakci

Činnost děložního čípku Cervikálový kanál pro zajištění normy sterility dohledových oddělení je zajištěna a regulována díla obecné imunity, z nichž orgány jsou rozděleny do centrální a periferní. Obecně lze imunitní obranu rozdělit do specifické - to je obecná imunitní reakce a nespecifická, reprezentovaná místními ochrannými faktory.

Thymus nebo Doktoring železo produkuje T-lymfocyty, jejichž funkce je potlačení zánětu a zničení mikroorganismů, výrobou účinných látek: interleukiny, cytokiny, interferon. Kostní dřeně syntetizovat v lymfocytech. Všechny typy krevních lymfocytů přicházejí do sliznice Endocervix a signál k tomu je považován za lokální zánětlivou reakci v reakci na pronikání bakterií a virů. Leukocyty různých odrůd normálně fagocytární penetrace do děložního čípku patogenů a představují jejich lymfocyty. T-lymfocyty produkují řadu protizánětlivých a destruktivních látek pro mikroby a v lymfocytech se syntetizují imunoglobuliny po přítomnosti antigenů bakterií a virů s leukocyty. Imunoglobuliny nebo protilátky vážou antigeny blokováním jejich účinku, tvořící imunitní komplexy. Kromě toho jsou různé třídy protilátek paměťové buňky, které "pamatují" antigen a v budoucnosti to váží rychleji. Je pozoruhodné, že patogeny gynekologických infekčních onemocnění nezpůsobují dlouhodobou buněčnou paměť - to znamená, že imunita je nestabilní a infekce se opakovaně vyskytuje.

Periferní imunity orgány jsou reprezentovány lymfatickými uzlinami, slezinou, lymfoidní akumulací sliznic. Cervikální kanál je dostatečně dodáván s lymfoidní tkaninou, ve které se provádí imunitní reakce. Sliznická membrána endokervixu je považována za periferní imunitní autoritu.

Specifická imunita je reprezentována bazénem T a v lymfocytech a látek, které jsou vytvořeny, když fungují v normách - interryukiny, cytokiny, interferonu, imunoglobulinu. Imunoglobuliny A, které jsou syntetizovány v Endocervixu v lymfocytech hrají důležitou roli v překážce depozice bakterií a virů na povrchu sliznice. Leukocyty v Cervikálním kanálu jsou zástupci nespecifické imunitní obrany. Leukocyty, které jsou reprezentovány makrofágy, bazofilním a eosinofilem pronikají krční kanál z mikroobrovního kanálu - kapiláry, migrací.

Normální leukocyty se provádějí fagocytózou - absorpcí mikroorganismu, jeho zpracování a prezentace t-lymfocytů. Kromě prezentace lymfocytů jsou určité typy leukocytů, zejména neutrofily fagocytární a ničí bakterie v důsledku produktů účinných forem kyslíku a oxidu dusíku.

Důležité, kromě funkcí leukocytů, je tzv. Mucocylleure clearance - práce krčních epitelových buněk cervikálního kanálu. Obvykle se pohybuje hladce ve směru vnitřní Seva na vnější, odstraňování toxinů, bakterií a imunitních komplexů.

Mucus, který je produkován žlázy prizmatického epitelu, obsahuje řadu látek s baktericidní a enzymovou aktivitou zaměřenou na rozpouštěcí a inaktivující mikroby toxiny.

Hlavním úkolem místní imunity cervikálního kanálu je normální, není jen odstranění antigenů mikroorganismů, ale také ochrany zranitelného válcového epitelu z kolonizace bakterií.

Koncepce stavu Endocervix zahrnuje harmonickou společenství všech zástupců imunitní reakce. Rovnovážné a křehké podmínky koexistence mohou být rozděleny jakýmikoliv patologickými procesy místního i obecného v těle ženy. Normálně, sliznice cervikální kanál a vaginální mikrobiocenóza spolehlivě chrání vnitřní genitálie ženy.

Diagnostické metody a koncept normy

Roční vyšetření v gynekologu nutně zahrnuje rutinní diagnostické metody: mikroskopie oddělené vagíny, cervikální kanál (stěr na mikroflónu), stěrka do stupně čistoty. To je v těchto analýzách, že diagnostika vizualizuje a vypočítává počet leukocytů v cervikálním kanálu, vagíně a urethře. Vojáci berou ze tří anatomických oblastí: urethra, kabelový kanál, vaginální stěny.

Míra leukocytů v cervikálním kanálu není více než 30 buněk v dohledu. Při zvýšení z nich se provádí podrobná diagnostika, včetně nádrže.Síťování, PCR, cytologie. Po vyjasnění příčin leukocytové reakce, antibiotika, antivirová činidla, probiotika a imunomodulátory jsou ošetřeny.

Leukocyty mohou být zvýšeny na konci a na začátku menstruačního cyklu a to je norma. Během tohoto období je aktivována lokální anti-infekční imunita. Proto cytologické analýzy jsou obvyklé předat po menstruaci nebo uprostřed cyklu.

Příčiny rostoucího leukocytů

Infekční zánětlivá onemocnění reprodukčního traktu zabírají vedoucí postavení v gynekologických patologiích. Normálně, sliznická membrána pochvy a cervikální kanál chrání genitálie z infekce v důsledku kyselého média a baktericidních vlastností sliznice. S oslabením ochranných sil těla otevírá bakterie a viry způsob, jak realizovat jejich patogenní akce. Zánět krčního kanálu se nazývá Endocervicitid. Může být ostrý nebo chronický.

Leukocyty cervikálního kanálu a vagíny jsou první reagovat na zavedení mikroorganismů. Proces zánětu není bez reakce leukocytů. Stupeň zvýšení hladiny leukocytů je určen typem patogenu. Někteří zástupci flóry způsobují výrazný nárůst leukocytů cervikálního kanálu, jiní - zanedbatelné. Leukocytová hladina odráží zánětlivé procesy, které kolem pohlaví.

Příčiny rostoucích leukocytů v cervikálním kanálu:

  • bakteriální vaginóza;
  • vaginální dysbióza;
  • Chlamydie;
  • Močovina a mykoplazóza;
  • kapavka;
  • Trichomoniasis;
  • genitální opar;
  • drozd;
  • Papilomavirová infekce;
  • Předsudky a onkologické procesy děložního čípku.

Tyto mikroorganismy jsou jak patogenní v jejich činnostech a podmíněně patogenních. V moderní gynekologii existuje stálá tendence k smíchaným infekcemi - virové a bakteriální na pozadí dysbiózy.

Trichomoniaz

Tato infekce, vysílá sexuálně, je schopna ovlivnit jak cervikální kanál, tak vagín, děloha, trubky, urethra a močovýř. Diagnostika Použijte mikroskopii šmouhy (hnisavé oddělené), ve které významný nárůst leukocytů v krčníku je vyšší než norma (50 - 60 nebo více) a v vagíně - více než 10 v dohledu. Trichomonas se nacházejí tím, že barvení léku na Romanovsky-gymzea, ve studiu nativního výboje metodou kontrastní mikroskopie, ELISA, PCR, stejně jako secí metodou.

Kapavka

Výpočty jsou považovány za patogeny specifické infekce - kapavka a ovlivňují všechna oddělení reprodukčního traktu. Onemocnění se může vyskytnout v chronické formě a přinést do neplodnosti. Gonorrhea způsobuje poměrně specifický obraz, ale také s laboratorní diagnostikou, odborníci na vědomí charakteristické změny. Hladiny leukocytů v cervikálním kanálu se výrazně zvýší - nad 50 v dohledu, navíc gonokokci se nachází uvnitř leukocytů - to označuje ostrý proces, extracelulární umístění - o chronickém. S mikroskopií, Smear označil přítomnost kokkquitů ve formě kávových zrn. Když je počet leukocytů detekován nad normou, která odpovídá klinice na pozadí neexistence takových okolností v rozmazancích, provádějte provokaci, PCR a nádrž.setí.

Drozd

Candidiasis sexuálního traktu se často netýká vyslovené kliniky žen - to je charakteristická pro podmíněně patogenní flóru. S roční diagnózou v gynekologu se kvasinkové buňky nacházejí v analýzách na pozadí menšího zvýšení leukocytů v cervikálním kanálu a vagínu. S rozloženými příznaky hladiny leukocytů jsou mnohem vyšší než norma. Kromě toho provádět PCR a nádrž.setí.

Chlamydia

Urogenitální chlamydia je považována za pohromu reprodukčního zdraví moderní mládeže. Chlamydia je mikroorganismy s jedinečným a jedinečným vývojovým cyklem. Jsou schopni "oklamat" imunity osoby a skrýt se od něj. Proto může být hladina leukocytů v cervikálním kanálu normální nebo mírně překračující. To vede k hypodiagnosisu, podhodnocení situace gynekologa a opomenutí situace. Tato sexuální infekce je jedním z důvodů neplodnosti a chronického zánětu malých pánevních orgánů u mužů a žen.

Bakterie jsou intracelulární parazity, které komplikují reakci leukocytů a vede k pomalému zánětu. Výroční průzkum by měl zahrnovat povinnou studii o přítomnosti genitálních infekcí pomocí PCR metody, protože leukocyty tyto nemoci nemohou řádně charakterizovat.

Mykoplazmóza a močasmóza

Tyto mikroorganismy jsou považovány za reprezentanty podmíněně patogenní flóry do určité množství - 10³ CFU / ml, toto číslo je stanoveno v kultivační studii kanalizace kanálu cervikálního kanálu a vagíny. Příležitostem pro setí je zvýšení leukocytů v rozmazanci vzhledem k normě. Reprodukce bakterií se vyskytuje proti jiným sexem infekcím (Chlamydia a kapavka), stejně jako dysbakterióza.

Miko a UreAplasma jsou považovány za jeden z důvodů pro zvýšení úrovně neplodnosti. Bakterie nemají buněčnou stěnu - cíle pro antibiotika. Jejich léčba je proto obtížná. Kromě toho se mikroorganismy mohou integrovat do membrán buněk sexuálního traktu, skrývá se od imunitní reakce, včetně leukocytů. V pomalé infekci v cervikálním kanálu mohou být leukocyty v normálním rozmezí nebo mírně překročí (až 40 v dohledu).

Bakteriální vaginóza a dysbakterióza

Takový zvláštní stav sexuálního traktu, který není ve své podstatě zánětu, se nazývá vaginóza. Patologie se vyvíjí na pozadí výrazného snížení úrovně užitečných bakterií - mléčné kyseliny flóry. Funkce bariéry se stává slabým a na pozadí této intenzivně násobit Gardnerells - příčina vaginózy. Onemocnění se vyznačuje absencí rostoucích leukocytů v cervikálním kanálu - jsou v normálním rozmezí. Ale když mikroskopie Smear vizualizuje klíčové buňky - epiteliální buněčné prvky jsou řezány mikroorganismy.

Dysbakterióza se také vyvíjí na pozadí redukce bifido a laktobacil. V takových podmínkách se intestinální hůlka, enterokoky, stafylokoky, streptokoky, protea, Klebsiella a další bakterie, začnou násobit silně. Na stěrkách je zvýšení leukocytů nad normou - 30-50 v dohledu.

Virové infekce

Genitální herpes a lidský papillomom virus jsou zasaženy čípku - její potahování epitelu, ale s poklesem baktericidních vlastností sliznice, viry proniknout do dělohy, trubky. Takové mikroorganismy se vyznačují schopností potlačit místní a obecnou imunitní reakci, takže při studiu nátěry výrazného zvýšení leukocytů v cervikálním kanálu jsou vibrace pozorovány do 20 - 40 v dohledu. HSV a HPV jsou příčinou prekancerózních změn v čípku, tedy v přítomnosti ektopie a dysplazie, dochází k mírnému zvýšení leukocytů, jako marker toho, co se děje zánět na pozadí atypics.

Těhotenství

Navzdory fyziologickému potlačování imunity není těhotenství důvodem pro zvýšení leukocytů v cervikálním kanálu, aby zvážila norma. Tělo těhotné ženy je přestavěn takovým způsobem, že na pozadí s vysokým produktem estrogenů jsou genitální cesty chráněny před zavedením patogenní flóry.

Zvýšení leukocytů nad normou v cervikálním kanálu během těhotenství je důvodem pro další diagnostiku a léčbu. Sex infekce, stejně jako dysbakterióza, mohou způsobit fetální intrauterinní infekci. Je povoleno překročit počet leukocytů pouze ve Vagině.

Stálost vnitřního prostředí děložního děložního hrdla nebo homeostázy je udržována rovnovážnou rovnováhou mezi aktivitou společné a lokální imunitní reakce. Složení sliznice přímo odráží všechny procesy, které se vyskytují v krku. Endocereservix epitel, bazální membrána, kapiláry jsou leukocytové dodavatelé, lymfocyty a látky syntetizované nimi. Proto studium stěr pomáhá lékaři určit typ zánětlivé reakce a rozhodnout o způsobech léčby.