Musím věřit erozi

Jeden z nejčastějších patologií ženské sexuální sféry, erozi děložního děložního dělohy, se setkává s většinou žen různých věkových skupin. Často je erozizace diagnostikována v nudném ženám.

Před několika lety to bylo věřeno, že erozi děložního děložního dělohy není nutná. To bylo způsobeno tím, že v procesu léčby byly použity agresivní metody. Chirurgická taktika přispěla k tomu, že patologie se podařilo léčit. Když však pacient porodil, by mohly vzniknout závažné komplikace týkající se ztráty pružnosti tkáně děložního čípku.

Podle kánonů moderní gynekologie je zřejmé, zda je nutné léčit erozi. Odpovědi na otázku, zda léčit erozi čípku, většina lékařů vysvětluje, že v některých případech je nutné se ujistit. Eroze, která znamená patologii, vyléčit také, že je třeba urazit dívky.

Je třeba léčit eroze, protože tyto patologické procesy, které doprovázejí poškození čípku, mohou vést k malignímu nádoru. Kromě toho je erozizace často komplikována jinými onemocněním gynekologické sféry.

Aby bylo možné pochopit, jakou erozi je nezbytné zvážit strukturu děložního čípku. Spodní oddělení dělohy je reprezentováno krkem, který vypadá jako multi-centimetrová svalová trubka. Ve středu děložního čípku je úzký cervikální kanál.

Krk se skládá z vaginální a celkové části. Viditelné a přístupné pro inspekci je pouze oblast, která přímo přilehlá vagina. Je důležité, aby tato vaginální část byla pokryta vícevrstvým epitelem plochých buněk, které poskytují látkou hladkost a růžovou nenasycenou barvu.

Cervikální kanál je pokryt jednovrstvými buňkami, které se nazývají válcové. Díky tomuto dřevě má ​​tkanina načervenalou barvu a měkký sametový povrch. Cervikální kanál provádí ochrannou funkci, která je dosažena v důsledku vývoje hlenu se speciálními žlázami jednovrstvého epitelu.

Držásobek, kde se vyskytuje spojení jednovrstvé a vícevrstvé epitelu, je přechodová zóna. Tato oblast transformace není určena kontrolou děložního čípku.

Erozion znamená vzhled na vaginální části cervikálních skvrn, které mohou naznačovat buď patologii nebo na fyziologické. Eroze se objeví jak u dívek, tak u starších žen.

Klinické možnosti

Stále zůstává kontroverzní otázka, zda léčit erozi čípku. Existuje názor, že léčba není uvedena. Ve skutečnosti to vše závisí na tom, jaký druh odrůdy je vada. V některých případech není erozivní místo patologie. V souladu s tím není nutné léčit takovou erozi.

Za účelem stanovení proveditelnosti léčby je však nutné podstoupit průzkum a eliminovat závažné onemocnění. Někdy pod erozí takové nebezpečné patologie mohou být skryté, jako je dysplazie nebo karcinom děložního hrdla, jehož léčba je významně odlišná od taktiky udržování benigních formací.

Gynekologové přidělují několik hlavních forem eroze děložního čípku.

  • Vrozená erozi není patologie, ale normální fyziologický stav děložního čípku, který má dočasný charakter. S takovou erozí se dochází ektopie, což je výsledek vzhledu válcových buněk na vaginální části děložního čípku. Jako sexuální systém a normalizace požadované hladiny hormonů se rozvíjejí, krční sekce, sousedící s vagínou, je pokryta plochým epitelem.

Tak, vrozená ektopie v nepříjemných dívkách se vrátí bez léčby. Léčba přípravku Medicase musí být prováděna pouze v případě, že nastane doprovodný zánětlivý proces.

  • Pravá erozi je peptická vada, která je charakterizována mírným postupem progrese. Pod vlivem nepříznivých faktorů je poškozená řezná sekce. Porušení integrity tkáně vede k tvorbě vředů často s příznaky zánětu. Pro úplné hojení rány vyžaduje asi dva týdny. Tento proces však vždy nevyskytuje adekvátně.
  • Pseudo-erozi vzniká v reakci na nesprávné uzdravení vředu. Při nesprávném obnovení integrity vaginální části děložního čípku je rána pokryta válcovými buňkami.

Je pozoruhodné, že taková získaná ektopie je obvykle doprovázena sexuálními infekcemi, což přispívá k jeho progresi. Některé HPV, které způsobují onkologické procesy, jsou největším nebezpečím.

Vrozená erozi k léčbě není nutná, pokud není zánět. Při identifikaci infekcí musí být léčeni. Pravá erozi k vyléčení poměrně obtížné, protože rána je zřídka určena krátkou dobou proudění. Získaná ektopie by měla být léčena nutně, bez ohledu na to, zda žena porodila nebo ne.

Příčiny a symptomy

Faktory, které ovlivňují výskyt erozivních skvrn, mohou být odlišné. Ve skutečnosti má každý typ nemoci své příčiny výskytu.

Gynekologové věnují pozornost následujícím faktorům, které mohou přispět k vzniku eroze, a to jak v porodních ženách a dívkách, kteří nenarodili:

  • Infekce, jako je herpes virus, HPV, Chlamydia;
  • Mechanická poranění v důsledku potratů, škrábání;
  • Některé funkce intimního života, zejména vzácných sexuálních kontaktů nebo jejich hrubý charakter;
  • nedostatečná antikoncepce, včetně častého používání chemických spermicidů nebo nesprávně zvolených hormonálních antikoncepce;
  • Sexuální vztah před koncem vývoje cervikálního epitelu, což je náchylné k infekcím a zraněním;
  • Vrozené poruchy reprodukčního systému;
  • Výkyvy hladiny estrogenů vedou ke změnám v epitelu.

Odborníci zdůrazňují, že před zahájením léčby erozivních skvrn je nutné co nejvíce opravit provokující faktory. To je způsobeno tím, že v budoucnu mohou způsobit recidivy, které se nacházejí docela často.

Klinicky se cervikální vada prakticky neprojevuje. Ženy nevyvíjejí bolest a neukázňové alokace se neobjeví. ECTOPIA je však nakloněna traumatize, protože válcový epitel nemůže existovat v podmínkách neobvyklých.

V důsledku toho mohou být krvavé kontaktní výboje, zvýšený počet leukocytů na stěrkách v nepřítomnosti zánětlivého procesu. Kromě toho válcové buněčné žlázy produkují tajemství, které zvyšují počet sliznic.

Je-li žena, zejména, která nedala narození, vypadají atypické symptomy, je nutné konzultovat lékaře, aby předal průzkum. V přítomnosti svědectví musí být ektopie léčena i.

Diagnostika a proveditelnost léčby

Aby se rozhodl, zda léčit patologii v neúplném případě v určitém případě je požadován průzkum. Diagnostika pomáhá nejen určit diagnózu, taktiku léčby, ale také identifikovat doprovodné onemocnění. Průzkum by měl být proveden s cílem určit kontraindikace specifické metody léčby.

Při zkoumání a vyhodnocování čípku v zrcadlech během gynekologické kontroly. Eroze děložního čípku má různé vizuální značky, které závisí na skvrnech.

Je známo, že ektopie je charakterizována skvrnou nerovnoměrného tvaru a různým objemem. Vrozená erozi je zaoblené místo a viditelná transformační zóna. Pravá erozi je reprezentována ránu. Lékař však musí být předepsán zjištěným pacientovi, aby doporučil, aby odpovídal za léčbu a vyloučení dysplazie a onkologie.

Diagnostika u pacientů, kteří nepodali narození, sníží se na následující typy výzkumu:

  • nátěr na onkocytologii a vaginální mikroflóru;
  • Snadná, rozšířená procedura kolposkopie;
  • Bakpospingv;
  • biopsie;
  • Průzkum o sexuálních infekcích pomocí PCR.

Když je zmiňovací proces zjištěn, je nutné jej odstranit. To musí být provedeno, protože infekce zabraňují léčení vady.

Doporučuje se zánětlivý proces v závislosti na detekovaném patogenu. Obvykle je možné vyléčit infekce antibakteriálními, protizánětlivými, antifungálními a antiseptickými léky.

Může vyléčit pouze pseudo-erozi. Chirurgická léčba musí být provedena obtěžování, pokud nejsou kontraindikace. Před několika desítkami let bylo věřilo zacházet s ektopií chirurgicky u pacientů, kteří nenarodili, není nutný. V moderní gynekologii jsou však použity jemné metody, které mají minimální komplikace a mohou být použity v nepříjemném.

Eroze děložního čípku musí být vytvrzena následujícími taktikou použitými v bombardování.

  1. Kryodestrukce. Zpracování s kapalným dusíkem u pacientů, kteří nedali porod, je vyžadován s bezvýznamnou porážkou.
  2. Laserová odpařování. Dopad laserového paprsku musí být používán jak v erozi, tak i jiné benigní útvary čárkových čárků.
  3. Chemická zničení. Tato metoda musí být aplikována v opakované opakované prostředí k dosažení účinku.
  4. Radio Wave Effect. Eroze děložního čípku u dívek, které by neměly porodit, by měla být léčena s touto bezkontaktní metodou.
Cerenate erozi děložního čípku v bombardování lze nalézt přes svíčky a tampony, například na základě rakytníku. K léčbě těchto prostředků je však vyžadován v komplexní terapii.