Škrábání dělohy v krvácení

Škrvení dělohy během krvácení je jedním z hlavních chirurgických metod léčení patologického stavu, což umožňuje rychle odstranit nebezpečné krvácení a vytvořit jeho pravou příčinu.

Škrábání (čištění, curetzh) děložní dutina Při krvácení se zpravidla provádí. I když je plánovaná operace nejen odstraněna pouze s hyperplazií endometria identifikované na ultrazvuku.

Příprava

V případě, kdy se děložní dutina provádí v nouzovém řádu, t.E. V nemocnici je žena přichází s těžkou krvácením dělohy, není možné zastavit, což je nemožné pro lék, přípravu zahrnuje pouze více analýz.

Před mimořádným rozptylem dělohy Děložní krvácení Pacient je předepsán následující testy.

  • Obecná analýza krve. Výzkum umožňuje určit úrovně ukazatelů charakterizujících současný celkový zdravotní stav: přítomnost anémie, akutní zánětlivé procesy, stav spotřeby (hemoglobin, leukocyty, destičky).
  • Obecná analýza moči. Pomáhá poskytnout obecné posouzení práce močového systému - přítomnost infekce LOX, urethra, močového měchýře, a také určit funkci nefronů (červené krvinky, protein, relativní hustota, válce, cukr). Stanovení bakterií ve složení urinu a zvýšený počet leukocytů - příznaky zánětlivého procesu tekoucí v latentní podobě.
  • Analýza koagulace krve (rozšířený hemostasiogram). Jedná se o jeden z povinných studií pro stanovení míry srážení krve. Bude to nezbytné v situaci, pokud pacient na operačním stole začne masivní krvácení, což bude nutné, aby se naléhavě odstranil.
  • Krevní skupina. Je určena pro případ nouzové krevní transfuzi.
  • EKG. Umožňuje lékaři hodnotit práci srdce, protože škrábání dutiny dělohy během krvácení se provádí pod anestezií. A je to ze zdraví srdečního svalu, závisí na volbě léku, který bude použit během očištění děložní dutiny.
Je vyžadován krevní plot na HIV a syfilis, ale výsledky analýzy lékařů během nouzového čištění v důsledku masivního krvácení ne čekají.

Fázi

Čerpání (čištění) dutiny dělohy o patologické krvácení se provádí na malé operačním stole vybavené držáky pro nohy. Trvání škrábání je variabilní a může trvat od 20 do 60 minut.

Čištění dělohy během krvácení se neliší od standardního postupu a prochází následujícími kroky.

  • Gynekolog, navzdory krvácení, provádí dvoupatrnou studii dělohy. Pomáhá lékařům určit velikost těla a jeho aktuální polohu.
  • Před zahájením čištění se provádí dezinfekce velkých zárodečných rtů. Zpočátku se používá lékařský alkohol, a pak koncentrovaný jodový roztok.
  • Gynekologické zrcadlo je umístěno do pochvy, což umožňuje rozšířit vagínu a otevřený přístup k čípku.
  • S pomocí odlehčích kleště, se zdravotník tráví horní ret a táhne ji. Objevená zóna je definitivně rozebírána antiseptickým roztokem.
  • Po vyřešení děložního hrdla s pomocí kleště jemně zavádí speciální sondu ve své dutině. Jedná se o tenkou tyč z lékařského kovu, který má zaokrouhlení. Nástroj umožňuje určit hloubku dělohy dělohy tak, aby se lékař mohl rozhodnout k škrábání kuričky požadované délky.
  • Dále se provádí úplnější zveřejnění děložního čípku. Expanze GEGER se používá - kovové válce různých velikostí. Změnou gynekologa vzestupu objemu, dokud je cervikální kanál odhalen na požadovanou šířku.
  • Po dokončení přípravné fáze se lékař začne přímo na čištění. Zpočátku se škrábání cervikálního kanálu. K tomu je zavedena kureta do dutiny dělohy do hloubky dvou - tři centimetry - je to tato délka, která odpovídá délce cervikálního kanálu - a silně lisována na povrchu sliznice. Pak se gynekolog úhledně neučinil příliš mnoho úsilí, vezme to na sebe. Ostrý okraj kureti odstraňuje horní vrstvu sliznice membrány, která je sestavena do speciální nádoby naplněné roztokem formalinu. Medic pokračuje v čištění cervikálního kanálu až po odstranění celé sliznice membrány.
  • Škrábání dělohy. Pro tento účel je použita největší největší kyreta. Za prvé, lékař čištění přední stěny a pak zadní a boční povrchy. Během škrábání se zdravotník změní curetki pomocí menší velikosti. Čištění je považováno za dokončeno po celé funkční vrstvě endometria je odstraněna ze stěn dělohy.
  • Výsledný materiál - pokud je potřeba jeho studie, aby se stanovila příčina krvácení - je sestavena do sterilní nádoby a přenášena do laboratoře.
  • Po absolvování škrábání gynekologa re-šetří vaginální segment děložního čípku a pochvy s roztokem antiseptik.
  • Zastavit krvácení, které se vyvíjí v důsledku čištění děložní dutiny, na dně břicha ženy dává bublinu s ledem. Doba chlazení - 30 minut. Pro zlepšení kontraktilní schopnosti dělohy po škrábání pacienta je zaveden oxytocin.
  • Žena je umístěna v oddělení, kde bude pod lékařským dohledem. Pravidelně určuje ukazatele krevního tlaku a kontrolují výkon výběru, zkoumání těsnění.

Pokud byl škrábání děložní dutiny provedeno v denní nemocnici, pak několik hodin po vstupu do anestezie může žena opustit nemocnici.

Anestézie

Škrvení dělohy dělohy během krvácení se provádí pod anestezií. Během čištění lze použít dva typy anestezie:

  • Obecná anestezie - Před zahájením manipulace, žena přijímá narkotickou léčbu intravenózním způsobem;
  • Lokální anestezie - injekce léčiva je umístěna přímo do čípku, tato metoda se používá s nemožností aplikovat obecnou anestezii.

Lokální anestézie při čištění dělohy o patologické krvácení je relativně vzácná. Bolest od škrábání kurety je méně patrná, ale žena stále cítí všechny pohyby. Technika v případech kardiovaskulárního selhání, duševní nemoci.

Nejčastější způsob anestezie při čištění dělohy dělohy během krvácení je maskovací anestezie. V tomto případě žena slyší konverzaci a může vidět všechno, co se stane, ale bolest během škrábání se necítí vůbec.

Ne méně často používá obecnou anestezii. Je praktikován, pokud doba trvání děložní dutiny trvá více než 40 minut.

Anestetický lék v každém případě je vybrán individuálně.

Hysteroskopie

Jeden z moderních metod škrábání se čistí pomocí hysteroskopu. Pokud v obvyklém odstranění endometria pracuje zdravotník slepě slepě, spoléhat se na pověst a stávající zkušenosti, během hysteroskopie v děložní dutině, je zaveden speciální zařízení - hysteroskop.

Díky přístroji získá lékař schopnost plně kontrolovat proces škrábání, minimalizovat riziko poškození dělohy. Kromě toho je čištění prováděno lépe.

Období obnovy po škrábání dělohy dělohy se pohybuje od dvou týdnů do plného kalendářního měsíce. Během celého období je nutné přísně dodržovat všechna přijatá doporučení.

Doporučení

Po škrábání, žena krvácí. Zvláště silné zůstávají během prvních několika hodin nebo dnů. Pak krvácení oslabuje. Celková doba trvání "Mazni" - ne více než 21 dní.

Pokud se náhle zastaví vypouštění krve, ale bolesti se objevily ve spodní části břicha - to je znamení tvorby hematometrie nebo jiného nebezpečného stavu. Příčina se stává spasmodováním cervikálního kanálu, v důsledku které krev se hromadí uvnitř dělohy. Patologie je diagnostikována pouze s ultrazvukovým výzkumem.

Aby se zabránilo rozvoji gematometrů, je žena jmenována recepce.

Pokud má žena patologii výsledného krevního systému, pak lékař bere v úvahu při provádění pooperačního období, kontroluje hemostasiogram a přiřadí vhodné léky.

Kromě toho, aby se zabránilo rozvoji komplikací, doporučuje se kurz pro léky z kategorie antibiotik, což je prevence vývoje zánětlivých procesů.

Výsledky histologických studií tkanin jsou připraveny 10 dní po zákrutu. Umožní gynekologovi identifikovat skutečnou příčinu Děložní krvácení a předepisovat adekvátní lékovou terapii.

Pravděpodobné komplikace

Postup seškrábání - rutinní postup, ale může být doprovázen určitými komplikacemi. Jsou zřídka nalezeni, ale stále existují.

 

Komplikace čištění dělohy během krvácení se mohou stát.

  • Perforace stěn orgánu. Perforace není nic jiného než přestávka. Děloha je možné poškodit v důsledku nepřesných akcí lékaře, který dělá příliš mnoho úsilí v procesu odstraňování endometria. Důvodem může mořit ve zvýšené uvolnění stěnách dělohy. Zpravidla v případě perforací vyžadují chirurgický zákrok.
  • Z vaginální zóny cervikálního kanálu. Příčina poranění se stává rozpadem kleště v důsledku zvýšené flabiness tkanin. Malá zranění se léčí nezávisle, ale s významným poškozením zraněného regionu jsou švy překryty.
  • Hematome. Patologie představuje akumulaci krve uvnitř dělohy v důsledku spazmodace krčního kanálu. Výsledný odtok je přirozeně obtížný. Taková komplikace, pokud není ošetřena, může způsobit nejsilnější zánět dělohy. V závažných případech může být zapotřebí vstup.
  • Infekční a zánětlivé komplikace. Patologie se vyvíjí, pokud dojde k zánětu v okamžiku čištění. Pokud byl postup proveden více než infekce, pravděpodobnost komplikací se občas zvyšuje. V případě zanedbávání racionálních principů léčby antibiotikem po čištění se endometrit vyvíjí. V některých situacích se proces rozšiřuje do vejcovodů, vaječníků a může vést k chronickému procesu infekce a lepidla.
  • Poškození výhonky vrstvy endometria. Komplikace se vyvíjí na pozadí příliš agresivního odstranění sliznice. Léčba neexistuje, absolutní neplodnost se vyvíjí.

Curční dutina dělohy ve vývoji patologického krvácení - poměrně často prováděný gynekologický postup. Zpravidla není doprovázena vývojem komplikací. Ale v mnoha ohledech záleží na profesionalitě lékařů, kteří provedli čištění.