Léčba po vyčištění dělohy

Bohužel mnoho žen po gynekologické inspekci slyší od svého navštěvovaného lékaře, že z nějakého důvodu potřebují projít postupem škrábání. Mezi sebou mnoho volání taková manipulace jednoduše - Úklid dělinu.

Ale věc je, že ne každý dokonce kvalifikovaný specialista považuje za nezbytné vysvětlit svému pacientovi podstatu škrábání. Mnoho žen se týká nadcházejícího postupu škrábání. Proto by mělo být zpočátku pochopeno, že takové čištění představuje a jakou léčbu po škrábání dělohy by mělo být jmenováno.

Co se stahuje

Dámský děloha je svalový orgán, který má tvar hrušky. V děložní dutině z oplodněných spermií vejce vyvíjí budoucí dítě. Zevnitř dutiny je tvořena sliznicemi, která se nazývá v medicíně - endometriální.

Každý měsíc se vyskytují změny v děloze samotném, které jsou cyklické. Na začátku každého menstruačního cyklu se tedy dělo začne přípravky na další recepci oplodněného vejce.

V případě, že oplodněné vejce nedostane do dutiny, těhotenství nedochází, vrstva začíná braybridně a menstruace nastane

Při škrábání se jedná o ochrannou sliznici dutiny dělohy, po které po určité době je obnovena nezávisle. V případě, že byl čištění provedeno správně, byly provedeny vhodné terapeutické postupy - restaurování dělohy se bude vyskytnout co nejrychleji, protože vrstva výhonek není ovlivněna.

Svědectví

Chov je prováděn pouze na jmenování zúčastněného lékaře pro diagnostiku nebo léčbu některých gynekologických onemocnění.

Indikace pro škrábání dělohy.

  • Vizuální změny struktury endometria, které byly objeveny na ultrazvuku. Čištění hyperplazie a další podobné porušení lze provádět pro diagnózu. Proto dochází k plotu potřebné pro zkoušku materiálu.
  • Polypy byly nalezeny. S řádným čištěním jsou polypy eliminovány společně s sliznickou vrstvou a pokud bude provedeno další léčba po čištění správně, to znamená, že záruka, že takové problémy již nebudou rušit.
  • Dlouhý postižený menstruační cyklus.
  • Menstruace po dlouhou dobu mají hojný.
  • Výběr krve není během menstruace.
  • Dlouhý nedostatek těhotenství bez rozumných důvodů.
  • Krvácení během vrcholu.
  • Podezření na zhoubné vzdělávání v oblasti děložního čípku.
  • Škrvení dělohy a léčby po škrábání je prostě nutné v případě potratu nebo předčasného porodu. Tímto způsobem můžete plně odstranit zbývající placentu z dutiny v případě, že se to nestalo přirozeně.
  • Vadný vývoj nebo zastavení rozvoj těhotenství. Pokud se rozvoj embryo zastaví, je v tomto případě nutný škrábání v tomto případě odstranit fetální vajíčko. Tak se můžete vyhnout zánětlivým procesům.
  • Čištění po dodání v případě zbytkových zbytků v děloze.
  • Potrat škrábání.
  • Podezření z endometriózy.
  • Intrauterine špičky.
Čištění může být provedeno před plánovaným gynekologickým operacím s diagnostickým účelem, například při odstraňování myomu nebo ovariálních cyst.

Proces škrábání

Postup prochází v anestezii, takže tam nebude bolest nebo nepříjemné pocity pacienta. Nejlepší lhůta pro čištění je několik dní před začátkem menstruace. V tuto chvíli je tělo připraveno vyměnit perorální sliznici v důsledku toho, který škrábání nepřinese celkový negativní dopad na dělohy. Načasování provádění škrábání zůstává závislé na diagnóze, takže navštěvující lékař může přiřadit operaci na začátku cyklu.

V této době existují dva hlavní způsoby, jak provést postup.

  • Kyuptage bez video dohledu. V tomto případě, endometriální plot slepě specializovaným nástrojem - kurička. Po prodloužení dutiny dělohy je nástroj zadán a čištění. Výsledný materiál je vystaven histologické diagnóze. Žena je předepsána léčba po čištění tak, aby se zabránilo opakování onemocnění a infekce dělohy. Pokud byl škrábání provedeno za účelem přerušení těhotenství, pak endometriální histologii po manipulaci, zpravidla necenění. Výjimka je nevyvinutá těhotenství.
  • Čištění s hysteroskopickou metodou. Podstata metody je téměř totožná s předchozími, ale kromě hlavního nástroje je aplikováno optické zařízení - hysteroskop. Zpočátku je dutina děložna naplněna kapalinou nebo plynem, se kterým se rozšiřuje. Mnoho gynekologů je nakloněn tuto techniku, protože je přesnější, snižuje riziko zranění a zvyšuje diagnostický význam.

Možné komplikace

Stejně jako u jiných léčby byste měli být připraveni na vznik možných komplikací, ale jsou velmi vzácné, pokud bylo vše provedeno správně.

Zvážit možné komplikace.

  • Poškození dutiny po vyčištění dělohy, možných dohledů. Takové komplikace se často vyskytují v důsledku čištění při měření těhotenství. V případě silné přestávky jsou požadovány vnitřní švy a další léčba.
  • Hematome. Po dokončení čištění mohou dojít k propojení děložního hrdla, které v budoucnu vedou k klastrem krevních sraženin v dutině.
  • Čerpání perforace. Existují případy, kdy v procesu postupu v děložní dutině v důsledku nedbalosti specialisty, se stěna provádí nástroj. Pokud je poškození významné, bude následovat další provozní dohled nad problémovou zónou a odpovídající léčbu.
  • Zánětlivé procesy. Může dojít v důsledku porušení pravidel antiseptik nebo v nepřítomnosti řádného zacházení po gravitaci dělohy. Hlavním příznakem začátku zánětlivého onemocnění je vysoká teplota ženy po dobu několika dní bez vážného.
  • Poškození výhonky sliznice v procesu čištění. Takové komplikace jsou poměrně obtížné léčit a všechny zcela eliminují. Často je to právě takový problém, který může negativně ovlivnit plánování těhotenství v důsledku skutečnosti, že endometrie se plně neobnovila.
Abyste se chránili před komplikacemi, měli byste věřit svému zdraví výhradně profesionály, kteří mohou dělat vše nejen správně, ale také tak pečlivé.

Léčba po postupu

Hlavním úkolem po dokonce malá gynekologická operace je zabránit rozvoji vnitřních zánětlivých procesů a získat plnohodnotnou léčbu. To znamená, že zkušené specialisté jsou povinni jmenovat odpovídající průběh antibiotik. Pokud je vše zcela ošetřeno, pak se můžete vyhnout zánětu. Kromě antibiotik existují také další nezbytné kroky léčby po čištění.

  • Plná nasycení těla Chybějící stopové prvky: Skupinové vitamíny B, C, A, E, polynenasycené mastné kyseliny. Tedy sliznice po škrábání je obnovena mnohem rychleji.
  • Hormonální drogy. S jejich pomocí můžete obnovit hormonální rovnováhu v těle a zabránit opakování onemocnění.
  • Průchod referenčního kurzu, stejně jako elektroforéza.
Kromě výše uvedeného je nutné zahrnout léky, aby se zabránilo tvorbě adhezí (enzymy).

Léčba po vyčištění dělohyKontrola by se měla konat pravidelně u gynekologa (tato podmínka je také povinná po operaci). Po absolvování plné ošetření je nutné znovu produkují plot sliznice z dutiny dělohy biopsií pro diagnostiku a vyloučení možnosti recidivy.

Opakující se zdravotní postupy

Tímto způsobem, pokud po absolvování postupu endometrium pokračuje v růstu, je nutné přijímat radikální řešení (často to je re-operace). Jaká opatření budou přijata, mohou říci specialistu, odkazující na individuální ukazatele a další faktory.

První opakování může dojít v důsledku nesprávného škrábání. To je způsobeno chybou lékaře, stejně jako když během operace nebyl použit hysteroskop.

Pokud se žena nemá zájem o další těhotenství, je možné předepsat znovu čištění děložní dutiny, při které bude sliznice membrána s hrotovou vrstvou zcela odstraněna.

Pokud existují další gynekologická onemocnění, které mohou nepříznivě ovlivnit stát a zdraví žen (maligní neoplazmy), dělohy a přívěsky mohou být odstraněny. Co se týče obnovy a léčby, s takovou situací bude dlouhá a velmi složitá, průběh náhradní hormonální terapie je nejčastěji jmenován, který bude mít ženu po celý život.

Proces obnovy

Po určitou dobu po postupu může dojít k vypouštění, které mají charakter ve tvaru plynu a tmavé. Trvání kolísá od 3 do 10 dnů.

Léčba po vyčištění dělohy Pokud není výběr z děložní dutiny, ale silné bolesti jsou pociťovány v dolní části břicha, pak byste měli konzultovat lékaře, protože může být známkou tvorby hematometrů. Ultrazvuk by měl být držen s cílem potvrdit stávající křeč po operaci.

Aby se zabránilo takovým problémům bezprostředně po operaci během prvních dnů, je nutné začít přijímat léky, které snižují křeče nejméně dvakrát denně.

Specialista by měl jmenovat antibiotika, aby se zabránilo nástupu zánětlivých procesů v těle. Nikdy nezanedbávejte schůzky lékaře, protože proces obnovy závisí na tom.

Za cca 2 týdny by měl být navštíven gynekolog, gynekologický vyšetření, stejně jako vyjasnit výsledky histologických studií přijatých v procesu provozu z děložní dutiny. Specialista uvádí doporučení pro další léčbu po škrábání.

Je třeba si pamatovat, že po řádně vyotvané léčbě může dojít k požadovaným plným těhotenství během 6 měsíců po operaci. Skutečnost je, že mnoho žen si myslí, že po vyčištění jsou chráněny před těhotenstvím, ale jsou velmi mylné. Pokud tedy koncepce nebude chráněna!

Komplikace pro těhotenství a porodu ve vzdáleném období po intervenci v případě příslušné léčby nedochází. Pokud v průběhu roku po vyčištění dělohy, plánovaný těhotenství nedochází v žádném případě, měli byste se obrátit na svého navštěvování lékaře gynekologa a předat plnohodnotnou zkoušku se všemi analýzami.

Ve vzácných možnostech může být porušení reprodukční schopnosti u žen v důsledku čištění, ale v lékařské praxi jsou fixovány extrémně zřídka.

Aby byla doba zotavení plná, pro první dva týdny po operaci, měla by být pozorována některá omezení, která povede k rychlému oživení.

  • Abstinence od sexuálního kontaktu alespoň měsíc po operaci.
  • Nikdy nestrávit nezávislé zdroje (zejména bez jmenování).
  • Nepoužívejte hygienické tampony, které absorbují výtok z pochvy (nejen po operaci, ale zcela eliminovat jejich použití).
  • Nezapínejte se do sebevědomí a nevstoupíte do svíčky do pochvy bez lékařského předpisu.
  • Vyhněte se různým druhům fyzické námahy (zejména zakázaná hmotnost a naklápění).
  • Musí dodržovat plnou osobní hygienu.
  • Žena by neměla být hyper a ohromena.
  • Odmítnout navštívit Parilov, saunu, Solari, rybníky a veřejné bazény nejméně první měsíc po škrábání.
  • Nedoporučuje se vzít koupelnu (horká lázeň je zakázána). Koupání v řekách nebo jiném zásobnících je také zakázáno.

V případě, že budete dodržovat všechna pravidla, proveďte recepty lékaře a nepřeplňujte své tělo jako celek po operaci, můžete se vyhnout možným komplikacím v tomto není obzvláště příjemné pro ženu. V žádném případě se však nemusíte bát postupu, protože v současné době jsou téměř všechny zdravotnická zařízení vybavena profesionálním vybavením pro čištění dělohy a jen dobré odborníky pracují na klinikách, které budou provádět operaci bez velkého obtížnosti a poškození zdraví žen. To znamená, že úspěšný výsledek bude záviset na lékaři, který důvěřuje jeho zdraví (to by mělo být považováno za speciálně odpovědné).

Před několika desítkami let se ženy bojí čištění zcela rozumně, protože důsledky byly často neplodnosti, komplikace během nástroje dítěte a procesu práce. V této době tyto problémy šly do vzdálené minulosti a je věřil, že se správným přístupem k operaci vyřeší mnoho žen problém neplodnosti, získává požadovaný těhotenství.