Důsledky škrábání dělohy

Důsledky škrábání dělohyŠkrábání (Curetzh) je gynekologická operace, během kterého lékař se speciálními nástroji odstraní sliznicí membránu - funkční horní vrstva děložní dutiny. Postup se provádí jak v diagnostických, tak terapeutických účelech.

Jmenování diagnostického škrábání dělohy dělohy je odůvodněno, pokud je materiál nezbytný pro realizaci histologického vyšetření. Tradiční instancí dutiny se provádí za účelem odstranění změnných endometriálních, patologických neoplazmů, stejně jako s extrakcí fetálního vejce (potrat).

Důsledky curethy

Vzhledem k tomu, že škrábání dělohy je traumatický provoz, může mít určité nepříznivé účinky. Podmíněně mohou být rozděleny do pooperačních a vzdálených komplikací.

Intenzivní krvácení

Endometriální škrábání může mít docela vážné následky. Vzhledem k tomu, že sliznice je proniknuta různými cévami, pak při odstraňování endometria není vyloučeno riziko krvácení. Důvodem je neposkvrněný prací kurodní, provokovaná hluboká škoda na stěnách orgánu.

Tkáňové zbytky mohou také způsobit krvácení. To je vážný stav vyžadující lékařskou intervenci. Je přiřazen buď znovu seškrábáním děložní dutiny, nebo příjmu hemostatiky (hemostatické léky).

Perforace (průlomové) stěny dělohy

Porušení integrity stěn dělohy lze získat za použití jakéhokoliv zúčastněného lékařského nástroje. Příčiny posunutí jsou zvýšená bedra stěnách, nedostatečné prodloužení cervikálního kanálu.

Perforace dělohy - to je ohrožující životní podmínka. V případě pozdního poskytování lékařské péče se vyvíjí peritonitida a vnitřní krvácení. Operace je přiřazena, během kterého švy jsou superponovány na rozbité oblasti. V těžkých případech odstraňte dělohu.

Poškození děložního čípku

S stenózou (patologický zúžení) krku je riziko jeho nevratného poškození vysoké. To je docela vážný důsledek, negativně se odráží v možnosti mít dítě.

Není vyloučen a výbuch. Příčinou poškození je hrboly čisticích kleště používaných k usnadnění popisu cervikálního kanálu.

Předpokladem pro zranění je plamennost tkanin, takže během napětí, štěpí nástroj. Je to tento ostrý pohyb a volá krk. Malá zranění se léčí nezávisle bez předepisování léčivy, ale významné škody vyžaduje švy.

Tvorba zbraní

Škrvení dělohy může mít vzdálené následky. Jedním z nejčastějších je tvorba synechů (adheze).

Pod rozptylem dutiny dělohy se odstraní celá horní vrstva endometria, která je velmi zraněna orgánem a vyvolává vývoj zánětlivého procesu. Je to, když cenu, že riziko adhezní nemoci v budoucnu je zvláště skvělé.

Pokud žena nedodržuje doporučení lékařů vzhledem k pooperačnímu období, vývoj syndromu Ashermana není vyloučen - poměrně závažné účinky endometriálního škrábání. Podmínka je charakterizována tvorbou četných synechů a změn jizev, které jsou schopny vést k deformaci dělohy.

Endometriány Spike vytvořené po škrábání se vyznačují následovně.

  • Poloha lokalizace - interní děloha.
  • Hledá synech jako tenké mosty spojující opačné stěny orgánu.
  • Hrotky po Cuzhettě mohou být vytvořeny a mimo autoritu. Porušení integrity dělohy, šíření zánětu z děložní dutiny do děložních trubek, peritoneum a vaječníků může způsobit tvorbu pojivových tkání, obklopující všechny vnitřní genitálie. Takové porušení integrity stěn a zánětu může vést k pánvioperitonitidě, významný zánět v jeho pevnosti a krvácení. Ve vývoji podobných důsledků škrábání může adhezivní onemocnění ovlivnit jakékoliv malé pánevní orgány.
  • Hroty mohou být překážkou hnojení a nástrojů plodu. Někdy po škrábání se endometrium nahrazuje pojivovou tkání, která snižuje jeho "užitečnou" oblast. V budoucnu mohou ženy mít potíže s upevněním oplodněného vejce. Riziko vzniku mimoděložního těhotenství, předčasné přerušení úspěšnosti akorionu a jiných patologií. 

Poruchy cyklu

Nadměrně hojný nebo skromný měsíční krvácení a intermenstrurální mužský po dokončení škrábání na pozadí všeobecného zhoršení státu vyžadují konzultace gynekologa.

Hematome

Pro tento stav, typický krevní cluster uvnitř dělohy po dokončení postupu. Způsobuje nadměrnou křečku čípku, což ztěžuje evakuaci jeho obsahu. Drogy jsou předepsány pro odstranění křeče a obnovení procesu krve.

Jaké je nebezpečí hematometrie? Krev opožděná v děložní dutině se stává příznivou pro reprodukci patologických mikroorganismů látky.

Hlavní a nejnebezpečnější účinky hematometrů se stávají:

  • endometritida;
  • metroendometritidy;
  • pyometr (hnilentní endometritida);
  • Pyosalpinx;
  • Pelvioperitonit.

Vývoj těchto států může způsobit neplodnost, stejně jako vést k odstranění přídavků a samotného dělohy. Není vyloučen formaci sepse.

K přenosu těhotenství gematometru, který není komplikován ve formě zánětlivých procesů, není překážkou.

Trauma výhonky

Vstřikování vrstvy klíčení endometria během kyrety - jeden z nejzávažnějších důsledků postupu. Oříznutí Poranění může být insurrediced pomocí kurety, stejně jako nedodržení pravidel provádění. Nebezpečí zranění je vyvinout neplodnost a postižený menstruační cyklus.

Sliznická membrána dělohy v místě poškození vrstvy výhonky endometrie již roste. V budoucnu, vzhledem k tomu mohou být obtíže vzniknout s připojením oplodněného vejce.

Endometritis

Onemocnění je zánět vnitřní vrstvy dělohy.

Infectness a tvorba zánětlivého procesu v dutině těla, jako důsledek Curbyvování, se vyvíjí ve třech případech.

  • Po provedení postupu odstranit endometrium na pozadí stávajícího zánětu.
  • V případě nedodržení lékařů, pravidla asepsis a antiseptics. Kontaminace endometria není vyloučeno v důsledku lékařské nedbalosti - špatně sterilizované nástroje, špinavé rukavice a další důvody.
  • Terapie erny antibiotika po manipulaci.

Známky zánětu endometria se stávají alokací špinavé žluté barvy, doprovázené nepříjemným zápachem, odděleným typem masa. Není vyloučeno, aby se zvýšila teplota na vysoké číslice a bolest v oblasti spodního břicha.

V tomto případě je aplikován léčebným režimem zaměřeným na zmírnění zánětlivého procesu a zabránění chronikování infekce

Komplikace po anestezii

Komplikace se mohou vyvinout ve formě odpovědi těla, aby zavedly léky proti bolesti proti bolesti a narkotik. Riziko takových problémů je však minimální, protože před zahájením operace s pacientem, anesteziolog provádí konverzaci. Specialista zvedne anestetiku na základě informací obdržených od ženy.

Diagnostický škrábání

Samostatný diagnostický škrábání (RDD) dutiny dělohy probíhá ve dvou fázích:

  • Zakřivený cervikální krční kanál děložního hrdla;
  • Škrábání děložní sliznice.

Diagnostický škrábání dělohy má také nepříznivé účinky. Komplikace s RDV budou stejné jako s tradičním endometriálním rolováním.

Ale neúplná levectví patologického vzdělávání stojí za to doplnit důsledky zbytků, které se staly důvodem pro čištění děložní dutiny a odsávání endometria.

Důvodem takové komplikace se stává prováděním škrábání dutiny dělohy bez vizualizace (hysteroskopie). V tomto případě je Kyuptage znovu použit.

Vyhněte se těžkým důsledkům po škrábání endometria děložní dutiny pomůže dodržovat všechna lékařská doporučení. Antibiotika jmenovaná jako prevence zánětu.