Příčiny papilomas na čípku

Papiloma cervikální Cerviffy se nazývá malý násobný nebo jeden nádor ve formě papily, který je tvořen epiteliální a pojivovou tkání. Papillom má virovou etiologii.

Důvodem papilomas na čípku je považován za HPV, vysílající s výhodou sexuálně. Po přímé kontaminaci jsou zahájeny růstové mechanismy epitelu. V důsledku toho vznikají malé formace, které mají formu papillarů.

Papillomas se vyznačují vnější a strukturní rozmanitostí. Tato patologická výchova je nesmírně běžná.

HPV má asi 120 druhů. Typy, které mohou ovlivnit oblast genitálií, je asi 30.

HPV ovlivňuje stav těla různými způsoby. Často ohromuje, že mladí lidé. Více než 30% žen po 20 letech jsou dopravci HPV. Někdy pokračuje ve formě asymptomatického vozíku, ale v některých případech je papilloma příčinou různých strukturálních poruch jak lehkého, tak těžkého.

Papillom není vždy příčinou patologií a může být zjištěno od zcela zdravých představitelů. Hlavní cesta k přenosu HPV - sexuální, však může být také infikován kontaktní metodou, například v sauně. Papilom může proniknout přímo do plodu během těhotenství v důsledku běžného oběhového systému. Známé případy infekce v procesu porodu.

Přítomnost papilloma virus ne vždy mluvit o maligní znovuzrození tkání. Pokud je HPV přítomen v buňce, ale neovlivňuje chromozomální přístroj, složení buňky zůstává stejná.

Většina typů papiloma virus se vyznačuje benigním tokem a způsobují rakovinu. Odborníci identifikují několik nebezpečných typů, ke kterým patří 16, 18 kmenů. Papilloma viry, charakterizované vysokým stupněm rizika, mohou být přiřazeny 31, 33, stejně jako 35, 39, 68 a některé další kmeny. Typy 6 a 11 způsobují růst genitálních papilomů a jsou považovány za příčinu prekancerózních států. Odrůdy 42 - 44 a 54 také iniciují růst patologických útvarů, ale nejsou tak nebezpečné v aspektu karcinogeneze.

Je zjištěno, že tyto typy HPV jsou schopny do značné míry potlačit vývoj místního vaginálního sekrečního imunoglobulinu A, což vede ke snížení imunity. Na pozadí tohoto a další viry mohou způsobit dysplastické změny v krytu epitelu děložního čípku.

V přítomnosti silné imunity, vysoké typy rizik neprovokují vývoj maligního nádoru.

Ne vždy Papilloma potřebuje léčbu. Důvodem je skutečnost, že adekvátně fungující imunitní systém je schopen nezávisle odstranit virus z těla. Ve vhodné terapii jsou zapotřebí pouze nebezpečné druhy, které jsou doprovázeny dysplazií, stejně jako progresivní papilomy, které nejsou nakloněny k regresi. Když je na čípi detekován jediný prvek, lékaři si vyberou taktiku dohledu, zdravá žena má několik měsíců v záběru.

Papiloma během těhotenství může poškodit rostoucí plod za přítomnosti souběžné patologie gynekologické a extragenitální povahy. Porušení imunitní reakce v matce vede k progresi condylum a pronikání viru přes fetoplazační průtok krve. S ohledem na skutečnost, že v přítomnosti papilomatózy děložního čípku bude dítě v kontaktu s prvky během porodu, stupeň infekce je vysoký. V takových situacích se dítě rozvíjí dýchací papilomatóza. Vědci zatím neučinili, jak dojde k infekci během těhotenství a co přesně je příčinou infekce. Bylo však prokázáno, že virus může proniknout ovoce jako vertikální dráhu a přes placentární průtok krve. I při provádění cesarských sekcí byl virus následně stanoven u dítěte, což dokazuje implementaci dvou způsobů, jak nakazit plod.

Papilloma na čípku u mnoha žen nezávisle zmizí po porodu. Pokud se však papillom objevil před těhotenstvím, možnost jeho zmizení je extrémně nízká.

Papilloma Cervix potřebuje trvalé pozorování, zejména pokud je jeho příčinou je vysoce kontaminovací kmen. Z výskytu papilomů na krční rakovinu prochází v průměru od 10 do 40 let. Někdy je toto číslo sníženo na dva roky.

Diagnostikovat papily v krčníku je možné v procesu gynekologického vyšetření. Papilloma Cervix se liší plochý tvar. V této souvislosti, v časných fázích, nemusí být stanoveno. Pro stanovení papilomů děložního čípku v počátečním stupni se obvykle používá cytologický a kolposkopický způsob diagnózy.

Chcete-li eliminovat papillom, sám sám nestačí. Pokud virus není přímo odstraněn z ženského organismu, se bude opakovat patologie. Proto je v léčbě papilomů potřebná antivirová léčba primárně.

Příčiny výskytu

Na krční papilomu je jen jeden důvod. A tento důvod je infikovat papilloma virus. Po proniknutí papilloma viru do sliznice je vložen do buněk bazální dolní vrstvy a je v latentním stavu, dokud neomezuje imunita, nebo se okamžitě začíná být aktivně replikován.

Dráha domácnosti přenosu papilloma virus je však možné, zejména infekce se vyskytuje v pohlaví. To znamená, že papilloma virus je přenášen ze sexuálního partnera. Někdy partneři nemají vizuální známky přepravy. Nicméně jsou příčinou infekce v 70% případů.

Po infekci s papillomovým virem existuje několik možností pro vývoj viru v těle.

  1. Imunitní systém je plně zvládán papilomovým virem, který se několik měsíců vylučuje z organismu.
  2. Asymptomatický průtok nebo takzvaný vozík, což znamená žádné změny v patologické povaze. Je třeba mít na paměti, že taková osoba může být zdrojem infekce.
  3. Dostupnost jasného klinického obrazu.

Klinický obraz se projevuje při kombinaci papilloma viru a nepříznivých faktorů:

  • Pád imunity;
  • Traumatizace děložního čípku;
  • zánětlivé epitelové procesy;
  • Intimní blízkost s partnery, kteří jsou také infikováni HPV.

Pokud je epitel vyznačující dobrou imunitní ochranou, může vydržet patogenní mikroflóru. Cervikální krk je poměrně snadno infikován v přítomnosti cervicitidy, která může být způsobena různými infekčními činidly. Rizikový faktor je také erozi a ektopie.

Důvodem vzhledu papilomas na čípku může být dlouhý úvodník coc. Během těhotenství je poznamenána fyziologická kapka imunita. Je v tomto období, že se často objevuje papilloma na děložním hrdle. Důvodem pro výskyt papilomu je také hormonální restrukturalizace v těle těhotné ženy.

Klinický obraz

Je známo, že papilomy patří k benigním neoplazmům, které se vyskytují pouze na povrchu epitelu, zejména děložního čípku. V procesu gynekologického vyšetření vzdělávání je také určeno v zóně genitálií.

Často se nacházejí jednotlivé papilomy. Vzdělávání se může lišit v různých velikostech a tvarech. V některých případech má novotvar výrazný základ nazvaný noha.

V závislosti na jeho růstu mohou být papilomy klasifikovány jako:

  • Špičaté nebo exofytic, charakterizované ve vysoké výšce;
  • Plochý nebo endofyte, mírně se tyčí přes epiteliální povrch.

Vzhled špičatých a plochých papilomů je výrazně odlišný. Ploché vzdělání je charakterizováno poměrně širokou základnou. Takový neoplary roste vodorovně a má formu pozemku sliznice, která má další odstín.

Struktura papilomu se může významně lišit. Konkrétně mohou být neoplazmy pokryty různými epitely:

  • válcový;
  • byt;
  • Přechodný.

Struktura odpovídá epiteliální struktuře tkaniny, ze kterého je vzdělávání vytvořeno. Kromě toho může být pozorován jiný objem pojivových prvků tkáně. Nejčastější odrůda - plochá melelární tvorba děložního čípku. Je tvořen z plochého pohledu na epitel, stejně jako pojivová tkáň.

Každý patologický proces má vlastní inkubační období. Tato skutečnost se také týká papilomu. Inkubační doba zahrnuje dobu, která pokrývá období přímého zavádění infekčního činidla do epiteliální vrstvy a vzhled charakteristických strukturálních změn, které mohou být pozorovány v postižených tkáních.

Doba trvání inkubačního období se může významně lišit. Obecně platí, že infekce před vznikem prvních symptomů může projít od 1 do 9 měsíců. Doba trvání tohoto období závisí na:

  • státní imunity;
  • Přítomnost patologií, která pokrývá oblast jak pochvy, tak čípku.

Podle statistik lze obvykle pozorovat první charakteristické změny za tři měsíce po infekci sliznic a zavedení HPV v buňce.

Patologie často není doprovázena nepříjemnými příznaky. Proto je vzdělávání obvykle odhaleno náhodou na inspekci u gynekologa.

Diagnostika

Vzhledem k tomu, že neexistují žádné příznaky, patologická výchova je nejčastěji detekována během kontroly děložního čípku v zrcadlech. Nová tvorba, která odlišuje horizontální růst, není vždy určena bez instrumentálních diagnostických metod. To je důvod pro potřebu podrobnějšího zkoumání. Často současně s benigní thymviev pseudo-erozi a jinými patologickými stavy děložního čípku, například cervicitis.

Lékař je zaznamenán charakteristickou oblastí, která má jemně mateřský povrch. V pozdějších fázích onemocnění je tato zóna zcela patrná kvůli vzestupu na výšku.

Identifikace, stejně jako vyloučení jiných patologií děložního čípku způsobuje, že je třeba vést jiné metody výzkumu. Tato zkouška spočívá v instrumentální a laboratorní diagnostice.

Typicky specialista doporučuje, aby následující typy výzkumu. 

  1. Kolposkopie. Gynekologové zdůrazňují, že tato studie se doporučuje všem pacientům s podezřelými změnami na čípku. První ze všech, gynekolog řídí jednoduchý postup, který spočívá v inspekci děložního čípku kolposkopem. Toto zařízení vám umožní vidět sliznicí membránu ve více zvýšení. Vizualizace je také možné díky dostupnosti osvětlovacího systému. Poté se provádí prodloužený postup, během něhož se čípek zpracovává roztokem ligolu a kyseliny octové. Separace epitelu HPV mají po aplikaci kyseliny octové bílé barvy. Atypické oblasti se po léčbě notvají po léčbě jodem.
  2. Pcr. Tento způsob laboratorní diagnostiky je nezbytné pro identifikaci virového kmene a stanovení jeho přítomnosti obecně. Analýza má vysokou spolehlivost a informativní.
V některých případech, aby se vyloučil precancerózní stát, lékař jmenuje cytologickou studii, ultrazvuk a biopsii.

Léčebné techniky

Specialisté věnují pozornost tomu, že identifikovaný papillom musí být odstraněn z důvodu nepředvídatelnosti patologie. Metody léčby dostatečná částka a rozhodnutí o konkrétní metodě přijme lékaře po průzkumu.

Patologická léčba předpokládá integrovaný přístup.

  1. Eliminace zánětlivého procesu a infekčního faktoru.
  2. Obnovení odpovídajícího fungování imunitního systému.
  3. Eliminace hormonálních porušení.

Léčba také pokrývá zvláštnosti intimního života pacienta. Sexuální partner také absolvuje nezbytnou zkoušku a léčbu. V nepřítomnosti stálého partnera by mělo být dále přemýšleno o bariérové ​​metodě antikoncepce a abstinence z náhodných kontaktů.

Odstranění papilomu lze provádět přes destruktivní způsoby.

Vystavení cytostatickým prostředkům

Tyto léky potlačují růst a zničte vzdělání. Typicky se gynekologové používají roztokem kondiliny nebo podměrně, stejně jako gelem, smetany a 5-fluorouracilovou mastí. Eliminace se vyskytuje pomocí náchylek. Doba takového dopadu se stanoví individuálně v každém případě. Léky se používají pouze tehdy, když prvky na kůži genitálií.

Kryodestrukce

Jedná se o metodu migrace, což znamená dopad na postiženou tkaninu s kapalným dusíkem. Pod vlivem nízkých teplot, buněčných prvků krystalizovaných, po kterém dochází k jejich zničení. Technika není inovativní a slouží k odstranění benigních patologií po dlouhou dobu. Po expozici se může objevit hojné oddělení konzistence kapaliny.

Diathermokoagulace

Taktika znamená zapálení odtoku elektrického šoku. To je jeden z nejstarších a nejefektivnějších způsobů, jak eliminovat patologii, která je často používána v ženských konzultacích. Po vystavení tkáně děložního čípku se vytvoří hořák, který je pak pokrytý kůrou. Jako rovné odstranění, zaměření se postupně léčí.

Laserová zničení

Laserový paprsek je široce používán k odstranění mnoha gynekologických onemocnění. V procesu zničení se patologické buňky odpaří s mírným pokrytím zdravé sliznice. Někteří odborníci se domnívají, že laserová taktika má významné riziko recidivy v důsledku problému zdravé tkáně o buňky po odpaření.

Metoda rádiové vlny

Léčba s přístrojem "Surgitron" má mnoho výhod. Tato taktika je zejména bezkontaktní, což významně snižuje trauma epitelu děložního čípku. V procesu odstranění růstu je rána současně sterilizována a koaguluje. To znamená, že riziko infekce nebo krvácení je prakticky vyloučeno. Kromě toho, po vystavení rádiovým vlnám je proces regenerace sliznice odlišen krátkým.

Gynekologové si všimli, že navzdory účinným metodám konzervativní a chirurgické léčby, onemocnění se často opakuje. V takových případech se doporučuje jmenovat imunostimulační terapii v kombinaci s chirurgickými technikami.

Zvláštní význam patologie je placena během těhotenství v důsledku změn jak z epitelu děložního čípku, tak hormonálního a imunitního systému. Během těhotenství se doporučuje papilární čípek pozorovat, ale nejčastěji lékaři používají imunomodulační léčbu ve formě interferonů. Po porodu se provádí chirurgická léčba.

V posledních letech došlo k nárůstu identifikovaných případů infekce HPV. V této souvislosti je potřeba prevence a včasné zacházení s patologií. Absence včasné eliminace neoplazmů může způsobit maligní nádor.

Nejčastějším způsobem prevence spolu s bariérou metodou antikoncepce a monogamie intimního života je očkování. Je známo, že použitá vakcína nemůže vyléčit z viru, který již existuje v těle. Používá se výhradně v rámci prevence. Očkování se provádí ve třech fázích a doporučuje zástupci od devíti až dvaceti šesti let.