Umístění děložního čípku

Cervix - tato přechodná část dělohy v pochvě. Jeho hodnota pro tělo ženy je poměrně velká. Koneckonců, to je to, že poskytuje přepravu spermií, vylučovat hlen ve všech fázích cyklu, a také přispívá k odečtení rozvojového plodu.

Kromě toho, během gynekologického vyšetření, studium lékařů přesně přesně tuto část. Podle jejího vzhledu a struktury je možné charakterizovat stav reprodukčního systému žen obecně.

Navzdory tomu ne každý ví, jak hluboce a kde přesně je Cervix.

Struktura a umístění orgánu

Krk je válcová část, jejíž délka je 3 až 4 cm a průměr je 2,5 cm. V normálním místě je pevný, jeho Zev je uzavřen. Během menstruace je tělo mírně provozováno pro uvolnění výběru. S věkem a s počtem práce může zvýšit velikost.

Nyní stojí za to mluvit, kde a v jaké hloubce je děložní hrdlo. Je umístěn za močovým měchýřem v hloubce ne více než 12 cm, přičemž se připojuje se zadní stěnou vagíny.

Během gynekologického vyšetření tato část vypadá jako zaoblená, vynikající vzdělání s otvorem v centru. Kromě toho je celý povrch pokrytý sliznickou membránou. Myster je produkován buňkami v průběhu menstruačního cyklu.

Charakteristika dnů cyklu

Umístění děložního čípku, stejně jako jiné reprodukční systémové orgány, změny cyklostezek. Takže, když ovulace se vyskytující uprostřed cyklu, uhlašovací hrdlo je vysoký v pochvě, narovnává a jeho Zev je mírně otevřený. Toto místo je způsobeno skutečností, že během tohoto období cyklus, všechny genitálie žen se připravují na koncepci.

Několik dní před začátkem menstruace se krk obvykle zvyšuje a nabobtřívá, jeho stěny se měkčí a ona je o několik centimetrů pod obvyklou polohou. Totéž je charakteristická pro časné těhotenství.

Během menstruace se také vyznačuje zvýšením všech dělohy, včetně jejího děložního čípku. Zev je odhalen, aby zvýraznil krevní sraženiny. Z tohoto důvodu existuje vysoké riziko padající patogenních mikroorganismů v děložní dutině. Proto je v období menstruace důkladně pozorovat intimní hygienu a omezit sexuální život.

Uzavření krčního kanálu po menstruaci hraje důležitou roli v ochraně reprodukčních systémů orgánů z patogenních bakterií a virů.

Na začátku nového cyklu, bezprostředně po skončení menstruace se čípek a její tělo vrátí do normálního umístění: kanál je zúžen, orgánové stěny se stávají hustším hustším, a zároveň se zavírá. Během tohoto období je endometriální růst dělohy aktivní, což je nezbytné pro další koncepci.

Cervikální stav během těhotenství

Navzdory skutečnosti, že Cervix neplní přímou funkci s dítětem, je velmi důležité pro normální průběh těhotenství.

Předpokládá se, že ženy s krátkým krkem mají vysoké riziko nečleněné těhotenství. A stupeň otevření děložního čípku a kde je umístěn přímo ovlivňuje proces generování.

Stejně jako celý děloha obecně, její krk během výskytu těhotenství podstoupil řadu změn, že gynekolog může určit neozbrojený vzhled. Po v těle ženy začíná prudký nárůst hormonu progesteronu, jsou uvedeny následující značky v čípku:

  • Změna sliznice membrána. Zejména získá výrazný lesklý stín. To je způsobeno především růstem krevních cév a aktivaci metabolických procesů v těle těhotné ženy;
  • Změna jeho umístění. Krk je v hloubce 12 cm. V raném období těhotenství probíhá jeho opomenutí, a jako termín zvyšuje - opět zvyšování;
  • Změny hustoty tkáně. V obvyklém stavu je děložní děložní hrdlo spíše pevná, zatímco během těhotenství se jeho stěny stávají měkčí. To je způsobeno expanzí krevních cév a aktivaci žláz;
  • Zavírání cervikálního kanálu. Aby ovocné vejce zůstaly v děložní dutině, je ZEV zcela uzavřen a sliznice se hromadí v samotném kanálu, skládající se z vrcholů. To si zachovává nejen těhotenství, ale také chrání dělohy od patogenních mikroorganismů.

V časném trvání dětské nástroje, krk může být poněkud nižší než jeho obvyklé umístění. Pokud je v prvních měsících těhotenství příliš vysoká - to naznačuje, že tělo je v tónu. V tomto případě by žena měla omezit fyzickou aktivitu, více času být ve vodorovné poloze, aby se zabránilo potratu.

Kromě toho proces porodního porodu přímo ovlivňuje stav děložního čípku. Takže na otravné dívce Zev (otvor cervikálního kanálu) má zaoblený tvar a po skončení menstruace je pevně uzavřen. Zatímco porodním dívkám má kluznou formu a může zůstat mírně ajar v průběhu cyklu.

Možná patologie

Zdravý děložní hrdlo má hladkou a hladkou strukturu, růžovou barvu, je 12 cm od předvečer vagíny. Ale některé patologie mohou vést nejen do různých novotvarů, poruch jeho integrity, ale také změnit jeho umístění.

Mezi hlavní patologie patří:

  • eroze sliznice;
  • dysplazie;
  • tvorba polypů na stěnách krku;
  • tvorba papilomu;
  • hyperkeratóza nebo leukoplakie;
  • Etopopie.

Pokud hovoříme o místě, pak s porušením pružnosti a pevnosti vazů, držení kritického orgánu, tělo dělohy, jako je jeho krk, může výrazně sestoupit do vaginální dutiny.

Struktura, konzistence, cervikální hustota a kde se nachází, hraje důležitou roli v průběhu všech těhotenství a porodu. Kromě toho se jeho umístění a stupeň zveřejnění cervikálního kanálu liší během celého menstruačního cyklu.