Odlehčovací cysty ovariarie

Apoplex nebo Gap - jeden z nejčastějších komplikací ovariálních cyst. Typicky, nádorová kapsle praskne ve funkčních formách, což je v důsledku možnosti sebeposkávání, konzervativně zpracovávány.

Prasknutí ovariálních cyst, jejichž příznaky by měly znát každý pacient s expandemy na přívěscích, jsou považovány za naléhavé stavy v gynekologii. Ve vzácných případech je možné činit s léčebnou terapií, častěji pacienti potřebují okamžitou hospitalizaci a chirurgii.

Odlehčovací cysty Ovariarie

Může prasknout ovariální cyst

Vyhledávání ovariálních cyst se vyskytuje u pacientů reprodukčního věku. Tento fenomén je způsoben skutečností, že apoplexy je propojena s ovulací, růst folikulů. Při narušení výstupu vajec z Graonové bubliny se zvyšuje riziko vzniku patologických růstů vaječních tkání.

V gynekologické praxi rozlišovat funkční a jiné typy nádorů. Podobné gradace je nezbytné k určení taktiky léčby žen. Při identifikaci funkčních útvarů existuje vysoké riziko sebe-vylučování - resorpce, případně přidání lékové terapie a lidí. Takové nádory však vyžadují měsíční kontrolu nad dynamikou procesu: existuje riziko přestávky patologického zaměření.

V případě detekce dalších typů neoplazmů se doporučuje chirurgický zákrok. V takových možnostech, riziko komplikací výše.

Pozornost! Mezera častěji vyvolává určité faktory. Při určování expanzí příloh a rozhodnutí o pozorování vzdělávání je nutné diskutovat s navštěvujícím lékařem, který nelze udělat.

Odlehčovací cysty Ovariarie

Přes CYST Break: Kód ICD 10

Podle obecně přijímaných lékařských klasifikace jsou nekódovány non-zánětlivé léze dutinových přívěsků, kódovány n83. Tato kategorie zahrnuje všechny odrůdy cystu a komplikací onemocnění. Folikulární nádory jsou označeny N83.0, prasknutí cystu žlutých těl tovary - N83.jeden. Kód n83.2 zahrnuje další a nespecifikované typy přídavných bublin.

Důležité! Tato gradace se používá výhradně pro zdravotnický pracovník a dokumentaci, včetně nemocničních listů.

Odlehčovací cysty Ovariarie

Co se stane, když CYST praskne na vaječníku

Během prasknutí existuje porušení integrity vaječních tkání různých stupňů. V době poškození se pacient cítí ostrou bolest, která se zaměřuje na stranu porážky. S mírným množstvím léze, značky. V závažných případech APPLEXY existuje intraperivní krvácení.

Důvody prasknutí ovariální cystu

Prasknutí levého ovariální cystu může provokovat následující faktory:

  • Hormonální nerovnováha se projevila v rozporu s ovulačními procesy;
  • připevnění, zhoršení chronického zánětlivého procesu přídavek;
  • fyzikální přepětí, hmotnostní výtah;
  • Hrubý sexuální akt;
  • Poranění, pád, fouká dolní poloviny břišní dutiny;
  • mimoděložní těhotenství;
  • Patologie systému koagulace krve.

V některých případech se neoplazma praskne bez speciálních spouštěčů: v klidu, ve snu.

Pozornost! Pacienti s expandem příloh je nutné vyhnout se hlavním důvodům, které vedou k roztržení formací.

Odlehčovací cysty Ovariarie

Příznaky ovariální cystu žen

Znaky mezer ovariálních cyst se liší od síle a závažnosti stížností. Základní příznaky:

  • Náhlá ostrá bolest na dně břicha, častěji porážkou útoku bolesti je silnější;
  • Nepohodlí se týká blízkého ležící struktur: rozkrok, konečníku;
  • Tam je napětí břišní stěny;
  • Střevní peristalistické je rozbité;
  • Falešné vyzvánky se objevují pro močení, defecation;
  • Pulse je rychle, tlak se sníží;
  • nevolnost, zvracení;
  • slabost, závratě;
  • krvácení z pochvy;
  • ztráta vědomí.

Většina příznaků je spojena s příjmem krve a obsahem nádoru v břišní dutině. Bez včasné pomoci se vyvíjí zánět - peritonitida.

Odlehčovací cysty Ovariarie

Jak pochopit, co trvá cyst cystu

Symptomy dohledu o ovariální cysty se liší od závažnosti a síle porážky. Podezření na mezeru neoplazmy přídavek ve vzhledu dýky bolesti s jednou ze stran, postupně se zvyšuje a šíří na všechny peritony. Obvykle provokuje šikmou tkáňovou cvičení, sexuální aktivitu, zranění. V každém případě, když se objeví netypické symptomy, je nutné konzultovat pro diagnózu procesu a včasné zpracování.

Pozornost! Častěji APlexy pro folikulární formace dochází při ovulaci. Když je žluté tělo reinkarnováno, mezera se nachází ve druhé polovině cyklu, se zvýšením krve průtoku orgánů malé pánve.

Odlehčovací cysty Ovariarie

Bolest v rozpadu ovariální cystu

Když se ovariální cyst cystu, žena cítí dicky ostrá bolest z nádoru. V tuto chvíli se krvácení vyskytuje v ovariální tkanině. V důsledku podráždění peritoneum s krví a reflexní křečem plavidel, které krmí orgány malé pánve, bolest se šíří na celé břicho. Tam je nepohodlí v třísliku, epigastrické zóně, rozkrok.

Vypouštění na rozpadu ovariální cystu

Běžný příznak, když patologická bublina praskla, změna typu a počtu vaginálního výboje. Tam jsou krvavé, nažloutlé, bělavé výběr z sexuálního traktu. Bloomzazania obvykle neodpovídá stupni porušení. Vzhledem k obrovskému počtu sexuálních onemocnění, vedoucí k podobnému příznaku, to není považováno za charakteristický znak cystomu. Nicméně změna povahy výběru na pozadí přílohy bolesti dělá ženy hledat pomoc a získat potřebnou pomoc.

Odlehčovací cysty Ovariarie

Diagnostika

Cysty přívěsky mohou vést k vážným důsledkům reprodukčního zdraví, takže léčba musí začít včas, před nástupem komplikací. V případě prvních známek přítomnosti nádoru je nutné okamžitě odvolat se o pomoc gynekologa. Inspekce a průzkum pomoci specialistovi v diagnostice. Cysty a prasknutí nádoru jasně zjištěny s dalším výzkumem:

  • Ultrazvuk malé pánve;
  • propíchnutí zadního vaginálního oblouku;
  • laparoskopie.
Důležité! APEPLEXY CYSTU PRAVÉHO OVARY se vyskytuje častěji, pokračuje obtížnější, což je spojeno s krevním tokem této sekce nádobou, odděluje přímo od aorty.

Odlehčovací cysty Ovariarie

Co dělat, když tryska ovariální cystu

Prasknutí kapsle ovariální cysty není přístupná pro léčbu doma. V přítomnosti symptomů připomínajících mezeru neoplazmů na přívěsku, musíte hledat pomoc. Některé ženy oslavují nějaké zlepšení po ostré bolesti v okamžiku, kdy tumor praskne. Ve skutečnosti takový dočasný jev, lékaři volají takový příznak "světelná mezera". Tělo nejprve se objeví krvácením, zdokonalenému dobře. Po vypracování selhání kompenzačních schopností se stav prudce zhoršuje, v tuto chvíli existuje vysoké riziko fatálního výsledku.

Důležité! Pokud máte podezření na bublinu bublinu na přívěsku okamžitě konzultovat lékařskou pomoc.

Odlehčovací cysty Ovariarie

Nouzová pomoc při rozpadu ovariální cystu

Obvykle, ve výskytu bolestivého útoku, který je hlavním příznakem mezery redukce přívěsků, pacienti užívají antispasmodika a léky proti bolesti. Pokud žena ví o diagnostice, varovala o možnosti mezery, tyto léky jsou vždy v sadě první pomoci. Je však vhodné zdržet se drogám, aby zajistil mír a dodal ženu do nejbližší nemocnice pro léčbu.

S ovariální cysty probíhá mezera s krvácením do břišní dutiny obzvláště tvrdé. V tomto případě je nutné pacienta dát pacienta, dát chlad na žaludek. Užívejte léky, které nejsou žádoucí před příjezdem. Přípravky mohou zkreslit klinický obraz a ztěžují to posoudit stav ženy.

Odlehčovací cysty Ovariarie

Léčba ovariální poruchy

Pro přiřazení terapie je nutné stanovit přítomnost přestávky, určit převažující příznak, závažnost hemodynamických poruch. Hlavním kritériem, který předurčuje taktika údržby pacienta, je krví. Více masivnější krvácení je přítomno u ženy, tím větší příznaky onemocnění jsou vyjádřeny. Speciální výzkum se provádí k potvrzení závažnosti státu.

Konzervativní metody

Při porušení cystu ovojovné léčby bez chirurgie se provádí výhradně s potvrzenou bolestí APPLEXY. Ve většině případů zůstává bolest hlavním příznakem porušení, krvácení v tomto případě je zanedbatelné. Rána je malá, rychle zavírá trombus.

Konzervativní terapie se sníží na recepci spasmolitic, léků proti bolesti a hemostatických činidel. Pro období léčby se pacient dodržuje přísné lůžko. V přítomnosti pozitivní dynamiky pokračuje léčba, dokud příznaky nezmizí. Při vzhledu známek zhoršení stavu je pacient připraven k provozu.

Chirurgické metody

Ve většině případů, v přítomnosti prasknutí nádoru tkání vaječníků se provádí chirurgický zákrok. Objem chirurgického příspěvku se stanoví především v době postupu. S bezvýznamným poškozením můžete strávit upevnění tkanin, řezání nádorové kapsle. Při absenci schopnosti zastavit krvácení, impregnace orgánu s krví je nutné odstranit postižené vaječníky. Prasknutí cystu pravého vaječníku je obvykle eliminována laparoskopickým.

Důležité! Když se zobrazí příznaky mezer, neměli byste se zapojit do vlastních léků. Dokonce i konzervativní terapie se provádí v nemocnici pod uzavřením lékaře.

Odlehčovací cysty Ovariarie

Co je to nebezpečné prasknutí cysty

Když nádor praskne, obsah kapsle a krev spadají do dutiny břicha, dráždí nervové zakončení a způsobuje zánět sousedních konstrukcí. Krvácení a peritonitida, nejobtížnější stavy, které vznikají, když se žena nestane na nemocniční léčbu.

Důsledky ovariální cystu

S včasnou pomoc, když se vzdělávání praskne, je možné se vyhnout vážným porušováním. Když cysty roztrhaný na vaječníku, důsledky mohou být následující:

  • zánět pobřišnice;
  • hemoragický šok;
  • sepse;
  • zvýšená tvorba adheze;
  • Nad rizikem ektopického těhotenství;
  • neplodnost;
  • fatální výsledek.

Odlehčovací cysty Ovariarie

Doporučení a poradenství

Prasknutí cystuu vaječníky, jejichž příznaky se liší podle stupně poškození tkáních přívěsků, se mohou setkat s jakoukoliv ženou. Aby se zabránilo komplikacím, je nutné neustále dodržovat gynekolog, včasné nástroje poruchy cyklu, diagnostikovat růst na přívěsku. Při vytváření cystu je žádoucí dodržovat všechny předpisy lékaře, vyhnout se věci vyvolávajícím mezeru. V případě příznaků, které nádor praskla, je nutné okamžitě odvolat se o pomoc od specialisty. Ve většině případů provozní léčba.