Projevy erozního čípku

Mnoho žen, které slyšelo od svého gynekologa, diagnózy "eroze děložního čípku", přemýšlel - což představuje toto onemocnění a zda erozi čípku může projít? Některé ženy zvažují erozi za hroznou diagnózu předcházejících onkologický neoplazm, jiní raději nešetřit erozi, věřit, že takový zánět je naprosto bezpečný a nenosí vážné následky.

Specialisté odpoví na tyto otázky jednoznačně - Musí být léčena eroze, jinak mohou být důsledky gynekologického onemocnění nejžádnější pro tělo ženy.

Erozi dělohy je patologický destrukce integrovaného stavu epiteliální vrstvy, která zvedá sliznici vakinální části dělohy.

Projevy erozního čípkuProces je doprovázen substitucí normálních buněk, které linkou vnitřní stranu krčních cervikálních krčních cervical canal. Krvácení ran a vředy se objevují na změněných tkáních, které se nacházejí v neozbrojeném vzhledu, přímo během gynekologického vyšetření - postižená tkanina vypadá jako rána.

Erozivní proces je považován za benigní, ale to neznamená, že není nutná žádná léčba. Eroze může znamenat vážné důsledky pro zdraví žen. Tak, krvácení vředy a eroze jsou "otevřené dveře" pro různé viry a infekce, které prostřednictvím postižených oblastí spadají do horní oddělení vnitřních genitálií.

Kromě toho patologicky postižené tkaniny provokují ztrátu dělohy své funkce dětí a v důsledku toho může mít žena neplodnost. A také jeden z přísných účinků eroze je vývoj nádoru rakoviny, takže toto onemocnění by mělo být léčeno maximální závažností a odpovědností.

Jak nejčastěji se objeví erozi cervixu? Zpravidla se erozi čípku vyvíjí asymptomatický, aniž by se ukázal jakýmkoliv charakteristickým rysům. Můžete odhalit projevy eroze na více běžících fázích nebo s výhradou přidání paralelních zánětlivých procesů v oblasti malé pánve.

Aby byla léčba gynekologického onemocnění zahájena včas, je nutné kontaktovat specialistu v nejranějších fázích erozivního procesu. Za tímto by měla mít každá žena jasnou představu o tom, jak se krční eroze ukazuje sám. Je třeba si pamatovat, že vrozená eroze nejčastěji proudí skrytá. Hlavními známkami onemocnění patří.

  • Poruchy normálního menstruačního cyklu - změna jeho trvání nebo charakteru charakteru. Měsíčně se může stát hojnější nebo naopak, vzácný. Bezprostředně před menstruací může žena narušit těžkou bolest v dolní části břicha, která může být dána ostatním částem těla - nejčastěji v dolní části zad, boky, nohy.
  • Charakteristickým příznakem erozi čípku je považován za krvácení dělohy, které nemají absolutně žádné spojení s měsíčním cyklem. Mohou posílit pohyby nebo sportovní trénink a doprovázeno výrazným bolestivým syndromem. Může být nepříjemný zápach ve venkovních genitálních orgánech, pocit svědění, spalování, nepohodlí.
  • Během pohlavního styku dochází k neočekávanému krvácení, který je doprovázen závažným nepohodlím, bolestivými pocity. Zároveň může dojít k bolesti přímo během sexuálního kontaktu, a po nějaké době po něm.
  • S aktivně vyvíjejícím doprovodným zánětem může žena narušit znatelný zhoršení všeobecné blahobytu - slabost, tělesná teplota, únava, ospalost, rozdíly nálady, apatie.

Pokud hovoříme o tom, jak se erozi projevuje, ve většině případů probíhá patologie skryté a je zjištěno pouze v procesu profylaktického gynekologického vyšetření.

Erozi

Projevy erozního čípkuV gynekologii se rozlišuje několik forem patologie děložního čípku, které jsou klasifikovány v oblasti porážky. Odstraňte následující typy erozi.

  • Pravda - Přímé poškození zdravého vícevrstvého epitelu pokrývajícího děložního číru. Je to extrémně vzácné. Nejčastěji jsou příčiny vývoje skutečné eroze mechanické poškození a zranění získané v důsledku závažného porodu, potraty v pozdních termínech, pohlavním styku nebo nesprávně prováděných akceleračních postupů. Povrch čípku vypadá poškozený.
  • Pseudo-erozi je forma nemoci známé jako ektopie. Je to nejběžnější a nejčastějším různým gynekologickým onemocněním. Pro pseudo-erozi, pohyb válcových epiteliálních buněk cervikálního kanálu na vnější části krku, postihující také oblast vaginálního otvoru. Když je erozizace diagnostikována, pak ve většině případů je imprined přesně přítomnost pseudo-erozi. Pseudo-erozi může být vrozený a získaný. A tedy tato forma nemoci se stejnou frekvencí je diagnostikována jak na mladých dívkách a dospělých, kteří porodili ženy.
  • Erozivní ekredopion čípku - poměrně vzácný tvar gynekologického onemocnění, který je charakterizován patologickou kontaminací sliznice cervikálního kanálu. Příčiny takového státu jsou nejčastěji komplexní rody s využitím kleště, potraty v pozdních datech, které byly provedeny s umělým prodloužením děložního čípku.

To jsou hlavní typy cervikální eroze, z nichž každá druhá žena se setká brzy nebo později. V případě vrozené eroze souhlasí s mnoha odborníky, že nepotřebuje léčbu a nemělo by způsobit žádné obavy. Ale v každém případě, nalezení pod neustálou lékařskou inspekcí.

Důvody

Proč vzniká erozi dělohy a jaké je její nebezpečí? V moderní gynekologii existuje několik bodů, které stimulují vzhled erozi.

  1. Hlavním důvodem vývoje patologie je považován za různé pohlavně přenosné infekce. Tyto infekční agens mohou vyvolat vývoj následného zánětu. Patří mezi ně Chlamydia, kapavka, trichomoniasis, mykoplazmózu, močasmóza, genitální herpes, lidský papilloma virus a mnoho dalších.
  2. Časté důvody pro rozvoj patologie mohou být zánět v oblasti malých pánevních orgánů.
  3. Hormonální selhání ženského těla - častá příčina erozivního procesu na čípku. Hormonální selhání může dojít v procesu těhotenství, puberty, výrazného menopauzního syndromu, dlouhodobého příjmu perorálních antikoncepce nebo hormonálních drog.
  4. Příčinou vrozené eroze děložního čípku je nesprávným intrauterinním vývojem sexuálního systému v dívce.
  5. Začátek sexuálního života v raném věku. To je způsobeno tím, že povrch děložního čípku konečně dozrává ne dříve než o 21-23 let - a včasný vstup do sexuálního života může poškodit zbytečnou sliznici nebo vést k jeho infekci.
  6. Mechanické poškození krční sliznice, které mohou být výsledkem potratu, komplikovaného porodu, intenzivního sexuálního zákona, misconception nebo intrauterinní spirálové podávání. Takové újmy jsou nejčastějšími příčinami erozi podle lékařské praxe.
  7. Snížení imunity - poměrně běžná příčina tvorby gynekologické patologie. Proti pozadí poklesu ochranných sil ženského organismu, proces vstupu infekcí v sexuálních cestách je výrazně zjednodušen, což může způsobit vzhled krvácení ran a yázy na sliznici membrány cervikální tkáně.
  8. Důležitou roli je přiřazena dědičnost. V rodinách, kde měla matka problémy s Cervixem, extrémně vysoká pravděpodobnost takových gynekologických problémů a dcer.

Než nebezpečný

Navzdory tomu, že erozi se týká benigní procesy, může mít nejvíce nepříznivý vliv na fungování reprodukčního systému a stavu ženského organismu jako celku. Nejzávažnější důsledkem této gynekologické patologie je tvorba maligního povrchu nádoru na poškozené sliznici. Stojí za zmínku, že pravděpodobnost znovuzrození eroze v maligním nádoru je asi 5% všech případů onemocnění, a to zejména často toto číslo zvyšuje ženy 35-45 let.

Proto nejsou pravidelné profylaktické vyšetření na gynekologu snadné přání a životně důležitou nutností pro každou ženu. Navštěvování vašeho gynekologa potřebuje méně často než jednou za šest měsíců. V případě potřeby lze zvýšit počet preventivních kontrol v gynekologu.

Kromě toho se erozivní proces ovlivňuje tkáně sliznice, výrazně zjednodušuje pronikání infekce přes genitálie. V důsledku toho, v nejběžnějších případech, erozi čípku vyvolává takové onemocnění ženské gynekologické sféry, jako je endometrit, ooforitida, salpingooforit, vagint, cervicitis.

Léčba

V případě diagnostiku eroze dělohy je otázka otázky samozřejmě: co dělat a jaké nebezpečí onemocnění? V počátečních fázích gynekologického onemocnění nebo v případě, kdy erozivní ohniska mají menší velikosti, doporučuje se konzervativní terapie. Samozřejmě, vybraná taktika léčby zcela závisí na příčině patologie. Proto lék léčba zahrnuje recepci hormonálních léčiv, protizánětlivých léčiv, antibiotik, homeopatických činidel a imunomodulátorů.

Pro provozní zacházení s erozi čípky dnes nabízí lékařství následující techniky.

  • Kryodestrukce eroze děložního čípku - podstatou této techniky je odstranit postižené tkáně pomocí kapalného dusíku. Způsob kryodestrukce je považována za jeden z nejspolehlivějších a bezpečných, protože vám umožní plně udržet integritu a fungování zdravé tkáně.
  • Chirurgie rádiové vlny - Ultramoderní způsob léčby, která umožňuje ovlivnit erozi čípku přímo radio vlnovými paprsky. Tato technika je charakterizována bezpečností a rychlým rehabilitačním obdobím.
  • Laserová koagulace - metodika pro léčbu cervikální eroze, která je považována za jednu z nejvýhodnějších pro léčbu narozených žen. Dopad na patologicky změněné oblasti kůže je vyroben pomocí laseru, umožňuje plně udržet normální fungování reprodukčních orgánů. Po laserové koagulaci nejsou žádné hrubé jizvy, jizvy nebo jiné vady na povrchu děložního čípku, a proto žena bude mít problémy s následným pojetím a těhotenstvím.
  • Elektro-mapování - Toto je název, který obdržel techniku ​​pro odstranění erozivní části děložního čípku elektřinou. Je důležité poznamenat, že tato technologie je extrémně vzácná, protože po "migrační" erozionní proud na krku krku jsou hrubé jizvy a jizvy, které následně vedou k vážným problémům s koncepcí a následnou. Zpravidla se technika elektrokoagulace nepoužívá ve vztahu k nepříjemným ženám.